Keresés

Részletes keresés

Eklatáns Béla Creative Commons License 2021.04.26 -1 0 190

Honnan tudtad, h létezik...?

Előzmény: hiper fizikus (189)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.04 0 0 188
Kedves Mr.Spock!

Azt hiszem, elég offok lettünk :)

Most éppen az Appaloosánál grafikusi munkakör, pályaépítő, dizájn, speciális effektek, stb..

Előző projectünk saját játék,

http://www.extra.hu/musaic >redward link, de az egész végülis valamelyest rólam (rólunk) szól..
http://www.acomp.hu/drift ez a játék hivatalos honlapja..

Előzmény: Mr Spock (187)
Mr Spock Creative Commons License 2001.09.04 0 0 187
Kedves Musaic,

Szoval pontosan mit is csinalsz a jatekok vilagaban?

Gabor

Előzmény: Törölt nick (186)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.03 0 0 186
Kedves Mr.Spock!

Akkor tévedtem, újfent.
:)

Előzmény: Mr Spock (185)
Mr Spock Creative Commons License 2001.08.31 0 0 185
Kedves musaic,

Nem te irtad a bezikek c. zipállományt?

Nem. Fogalmam sincs hogy az mi, de erdekesnek hangzik.

Gabor

Előzmény: Törölt nick (184)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.31 0 0 184
Kedves Mr.Spock!
Nem te irtad a bezikek c. zipállományt?

akkor összekevertem valamit megint:)

Előzmény: Mr Spock (183)
Mr Spock Creative Commons License 2001.08.31 0 0 183
Kedves Musaic,

Nagyon tetszettek a grafikus fizikai szimulációk, meg a kukucos progi!

A kapcsolókra gondolok... végetelen kukuc vagy sem, hasonlók...

Koszonom szepen....csak eppen fogalmam sincs hogy melyik programrol beszelsz, mit hivsz grafikus fizikai szimulacionak es foleg hogy mi a kukucos progi (:-). Eddig a Tettes-t es az Anciento-t tettem fel neked. Hacsak valahonnan mashonnan valamilyen mas programmomat megtalaltad.

Gabor

Előzmény: Törölt nick (182)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.30 0 0 182
Kedves Mr.Spock!

Nagyon tetszettek a grafikus fizikai szimulációk, meg a kukucos progi!

Tök jó hogy te is úgy paraméterezel, mint ahogyan én szeretek!

A kapcsolókra gondolok... végetelen kukuc vagy sem, hasonlók...

Előzmény: Mr Spock (181)
Mr Spock Creative Commons License 2001.08.28 0 0 181
Kedves Musaic,

Mivel az időm most megcsappant, nem tudom mikor nézem meg a másik progit.

Nyugodtan megmondhatod, hogy nem tetszett az elozo. Semennyire nem vagyok hiu ilyen dolgokban.

Gabor

Előzmény: Törölt nick (180)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.24 0 0 180
Nem hiszem hogy apple közelébe kerülök, de szerintem van pár emulátor, amik lefuttatják neked..
Mivel az időm most megcsappant, nem tudom mikor nézem meg a másik progit.
Előzmény: Mr Spock (179)
Mr Spock Creative Commons License 2001.08.24 0 0 179
Kedves Musaic,

rányomtam a négyes gyanúsítottra, aztán a kettes tettre.
Minden jegyzet nélkül, a játék legelső fordulójában.

Hát nem kitaláltam??

Hehehe....ne vonjal le tul messzemeno kovetkezteteseket ebbol, hiszen a statisztikai valoszinusege ennek 1:25 -hoz, nem olyan elerhetetlen. Na ha ezt tudod mondjuk tizszer zsinorban csinalni, akkor van jelentenivalod (:-).

Na akkor itt van a kovetkezo. Ha letoltod, akkor egy ANC26.ZIP nevu file-t kell hogy megkapjal. Azt bontsd ki akarhova. Csinalj egy ikont az ANC.EXE nevu file-hoz. Hajtsd vegre a szokasos DOS-os lepeseket Windows-ban.
A szabalyok/hasznalati utasitas ugyan angolul jon fel, de az ANC.ZIP-ben talalsz egy plusz file-t MAGYARUL neven. Itt ugyan nincs az egesz leforditva, de a lenyeg igen, hogy hogyan kell jatszani a jatekot. Abbol el tudod donteni, hogy egyaltalan erdekel-e, es ha igen, akkor leforditom a tobbit. Ez is persze gondolkodos jatek, egy szemelyre. Egyebkent nem en talaltam fel, meg annak idejen egy Gameboy jatekot irtam at a PC-re, mert tetszett es a Gameboy-on nagyon nehezkes volt jatszani. Egy kicsit belefejlesztettem, atalakitottam. Annyiban erdekes a program, hogy egyulesben irtam az egeszet. Egy Szombat reggel leultem, es egesz ejszakan keresztul Vasarnap delutanra keszen volt.

