Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Aszpirin Creative Commons License 2001.07.18 0 0 22
"De még a Devu [...] is!!!"

:))))

A Dévú topik speciel az, amely éáltalában mindenről szól, csak dévukról nem. Ott az ontopik egészen offtopik :))))
Mint a topik egyik állandó tagja, szívesen meghívlak a dévu-topikba. Biztosan nem unnád, a stílusodból ítélve.

Előzmény: Kefe a ló (21)
Kefe a ló Creative Commons License 2001.07.18 0 0 21
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Nem kellene szerintem külön fórum, ha a Bravo és a Puntó tulajdonosok egy helyre írnának! Lehet egyszerűbbé tennénk ezzel a döntést is! A BMW, meg a VOLVO forum nagyobb!!! De még a Devu és a Škoda is!!! neeee haaaaggggyyyyuk már esztet!!! ide írjon inkább minden FIATOS!!! Ha mindenki egy topicba ír, még lefőzhetjük őket!

FIAT MEGACITY SZUPERKLUB

Kefe, a
Az első ló, aki megtanult vezetni :)
Aszpirin Creative Commons License 2001.07.16 0 0 20
"Ööö, mit iszol? :)))"

Most éppen semmit (azaz: semmi alkoholosat), de egy jéghideg sört elfogadnék... (álmodik a nyomor:)

Előzmény: Varshi (19)
Varshi Creative Commons License 2001.07.16 0 0 19
Aszpirin...
:)))

No, lássunk neki; copy-paste!
Lehet, hogy hosszú lesz.... Foglalj helyet! :) Ööö, mit iszol? :)))

> Varshi barátom, ha ilyen véresen komolyan veszed az életet, sokat fogsz még bosszankodni.
> Érdemes figyelni a szmájlikra.

Hümm... nem kizárt, hogy nem vettem le kellő képpen a szmájlikat, de hát még egy teleszmájlizott levélből is úúúgy hiányzik a metakommunikáció! Bocs, ha vérben forgó szemű, write-only usernek tűntem! ;-)

> Azt hiszem, ha édesapádnak nem volt problémája a helykínálattal, akkor inkább az ő oldaláról
> elfogultság.

Úgy érzem, hogy más megvilágításba helyezi a dolgot, ha tudod, hogy egy 3-ajtós Samarából ült át. _Abban_ szintén van hely. :)

A lényeg a lényeg; én azt írtam, hogy "nem volt problémája a helykínálattal", de természetesen Ő IS a Bravo-t választaná inkább - ahogy végig szerelmetes pillantásokat is vetett a márkaszervíz egyik akciós Bravojára, mikor együtt néztünk szét kocsi ügyben anno... :))
(Valóban jobban is illene hozzá, de hát mint mondtam, nem egy "átlagember" alakjával bír - ahogy Te se...:) - így nem megfelelő alany az összehasonlításhoz.)

Ez egyrészt igazat is ad Neked, meg rá is mutat arra, amit én írtam; azaz, hogy (az átlagembernek) a Puntoban is egész sok hely van, de a Bravoban még több.
Így már kerek(ebb) a kép? :)

> Ami az előítéletet illeti: ha valaki azt akarja nekem bemagyarázni, hogy a Punto helykínálatára
> nem lehet panasz, arra én is mondhatnám, hogy véleménye enyhe elfogultságot tükröz, de nem
> szeretem jellemezni a vitapartnert.

Hümm, hát megint magadból indulsz ki. :)) Nem tudhatod, hogy az eredeti kérdést feltevő egyén 170 cm/60 kg, vagy 180 cm/80 kg (mint én), vagy ki tudja? Szóval ez alapján "lehúzni" a helykínálatot, és az egész kocsit...
De asszem, pontosan érted, hogy mire is gondolok. :)

(Kicsit OFF, de tegnap előtt este hangzott el az alábbi két mondat, mikor a harmadik (átlagos testalkatú) haveromat ültettem be hátulra:
"Hogy mekkora hely van ebben itt hátul! Sokkal nagyobb belülről, mint kívülről tűnik."
Szóval ízlések és pofonok, meg hát ugye a viszonyítási alap, mint láttuk... :)

> Az előítélet természetesen bejátszhat nálam, ilyen apróság (és rondaság:) esetén :))

Eeegen, "picit" feltűnő volt... ;-)

(Apropó, nemrég lelopták a Puntom elejéről az emblémát. A minap viszont elmerengtem egy picit, és gondolatban eltüntettem az embléma nyomát/üregét, így egy sima orr-részt képzeltem a helyére. Hát Te, sokkal jobban nézne ki!! :)))

> Annál is inkább, mert a Bravot tényleg gyönyörűnek látom.

