Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2021.04.20 0 0 66

"de azt a benyomást keltetted: "Az alábbit személyes tapasztalataim alapján írtam, nem csak a levegőbe beszélek. ""

 

az alábbi meg egy komplex jobbosbalos mindenféle buddhista, kínai tibeti hindu globális véleményformálás volt. na ebből gondoltam. 

Előzmény: Törölt nick (65)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.20 0 0 65

de azt a benyomást keltetted: "Az alábbit személyes tapasztalataim alapján írtam, nem csak a levegőbe beszélek. "

 

"Amúgy átestem egy Kundalini-ébredésen, ami bár nem ugyanaz, mint a Tantra, de azért sok a párhuzam, ez alapján bátorkodtam hozzászólni a témához. És ne haragudj, de a hozzászólásaid hangneme eddig nem éppen nyitott vagy elfogadó szemléletről tanúskodik, tele van általánosításokkal és előítéletekkel."

 

hát képzeld, én is átestem pár dolgon, és azért írom azt amit írok. én olyanokon estem át, ami miatt ilyeneket írok a tantráról. akkor most melyikőnk esett nagyobbat?

szerintem te semmi lényegesen nem estél át, téged az orrodnál fogva vezetnek. vagy mesélj már a kundalini ébredésről. engem ez érdekelne. kár hogy nem hiszek ilyenekben, mert egyáltalán semmi köze nincs a szexnek a megszabaduláshoz. legalábbis ha kicsit is helyes úton járnál, akkor nem ezekről hablatyolnál, hanem a moralitásról, a tiszta szívről meg ilyenekről. alapból kuka, aki a szexszel közelíti meg a megszabadulást. és ez igaz a húsevésre és egyéb tisztátalan dolgokra is.

 

Előzmény: Dumuzzi (64)
Dumuzzi Creative Commons License 2021.04.20 0 0 64

Remélem nem keltettem azt a benyomást, hogy Tantrázok, a téma a hozzászólók személyes véleményét kérdezi a tantráról, amit leírtam. Akinek tetszik, elolvassa, akinek nem tetszik, továbblép, ha pedig konstruktívan hozzá tud szólni, úgy tesz. Erről szól egy fórum.

 

Amúgy átestem egy Kundalini-ébredésen, ami bár nem ugyanaz, mint a Tantra, de azért sok a párhuzam, ez alapján bátorkodtam hozzászólni a témához. És ne haragudj, de a hozzászólásaid hangneme eddig nem éppen nyitott vagy elfogadó szemléletről tanúskodik, tele van általánosításokkal és előítéletekkel. 

Előzmény: Törölt nick (63)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.20 0 0 63

figyu, ha tantráznál, nem akadnál fenn ilyeneken. ráadásul normális kifogásaim voltak. egyébként mi motivál abban, hogy ezt a témát fórumon kitárgyald? eleve hibás nekifutás. nooormális? miért nem tüttyögsz inkább csendben az asszonnyal.

Előzmény: Dumuzzi (62)
Dumuzzi Creative Commons License 2021.04.20 0 0 62

Ahelyett, hogy engem ekéznél, megpróbálhatnál értelmesen hozzászólni a témához. A személyeskedés és ad hominem támadások nem segítik elő a téma értelmes megbeszélését. Amúgy ez az első magyar nyelvű fórum, amiben részt veszek, de máris meglátszik a híres magyar "virtus", ami abból áll, hogy leszóljuk a másikat, de saját magunk nem tudunk értelmesen hozzászólni a témához. Egy kis szerénységet nem ártana tanulni, a rólam alkotott képed pedig hibás feltételezéseken alapszik, de mondjuk nagyon nem tud érdekelni, azt gondolsz rólam amit akarsz, a te magánügyed.

Előzmény: Törölt nick (61)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.20 0 0 61

apró baki, mint ahogy az irományod nagy része is. a yint olyan alap nem összekeverni a yanggal, hogy egy valamennyire is olvasott ember ilyet álmában sem tenne. nekem az jött le az egészből hogy fantáziálsz. nem tuggya a jobb kezed micsinál a bal.

Előzmény: Dumuzzi (59)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.20 0 0 60

szerintem meg a levegőbe beszélsz, ha azt mondod nincs személyes tapasztalatom. ismerek nyomi fickókat, akik egy kis pöcskölés után már nagy tantrikus mesternek hiszik magukat. aztán hozzáolvasnak még egy kis hülyeséget, oszt máris dő a lé meg a csajok. a legtöbb férfi szánalmas kis teremtmény, a dugástól mind olyan okosnak hiszi magát, hogy teljesen elveszíti a realitásérzékét.

Előzmény: Dumuzzi (57)
Dumuzzi Creative Commons License 2021.04.20 0 0 59

Na igen ezt elírtam, a női feminin princípium a Yin és a Férfi (maszkulin) a Yang, bár ezt inkább azért említettem, mert az átlagember számára is ismerős lehet, ellentétben az Ida/Pingala vagy Síva/Sakti kettőssel. A lényegen nem változtat. Hozzászólást szerkeszteni vajon miért nem lehet utólag ezen a fórumon?

Előzmény: Törölt nick (58)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.20 0 0 58

ja, neked a yin is yang.

Előzmény: Dumuzzi (57)
Dumuzzi Creative Commons License 2021.04.20 0 0 57

Ha valamiről nincs személyes tapasztalatod, attól az még lehet létező jelenség. Az alábbit személyes tapasztalataim alapján írtam, nem csak a levegőbe beszélek. 

Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.20 -1 0 56

duma. szemfényvesztés. a nagy büdös francokat. propagandaanyag a buddhista lámáknak a perverzitásaikhoz.

Előzmény: Dumuzzi (55)
Dumuzzi Creative Commons License 2021.04.20 0 0 55

A Tantra alapvetően a Hinduizmus és Buddhizmus ezoterikus tanításait takarja. Afféle baloldali ösvény, a fővonalas vallások tanításaival alaposan szembe megy. Pl engedélyezett az alkoholfogyasztás, sőt rituális aspektusa is van, illetve a szexualitás és spiritualitás ebben az irányzatban nem kerül szétválasztásra, hanem az egyik a másik szolgálatában áll. Szintén engedélyezett és támogatott a húsevés, illetve bizonyos olyan „tisztátalan” dolgok, amihez magasabb kasztbeli Hindu vagy jóravaló Buddhista sohasem folyamodna. Célja a „jobboldali” beállítottságú emberek diszharmóniájának kiegyensúlyozása, a dualizmus áthidalása, Síva és Saktí Úniójának elérése.