Gabor
Ui: mi annak a valoszinusege, hogy egy regi Apple II+ vagy E computer kozelebe tudnal jutni? Van oka annak hogy kerdezem.

Előzmény: Törölt nick (178)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.21 0 0 178
rányomtam a négyes gyanúsítottra, aztán a kettes tettre.
Minden jegyzet nélkül, a játék legelső fordulójában.

Hát nem kitaláltam??
:)))
Megnéztem a neveket, és a tetteket is. azt válaszottotam, amit hirtelen éreztem.. intúíció..vagy szerencse.. kit tudja?

Előzmény: Mr Spock (177)
Mr Spock Creative Commons License 2001.08.21 0 0 177
Kedves Musaic,

Egyáltalán PC-s qbasicról beszélünk?

Igen.

A qbasic programok szöveges játékok?

Nem ugy szoveges jatekok, mint mondjuk egy regi adventure jatek (ahol tiszta szoveg volt az egesz). Itt ott van valamennyi 16 szinu, primitiv vonalgrafika.
De eloszor is az instrukciok angolul vannak, meg akkor is ha a szoveg keves, masodszor is egy-ket jatekban van eleg szoveg ahhoz, hogy aki nem tud angolul az ne tudja jol jatszani. Sajnos a "buszkesegem", az eppen egy olyan jatek, amit angol tudas nelkul csak ugy lehetne megtanulni, ha en ott ulnek es reszletesen elmagyaraznam. Ez a jatek ami enszerintem mai grafikai formaba hozva meg el is lenne adhato.
A tobbi mind kisebb lelegzetu dolgok, amik ma mar nem allnak meg a helyuket mint onallo jatekok.
----------------------------------------------
Poenbol elkuldom a egyetlen jatekot amit magyarul megirtam. Ez soha nem is volt onallo jateknak tervezve, ez volt az ami kimaradt az Intellectual Decathlonbol, mert a kiado szerint "tul nehez" volt. Mivel a jatek eleve ugy volt irva, hogy minimum ket jatekosra volt szukseg (ez azokban az idokben volt, amikor meg sem internet, sem komputeren keresztuli jatszas nem volt meg egy ismert fogalom. Sot, mondhatnam ez volt az elso olyan jatek a computerek vilagaban, ahol egyszerre, egy gepnel, ket szemely tudott egymas ellen, egyidoben jatszani, egy szellemi jatekot.
Tehat ide kattints ha le akarod tolteni. Onkibonto EXE file, en pakoltam, ugyhogy garantaltan virusmentes. Kerj meg baratot, feleseget, baratnot, hogy egyutt nezzetek at az instrukciokat, ugyhogy egymas ellen lehessen jatszani. Ugyan egyedul is lehet, de igy nincs kompeticio. Szinten, valahol van egy verzio, amit egyedul is lehet jatszani (a program pontoz), de jatek alapotlete ket jatekosra lett tervezve (es most nem talalom). Ez speciel tiszta text (betuk, semmi grafika), de a stilusomra fenyt vet (milyen jellegu jatekokat szerettem irni annakidejen). A jatekotlet teljesen eredeti, en talaltam ki. Termeszetesen mivel qbasic, DOS az operating system, de Windows alatt is megy minden problema nelkul. Ki kell bontani, csinalni egy ikont a TETTES.EXE-re, beallitani hogy teljes kepernyon jojjon be es kesz. Nincs SETUP vagy INSTALL.

Gabor

Előzmény: Törölt nick (176)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.20 0 0 176
Kedves Mr.Spock!

A qbasic programok szöveges játékok?
Egyáltalán PC-s qbasicról beszélünk?

Előzmény: Mr Spock (175)
Mr Spock Creative Commons License 2001.08.20 0 0 175
Kedves Musaic,

Amerikába hová és meddig mész majd?
Csak mert ha jól tudom, Mester általában Chicagoban szokott sok időt eltölteni egy évből..

Minden valoszinuseg szerint Kalifornia egy LA kozeleben levo suburb-jebe megyunk. Chicagoba viszont lehet hogy 2002-ben el fogok jutni, egy baratom musical-jenek lesz ott az osbemutatoja.

A quickbasic programokat meg várom hogy elküldd. Ha gondolod, én is előkaparok néhányat..
Természetesen zippelve ha lehet.

Szivesen, de ha jol emlekszem te nem tudsz jol angolul. Anelkul eleg nehez, majdnem lehetetlen.
Csak egy "resz-jatekot" irtam magyarul.

Melyik játékot írtad?

Intellectual Decathlon volt a cime. Egy Muse nevu kiado adta ki (mar nem leteznek). Az allt 10 kulonbozo intellektualis jellegu resz-jatekbol, amit standard pontozas kotott ossze (tizproba). Abban volt, hogy az egyiket "tul nehez"-nek talalta a kiado, es kellett egy 11.-et irnom. A kihagyott (fentemlitett) egyet amit evekkel kesobb atirtam a PC-n magyarra.