A mai napig meg szoktam bámulni őket elölről magam is... :))

> Azt azért vedd figyelembe, hogy én elvileg pártatlan vagyok a vitában, ugyanis sem Bravo-m
> sem pedig Punto-m nincs és nem is volt. A vita szempontjából ez plusz pont nálam, ugyanis
> elfogultság kizárva...

Oké! :)

> Ami a "kapitális baromság"-ot illeti, elég bátor vagy, hogy látatlanban lebarmozol valakit.

Sorry, nem Téged szándékoztalak minősíteni, csak a szerintem kissé bátor és túlzó kijelentést. De nézzük is:

> De sebaj. Idézem amit írtam:
> (...)
> Sajnálom, hogy nem érted, illetve félreérted. Ez általában ugyanazon márka különböző
> kategóriáit képviselő átlagautók között fennálló általános különbségeket jelenti.
> A "gyengébb" nem azonos a "lassabban gyorsuló"val, ugyanis egy gyengébb motor
> gyorsíthat jobban egy jóval könnyebb autót.

Most akkor viszont végképp nem értem, hogy milyen tekintetben gyengébb...
Persze lehet, hogy ez az én hibám... :)

Úgy érted (próbálok empatikus lenni:), hogy az alig 100 kilóval több Bravo-hoz jobban illik az 1.6-os motor? Akkor viszont már nagyon sántít az összehasonlítás, hisz úgy _végképp_ más kategória a két alapul vett az autó.
No mindegy, nem akarom túlbeszélni a dolgot (ennél jobban)! :D

> Az értéktartás meg fenntartási költségek emlegetése pedig pont azt jelenti, hogy te ezeket
> (és sejtem: az árat) helyezed előtérbe.

Ööö, nem.
Inkább, hogy két kb. egy szinten alló modellt állítsunk a mérleg két serpenyőjébe...
Mert ha szinte minden tekintetben eltérő modelleket veszel, akkor mit is hasonlítanál össze???
Max. azt lehet nézni, hogy az _illetőnek_ melyik modell, ill. mely tulajdonságok bírnak nagyobb prioritással!

Onnantől kezdve objektív összehasonlítást tenni balgaság lenne, hisz ízlések és pofonok, max. külön-külön lehet értékelni a két autót, összehasonlítani aligha... :-|

Ezért is mondtam, hogy fura 1.6-os motorral nézni a Bravo-t, mert egyre inkább öszehasonlíthatatlanok lesznek. (Egyébként tudtommal 1.2-es motorral is egész tűrhetően megy.) De azt hiszem, e helyütt is érted már, mit akarok mondani. :)

> Ilyen alapon lehet hogy képes lennél azt is megmagyarázni, hogy a Punto egy Jaguárnál is
> jobb. Ami persze igaz lehet, minden a választott axiómarendszertől függ :)))

Hááát, érveléstechnikai megmérettetésnek SzVSz nem semmi kihívás, de természetesen nem vállalkoznék rá. :)) Inkább csak egy kis előrelátást alkalmazva helyeztem a szempontok közé az anyagi tényezőket, miután a topic nyitója semmi támpontot nem adott a dilemmája nyilvánosságra hozatalakor. :)

> "Persze, ennek ellenére nem kizárt, hogy valakinek jobb alternatíva egy Bravo. "
> Bizony bizony, ez hatalmas igazság.

Akkor maradjunk is ebben! :)))

> "Aszprin esetében is inkább ez dominál az észérvek mellett&helyett"
> :)))
> Azért még elviselsz egy ilyen ész nélküli lényt
> is a vitában, nem?