 

Itt fontos megemlíteni, hogy a tantra tanításai szerint dualisztikus világegyetemben élünk ami egykoron az önvaló Brahman meglényegüléséből és ezáltal Síva és Saktí ősprincípiumaivá való szétválásából lényegült materiális univerzummá. A dualizmus az élet minden területén tetten érhető, de leginkább az önmegvalósítás útján válik fontossá a két princípium ellentéteinek áthidalása és újra egyesítése. A Baloldal a női princípiumot képviseli, Kínai hagyományban ez a jang, a bal kéz, illetve a jobb agyfélteke irányítása alatt áll, politikailag baloldali értékeket képvisel és baloldali spirituális hagyományokban nyilvánul meg, mint a boszorkányság, vagy az Istennő-imádat (Saktizmus). Férfiaknál különösen ajánlott a balkéz hagyományainak követése, ezáltal tudják a jobbkéz dominanciáját ellensúlyozni energetikai felépítésükben. A Kundalini-erő ébredésekor az Ida Nádi hordozza a balkéz energiáját.

 

A Jobbkéz princípiuma politikailag is a Jobboldal dominanciáját eredményezi, konzervatív, hagyományos értelemben vett vallásos, a klasszikus egyházak családközpontú, patriarchális szemléletében nyilvánul meg a balkéz matriarchális tendenciáival szemben. Míg a balkéz lunáris, ez szoláris. A balkezes naptárban 13 hónap van, ezért ez szent szám, alapja a holdhónap, illetve ezen keresztül a női menstruáció ciklusa. A szoláris naptár 12 hónapos és a jobbkéz napisten princípiumát fejezi ki (pl 12 csillagjegy, Krisztus a világ fénye mint afféle napisten, 12 apostollal). A jobbkéz a Monoteizmus, afféle mennyei atya figura felé tendál, míg a balkéz inkább Politeista. A jobbkéz monogámiát követel meg, míg a balkéz inkább poligám, vagy hipergám.

 

A tantra lényege alapvetően az egyén harmonizálása és ezáltal az Önmegvalósítás és Felszabadulás elérése. Ehhez a szexualítást is igénybe veszi, mint eszközt, ez azonban nem öncélú hanem a szexuális energiák, illetve fizikailag a szeminális folyadék átlényegítésén és annak magasabb rendű spirituális célre való felhasználásán alapszik. A Tantrika ugyan él szexuális életet, legalábbis önmegvalósítása egy bizonyos szakaszában, ennek fontos szakrális szerepe van. A férfi Tantrika Síva földi képviselője, női partnere az Istennő princípiumát képviseli, aminek neve Sakti, amikor ők újra egyesülnek Dualizmusuk visszaolvad a nemduális Önvalóba egy Orgazmikus Fényrobbanás formájában, ami a mi materiális síkunkon az anyag és antianyag keletkező tiszta fotonikus fényrobbanáshoz hasonlítható. A férfi Tantrika magját megtartja, azt nem ereszti, kifelé nem távozik semmi, hanem alsóhasi izmai edzésével az orgazmus energiáját és magját a gerincoszlop tövénél átfordítja, ahol az felfelé áramlik és a kígyóerő ébredését, illetve idővel az egyén megvilágosodását és újjászületésektől való felszabadulását táplálja.

Törölt nick Creative Commons License 2021.04.18 0 0 54

"A tantrikus szovegek tobbnyire Shiva es Shakti kozotti beszelgetesek."

 

ja, az olyanokról szól, hogy "tudod mi vagy? puding. hogy rohadnál meg." meg ilyenek

erre a kandúrbandi jókat nevet, mert nincs nyelve, hogy  beszéljen.

Előzmény: tigristomi (39)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.18 0 0 53

a tantrának nincs alacsonyabb szintje.

Előzmény: boret (47)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.18 0 0 52

takarodj te nyamvadt fonnyadt szerencsétlen agyhalott

Előzmény: intimázs (51)
intimázs Creative Commons License 2021.04.18 0 0 51

 

Engedjétek meg kérlek, hogy figylembe ajánljak számotokra egy különleges helyet.

 

 

Intimmasszázs (lingam, yoni / jóni masszázs) Budapesten. Tantrikus érzéki élménymasszázs meztelenül nőknek, férfiaknak és pároknak.

 

Tantra masszázs (lingam, yoni / jóni masszázzsal) Budapesten
Tantra masszázs és oktatás


https://intimazs.hu

vigkrisz Creative Commons License 2009.03.02 0 0 50
Indul a jövő héttől egy tantra jóga tanfolyam:

http://www.tantra-yoga.hu/szorolap2.pdf
Előzmény: tigristomi (49)
tigristomi Creative Commons License 2009.01.27 0 0 49
Kedves Toranaga Szan!

Csak most lattam a hsz-od.

Ha erdekel a tantra, a konyvet amit ajanlottam a 41-es hsz-ban, vedd meg esetleg.
Igazabol nem olvastam, de jonak tunik.

Ha talalkoztal mar jogaval, az segit a tantra megertesen. Sajnos a jogakban is sok fele van, a Satyananda jogat ajanlom, Satyananda tanult tantrat, hozott is at onnan gyakorlatokat.

A tantra, amennyire en ertem, tobb rendszernek a gyujto neve, hasonloan mint a joga. A celja hasonlo mint a joganak, ezert mondtam, hogy segithet, ha jogazol. Nem a testre fokuszalo jogara gondolok, nem is a megvilagosodasert vallasos hittel meditalokra, hanem arra, ahol tudatosan oda figyelve, magadat minden szogbol megvizsgalva es megismerve probalsz valtoztatni magadon, csokkentve a gyengesegeid, es novelve a tudatossagod, optimalizalva az energia felhasznalasod.
Ha ennel egyszerubben mondom ezt, akkor nem vagyok eleg pontos. Ha nincs a testet, energiarendszert, tudatod megvaltoztatato gyakorlatokrol tapasztalatod, es nincs mogotted erofeszites, hogy valtoztass a rossz szokasaidon, akkor nehez konkretizalnod amit mondok. De lehetseges. Olvasd vissza, ha nem ertheto.

A tantra egyszeruen, egy olyan modszer, amivel a tudatossagod meg tudod novelni, es ezt meg is tudod tartani. A megtartas miatt ehhez eletmod elemzes es valtoztatas is kell. A tantraban vannak a jogabol is ismert gyakorlatok, pl. a joga-nidra, jogikus alvas egy tantrikus gyakorlat leegyszerusitett valtozata.


Ha tantrat akarsz tanulni, akkor azt javaslom, tanulj jogat. Azon egyszeru oknal fogva, hogy tantrat sehol se tudsz tanulni. Ami tantra neven fut, az a szexualitas izgalmasabb kozegbe helyezese, es ezek arusitasa hetvegi tanfolyamokon, vagy ennel kicsit jobban megbonyolitva. Ezeknek semmi kozuk sincs a tudat minosegi megvaltoztatasahoz, igy a tantra celjahoz.
Jogat is csak 10 jogaklubbol talan 1 helyen talalsz, tantra meg az elerheto 10 tantra iskolabol meg tantra klubbokbol meg tanfolyamokbol 0 helyen van.