Gabor

Előzmény: Törölt nick (174)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.20 0 0 174
Kedves Mr.Spock,

"Speciel ezt a temat nagyonis jol ismeri a tudomany (muteti altatast)"

Lehet, de a spiritualitás elméletéről és gyakorlatáról beszéltem..

Amerikába hová és meddig mész majd?
Csak mert ha jól tudom, Mester általában Chicagoban szokott sok időt eltölteni egy évből..

Melyik játékot írtad?

A quickbasic programokat meg várom hogy elküldd.
Ha gondolod, én is előkaparok néhányat..
Természetesen zippelve ha lehet.

Előzmény: Mr Spock (173)
Mr Spock Creative Commons License 2001.08.19 0 0 173
Kedves Musaic,

Azért azt megejegyezném, hogy a logika mindig meglévő ismeretekre épül, úgyhogy ha netán valami "nem fér bele" egy logikai okfejtésbe, az nem biztos hogy azért van, mert badarság, hanem lehet azért is (sőt azért van), mert nem tudunk eleget az adott témáról.

Speciel ezt a temat nagyonis jol ismeri a tudomany (muteti altatast). Mindegy, azt hiszem ezt a temat nagyjabol lezarhatjuk, mert annyira messze allunk egymas nezetetol, hogy nem hiszem hogy "megegyezes" valaha is lehetseges lenne.
Es mint mindig miutan vallasrol vitatkozom, zaroszokent hozza szoktam tenni:
Bar neked lenne igazad (:-).

"Mert eppen Oktoberben egy olyanra kell mennem.

Hmm. Éppen 11-én?

Nem pont 11.-en, de oktoberben. Sajnos USA-bol nem olyan konnyu atugrani Becsbe "eppen 11-en".

Az Appaloosánál dolgozom mint grafikus játékfejlesztő mérnök. (ecco the dolphin dreamcastra, ps2-re.) Ezelőtt meg PC-re írtunk saját játékot.

Kar hogy nem elunk kozel egymashoz. Nekem sok jo jatekotletem van, de programmozni csak quickbasic-ben tudok, abban meg is irtam nehanyat. Ami persze ma mar hasznalhatatlan. A 80-as evekben az Apple computerhez meg ki is adtak az egyik jatekomat amit irtam. Regi szep idok.......

Gabor

Előzmény: Törölt nick (172)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.18 0 0 172
Kedves Mr.Spock!

"de amikor raszoltak hogy aludjon el, elaludt"

Hát nem egészen ezt mondtam, hanem azt, hogy átlépte a testtudatot. Amit persze nem lehet ellenőrizni, de ha jól emlékszem, ez történt.

Mint mondtam, nem érdemes ezen a kiragadott vitatkozni. Van még 500 másik hihtetetlen történet, amit felsorolhattam volna (Mellékesen velem is történt a mostani Élő Mesterrel kapcsolatban valami, kétszer is, mikor még csak nem is tudtam róla hogy létezik..).
Mindegyik ellentmond a logikának.
Azért azt megejegyezném, hogy a logika mindig meglévő ismeretekre épül, úgyhogy ha netán valami "nem fér bele" egy logikai okfejtésbe, az nem biztos hogy azért van, mert badarság, hanem lehet azért is (sőt azért van), mert nem tudunk eleget az adott témáról.

"DE en ennek ellenere hiszek abban hogy ez igy volt". Ehelyett, te meg mindig megprobaltal "logika-szeru" ervelest alkalmazni azzal, hogy "biztosan az orvosnak volt szuksege erre a jatekra" es hogy ezert vetette magat a Mester egy mutetnek ala. Ami, mar nem is haragudj, tenyleg eleg nevetseges es logikatlan meg a hiten is tul"

Mester MINDIG azt adja, amire nekünk szükségünk van. Benső tapasztalatra, felismerésre, mikor hogy. Ezt nem egyszer tapasztaltam, és mások is, akik az úton járnak.

"Mert eppen Oktoberben egy olyanra kell mennem. Egyebkent hol elsz?"

Hmm. Éppen 11-én?

Budán. Az Appaloosánál dolgozom mint grafikus játékfejlesztő mérnök. (ecco the dolphin dreamcastra, ps2-re.)
Ezelőtt meg PC-re írtunk saját játékot.

http://www.extra.hu/musaic > redward link
http://www.acomp.hu/drift

Előzmény: Mr Spock (171)
Mr Spock Creative Commons License 2001.08.18 0 0 171
Kedves Musaic,

Nincs ebben semmi logikai buktató. Azt hiszem éppen elég dolog létezik, amit nem lehet logikával megmagyarázni,

Ez maga a logikai buktato. Az, hogy akik hisznek, nem elegszenek meg azzal, hogy kimondjak:"mi ezt hisszuk es kesz", hanem nagyonis probaljak logika-szeru modon magyarazni amiben hisznek. Legjobb pelda eppen az ami most kozottunk zajlott le. Te felhozod peldanak a Mestert, aki annyira rezisztens az altatora, hogy nem alszik el annak ellenere hogy kapja a kemiai anyagot, amitol mindenki elalszik. Ez mar maga abszurd, de mondjuk, hogy van igyen/volt ilyen. En meg emlitem is, hogy talan megsem volt az "sok adag" altato, te el is ismered, hogy talan csak ketto volt, de amikor raszoltak hogy aludjon el, elaludt. Es en meg hajlando is lettem volna itt "leallni", hiszen letezik olyan hogy valaki rezisztensebb altatora mint az atlag. De ekkor te ratettel egy lapattal, hogy a Mester annyira ura a testenek, hogy akar merget is kaphat. Ami azert az abszurdon belul mar tenyleg abszurd. Es erre en ravilagitok egy nagyonis logikus peldaval: ha ennyire ura a testenek, miert kellett neki mutet?