Ugyan nem áll szándékomban annak cimkézni Téged, de ha mégis az lennél, hát mostani írásod alapján Te leszel az első "ilyen lény", akit örömmel fogadok vitában! :)))

> Mongoose, hol vagy, úgy hiányzol innen... :)))))

Tényleg, hol van? :-|

Bye;
Varshi

ps: Ja, és köszönet a meglepően türelmes hangnemért! ;-)))

Előzmény: Aszpirin (18)
Aszpirin Creative Commons License 2001.07.13 0 0 18
Varshi barátom, ha ilyen véresen komolyan veszed az életet, sokat fogsz még bosszankodni. Érdemes figyelni a szmájlikra. Szóval nyugi, viccelődő emberek is vannak a világon, nem ártana kicsit fejleszteni az ingerküszöbödön.
Ennyit általánosságban.
Lássuk a részleteket:

"Ne hülyíccsé' má' a "középen elreped"-del; apám 185 cm / 120 kiló,..." stb
"De szerintem Neked csak egyszerűen beidegződésed, hogy minden, akár csak egy kicsivel is nagyobb autóból átülve szűkösnek érzel bármilyen kisebb autót. Ez érthető, persze... Meg nem azért, de látok én ott némi előítéletet is... :-/"

Természetesen vicc volt a "középen elreped" (de kell ezt még magyaráznom?).
Ami apukád méreteit illeti: én szinte pontosan hasonló méretekkel rendelkezem. És vezettem Punto2-t. Azt hiszem, ha édesapádnak nem volt problémája a helykínálattal, akkor inkább az ő oldaláról elfogultság. Vagy nem ült még kényelmes(ebb) autóban. Egy trabiból átülve tényleg nagynak tűnhet a Punto.
Ami az előítéletet illeti: ha valaki azt akarja nekem bemagyarázni, hogy a Punto helykínálatára nem lehet panasz, arra én is mondhatnám, hogy véleménye enyhe elfogultságot tükröz, de nem szeretem jellemezni a vitapartnert.
Az előítélet természetesen bejátszhat nálam, ilyen apróság (és rondaság:) esetén :)) Annál is inkább, mert a Bravot tényleg gyönyörűnek látom.
Azt azért vedd figyelembe, hogy én elvileg pártatlan vagyok a vitában, ugyanis sem Bravo-m sem pedig Punto-m nincs és nem is volt. A vita szempontjából ez plusz pont nálam, ugyanis elfogultság kizárva...

Ami a "kapitális baromság"-ot illeti, elég bátor vagy, hogy látatlanban lebarmozol valakit.
De sebaj. Idézem amit írtam:
"Így a kérdés igazából: drágább, jobb és nagyobb (ámbár szegényen felszerelt) vagy olcsóbb, kisebb és gyengébb (de felextrázott, amely extráknak nagy része nem is extra a magasabb kategóriában) autót szeretnél?"
Sajnálom, hogy nem érted, illetve félreérted. Ez általában ugyanazon márka különböző kategóriáit képviselő átlagautók között fennálló általános különbségeket jelenti. A "gyengébb" nem azonos a "lassabban gyorsuló"val, ugyanis egy gyengébb motor gyorsíthat jobban egy jóval könnyebb autót.

Az értéktartás meg fenntartási költségek emlegetése pedig pont azt jelenti, hogy te ezeket (és sejtem: az árat) helyezed előtérbe.
Ilyen alapon lehet hogy képes lennél azt is megmagyarázni, hogy a Punto egy Jaguárnál is jobb. Ami persze igaz lehet, minden a választott axiómarendszertől függ :)))

"Persze, ennek ellenére nem kizárt, hogy valakinek jobb alternatíva egy Bravo. "

Bizony bizony, ez hatalmas igazság. Pont ezért nem kell barmozni, ha valakinek mégsem a Punto a király.

"Aszprin esetében is inkább ez dominál az észérvek mellett&helyett"

:)))
Azért még elviselsz egy ilyen ész nélküli lényt is a vitában, nem?

Mongoose, hol vagy, úgy hiányzol innen... :)))))

Előzmény: Varshi (10)
farriss Creative Commons License 2001.07.13 0 0 17
Nekem egy PuntoII ELX-em van, 3 ajtos. Ha 2 emberre veszed (Te+asszony), akkor a legjobb, baromi nagy hely van benne, a csomagtartoja is eleg, es biztonsag teren eleg magasat nyujt. Ha csalados vagy, szerintem BRAVA-t vegyel, vagy ha meg kicsi a gyerkoc, akkor a Punto boven jo.
Az Utolsó Európai Creative Commons License 2001.07.13 0 0 16
Hali!

