Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.07.17 0 0 45
"Remélem engem a tudás talál meg, nem fordítva.
Mi a különbség?"
Igaz, nem írtam eléggé pontosan.
Így valóban nincs különbség.
Előzmény: vigor (41)
bélla Creative Commons License 2001.07.17 0 0 44
Ha volna konkrét cél, tudnunk kellene róla. Szerintem csak sodródunk, és közben azt hisszük, hogy fene nagy célok vezérelnek.
Mallow Creative Commons License 2001.07.17 0 0 43
Basszus, hová figyelek?
Előzmény: Buratínó (40)
Mallow Creative Commons License 2001.07.17 0 0 42
Az az emberi faj célja, hogy megtalálja célját. Vagy nem?:))

Bár szvsz nem adott cél /a fajfenntartás inkább állati ösztön, ne elégedjünk meg vele.../, azért mindíg akad elérnivaló... csak éppen mindenkinek más.

Előzmény: vigor (-)
vigor Creative Commons License 2001.07.15 0 0 41
Remélem engem a tudás talál meg, nem fordítva.
Mi a különbség?
Előzmény: Törölt nick (39)
Buratínó Creative Commons License 2001.07.15 0 0 40
Az emberi faj missziója, hogy megtudja, hogy mi a missziója. Ti már jó úton jártok. Csak még - úgy tűnik - nagyon az elején vagytok. De valakinek ott is kell lennie.
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.15 0 0 39
Kedves vigor!

"Annak pedig, hogy egyesek keresnek, de soha sem érik el a Tudást, mert megelégszenek a Tudás illúziójával, Te vagy a legkirívóbb példája."

Te tudod.
Remélem engem a tudás talál meg, nem fordítva.

Előzmény: vigor (36)
NeoFract Creative Commons License 2001.07.15 0 0 38
Szerintem az Emberi Faj egy "meg nem született gyermek", és ugyanaz a célja, mint egyetlen embernek, élölénynek...
(szaporodni, túlélni, tökéletesedni)
Henoch Creative Commons License 2001.07.14 0 0 37
Aztán jön a Sötét Oldal... :)))))
Előzmény: vigor (36)
vigor Creative Commons License 2001.07.13 0 0 36
Tévedsz, Musaic. Ez az Erő módszere - Erő nem cselekszik másképp, mint embereken keresztül. Tehát valakinek ezt is meg kell csinálnia.

Annak pedig, hogy egyesek keresnek, de soha sem érik el a Tudást, mert megelégszenek a Tudás illúziójával, Te vagy a legkirívóbb példája.

Igor

Előzmény: Törölt nick (35)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.13 0 0 35
Mintha a sorrendet nem vetted volna figyelembe. Van aki (majdnem mindenki ugye), meg az alazázatig sem jut el... Annak EZ is cél.
Ha elérjük az önfelimerést, a többi adja magát..
Mellékesen én még nem sok embert láttam olyat, aki megvalósította magát..
Én szó szerint mondtam, nem mint közhelyet.. Valamit elérthettél..

"A Földön nekünk valamit tenni kell, elrendezni a dolgokat, hogy azok, akik tudatlanságban élnek, eljussanak a Tudásig"
Minek? Majd tudja az ERŐ, mit kell tennie. Elég felnőni ahhoz, hogy közvetítődhessen rajtunk keresztül...

Előzmény: vigor (24)
vigor Creative Commons License 2001.07.13 0 0 34
Hi Rabe!

Az én szeretetem a b*szogatásokban nyilvánul meg :)

Előzmény: SS Rabe (31)
vigor Creative Commons License 2001.07.13 0 0 33
Kedves ZR!

Nagyon jól rátapintottál a lényegre. Én is így gondolom, nem egy elvont misszióra célozgattam.

Szóval szerintem az emberiség missziója:

A Föld nevő bolygó gyarmatosítása

Ez most teljes lendülettel folyik, és a Föld mellet még a Marsot is gyarmatosítani kéne, ami még odébb van.

Igor

Előzmény: ZR (32)
ZR Creative Commons License 2001.07.13 0 0 32
Alkalmazkodás minden feltételhez, a környezet átalakítása a megfelelő élettérré, etc, etc...ez a faj missziója...
De gondolom itt most egy elvont misszió felkutatása a cél...:-)

Előzmény: vigor (-)
SS Rabe Creative Commons License 2001.07.13 0 0 31
Mi van, vigor eladta neked a nickjét? Ugyanis szerintem te nem vigor vagy. Vagy téged is elkapott ez a "szeressük egymást gyerekek" nevű betegség?:-)
Előzmény: vigor (30)
vigor Creative Commons License 2001.07.13 0 0 30
Tkp. minden cselekedetünkkel változtatunk valamit a világon, úgyhogy a kérésed abszurdikus. A világ a Változás maga. Csak az a fontos, hogy ez a változtatás szeretettel történjen, és ne erőszakkal.
Előzmény: Henoch (27)
Henoch Creative Commons License 2001.07.13 0 0 29
Íme, BETLEHEMES is teszi a dolgát...
Előzmény: BETLEHEMES (28)
BETLEHEMES Creative Commons License 2001.07.13 0 0 28
úristen.. ennyi ócska közhelyet...
Henoch Creative Commons License 2001.07.13 0 0 27
Némi kis messianizmust érzek itt. :))))
Tedd a dolgod, akkor úgy is változtatsz, de NE akarj változtatni.