Ez volt az a pont, ahol ha en egy hivo lettem volna, minden hitem dacara megakadtam volna, es azt valaszoltam volna, hogy 'hat nem tudom....es vagy egy "ennek utananezek", vagy "elgondolkozom rajta", vagy valami ilyesmi'. VAGY...es itt a lenyeg....valami olyasmit, hogy "amit mondsz az tenyleg logikus, DE en ennek ellenere hiszek abban hogy ez igy volt". Ehelyett, te meg mindig megprobaltal "logika-szeru" ervelest alkalmazni azzal, hogy "biztosan az orvosnak volt szuksege erre a jatekra" es hogy ezert vetette magat a Mester egy mutetnek ala. Ami, mar nem is haragudj, tenyleg eleg nevetseges es logikatlan meg a hiten is tul.

En azt elfogadom, hogy vannak dolgok amit nem tudunk meg logikaval megmagyarazni, na de ha en belefutok egy ilyesmibe, NEM PROBALOM MEG. Elismerem, hogy ez, vagy az, vagy amaz, a tudasomon kivul van, es nem szegyellem kimondani, hogy EZT NEM TUDOM. Es kesz. Meg az is rendben van, ha valaki nem all meg itt, es egy hitet kapcsol a jelenseghez. Ami nincs rendben, hogy nem tudja, hitet kapcsol hozza ES megprobalja logikusnak hangzo modon megmagyarazni. En a legtobb hivot eppen azert hibaztatom, hogy nem elegge batrak ahhoz, hogy tenyleg, tisztan higgyenek.

Személyes találkozó legközelebbi lehetősége: október 11. Bécs.

Most Oktober? 2001? Az sajnos nem johet ossze. Hacsak nem tudsz Becsben egy szuleszet-nogyogyaszati orvostovabbkepzo talakozorol, amit angol nyelven adnak. Mert eppen Oktoberben egy olyanra kell mennem. Egyebkent hol elsz?

Gabor

Előzmény: Törölt nick (170)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.18 0 0 170
Kedves Mr.Spock!

Félreértetted. A Mester Valószínűleges célja a test és tudat különállására való felhívásának fontossága lehetett. Mondom én innen. De egyikünk sincs olyan helyzetben, hogy megítéljen bármit is, főleg nem egy Tökéletes Mester cselekedeteit. Éppen úgy ahogy Jézusét, Krisnáét, Buddháét sem..

Nincs ebben semmi logikai buktató.
Azt hiszem éppen elég dolog létezik, amit nem lehet logikával megmagyarázni, főleg nem akkor, ha valaki az elmélettel sincs tésztában az adott kérdéskörben.

Egyébként sem miattam vagy rajtam keresztül kellene megítélni egy (A) Mestert. Nulla vagyok én ahhoz hogy még csak idézzem is. Tessék szépen mindenkinek MAGÁNAK kitapasztalnia, ki is Ő valójában. A saját tapasztalat legyen a döntő, ne az én pontatlan, idióta gondolataim...

Személyes találkozó legközelebbi lehetősége: október 11. Bécs.

Előzmény: Mr Spock (169)
Mr Spock Creative Commons License 2001.08.17 0 0 169
Kedves Musaic,

"ha a Tokeletes Mester ENNYIRE ura a testenek, hogy meg merget is adhatsz neki, MIERT VOLT MUTETRE SZUKSEGE"

Egy Tökéletes Mester mindig azt teszi, amire a környezetében tartózkodóknak szüksége van. Az orvosok közül valakinek szüksége volt erre a játékra.

Ne haragudj, de ezt mar nem tudom komolyan venni. Ezt eredetileg te sem gondolhattad igy, ez mar improvizalas volt a reszedrol. Az mar az abszurdon belul is abszurd, hogy a Tokeletes Mester megbetegiti magat, mert egy orvosnak eppen operalni van kedve, DE...kozben nem hagyja magat elalatatni amig ra nem szolnak. Hitelesebbnek tunne az egesz, ha kepes lennel elismerni logikai buktatokat. Mert ezen az alapon a fold nem is gombolyu, sot nem is harom dimenzios hanem ketto, es abbol az egyik dimenzio a zold tulipannak a szara, amibol kino egy bulldozer. Azert probaljuk egymast komolyan venni (:-).