Ha mozi helyett tantra hetvegere mesz inkabb, akkor tedd. Ha komolyan erdekel a tantra, akkor idopazarlas barmelyik tantra oktatasra elmenned.

Udv, es sok sikert,
Tamas
Előzmény: Toranaga szan (42)
Virabhadra Creative Commons License 2009.01.25 0 0 48

SZERELMÜNK ÁTLÉNYEGÍTÉSE:

 - Ihletett nézőpont, mely minden férfi számára
kiindulópontul szolgálhat, amennyiben képes megérezni és megérteni ezt a
kinyilatkoztatást.

Minden nő - szinte kivétel nélkül - különleges, Istentől kapott,
veleszületett képességének köszönhetően, képes spontánul és könnyedén, olyan
szerelmi játékok megvalósítására, amelyek során szinte teljesen ösztönösen
alkalmazza a SZEXUÁLIS KONTINENCIÁT.

E veleszületett képességének köszönhetően, a legtöbb nő, szinte minden
esetben sokkal később jut el az orgazmusig, mint a FÉRFIAK általában - mely
tulajdonságában jelentősen különbözik a férfitól.

Ez azért van így, mert a nő a szerelmi egyesülés kezdetétől fogva (már az
előjáték során) spontánul - gyakran anélkül, hogy tudatában lenne a módjának
- alkalmazza a SZEXUÁLIS KONTINECIÁT, még ha nem is tud róla.

Mivel a nők hajlamosak spontánul és ösztönösen alkalmazni a SZEXUÁLIS
KONTINENCIÁT, többségük csak 30-45 perc után éri el az orgazmus állapotát.
E  veleszületett tulajdonságának köszönhetően, sok életerős, harmonikus és
érzéki nő képes energetikai letöltődés nélkül, mély és felemelő, SOROZATOS
ORGAZMUSOK átélésére. Teljesen ösztönösen, alaptermészetükből fakadóan,
képesek erre még akkor is, ha nincsenek  tudatában ennek.

A szexuális potenciált energiává alakító transzmutációs folyamat
fokozatosságából adódóan, a nők spontán módon alkalmazzák a SZEXUÁLIS
KONTINENCIÁT. Ezért a nőnek (kivétel nélkül) minden egyes szexuális élmény
előtt, nagy szüksége van a számára megfelelően intenzív, alapos ELŐJÁTÉKRA.

Ugyanennek a veleszületett képességnek köszönhetően - amelyeket legtöbbször
hasonlóképpen spontán és intuitív módon nyilvánítanak meg - az életerős,
harmonikus és érzéki nők  képesek könnyedén, intenzív orgazmus állapotokat
átélni, majd csodálatos könnyedséggel, huzamosabb ideig fenntartani
önmagukat ennek a különlegesen intenzív állapotnak a központjában,
letöltődés és a kontroll elveszítése nélkül.

A nők meglepő könnyedséggel – minden előzetes gyakorlás nélkül – képesek a
fent említett jelenségek megvalósítására.

Ennek a különleges képességnek köszönhetően, az életerős, harmonikus, érzéki
nők többsége számára (szinte kivétel nélkül) a SZEXUÁLIS KONTINENCIA
természetes és könnyen megvalósítható folyamat.

Éppen ezért, a nők nagy része (szinte kivétel nélkül) már az első
alkalommal,  - pár órával azután, hogy erről először hallott - képes
elkezdeni a SZEXUÁLIS  KONTINENCIA sikeres gyakorlását.

Ez a jelenség nem érvényes azonban a férfiakra, eltekintve néhány, egészen
kivételes esettől. A legtöbb esetben, egy erős, férfias férfinak, általában
legkevesebb 7-9 hónap folyamatos gyakorlásra van szüksége ahhoz, hogy igazán
képes legyen gyakorolni a SZEXUÁLIS KONTINENCIÁT, amely előzetes gyakorlásra
a nők esetében egyáltalán nincs szükség.

Míg egy férfias, erős férfinak naponta kell gyakorolnia, és komoly, hosszú
távú erőfeszítéseket kell tennie azért, hogy sikeresen elsajátítsa és
gyakorolja a SZEXUÁLIS KONTINENCIÁT, egy életerős, érzéki, harmonikus nő
számára ez a veleszületett képesség bármikor gyakorlatba ültethető (saját
javára) - csak akarnia kell.

Következtetésképpen elmondható, hogy a Nő magasan a Férfi fölött áll, a
SZEXUÁLIS KONTINENCIA elsajátításának és gyakorlásának képessége
szempontjából.

A nő e veleszületett, kivételes képességeinek ismeretében, és számára
megfelelő módon értékelve azt, a TANTRA évezredes hagyományainak NAGY
BÖLCSEI Őt megillető módon csodálták és imádták a nőt, mint SHAKTI-t (a
természet jótékony, elsöprő, női erejét) - legtöbbször FONTOS BEAVATÓ
LÉNYNEK tekintetve őt.

Az itt kinyilatkoztatott tények sokat segíthetnek a férfiaknak abban, hogy
megérezzék, megértsék és megfelelő módon értékelni tudják  azt az ELBŰVÖLŐ
REJTÉLYESSÉGET, AMELYET MINDEN NŐ KÉPES MEGÉLNI ÉS MEGNYILVÁNÍTANI, AMINT
EZT TUDATOSÍTJA ÖNMAGÁBAN. Ugyanakkor ez a nézőpont nagyon sokat segíthet
minden nőnek is, hogy megismerje önmagát, megértse saját lénye mélységeit,
valamint megerősítheti őt önbizalmában, és a benne rejlő rejtett
képességeinek tudatában.

Egy harmonikus, szép és életerős nőnek, aki sorsa miatt siránkozott,
SZELLEMI MESTERE a következőket mondta:

- Ismerd fel, hogy valójában mindazzal, amit itt és most, a jelenben,
pillanatról pillanatra, gondolsz és cselekszel, kizárólag Te vagy az, aki a
sorsodat irányítod. Amit most elvetsz, azt fogod később learatni. A nő akkor
így válaszolt:

- Én már rájöttem, arra, hogy nem én vagyok a felelős azért, amiért ebben az
életemben nőnek születtem.

A Mester így felelt:

- Az, hogy ebben az életedben nő vagy, számodra most nem a sorsodat jelenti,
hanem a végzetedet. Tudatosítsd azonban, hogy mindez nem  véletlen, hanem
rejtélyes szükségszerűség. Ugyanakkor fel kell ismerned, hogy alakod és
arcvonásaid jellegzetességei, amelyekkel fel lettél ruházva, kétségkívül
mind azokra a rejtélyes szükségszerűségekre utalnak, amelyeket fel kell
ébresztened önmagadban, és amelyeket meg kell tanulnod kinyilvánítani.
Minden lény esetében, a test alakja tulajdonképpen egy szükségszerűség
megnyilvánulása. A sorsod azt jelenti, hogy milyen módon értelmezed, és
fogadod el női mivoltodat, valamint, hogy mit teszel pillanatról pillanatra
azért, hogy elégedett, boldog és harmonikus légy, folyamatosan szeretetet
sugározz, és hogy minél hamarabb felfedezd a lényedben rejlő Istent.