Vale! H.

bélla Creative Commons License 2001.07.13 0 0 26
Hűűűű.
Henoch Creative Commons License 2001.07.13 0 0 25
Nem arra gondoltam. Semmiféle jelzőt nem tűrök meg ezen szó előtt. Még a keresztényt sem.
Előzmény: vigor (15)
vigor Creative Commons License 2001.07.13 0 0 24
Hát ha ez a fajta spirituális dombocska annyira megmászhatatlan a számodra, hogy tátott szájjal bámulsz mindenkire, aki alázatos és felismerte önmagát, akkor Te még nem láttál hegyet :) Ugyanis ez nem cél, hanem eszköz, ami szükségeltetik ahhoz, hogy az ember be tudja teljesíteni a misszióját. Ha megállsz az alázat mérföldkövénél az Úton, és azt hiszed, célba értél, akkor vagy a mestered csaló, vagy Te vagy törpe :) A Földön nekünk valamit tenni kell, elrendezni a dolgokat, hogy azok, akik tudatlanságban élnek, eljussanak a Tudásig.
Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.13 0 0 23
Kedves Szakbarbi!

"Alázat és önfelismerés? Taktikai céloknak jó, de önmagukban szerintem nem állják meg a helyüket."

Miért? Nem elég nagy misszió? :)

"Alázat mi előtt?"

az abszolút előtt.

"Önfelismerés mi célból?"

az alázathoz.. :)
Egyébként azért, hogy rájöjjünk, kitapasztaljuk kik is vagyunk valójában. Nem csak a test, és az elme... hanem ...?

Előzmény: szakbarbi (1)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.13 0 0 22
Kedves Vigor!

Az emberiségnek EZ a feladata, legalábbis szerintem... Minden ebből következik...
Nincsenek tömegek. Emberek vannak..Te is jól tudod. :)
És azt hiszem ez éppen elég NAGY feladat.
Aki "csinálja" tudja.

Előzmény: vigor (17)
attila(saki) Creative Commons License 2001.07.12 0 0 21
Érthetőbben fogalmazok: a tudományos fejlődés arra is jó volt, hogy az ember megértse: a kezdeti ember- és geocentrikus világkép egy nagy hablaty. A folyamatra, amelynek során a geocentrikus világképtől eljutottunk mai univerzumképünkig,próbáltam célozni.

Nem vagyunk tehát a világegyetem középpontja.
Az uralkodást pedig továbbra sem értem: a terjeszkedés nem uralkodás. Az sem uralkodás, ha a galaxis minden naprendszerében lesz űrállomásunk. Az univerzumnak részei vagyunk és nem "koronái". Lehet-e értelme Naprendszereket bevezetni ingatlanhivatalok nyilvántartásaiba?

attila(saki) Creative Commons License 2001.07.12 0 0 19
Kedves skepticX

Miért is gondoljuk, hogy kitüntetett szerepünk van az Univerzumban? A folyamat, amelynek során a Föld az Univerzum középpontjából lassacskán egy átlagos galaxis külső szektorában, egy átlagos nap bolygojává vált, éppen az ellenkező irányba mutat...
Az Univerzumon nem lehet uralkodni - azt sem tudjuk, meddig terjed, hát hogy tudnánk rajta uralkodni?

Ki látott már olyan uralkodót, aki nem tudta, hol van a birodalma határa?

vigor Creative Commons License 2001.07.12 0 0 17
Musaic: ez az egyén útja. Én az emberiség feladatáról beszétem.
Előzmény: Törölt nick (0)
vigor Creative Commons License 2001.07.12 0 0 16
Kedves Gábor,

azér' dógozni is kő' :)

Előzmény: Iván Gábor (3)
vigor Creative Commons License 2001.07.12 0 0 15
Ez is csak egy eszköz. Méghozzá éppen arra való, hogy ne tudjuk végrehajtani a missziónkat, már ha a r. kat. és az orthodox egyházra gondolsz.
Előzmény: Henoch (2)
vigor Creative Commons License 2001.07.12 0 0 14
Van. A Föld nevű bolygó gyarmatosítása. Egyébként nem a Földről származunk, hanem a Paradicsom nevű bolygóról, ami nekünk lett teremtve. Miután gyarmatosítottuk a Földet, visszatérhetünk a Paradicsomra. Ez a Feltámadás.
Előzmény: Urby (5)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!