Gabor

Előzmény: Törölt nick (168)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.17 0 0 168
Kedves Mr.Spock!

"ha a Tokeletes Mester ENNYIRE ura a testenek, hogy meg merget is adhatsz neki, MIERT VOLT MUTETRE SZUKSEGE"

Egy Tökéletes Mester mindig azt teszi, amire a környezetében tartózkodóknak szüksége van. Az orvosok közül valakinek szüksége volt erre a játékra.
A másik dolog a műtét: a Mester ugyanúgy átveszi a tanítványok karmáját, amit testileg elszenved értünk, csakúgy mint Buddha, Jézus, és a többi Spirituális Mester. A műtétre ezért volt szükség.
Filózhatunk rajta még, de a lényeges kérdés azt hiszem nem ez volt, hanem a tudatosság kérdése.

"Azt akarod mondani, hogy akiket altatas alatt operaltak, azoknak a karmaja SOHA nem hatarozta azt meg, hogy az altatas kozben gondolkozzanak, emlekezzenek arra, kesobb beszamoljanak rola?"

A karma határozza meg a hajlamainkat, kiinduló képességeinket, azok fejlődési tendenciáit is. Ugyanúgy a meditáció képességét is. Életünk 75%-ka karmánkon alapul.

"Tobbezer even keresztul voltak a Mesterek, es ettol meg a borzalmas betegsegek, jarvanyok, es egy kb atlag 40 ev atlageletkor volt. Akkor jottek az unszimpi orvosok, az orvostudomany, es AZ gyozte le a jarvanyokat, borzaszto betegsegek tomeget, es AZOK duplaztak meg az atlageletkort, es nem a Mesterek."

Mondod te, arról az oldalról. Én meg azt mondom, hogy az emberek NEM VÉLETLENÜL szenvednek, és betegek. Mindennek oka van, mégha ez közhelyszámba is megy.

"Ebben a Mesterek nem ugy tunik hogy sokat segitettek volna az evezredek soran."

Aki Tökéletes Mester közelében tartózkodott akár egy percet is, tudja miről beszélek.
Egyébként pedig a Mester feladata NEM a testi gyógyítás, hanem közvetlen megbízatással a LÉLEK visszavezetése istenhez.
EZÉRT van itt.
Hiszen isten egy pillanat alatt megszüntethetné az összes nyomorúságot. De azt magunknak csináltuk, és ki is kell egyenlítenünk karmánkat.

Isten első törvénye:
MINDENKI kívánságának teljesülnie kell.

Csak szokás elfelejteni, hogy ha egy kívánság nem teljesül ebben az életben, akkor majd máskor, későbbiben teljesül. A pufferben egészen addig benne marad. Aztán jönnek a következmények.

Előzmény: Mr Spock (167)
Mr Spock Creative Commons License 2001.08.17 0 0 167
Kedves Musaic,

Nanananaa. Ezt az orvosok mondják, akiknek gőzük sincs mi is történik ilyenkor.
Nincs közük s spirituális tudáshoz (tapasztalathoz).

Nanananaa. En megertem, hogy van egy oriasi szakadek a hit es a tudas kozott, azt is megertem, hogy akik hisznek azok azt allitjak hogy tudjak, de azert a fenti kijelentest egy picit tulzasnak tartom. Hiszen akkor ezt (minimum) forditva is lehetne mondani, hogy aki a spiritualis tudast erzi kozel magahoz, annak goze sincs a "masik oldalrol".

"Tehat HA a test vegyianyagokhoz kapcsolodo reakcioi kontrollaljak a testhez kapcsolodo tudatot, AKKOR ez vagy ervenyes ugy a muteti altatasra mint a "halalkoruli" szituaciokra, vagy nem (egyik sem)."

Nem kontrollálják. Csak amíg NINCS más amire a lélek figyelmét irányítanánk tudatosan, addig EZ van..

Na es ha most megkerdeznem, hogy ezt mivel tudod alatamasztani, mit valaszolnal?

Igazad van. A történet szempontjából már a "kettő" is éppen elég lenne nem? Nem az orvos nem tudta, hányadik. Mellesleg Mestert elég jól ismerték a dokik.. Jól tudták miről van szó....... Ehhez hozzá jön még, hogy egy Tökéletes Mester URA testének. Akár mérget is adhatsz neki..

Na most akkor most mar csak azt mond meg, hogy ha a Tokeletes Mester ENNYIRE ura a testenek, hogy meg merget is adhatsz neki, MIERT VOLT MUTETRE SZUKSEGE??????
Legyszives azt ne valaszold, hogy elhatarozta, hogy beteg akar lenni, ugy, hogy azt egy mutettel kelljen rendbehozni.

".....29 eve operalok, hidd el, ezt tudom"

Indiában?

Nem. Miert? Indiaban mas az anatomia es a fiziologia?

"Szamomra teljesen logikatlan, hogy az egyik esetben kilepnek a testukbol es gondolkodnak, a masik esetben meg soha."

Nekem is az volt, amíg elő nem került a karma és a spirituális háttér kérdése. Attól függ MINDEN.