Egyáltalán nem fura az összehasonlítás, mert a Bravo-t 3 millió Ft-ért kaptam meg szőrösül-bőröstül; ez vészesen közel fekszik ahhoz, amit a HLX-ért kellett volna fizetnem. Felszereltségben gyakorlatilag nincs különbség, méretekben és motorerőben viszont annál inkább. Mert megbizonyosodhattam arról is, hogy a hátsó üléseken helyszempontból a Punto nem említhető egy napon a nagyobb testvérrel.
A fogyasztás? Persze, hogy nagyobb. Valamit valamiért. Városban klíma nélkül 8.8 körül fogyasztok, a legkisebb fogyi autópályás-hegyi utas (Svájc) távon 6.6 volt. Akinek ez fontos, vagy nem tudja/akarja megfizetni, ne vegyen 1.6-os autót, mert városban mindenképp sokat fog neki enni.

Előzmény: Varshi (15)
Varshi Creative Commons License 2001.07.13 0 0 15
Az Utolsó Európai>

> az 1.6-os motorral a Bravo a teljes fordulatszám-tartományban erősebb, nyomatékosabb

Nem is csodálom, hisz egy 33%-kal nagyobb, és papíron 20%-kal erősebb motorról beszélsz, ami egy alig 10%-kal nehezebb kasznit mozgat! :)

Szóval kicsit furcsa ez az összehasonlítás, ha nem a Bravo-t is 1.2-es motorral nézed, nem? (Arra azért izmosabb (fenntartási) költségek jönnek, nem?)

Egyébként,- ha jobban bele gondolok,- ha Te 7.9-et fogyasztottál a HLX-szel (én legutóbb 5.9-et), akkor nem lehet rossz fogyasztású az a Bravo se... ;-))
(Talán kihoznám 7 körül azzal is? :)))

Bye;
Varshi

Előzmény: Az Utolsó Európai (13)
Rityifi Creative Commons License 2001.07.12 0 0 14
Hali!
Én a BRAVO-ra szavazok!! :-))
a tapasztalat beszél belőlem
:-)
Üdv
Az Utolsó Európai Creative Commons License 2001.07.12 0 0 13
Nekem Bravóm van (100 16V), de a családban van 3 HLX Punto is, úgyhogy mindkettővel elég sok tapasztalatom van.
A Bravo a mindennapi használatban sokkal komfortosabb, "nagyautósabb", és tágasabb autó. A csomagtartója azonban kicsi, ez kb. egyforma lehet a Puntoéval.
Menetteljesítmények terén ismét beigazolódik, hogy a száraz 0-100 adatnak kár felülni, ugyanis az 1.6-os motorral a Bravo a teljes fordulatszám-tartományban erősebb, nyomatékosabb, és ez markánsan előjön vezetés közben szinte minden szituációban, mint ahogyan az el is várható.
Fogyasztás: azonos sofőrrel (velem, nem túl tötyögősen) a Punto HLX 7.9-et evett városban és országúton 70/30 arányban, a Bravónál ez 9 liter. Jelentős különbség, de nem nagyságrendi szvsz.
A Punto modernebb modell. Ez az előnye behozhatatlan, mégha igazából semmi konkrét megfogható dologra nem is tudja ezt beváltani. Ez a paic ítélete, és kész.
A Punto jelentősen csöndesebb. A Bravo, legalábbis az a változat, ami nekem van, kifejezetten sportosra hangolt akusztikummal bír, egyenletes haladáskor azonban elcsöndesedik.
A Puntoban nagylábú emberek szvsz küzdenek a beakadó bal lábukkal kuplungoláskor. Hülyeségnek hangzik, de akit elkap, annak rendkívül bosszantó hiba, én nem tudtam felülemelkedni rajta (47-es a lábam). Kisebb lábbal a gond valószínűleg föl sem merül.
Emiatt és a nyomatékosabb, erősebb motor miatt én a Bravót vettem.
Előzmény: Varshi (11)
obga Creative Commons License 2001.07.12 0 0 12
Családosnak nem hátrány az 5 ajtó. Egyedül elég a 3 is.
Új vagy használt? Akciók, mit lehet még beletenni, mennyiért, stb.
Varshi Creative Commons License 2001.07.12 0 0 11
obga | 2001.07.12 09:07 (8)

> Újat, vagy használtat akarsz venni? Családos vagy egyedülálló vagy?

Ezt viszont nem értem...
Ez nem lehet szempont a döntésben, hisz egyik sem családi autó! Inkább azon szempontból lehet döntő, hogy nem-e két EGÉSZ más autót nézzen meg... (Effektíve akkor a Brava lehetne versenyben.)