Ezeknek a kinyilatkoztatásoknak fényében, a nők értékelni tudják a kölcsönös
szereteten, tiszteleten és átlényegítésen alapuló szerelmi egységet egy VIRA
(spirituális hős) alkatú férfivel, aki nagyon jól gyakorolja a szerelmi
kontinenciát, és aki rendkívül kellemes módon felébreszti a bennük rejlő
adottságokat. Az a tény, hogy  különleges feltételek esetén, a nők spontán
módon SOROZATOS ORGAZMUSOKAT képesek átélni energiavesztés nélkül,
nyilvánvaló bizonyíték arra, hogy ezek a képességek veleszületett
adottságok.

A fent említett  beavató kinyilatkoztatások tudatában, azok a nők, akik
megfelelő intuícióval és intelligenciával rendelkeznek, sokkal jobban
megérthetik a lehetőséget, amelyet - a titkos tanítások fényében - a TANTRA
nyújthat két nő - kölcsönös szereteten és spontán erotikus vonzalmon alapuló
- szerelmi kapcsolata esetében.

A tudatlanságból adódó előítéleteken túl, amelyek sajnos manapság még mindig
léteznek, a TANTRA titkos tanítása azt állítja, hogy két nő - amennyiben
szeretik egymást és erotikusan vonzódnak egymáshoz - egymást átlényegítve,
együtt, könnyedén képes felébreszteni azokat a bennük rejlő adottságokat,
melyeknek köszönhetően kezdettől fogva képesek a KONTINENCIÁN ALAPULÓ
SZERETKEZÉST gyakorolni. Ugyanakkor, a kölcsönös  szeretet, valamint az
átlényegítés következtében, mindketten, KELLEMES ÉS MEGLEPŐ módon, rendkívül
hasonlítani fognak egymásra - erényeiket, tehetségeiket és képességeiket
illetően. Ez a titokzatos és  gyors átalakulás, valamint az összetett,
kölcsönös dinamizálódás magában foglalja, hogy az egymásra ható kölcsönhatás
következtében, mindketten felébresztik magukban a szeretett nő születési
csillagjegyére jellemző, asztrológiai szubtilis rezgéseket. Ugyanakkor a nő
felébreszti lényében az általa szeretett nő  NITYA-ját is. Ebben az esetben
is egy gramm gyakorlat többet ér tonnányi elméletnél.

A SZERETET EGY RENDKÍVÜL LÉNYEGES TITKÁNAK KINYILATKOZTATÁSA

Minden ennek köszönhető átalakulás alapvető titka, hogy EGY POLÁRIS SZERELMI
KAPCSOLATBAN, A NŐ ÉS A FÉRFI EGYARÁNT, REJTÉLYES MÓDON PONTOSAN AZZÁ VÁLIK,
AMIT A MÁSIK EMBERBEN FOLYAMATOSAN ÉS ERŐTELJESEN SZERET (A NŐ SZÁMÁRA EZ -
JELLEGZETES RECEPTIVITÁSA FOLYTÁN - KIFEJEZETTEN KÖNNYEN MEGVALÓSÍTHATÓ).

Amennyiben a szeretet mérhetetlen és frenetikus, ugyanakkor létezik a
végtelen imádat és csodálat, akkor ez a rejtett ÁTALAKULÁSI  folyamat -
amely által aki igazán szeret, meglepően hasonlóvá válik a szeretett
személyhez - fantasztikusan felgyorsul. Ezek a csodák - melyek
elérhetetlenek azok számára, akik egyáltalán nem szeretnek -, az ISTENTŐL
hullámszerűen  érkező SZERETET titokzatos energiája által könnyen
lehetségessé válnak. Fontos, hogy megértsük, az ISTENTŐL származó szeretet
csodálatos, végtelen szubtilis energiája, csak arra vár, hogy magunkhoz
vonzzuk (A SZERETET TELJES ÁTÉLÉSE ÉS MEGYNYILVÁNÍTÁSA ÁLTAL ÖNMAGUNK BELSŐ
VILÁGÁBA!!)

Épp ezért mondták a bölcsek, hogy *mikor a szeretet végtelenné válik,
és  lényünk
által mérhetetlenül nyilvánul meg, mindaz, ami addig lehetetlennek tűnt,
könnyen lehetségessé válik.* Amikor az ISTENTŐL származó szeretet szubtilis
energiáját - az okkult rezonancia sajátságos folyamatának beindításával -
belső lényünkbe vonzzuk, ezt az energiát lényünk belső MIKROKOZMOSZA sajátos
módon szűri meg. Ez a titokzatos "szűrési" folyamat ahhoz hasonlít, mint
mikor a NAP EGYSÉGES FÉNYE áthatol egy KATEDRÁLIS színes üvegablakain.

MIVEL EGYETLEN KATEDRÁLISNAK  SINCS KÉT EGYFORMA ÜVEGEZÉSŰ ABLAKA, EZÉRT A
NAP EGYSÉGES FÉNYE MINDEN EGYES KATEDRÁLIS belsejébe EGYEDI ÉS
MEGISMÉTELHETELEN MÓDON"SZŰRŐDIK BE".

Hogy minél jobban megértsük ezt a nagyon fontos, beavató aspektust, vegyünk
egy másik, hasonló példát: képzeljünk el egy gyémántot, amelyet száz és
ezernyi módon darabolhatunk fel, csiszolhatunk meg, míg végül megkapja a
neki szánt egyedi alakot, pedig valójában mindegyikük csak a SZÉNKRISTÁLY
egy változata. Az egyedi módon vágott és csiszolt gyémánt, amikor nagyon
erős fénysugár világítja meg - a fénytörés jelenségének  köszönhetően - a
külső szemlélő számára elbűvölő  "tüzijátékot" hoz létre, melyet a benne és
körülötte megjelenő fények varázsaltos cikázása tesz csodálatossá.

Az elbűvölő és egyedi tükröződési folyamat, mely egy csodálatosan gazdag és
változatos VÁLASZNAK tekinthető a gyémánton áthatoló fénysugár egységes
fényére, ahhoz az összetett, titokzatos és megismételhetetlen folyamathoz
hasonlít, amely az emberi lény  MIKROKOZMOSZÁBAN zajlik, amikor a MINDENHATÓ
ATYÁTÓL eredő SZERETET ALAPVETŐ SZUBTILIS ENERGIÁJÁT megnyilvánítja.