Okay. Es? Azt akarod mondani, hogy akiket altatas alatt operaltak, azoknak a karmaja SOHA nem hatarozta azt meg, hogy az altatas kozben gondolkozzanak, emlekezzenek arra, kesobb beszamoljanak rola?

Nekem csak a nyithatatlan orvosok unszimpik. Nem kutatnak utána, csak belemagyaráznak valamit, csak azért, mert a "kollégák" is ezt mondták.. Ahelyett hogy elmennének a spirituális Mesterhez, és tőle kérdeznének ezekről a dolgokról.

Tobbezer even keresztul voltak a Mesterek, es ettol meg a borzalmas betegsegek, jarvanyok, es egy kb atlag 40 ev atlageletkor volt. Akkor jottek az unszimpi orvosok, az orvostudomany, es AZ gyozte le a jarvanyokat, borzaszto betegsegek tomeget, es AZOK duplaztak meg az atlageletkort, es nem a Mesterek.

Ahelyett hogy elmennének a spirituális Mesterhez, és tőle kérdeznének ezekről a dolgokról. Ebben Ő a szakértő. (és hanyagolják annak a technikának a megismtését, ami közelebb vinné őket az Igazsághoz.)

Az orvosok szamara egyetlen "igazsag" van, es az a beteg meggyogyitasa. Ebben a Mesterek nem ugy tunik hogy sokat segitettek volna az evezredek soran. A Tokeletes Mester-nek is vegulis mutetre volt szuksege. Nem?

Gabor

Előzmény: Törölt nick (165)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.16 0 0 166
Inkább írj egy kivonatot belőle, mert nem tudok annyira angolul..
Előzmény: Holohedron (164)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.16 0 0 165
Kedves Mr.Spock!

"hiszen vegulis OTT IS egy vegyianyag-reakcio amitol ontudatlan lesz az ember, specifikusan oxygenhiany, es annak minden vegyi kovetkezmenye.

Nanananaa. Ezt az orvosok mondják, akiknek gőzük sincs mi is történik ilyenkor.
Nincs közük s spirituális tudáshoz (tapasztalathoz).

"Tehat HA a test vegyianyagokhoz kapcsolodo reakcioi kontrollaljak a testhez kapcsolodo tudatot, AKKOR ez vagy ervenyes ugy a muteti altatasra mint a "halalkoruli" szituaciokra, vagy nem (egyik sem)."

Nem kontrollálják. Csak amíg NINCS más amire a lélek figyelmét irányítanánk tudatosan, addig EZ van..

"A tortenet igy leirva nem lehet igaz, mert normalis altatoorvos soha, SOHA nem adna "ki tudja hanyadik" altato injekciot.

Igazad van. A történet szempontjából már a "kettő" is éppen elég lenne nem? Nem az orvos nem tudta, hányadik. Mellesleg Mestert elég jól ismerték a dokik.. Jól tudták miről van szó.

"Ha az elso, legrosszabb esetben a masodik nem mukodik, lefujjak a mutetet es vizsgalatokat hajtanak vegre. 29 eve operalok, hidd el, ezt tudom"

Indiában?
Egyébként ott is elvégezték a közbülső vizsgálatokat. Ehhez hozzá jön még, hogy egy Tökéletes Mester URA testének. Akár mérget is adhatsz neki..
Ez a tény csak nyugaton újdonság, és nem elfogadott.

"A muteti altatas is, a szivmegallas is, egy testhez kotott komplex kemiai reakciosorozat eredmenye."

Ebben nem lehet senki biztos, amíg át nem ÉLI :)

"Szamomra teljesen logikatlan, hogy az egyik esetben kilepnek a testukbol es gondolkodnak, a masik esetben meg soha."

Nekem is az volt, amíg elő nem került a karma és a spirituális háttér kérdése. Attól függ MINDEN.
Arról nem is beszélve, ha ez nem lenne igaz, akkor MINDENKINEK, aki ilyen vegyi reakció miatt kerül halálközeli állapotba, következetesen kellene tapasztalnia ezeket. MINDENKINEK.

"Ha a tudat es a test ennyire fuggetlen lenne, muteti altatas kozben is, nemelyek kilepnenek a testukbol, es ugyanugy beszamolnanak errol meg arrol mint a masik tipusu szituacioban."

Ez is karmafüggő. Amúgy pedig van aki kilép, és be is számol róla.
Sőt olyan is van, akinek műtét, sőt vegyi reakció sem szükségeltetik.
Erre persze az orvosok sem tudnak érdemi cáfolatot, sőt igazolást sem adni. Ami nem csoda, mert nem ez a szakterületük. A spiritualitás elméletét és gyakorlatát sajnos egy iskolában sem tanítják itt, nyugaton. Elég baj ez nekünk.
Ki ítélné el emiatt az orvosokat? Nekem csak a nyithatatlan orvosok unszimpik. Nem kutatnak utána, csak belemagyaráznak valamit, csak azért, mert a "kollégák" is ezt mondták.. Ahelyett hogy elmennének a spirituális Mesterhez, és tőle kérdeznének ezekről a dolgokról. Ebben Ő a szakértő. (és hanyagolják annak a technikának a megismtését, ami közelebb vinné őket az Igazsághoz.) Világi tudás ilyen esetekben használhatatlan. Ez be is bizonyosodik minden percben.
Azt persze senki nem tagadhatja, hogy helyzetkihasználó kontárból van elég.
DE aki keresi az igazságot, azt megtlálja az Igazság Maga.
Ez van..

