Keresés

Részletes keresés

szomorce Creative Commons License 2006.10.12 0 0 12

Azóta valaki vérmes vitába szállt velem, hogy milyen hülye vagyok.

Most akkor ez igaz, vagy tényleg én tévedek???

Előzmény: szomorce (10)
eMM Creative Commons License 2006.06.06 0 0 11
Rendben vaan helyettem is melózzon az ipari robot.De azért a fizetését kérem elutalni és megígérem hogy nem szennyezem a levegőt.
Előzmény: hókeférke (6)
szomorce Creative Commons License 2006.06.04 0 0 10
Úgy hallottam, hogy nem azok a járművek szennyezik a legjobban a levegőt, amiknek a füstjét te szívod be, hanem azok, amik árammal mennek, mert az erőművek széntüzelésűek. Hogy az ilyen erőművek adják a légszennyezés 80%-át.
Előzmény: blaumann (0)
szomorce Creative Commons License 2006.06.04 0 0 9
Pont néztem ezeket a metróaluljárókat, tök jó vasszerkezetük van. Elképzeltem, hogy a föld alá beköltözik az emberiség...
Előzmény: nebula (-)
hangaroa Creative Commons License 2001.07.17 0 0 8
Herr Schrödernél nem számíthatunk bin Laden-re, mert a derék germán jóban van az Iszlám országaival. Különösen Hatami Iránjával.

hangaroa

Előzmény: hókeférke (6)
hókeférke Creative Commons License 2001.07.17 0 0 7
Bocs Linkelek, nehogy túl komolyan vedd! :-)))))
hókeférke Creative Commons License 2001.07.17 0 0 6
Valaki lőjje le linkeleket. Ja, meg Bush elnök helyett a srődert! Az megérdemelné. Aki a zöldekkel koalícióra képes lépni...

Az se lenne baj ha egy kicsit utánaolvasnánk a dolgoknak. A Budapest körüli zöldterületek nagyon szépek, meg védeni is kellene (főleg a lakóparkok ellen!) de az üvegházhatáshoz vajmi kevés közük van. Nem a mennyiségük miatt, hanem mert az atmoszférából CO2-t kivonni csak úgy lehet ha a növények elkorhadását megakadályozzuk.

Az autózást leginkább azok ócsárolják akik nem rohadtak még eleget a tömegközlekedés nevű trágyaszarban! Azt persze meg kellene vizsgálni hogyan lehetne a közlekedési igényeket csökkenteni (távmunka általánossá válása, ipari robotok (nem kell őket hazavinni délután), csőposta rendszer a kisebb áruk bolti megvásárlása helyett (a délutáni zsúfoltságot is csökkentené) és még rengeteg ötlet felvetődött. A "le az életszínvonalunkkkal" stilusú duma csak ellenszenvet szül (finom voltan) és ezzel tovább hátráltatja a civilizációnkban szükségessé vált változások megtételét.

Valóban született már 10-nél több topic, ezeket érdemes olvasgatni.

mlc Creative Commons License 2001.07.17 0 0 5
zőldterület=zöldterület
nagyhatalmí=nagyhatalmú
Bocsánat.
mlc Creative Commons License 2001.07.17 0 0 4
Persze, hogy lehetne: minimalizálni kéne a személyautó-forgalmat, megállítani a lakóparkok ész nélküli terjeszkedését és a zőldterületek beépítését, le kéne állítani a mértéktelen fakitermelést, az ipart a szennyezés csökkentése érdekében kellene korszerűsíteni, le kellene cserélni a régi erőműveket kevésbé szennyezőekre és fel kéne hagyni a fogyasztói társadalom faszsággal, ami a pazarlást segíti csak elő.
Persze mindez pénzbe kerülne, és kényemetlenséggel is járna (magyarázd el egy autósnak, aki a csúcsforgalomban rohad egész nap, hogy jobban járna mindenki, ha kiszállna abból a szarból), ami sok zsíros nagyhatalmínak egyáltalán nem áll érdekében.
Egy Vonnegut (jól írtam a nevét?) könyvben olvastam a kegjobb sírfelíratot a Földnek: "Megmenthattük volna, de smucig olcsójánosok voltunk."
micu Creative Commons License 2001.07.17 0 0 3
Például megnézni a másik 10 topicot ami ezekkel a problémákkal foglalkozik:

Környezetvédelem
Atomerőműveket bezárni
Elfogy az olaj, mi lesz utána ?
Globalizáció III (Politika)

Stb...

hangaroa Creative Commons License 2001.07.17 0 0 2
Azt hiszem, Usama bin Laden is erre készül. Bár nem hiszem, hogy az üvegházgázok miatt.

hangaroa

Előzmény: Törölt nick (1)
blaumann Creative Commons License 2001.07.16 0 0 0
Ha pl. mindenki 0 kocsival járna.......
nebula Creative Commons License 2001.07.16 0 0 topiknyitó
Bonnban most tanácskoznak a klímatológusok, és mostmár egyértelműen kijelentik. hogy az időjárásunk nagyon kezd elszállni. Ugyanakkor a ... politikusok (pl. ifj. Bush) nem akarják elfogadni a kiotói jegyzőkönyvet, amely bizonyos korlátozásokat jelentene az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásában.
Igen nagy az esélye, hogy unokáink Földje kissé lakhatatlan lesz.
Nem kellene valamit tenni ez ellen?!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!