EZ A VÉGTELEN LEHETSÉGES KOMBINÁCIÓT MAGÁBAN FOGLALÓ, ÖSSZETETT, REJTÉLYES,
MEGISMÉTELHETETLEN ÉS EGYEDI VÁLASZ jelenik meg a szeretetben és a szeretet
energiája által, amikor az emberi lény magához vonzza azt. A MINDENHATÓ ATYA
minden esetben boldogan és azonnal befogadja a szeretet energiájának ily
módon keletkezett, egyedi és megismételhetetlen visszatükröződését: A
TEREMTŐ HATALMAS ÖRÖME ez, amelyet TEREMTMÉNYE szerzett neki a szeretet
megismételhetetlen módon "megszűrt" energiájának visszatérésével ŐHOZZÁ. A
TEREMTŐ ezt az ÖRÖMÖT minden egyes alkalommal újra és újra átéli a
TEREMTMÉNYÉVEL. A TEREMTŐ által hirtelen érzett hatalmas öröm, mikor a
teremtménye szereti Őt, vagy amikor a teremtmény általában véve szeret,
minden teremtett lény esetében egyedi és megismételhetetlen, mert valójában
a szeretet, amelyet minden egyes teremtett emberi lény (válaszként)
megnyilvánít, annak a SZINTE VÉGTELEN SOKFÉLESÉGNEK a gyümölcse, mely az
emberi lény egyediségéből fakad.

Ez az egyediség állapot, amely az egyes emberi lények esetében megjelenő,
szinte végtelen sokféleségek kombinációjából keletkezik, azzal párhuzamosan
létezik, hogy minden emberi lény felsőrendű, isteni, halhatatlan - maga az
ABSZOLÚT  ÖNVALÓ (ATMAN) - és lényegét tekintve AZONOS  az összes többi
emberi lénnyel.

E beavató kinyilatkoztatás intuitív megértése lehetővé teszi annak a
rejtélyes, lényegi állapotnak a megtapasztalását és mélyebb megértését,
amelyet a szeretet lényünkben minden egyes alkalommal kinyilatkoztat.

E kinyilatkoztatás fényében, intuitív módon megérthetjük, milyen rendkívül
gazdag szubtilis CSERÉK, PERMUTÁCIÓK, ÁTALAKULÁSOK ÉS KOMBINÁCIÓK
lehetségesek egy poláris párban, amennyiben nagyon szeretik és átlényegítik
egymást.

Így felfedezhetjük a szeretet energiája által könnyedén lehetségessé
váló,  rejtélyes
és csodás átalakulásokat a két ember belső világában, amelyek - azokban az
egyedi pillanatokban, amikor a szerelmesek az átlényegítő és a tökéletesen
kontinens szeretkezés által teljesen, intenzíven és mélyen összeolvadnak -  egy
titokzatos közös gömbben szinte teljesen egyesülnek.

A mindkét személynél egyszerre fellépő, csodálatos szerelemi átélések során
az empatikus állapot az ellentétes nemű szerelmesek között szinte teljesen
tökéletessé válik, és ekkor teljesen egyesült aurájuk elkezd extatikus módon
kitágulni a végesből a végtelenbe.

 Közvetlen tapasztalat által felfedezve ezeket a rejtélyeket, megértjük,
miért tekintették a bölcsek, már évezredekkel ezelőtt, a szeretetet a
MAKROKOZMOSZ egyik legrejtélyesebb, legnagyobb, ISTEN által megnyilvánított
szubtilis erejének. Ugyanakkor, megnyílva a SZERETET titokzatos energiájára,
az emberi lény felfedezi ISTENT, és ezáltal egy alapvető kinyilatkoztatást:
ISTEN a tökéletes, mindent felölelő, végtelen SZERETET. Felfedezi ezáltal,
hogy az egész Teremtés (az egész MAKROKOZMOSZ) valójában csodálatos,
bámulatos játék, az Isteni SZERETET pedig egy rejtélyes, gigantikus tett.

A szeretet az Isteni alkotás egy másik nagyszerű titkát is feltárja
számunkra: az egész megnyilvánulás (MAKROKOZMOSZ) valójában egy GIGANTIKUS
ÉS TÖKÉLETES HOLOGRAM, melyben a RÉSZ (beleértve minden EMBERI LÉNYT)
folyamatosan beilleszkedik a nagy EGÉSZBE, és az EGÉSZ minden pillanatban
visszatükröződik minden egyes RÉSZBEN (amely egyben minden emberi lény
MIKROKOZMOSZA).

Az egységes megnyilvánulásnak (MAKROKOZMOSZNAK) ez a tökéletes holografikus
szerkezete teszi lehetővé, hogy Isten azonnal örüljön az összes SZERETETNEK,
amelyet minden emberi lény megnyilvánít Felé, vagy a többi emberi lények
felé. Ugyanakkor az egész makrokozmikus valóságban - ennek a gigantikus
holografikus valóságának köszönhetően -, mindannyian villámgyorsan
megérezhetjük (ha teljesen megnyílunk ennek átélésére) mindazt a szeretetet,
amellyel Isten eláraszt bennünket, valamint azt a szeretetet is, amelyet egy
vagy több emberi lény sugároz felénk. Felébresztve önmagunkban a szeretetet,
azonnali módon a belső világunkba vonzzuk és megynyilváníthatjuk azt, minden
olyan lény felé, akiket akkor a szeretet, Istentől folytonosan áramló,
rejtélyes energiája által szeretünk.

Egy lényeges szempont, amelyet csak azok képesek felfedezni, akik
intenzíven, mélyen és mérhetetlenül szeretnek:

A TELJES SZERETET, AMELLYEL VALAKIT MEGAJÁNDÉKOZUNK, ÖRÖKRE, VAGYIS
VÉGTELENSÉGIG, MIÉNK MARAD. A SPONTÁN ÉS TERMÉSZETES SZERETET, AMELY
FELÉBRED BENNÜNK, AMELYET AZONBAN ELKERÜLÜNK, VAGYIS AMELYET (FŐLEG A
BENNÜNK LÉTEZŐ EGOIZMUS, FÉLELEM ÉS ALANTASSÁG MIATT) FÉLÜNK
MEGNYILVÁNÍTANI, OLYAN SZERETET, AMELYET ÖRÖKRE ELVESZÍTETTÜNK.