> Hosszú távokra, vagy városban tervezed használni?

Ez viszont igaz...
Városban nagyságrendekkel többett fogyaszt egy 1.6-os motor...

Bye;
Varshi

Előzmény: obga (8)
Varshi Creative Commons License 2001.07.12 0 0 10
Aszp.!

Mekkora darab vagy Te?? Ne hülyíccsé' má' a "középen elreped"-del; apám 185 cm / 120 kiló, és nem volt egy szava se a helykínálat ellen, mikor 3 hónapig hajtotta! Oké, 3-ajtós a HLX-em, ez igaz...
(Szóval, ha ennél nagyobb vagy, akkor meg inkább nem kellene beállítani magadat általános esetnek, mert az dezinformáló...:-/)

Természetesen igaz az, hogy a Bravo nagyobb. De szerintem Neked csak egyszerűen beidegződésed, hogy minden, akár csak egy kicsivel is nagyobb autóból átülve szűkösnek érzel bármilyen kisebb autót. Ez érthető, persze...

Meg nem azért, de látok én ott némi előítéletet is... :-/

Azt is beismerem, hogy a Punto2 2 személyre kényelmes csak, de hát nem is családi nagyautó. Ha az kell, akkor nem Puntót kell tesztelni a célra. (Egyébként, emlékeim szerint a Bravo se nagyságrendekkel nagyobb hátul...)

Aszpirin, az első hozzászólásodban megkockáztatott "jobb(...)vs. gyengébb" jelzők meg természetesen a "kapitális baromság" kategória, már megbocsáss...
Ugye elismered, hogy "enyhe túlzás" volt?

A gyári adatok szerint a Bravo 1.2-es motorral nem ellenfél, de még 1.6-os motorral is épp(!) csak legyorsulja a Punto2 16V-t (a Sportingot még az se!), de akkor meg nem épp fair összehasonlítás, hisz az egy jóval nagyobb motor -> durvább fenntartási&üzemeltetési költségek, ugye... az értéktartásról nem is beszélve... ragozzam még?

Persze, ennek ellenére nem kizárt, hogy valakinek jobb alternatíva egy Bravo. Vagy csak egyszerűen "az jön be neki"...

Ez van.

Bye;
Varshi

ps: Annó, tavaly ősszel én is dilemmáztam egy ilyen akció kapcsán, de már bocs, az adott pénzért kapható extrák, és a jó pár évvel frissebb konstrukció miatt már magában jobb választás a Punto. A többiről nem is beszélve! (Ezen túl egyedül a szubjektív ízlés és az a tény szólhat a Bravo mellett, hogy tényleg nagyobb valamivel.)
Ha meg magától a Puntotól ódzkodik valaki; és amint látom, Aszprin esetében is inkább ez dominál az észérvek mellett&helyett, akkor meg talán inkább más autót kellene az összehasonlításba tenni!

adamax Creative Commons License 2001.07.12 0 0 9
Na látod, erre nem is gondoltam...:-)))

amc

Előzmény: obga (8)
obga Creative Commons License 2001.07.12 0 0 8
Újat, vagy használtat akarsz venni? Családos vagy egyedülálló vagy? Hosszú távokra, vagy városban tervezed használni? Jó sok cuccal mész nyaralni? Ezek ismeretében jobban lehet tanácsokat adni.
adamax Creative Commons License 2001.07.12 0 0 7
Én sem vagyok kisember, és prímán elférek a Puntóban. Sőt, jobban, mint egyes, egy kategóriával feljebb levő márkák autóiban.

amc

Előzmény: Aszpirin (5)
Aszpirin Creative Commons License 2001.07.11 0 0 6
Nézd, a latinos temperamentumot én a PuntoII-ben nem látom. Ott inkább németes kimértséget észlelek. De nálam az sem baj (nekem Seat Toledóm van), nekem a Punto arányaival van gondom. Igaz, csak esztétikai.
Előzmény: adamax (3)
Aszpirin Creative Commons License 2001.07.11 0 0 5
Nem is tudom, a Putot ha magamra húzom, középen elreped :))) Szóval nem vagyok kisember.
Igazából a Bravo sem nekem való.