Előzmény: Mr Spock (163)
Holohedron Creative Commons License 2001.08.16 0 0 164
Kedves topiklátogatók!

Nem olvastam végig az egész topikot, ezért ha volt már, akkor bocsi.

Pár éve találtam egy elég megdöbbentő cikkre a Science-ban:

Is your brain really necessary?

Roger Lewin

SCIENCE, vol. 210. 12 December 1980

:-) Olvassátok el!

Előzmény: Thoughts (-)
Mr Spock Creative Commons License 2001.08.16 0 0 163
Kedves Musaic,

"a muteti altatas olyan kemiai anyagokkal van elerve ami az AGY tevekenyseget "szunetelteti"

Melyiket?

Azt, amelyik teszerinted NEM felelos a gondolkodasert. (Amugy: ja hogy tobb mint egy agyunk van?)

"HA nem az agyunkkal gondolkodnank, AKKOR muteti altatas alatt is lenne gondolkodas, emlekek, kepek, satobbi"

Először is: más az öntudatlanság, és más a nem gondolkodás. Mivel a testhez van kötve a lélek, és azzal azonosítja magát (most még), a test visszahat a tudatra (a vegyi anyagokkal), és öntudatlanságba taszítja az embert.

A fenti kijelentesed teljesen ellentmond a "halalkoruli elmenyek" tetelnek, hiszen vegulis OTT IS egy vegyianyag-reakcio amitol ontudatlan lesz az ember, specifikusan oxygenhiany, es annak minden vegyi kovetkezmenye. Tehat HA a test vegyianyagokhoz kapcsolodo reakcioi kontrollaljak a testhez kapcsolodo tudatot, AKKOR ez vagy ervenyes ugy a muteti altatasra mint a "halalkoruli" szituaciokra, vagy nem (egyik sem).

Már ki tudja hányadik altató injekciót kapta, amikor még mindig vígan beszélgetett a dokikkal. Akkor megkérték: Legyen szíves már elaludni.

A tortenet igy leirva nem lehet igaz, mert normalis altatoorvos soha, SOHA nem adna "ki tudja hanyadik" altato injekciot. Ha az elso, legrosszabb esetben a masodik nem mukodik, lefujjak a mutetet es vizsgalatokat hajtanak vegre. 29 eve operalok, hidd el, ezt tudom.

Jó egyébként a felvetésed, csak annyit tennék még hozzá, hogy az hogy valaki kilép a testéből, miért kellene hogy azt jelentse: gondolkodik?

Nem en allitom ezt, hanem azok, akik a "halalkoruli" elmenyek valosagat bizonygatjak. A muteti altatas is, a szivmegallas is, egy testhez kotott komplex kemiai reakciosorozat eredmenye. Szamomra teljesen logikatlan, hogy az egyik esetben kilepnek a testukbol es gondolkodnak, a masik esetben meg soha. Ha a tudat es a test ennyire fuggetlen lenne, muteti altatas kozben is, nemelyek kilepnenek a testukbol, es ugyanugy beszamolnanak errol meg arrol mint a masik tipusu szituacioban.

Gabor

Előzmény: Törölt nick (162)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.16 0 0 162
Kedves Mr.Spock!

"a muteti altatas olyan kemiai anyagokkal van elerve ami az AGY tevekenyseget "szunetelteti"

Melyiket?

"HA nem az agyunkkal gondolkodnank, AKKOR muteti altatas alatt is lenne gondolkodas, emlekek, kepek, satobbi"

Először is: más az öntudatlanság, és más a nem gondolkodás. Mivel a testhez van kötve a lélek, és azzal azonosítja magát (most még), a test visszahat a tudatra (a vegyi anyagokkal), és öntudatlanságba taszítja az embert.

Légy erős: a meditáció alatt sem gondolkodsz. Mégis öntudatodnál vagy. Ráadásul még vegyi anyag sem kell hozzá.

Ja és még egy (nem mese, hanem tényleg megtörtént): Egyik 20. századi Mestert (most hirtelen meg nem mondom melyiket, de vagy Hazurt, vagy Kirpalt, vagy Darshant) meg akarták műteni. Már ki tudja hányadik altató injekciót kapta, amikor még mindig vígan beszélgetett a dokikkal. Akkor megkérték: Legyen szíves már elaludni. Mire Ő: "azt akarjátok hogy testtudat fölé emelkedjem?"
"igen!"
Abban a pillanatban elernyedt a teste, és meg tudták műteni. A műtét után pedig ismét visszatért testébe.