 Minden olyan alkalom elmulasztása, amely által spontán, teljesen és mélyen
megnyilváníthatjuk szeretetünket egy vagy több emberi lény felé, akik iránt
a szeretet megnyilvánítására egy adott pillanatban erre spontán késztetést
érzünk, - függetlenül attól, hogy viszontszeretettel válaszolnak-e vagy sem
- minden alkalommal egy elgondolkodtató kudarc, ha figyelembe vesszük a
következő alapvető szempontot:

MINDEN ALKALOMMAL, AMIKOR SZERETÜNK, A SZERETET TITOKZATOS ENERGIÁJA AMELYET
MEGNYILVÁNÍTUNK, ÉS AMELLYEL EGY VAGY TÖBB SZEMÉLYT MEGAJÁNDÉKOZUNK, MINDIG
ÉS KIZÁRÓLAG ISTENTŐL SZÁRMAZIK. AMIKOR BELSŐ VILÁGUNKBAN EZT A SZERETETET
MEGNYILVÁNÍTJUK, MIELŐTT MÉG BÁRKI FELÉ IRÁNYÍTANÁNK (EGY VAGY TÖBB SZEMÉLY
FELÉ), EZ A REJTÉLYES ENERGIA ELŐSZÖR BELSŐ MIKROKOZMIKUS LÉNYÜNKÖN HALAD
ÁT, AHOL BIZTOS MÓDON ÉS ELKERÜLHETETLENÜL RENGETEG VÁLTOZÁST IDÉZ ELŐ,
EGYES ESETEKBEN AKÁR CSODÁKAT. Ezért mondják a bölcsek, hogy A TELJES
SZERETETTEL, AMELLYEL MÁSOKAT MEGAJÁNDÉKOZUNK, UGYANAKKOR VALÓJÁBAN,
BIZONYOS MÉRTÉKBEN, SAJÁT MAGUNKAT AJÁNDÉKOZZUK MEG. HA SZÜNTELENÜL E
SZERINT CSELEKSZÜNK (MINÉL TÖBB SZERETETTEL AJÁNDÉKOZUNK MEG EGY VAGY TÖBB
EMBERI LÉNYT)  A SZERETET ENERGIÁJA ÁLTAL, AMELYET ELŐSZÖR SAJÁT BELSŐ
VILÁGUNK FOG FEL (AHOL EZ AZ ENERGIA AZONNAL, A KÜLÖNBÖZŐ REZONANCIA
FOLYAMATOKNAK KÖSZÖNHETŐEN, SZÉLES SKÁLÁJÚ, MÉLY ÉS TARTÓS VÁLTOZÁSOKAT FOG
ELŐIDÉZNI), MÉLYEN ÉS VÉGLEGESEN ÁTALAKULUNK, MIELŐTT MÉG SZERETETÜNKET EGY
MÁSIK EMBERI *LÉNY* FELÉ IRÁNYÍTANÁNK. Ez a szeretet - kevesek által ismert
- fontos rejtélye.

A szeretet egy másik lényeges rejtélye, amelyet soha nem szabad figyelmen
kívül hagyni, hogy a SZERETET ENERGIÁJÁNAK titokzatos és hatalmas ereje
által -  amely mindkét lényben egyszerre, és a folyamatos ÁTLÉNYEGÍTÉS során
nagy erővel nyilvánul meg -, AZ ÁLTALUNK SZERETETT LÉNYHEZ válunk
hasonlatosakká. E rejtélyes folyamat következtében, pontosan azzá válunk,
amit mélyen, frenetikusan és nagyon erősen szeretünk. Ellentétes nemű lények
esetében a szeretet alapvető célja a DICSŐSÉGES ANDROGIN állapot
megvalósítása.

Amikor a szeretetből hiányzik az ÁTLÉNYEGÍTÉS, szinte teljesen lehetetlen,
hogy belső világunkba rejtélyes és összetett ébredési folyamatok által
átvegyük a szeretett lényben felébredt, vagy szunnyadó állapotban létező,
tehetségeket, képességeket és pozitív tulajdonságokat.

Két ellentétes nemű (vagy két  nőnemű) egymást szerető lény közötti,
kontinencián és átlényegítésen alapuló, mély és teljes szerelmi együttlét
esetében, a tehetségek és pozitív tulajdonságok titokzatos ébredési és
átadási folyamata, könnyen és gyorsan valósul meg, főleg a paranormálisan
megnyilvánuló "LAVINA HATÁS átélése során, amelyet a fizikai távolság
növekedése tesz lehetővé.

boret Creative Commons License 2009.01.25 0 0 47
A megvilágosodáshoz vezető út balkezeseknek. :D
Sötét spiritualitás a tudatosság elvesztésén keresztül...
Az extázis és a halál útja! Wáááá! :D
A mai világ emberének, megváltozott karaktere következtében ez a járhatóbb.
De hogy a tantra = magasszintű szex?
A tantra magasabb szintjein már nincsen is testi érintkezés.
Előzmény: Magustanonc (-)
boret Creative Commons License 2009.01.25 0 0 46
no comment
:DDDDDD
Előzmény: tigristomi (41)
Virabhadra Creative Commons License 2009.01.25 0 0 45

 

Szerintem ez a tantra ... ;-)))

 

http://yogaesoteric.net/content.aspx?item=5656&lang=EN 

msmks Creative Commons License 2008.11.18 0 0 44
:DDDD
Előzmény: tigristomi (41)
Toranaga szan Creative Commons License 2008.08.14 0 0 42

Szia TigrisTomi!

 

Látom érdekelt vagy a témában...

Viszont számomra elég bonyolultnak tűnik így elsőre.

Ezért szeretnék egy, egyszerű magyarázatot arra, h mi a tantra.

 

Számomra a sok irányzat, "iskola", oldal miatt így jött le eddig:

 

Cél: harmóniában élni a párunkal és együtt átélni valami földöntúlit. Nervezzük ezt megvilágosodásnak vagy kiszakadni a körforgásból.

A cél elérésének az eszközei: meditáció, egymás megismerése, harmóniába kerülni egymással, harmóniába kerülni a környezettel és végül a tantrára olyannyira rányomott szex is egy eszköz, hogy elérd a célt.

 

Kérlek javíts ki ha tévednék. Viszont ha javítasz, akkor ne ajánlj mindenféle indiai istenséggel teletömött, himi-humi oldalt. Mert az csak összezavarna. Feketén-fehéren, egyenesen, egyszerűen kérdeztem én is.

 

Előre is köszi.

Üdv!

 

Tora

Előzmény: tigristomi (41)
tigristomi Creative Commons License 2008.03.13 0 0 41
Megjelent egy jónak tűnő könyv a témában,
Julius Evola: A hagyomány yogája. Tanulmány a tantrákról.

Egyebkent igy van irva a cim a konyvon, ahogy en irtam, nem tudom miert. Ha jol tudom van ilyen magyar szo, hogy jóga.
Innentol fogva eleg hulyen nez ki szerintem a konyvon, nem ertem, hogy lehet ilyet kiadni. Ez csak most tunt fel.