De azért valahogy orvosolom a dolgot. A múltkor egészen kűl meccsbokszokat láttam, és asszem ezek a csöppségek is képveselve voltak. :)))

Előzmény: adamax (4)
adamax Creative Commons License 2001.07.11 0 0 4
Hali!

"Aszpirin, akinek sem Puntója, sem Bravoja nincs."

Hát az nagy baj! Sürgősen orvosold! :-)))

amc

Előzmény: Aszpirin (2)
adamax Creative Commons License 2001.07.11 0 0 3
Aszpirin,

nekem a PuntoII és a Bravo formája is nagyon bejön. Mindkettőnek teljesen más a filozófiája, de ugyanazt a latinos temperamentumot testesítik meg - másképp.
Persze, hogy kisebb a PuntoII. Mondtam mást? .-)
Belül viszont majdnem azonos a helykínálat.

Ennyi.

És a PuntoII ára nem olcsóbb annyival, hogy ne lehessen hezitálni a két típus között anélkül, hogy szembetűnő legyen az árkülönbség.

amc

Előzmény: Aszpirin (2)
Aszpirin Creative Commons License 2001.07.11 0 0 2
Tudtam, hogy a Punto-hívek felszólalnak. Ez nem is baj.
Én nem akarok az érveiddel vitatkozni.

A tény:
- A punto kisebb, mint a bravo (punto: kiskategória, bravo: alsóközép)
- a punto jóval olcsóbb, ezért sokaknak vonzóbb

És a saját szubjektivitás, amin nem megsértődni, mert csak magánvélemény:
- a Punto II formailag egy okádék, míg a Bravo egy gyönyörű formájú, egyéniséggel rendelkező autó. Ezt el fogják cseszni a Stiloval, ami szintén pocsadék. Ennyit a kifutó modellről.

Aszpirin, akinek sem Puntója, sem Bravoja nincs.

Előzmény: adamax (1)
adamax Creative Commons License 2001.07.11 0 0 1
Halee!

Én egész más aspektusból közelítem meg a dolgot. A Punto és a Bravo kategóriájukat illetően különböznek, belső helykínálatuk azonban majdnem megegyezik. Motorikusan ugyanaz az 1.2-es, 80 lovas moci, az 1.6-os nem szerepel Puntónál, Bravoban viszont igen, viszont van 1.8-as HGT Puntóban (130 LE).

Továbbmenve, a Puntó új autó. 1999-ben jött ki. A Bravo viszont kifutó típus. Ha már a világ legszarabb befektetésére adjuk a fejünket, akkor is megfontoljuk, hogy melyik tartja jobban az árát - itt a Punto győz.

Kiforrottságban egálban vannak, a Bravot mostanra sikerült igazán felhozni arra a szintre, hogy mondhatjuk: megbízható. A Punto viszont már most az.

Felszereltségben ismét egálban vannak: a Bravo - épp a kifutás miatti utolsó akcióban - kapható ABS-el és klímával, verhetetlen áron. A Puntonál is így van, a HLX felszereltsége egetverő, és az ára viszont a legjobb.

Nehéz a döntés, ugyanolyan jó mindkét autó, az egyik új, a másik régi, árban ugyanolyanok, külcsínükben teljesen más életérzést testesítenek meg, belsejük úgyzsintén, de hasonlóan jó helykínálattal bír a Punto.

Én a Puntot választanám.

amc
(Ugyanez a dilemma gyötört januárban...:-)))

Előzmény: Aszpirin (0)
Aszpirin Creative Commons License 2001.07.11 0 0 0
A két autó nem ugyanaz a kategória.
Így a kérdés igazából: drágább, jobb és nagyobb (ámbár szegényen felszerelt) vagy olcsóbb, kisebb és gyengébb (de felextrázott, amely extráknak nagy része nem is eytra a magasabb kategóriában) autót szeretnél?
Előzmény: _Independent_ (-)
_Independent_ Creative Commons License 2001.07.11 0 0 topiknyitó
Sziasztok! Jövő héten fogok vizsgázni KRESZből, utána a többiből, és ha minden sikerül akkor autóvásárlásra adom a fejem. A Fiat márka nekem nagyon tetszik főleg a topicban is megemlített két típus. Szerintetek melyik típus a jobb, miben és miért?Nekem jobban tetszik a Bravo külsőleg, viszont azért a pénzért egy elég jol felszerelt Puntot kaphatnék. Tehát: Kényelem, vagy külcsín? Válaszotokat előre is köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!