Jó egyébként a felvetésed, csak annyit tennék még hozzá, hogy az hogy valaki kilép a testéből, miért kellene hogy azt jelentse: gondolkodik?
A két dolog nem függ össze. Ha pedig nem gondolkodsz, nem feltétlenül kell kilépned a testedből. Én csak annyit mondtam, hogy GONDOLKODÁSSAL nem fog menni a meditáció.
Egyébként pedig ki lehet lépni a testből öntudatlanul is, annyi a különbség, hogy nem marad "nyoma" az emlékekben. És persze ez a dolog spontán. A fentiek természetesen karmafüggők.
Mint mindig :)

Előzmény: Mr Spock (161)
Mr Spock Creative Commons License 2001.08.15 0 0 161
Kedves Musaic,

Meg a tema legelejen kerdezted:

De én is feltenném a kérdést: mibol következtetsz arra, hogy aggyal gondolkozunk?

Ugyan sok mendemonda kering a "halal-koruli" elmenyekkel kapcsolatban, de semmifele mendemonda nem kering azzal kapcsolatban, hogy akik muteti altatasnak vannak kiteve, azok atmennenek akarmilyen elmenyen is. TEHAT: a muteti altatas olyan kemiai anyagokkal van elerve ami az AGY tevekenyseget "szunetelteti". HA nem az agyunkkal gondolkodnank, AKKOR muteti altatas alatt is lenne gondolkodas, emlekek, kepek, satobbi.
De nincs.

Gabor

Előzmény: Törölt nick (4)
Thoughts Creative Commons License 2001.08.15 0 0 160
Kedves Musaic!

"De ugye ilyenkor már nem foglalkozol azzal, hogy milyen tanulási módszerrel tanultad meg, hogyan is kell sebességet váltani..."
Természetesen nem (bár néha eszembe jut az oktatóm...;)!
De ennek mi a jelentősége?

"Szerinted isten nem szabadíthatná meg az emberiséget akármikor a betegségektől??"
Szerintem, ha lenne Isten, nem olyanná teremtette volna a világot, hogy bárki szenvedhessen benne...

"Egyszerűen ki kell egyenlíteni a karmánkat. Könyörtelen ez a törvény, de nagy pontosságú, és igazságos. Szerinted "véletlenül" lesz valaki ebolás? Szerintem nem."
Szép kerek ez az elgondolás, sejtettem, hogy valami efféle fog kisülni belőle...
Erre még mindíg csak azzal tudok reagálni, hogy "mi a bizonyíték?".

"Elég érthető voltam?"
Kivételensen, igen! (:
Most tényleg tisztáztál egy-két 'fehér foltot'...

"A figyelem összegyűjt(őd)ése NEM tevékenység."
Még mindíg nem értem, hogy mire alapozod az ehhez hasonló állításaid...

"Mit számít a tudatalattid, ha TE vagy a "kormányos"?"
Kérdezd Freud-ot...

"AKKOR TE vagy ott ahol lenned kell, és a tudat alattid is ott van, ahol lennie kell. Nem kell vele annyit foglalkozni.."
Ebben nagyon nem értünk egyet...

"Valóban. MAGÁNAK."
Nem, nem, nem.
):

"CSAK teljes figyelemmel, és odaadással érsz célt bármiben. Sok sikert."
Na és azt honnan tudod, hogy mikor "teljes" a figyelmed??? (Szerintem azt mindíg lehet fejleszteni, azaz a teljesség elérhetetlen...)

"Abban vannak a legközelebb az igazsághoz a magyarázatok"
Na és ezt mire alapozod?

"Nálam az "előbbre" szó egyet jelent az "igazság felé"-vel.."
Pontosabban ahhoz, amit Te igazságnak hiszel!

"Bizonyítsd be. Hiszen lehet hogy egész életedben álmodsz mindent.."
Azt Te tudod a legjobban, hogy Te nem az én álmom vagy!!!
Amúgy, ezt magamnak azzal tudnám talán bizonyítani, hogy az egész életemet nem álmodhatom, merthát honnan a túróból szereznék "nyersanyagot" az álmokhoz...
(De abban tökéletesen igazad van, hogy ezt macerás, talán lehetetlen, magamnak bebizonyítani!)

"Miért? lehet hogy a mostani álomrendszer szabálya, hogy álmodhatsz többszörös ciklusba ágyazva, al-álom szerűen.."
Itt nem az al-álmokról van szó, hanem arról, hogy ha a haverjaidnak valóban kijelented, hogy lezuhantál egy szikláról!!!
Ha azt Ők valóban hallják a Te szádból, akkor már nem álmodsz, és akkor már Ők tudni is fogják, hogy hülyeségeket beszélsz, hiszen ha lezuhantál volna, nem állnál előttük!
(Ha pedig az egész jelenetet álmodod, a beszélgetés nem történik meg valójában, tehát nem kell félni a muszájka kabátkától.)

Előzmény: Törölt nick (159)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!