Ennyi erovel irhattak volna ugy is a cimet, hogy:
The hatalom jógája.
Ez kb. ugyanugy nez ki, szerintem.
duále Creative Commons License 2008.01.27 0 0 40

A tantra spirituális célzatu elmélet és praxis , egyike a rengetegféle próbálkozásnak.Mestere BABAJI aki nővérével MATAJI-val él valahol  a Himalájában.

http://www.babaji.ca

 

 

tigristomi Creative Commons License 2008.01.22 0 0 39

Vegul a megertesem a tantrarol, ami Satyananda irasaira alapszik, masreszt pedig a jogaban levo melyebb ismereteimre, amik iranytadoak szamomra, ha meg kell itelni egy rendszert, ami az ember tudatossagat allitolag kiterjeszti, es harmoniaba hozza a vilaggal.

 

 A tantra szo a tanoti, kiterjesztes, es a trayata, felszabadulas szavakbol tevodik ossze.

 E szerint a tantra szo szerint is es a gyakorlatban is az energia felszabaditasa a tudat hatarainak a kiszelesitese altal.

 

 Ennek megvan a megfelelo technikaja, es ezeknek a szisztematikus felepitettsege.

A tantra fo elemei, a mantrak, a yantrak, es a mandalak.

(Yantra, mandala, a tudat formai. A yantrakkal az ember tudata melyen levo ostipusokat (archetype) lehet kifejezesre jutattni.)

 

 Aki a tantrat gyakorolja, annak eloszor szakertonek kell lennie a hatha jogaban. Kontrolallni kell tudnia a testet, az energiajat, es a tudatat. Csak ezutan lehetseges az ejakulacio kontrollalasa. Az osi tantra szovegekben a joga osszes technikaja megtalalhato, a kriyak, asanak, pranayamak, mudrak and bandhak,
 mantra es yoga nidra, hatha yoga, meditacio, kundalini es a csakrak.

 A joga technikaihoz egy plusszal rendelkezik, ha valaki nem tud lemondani a szexrol, akkor is letezik egy ut.

 

 A tantra fobb agai:

1. Vedachara tantra: tantrikus gyakorlatok a vedak eloirasai alapjan.

 Del india.
2. Kaulachara tantra: tantrikus gyakorlatok amik a csaladban adodnak tovabb. Kashmir, Eszak Bihar.
3. Vamachara tantra: ez a feleseggel valo kapcsolatra alapszik. Ezt hivjak bal-kezes tantranak, (Left handed tantra.)
4. Aghora tantra: ez a nezet semmit sem tart utalatosnak. 5 aga van, aszerint, hogy milyen istent imadnak:
 Shaiva tantra, Shakta tantra, Vaishnava tantra, Surya tantra,
 Ganesha tantra.

 

 A tantra nem probalja kontrollalni az elmet, hanem koveti, hogy megismerje azt.

 

 A tantrikus szovegek tobbnyire Shiva es Shakti kozotti beszelgetesek.

Ezeket agamasnak es nigamasnak hivjak. Agama amikor Shiva valaszol, nigama amikor Shakti. Mas fobb tantrikus forrasok:Shiva sutra, Vijnanabhairava, Maha Nirvana Tantra.

A tantraban az elsodleges, dinamikus energia Shakti, Shiva a statikus energia.

 

Nehez megmondani, hogy mi volt elobb, a vedak, vagy a tantra. A joga a tantrabol alakult ki.

 A vedanta a tapasztalat, azt irja le. A tantra a tudat fejlodesenek a folyamata.

 A kapcsolat a vedanta es a tantra kozott olyan mint a sadhana es a vegso felismeres kozotti kapcsolat.

 

 A buddhista tantra a purusha tantrat koveti, az indiai tantra a prakriti tantrat.

Purusha: a meditacioban mindent megprobal kiiktatni.

Shakti: gyakorold a koncentraciot a shakti felrobbantasara es kovesd a tapasztalatot. 

 

 A tantra az elet elfogadasat mondja.

Minden korulottunk mantrakbol es yantrakbol all.

A tudat tobb szaz, tobb ezer ostipusbol, az elozo eletek, es a jelen elet

benyomasaibol all.

 

 A joga guru megtanit a joga gyakorlatok vegzesere es a tudat titkaira.

 A tantra guru segit felemelni a kundalinit.

tigristomi Creative Commons License 2008.01.22 0 0 38

www.tantralap.hu , innen van:

 

Az ondót egy finom, "ojas"-nak nevezett (jelentése erő, vagy hatalom) energia aktiválja. A belső orgazmus alkalmával a férfi kivonja ezt az energiát a spermából. A kilövellt anyag így élettelen, megtermékenyítésre alkalmatlan lesz, viszont szemben a test felfrissültté és aktívvá válik.

 

 Erdekes, ez ellent mond annak, amit Swami Satyananda  Saraswati mond. Annak is ellent mond, amit Mantak Chia ir a konyveiben. Itt valaki teved. Ha jobban korulnez az ember a tantralap.hu-n, akkor latja, hogy ez Oshotol ered. Ez mar mindjart megmagyarazza a fenti allitast.

 Sok buta jogi, minek szenved az ondo visszatartasaval, Mantak Chia is minek szenved vele, amikor az energiat ki lehet vonni belole. Ez igazabol minden erdemi spiritualitassal vagy az energiakkal foglalkozo rendszernek ellentmond.

Ha oszinte vagyok, azt mondom, hogy ez hulyesegnek hangzik, amit fennt irnak. Ha egy lenyeges elem egy rendszerben hulyeseg, akkor milyen az egesz rendszer???

 

 Az mar a wikipediaban latszik, hogy a tantra bonyolultabb dolog, mint a burkolt erotika, amikent sok arra szomjazo embernek probalnak tantra neven vmi egesz mast eladni:

http://en.wikipedia.org/wiki/Tantra

 Az irodalomnal erdekes, Satyananda nevet lehet latni, Oshoet nem.

 

 Ez az oldal szinten sejteti a tantra osszetetseget, azonban aki irta, erezhetoen nincs tisztaban a gyakorlattal:

http://www.freeweb.hu/tarrdaniel/documents/HinduTantra/Hindu%20Tantra/WebHinduTantra/yoga.htm#TantraYoga

 Tobb linket ugye a forumbol alabbrol vettem, nehanyat en talaltam.

 

  Ez az oldal mar jobban kozelit ahhoz a kephez, amit korunk egyik legnagyobb joga mestere is ir a tantrarol:

 http://www.anandamarga.org/articles/tantra.htm

 Itt ez all:

 The relationship of guru and disciple is very important and is a key feature of Tantra.

 Ezzel szemben ugye a fennt altalam ocsarolt tantralap.hu ezt irja:

 Korunk újfajta energiája véget vetett a guruk korszakának.

Régebben a spirituális fejlődés elengedhetetlen módjának tekintették a személyes beavatást. Az előnye az volt, hogy adott egy kezdeti energialöketet, amelyet referenciaként lehetett használni, mint elérendő célt a továbbiakra - de általában az ereje idővel elveszett. .....

Ezért a szellemi vonal fogalma mára korszerűtlenné vált.

 

 Megint sarkallatos es eleg nagy ellentmondasok. A fenti mondatok egyebkent amugy is totalis hozza nem ertesrol tanuskodik. Aki ezt irta, az nem erti a guru szerepet, nem erti a joga folyamatat. Milyen ujfajta energia van egyebkent?? A szellemi vonal fogalma korszerutlen (??) - minden tudomanyban szukseg van a tapasztaltabb iranyadasara, es tudasara, miert lenne ez maskent a tantraban???

 

 Osho konyve, ha jol vettem ki, a tantrarol:

http://www.osho.nl/New-Osho-NL/EnglBooks/FromSex.htm

 Jo, ez csak bevezeto, de ugy tunik, beszel, beszel, lyukat az ember hasaba.

http://www.oshotantrainstitute.com/home.html

 Itt semmi utalas nincs arra, amiket en olvastam, hogy a tantra elemei. Eleg hamar itt is a szexrol lesz szo. Ez igy megint dilletans szovegnek hangzik a tantrarol.

 Itt Osho osszefoglalja a tantrarol, amit gondol:

 http://www.newfrontier.com/nepal/osho-tantra.htm

 Hat, ez eleg lazan veszi a magasabb tudatallapotok kifejlesztesenek kepesseget. Ez megint teljesen maskent hangzik, mint amit Satyananda mond, es amivel sok mas tantra forras is megegyezik. Osho azt mondja, mindent lehet, es kozben a szex egy fo eszkoz a megvilagosodashoz. Konnyu elvezetekkel teli laza ut a megvilagosodashoz. Egy ket elem tenyleg van, ami habar mas ertelmezesben, de megtalalhato a tantraban, igy osszecsomagolva azonban ez oszinten szelhamossagnak hangzik.

 Osho altal a Vigyan Bhairav Tantra 112 meditacio technikajanak az ertelmezese:

http://www.meditationiseasy.com/mCorner/techniques/Vigyan_bhairav_tantra/introduction.htm

 Ez igy onmagaban nehezen velemenyezheto. Tortenetesen ennek az ertelmezese megvan a Satyananda tradicio elemzeseben is. Probaltam osszehasonlitani a kettot, nehez volt, mivel Osho nem ertelmezi az eredeti szavakat kulon kulon, es nem csatolja az eredeti szoveget. A ketfele forditas es ertelmezes azonban egesz mas, Osho itt is beszel, es mondja az egyszeru torteneteit hozza. A Satyananda iskola valtozata a joga terminologiajat hasznalja az ertelmezesnel, valahogy a hatas az, hogy naluk sokkal jobban ugy tunik, hogy tudjak mirol beszelnek.

 

 Egy nekem ajanlott europai  hiteles tantra iskola.

http://www.danielodier.com/ENGLISH/entree_e.html

 Ha valaki vegig nezi az oldalt, sehol sem talalkozik szexxel. Vajon miert nem?

 

 Jonak tuno tantra konyv:

http://www.amazon.com/gp/product/1559392355/ref=wl_it_dp?ie=UTF8&coliid=I190INFLBBRJ4H&colid=3RG1THYHBMTPP

 Aki bongeszi kicsit a netet, az talal tobbet is, nem sokat.

 

 En elsosorban a jogat ismerem. Ugy gondolom, hiteles joga iskolat, tanitot, nagyon nehez talalni. Azonban ugy latom, kicsit laikuskent a tantra temaban, hogy hiteles tantra iskolat, vagy akar csak vmi erdemleges irast a tantrarol, meg sokkal nehezebb talalni, mint a jogarol.

 

 

Előzmény: dialektika (29)
tigristomi Creative Commons License 2008.01.22 0 0 37

Osho mitol autentikus? Kitol tanult tantrat? Kik voltak a mesterei?
Osho beszel a jogarol is, meditaciorol, es megvilagosodasrol. Ezek, a Satyananda joga tukreben, ami egy eleg jol kidolgozott rendszer, nem alljak meg a helyuket, az embernek az az erzese, amikor ezekrol a temakrol olvassa Oshot, hogy Osho beszel, beszel, de nem mond semmi lenyegi informaciot. Legalabbis amit mond a jogarol, meditaciorol, es megvilagosodasrol, annak semmi koze sincs a jogahoz.

 

 Oshorol en eloszor a rola irt botrany konyvet olvastam, Bhagwan a bukott isten.

Szoval, latatlanban ketelkedve fogadom, hogy Osho a tantrarol is erdemben beszelne, azt meg plane, hogy hiteles forras lehetne.

 
 A hetvegen elolvastam mindent a Satyananda konyveimben, amit Swami Satyananda a tantrarol irt. O tanult indiaban tantra mesterektol. Aki nem tudna, amugy az egyik legnagyobb szeles korben elismert joga mester, aki talan a legjobban kidolgozott joga rendszert fektette le.

 

 Ugyerzem Satyananda korrekt, gyakorlatias attekintest irt a tantrarol, mi az a tantra, mi a celja, mik a kulonbozo agai, mik a forrasai, mik az elemei, plussz meg tobb felmerulo kerdesre ad valaszt irasaiban a tantrarol.

 

 Ennek fenyeben, amit tole olvastam, es ami eleg logikus es ertheto, Magyarorszagon nincs tantra iskola. Indiaban sincs sok, meg amugy a vilagon. Ahogy irja, a tantrat a szexxel azonositjak nyugaton, azaz felreertelemzik, mivel a tantra a magasabb tudatallapotok, vegso soran a megvilagosodast celozza meg. A szex nem feltetlenul resze, hanem azoknak, akik nem tudnak lemondani a szexrol, azoknak is ad a tantra egy lehetoseget, hogy haladjanak a spiritualitas utjan. Azonban a tantranak ez az aga sem a szexxel kezd, tobb evi gyakorlas es tobb a jogaban is meglevo technika elsajatitasa kell ahhoz, hogy a maithunat, a ferfi es a no kozotti egyesulest gyakorolhassak, azaz arra tudjak hasznalni, hogy az energiat felfele iranyitsak. 

 Aki a tantrarol akar olvasni, annak angol forrasokhoz kell nyulnia. Amikkel nalunk lehet talalkozni, tantra tanfolyamokkal, azoknak pedig valoszinu semmi kozuk sincs a tantrahoz, plane, ha pl. mar a masodik tanfolyamon 1 honap mulva a szexrol van szo.

 

Előzmény: kris12 (36)
kris12 Creative Commons License 2007.08.29 0 0 36
Három könyvet olvastam a tantráról. Az egyik egy amerikai írótól, a másik Tudós Zsa Zsától és végül Oshotól származik. Azt gondolom az utóbbi közelíti meg az autentikus jelzőt, a többi az erotikáról szól.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!