Keresés

Részletes keresés

ábmrus Creative Commons License 2023.06.18 0 0 124

1958-ban fél évet jártam ide, valami technikum volt itt, innen mentem át a József Attilába.

NoirEEE Creative Commons License 2021.08.09 0 0 123

Sziasztok!

 

Én csak egy tanévet jártam a suliba ('96-'97), de valaminek kapcsán eszembe jutottak az akkori emlékek. 

Az én kedvencem is Szabó Gáborné Mária néni volt és Maruszia néni (így kell írni a nevét?). Valaki tudja, mi lehet velük? 

 

Dömötör Éva, akit többen említettetek, történelmet tanított? Vagy ő egy másik Éva volt? Mindenesetre akire én gondolok, tényleg eléggé nehezen kedvelhető tanár volt. :DD

kirusz1 Creative Commons License 2018.06.29 0 0 122

Hello.én a báttyád osztálytársa voltam.szép emlékek...

Előzmény: FFruzsi (109)
toborula Creative Commons License 2016.02.17 0 0 121

Jó estét!

A nagybátyám a Váliba járt, feltehetőleg 1952-től. Molnár Tamás a neve, nem ismerős véletlenül?

Meglepetés szülinapot szervezünk neki, és nagyon örülnék, ha rábukkannék egy-egy régi fotóra, amivel örömet okozhatnánk neki.

Üdvözlettel:

toborula

Előzmény: Parato (112)
Tasslehoff81 Creative Commons License 2016.01.04 0 0 120

Sziasztok!

Örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot. Így a nagy hidegben és havazásban

jó visszagondolni a Váliban eltöltött időre. Úgy látom nem pezseg a fórum, de hátha erre jár még valaki :)

'88-tól '95-ig jártam oda, alsóban Halász Edit osztályába, felsőben Balázs Pista volt az osztályfőnököm, Isten nyugosztalja (ahogy már többen említették, nem vetette meg

az alkoholos italokat, de nem volt rossz ember, csak nem éppen pedagógusnak teremtette az ég).

Dalma néni volt a tesitanárom, valamiért nagyon nem szeretett, de ezzel én sem maradtam adósa. Valaki azt mondta, hogy azért hunyorgott mindig, mert segített egy gyereknek kézenállni

aki (véletlenül) arcon rúgta. Azt hiszem ott lakott a Vásárhelyi Pál utcában, mindig kucsmában láttam, ha hidegebb volt az idő.

Nagy Péter volt az igazgató az időmben, csak az unalmas, hosszú ünnepi beszédeire, meg az ávós módszereire emlékszem, ahogy kiszedte a gyerekekből, hogy ki volt a "bűnös". Valahogy sikerült mindig negyednapos borostásan tartania az arcát.

Taskóné Tímea tanította a kémiát, szegény nem nagyon bírta a strapát, mi meg kitettünk magunkért. Aztán elment, talán betegség miatt.

Az énektanár, ha jól emlékszem, Kaplár Józsefné volt, állandóan a naplóval csapkodta az asztalt

(ami év végére ennek megfelelő állapotba került...), vagy a ritmuskalapáccsal, egyszer le is szállt a feje (mármint a kalapácsnak). Nincsenek túl jó emlékeim róla.

Felsőben meg új irodalomtanárt kaptunk, fiatal nő volt, ami a fiúkat különösen felcsigázta. Akkor házasodott meg, Ácsné Csáki Ildikónak hívták. 

Gábor bá' volt a rajztanár, kellemes ember és jó tanár, amit akkor nem tudtam még értékelni eléggé. Azt hiszem valami díjat is kapott, vagy a kerület díszpolgára lett.

 

Na, majd ha erre jár valaki vagy eszembe jut más, ide rovom.

 

 

 

KommaIldi Creative Commons License 2015.05.26 0 0 119

Sziasztok, mintha egy kicsit elhalt volna ez a topik, ne hagyjuk. Én 99-ben végeztem, Palugyainé Száva Annamária néni osztályában. Van remény, hogy más is olvassa rajtam kivül?

karoly5403 Creative Commons License 2015.01.22 0 0 118

  Szia! Nagy Károly vagyok és a becenevem ebben az időben Bütyök volt. 1960-tól 1964-ig jártam a Váli utcai általános iskolába. Át szervezés miatt át kerültem a Bogdánfy utcai suliba.

Előzmény: robisan (114)
Koroncai Péter Creative Commons License 2014.08.20 0 0 117

Sziasztok!Én 82-ig jártam oda.Megmondhatom tényleg szerelmes volt minden fiú beléjük.Bár nekem inkább a Szabó Tündi tetszett.Nagyon jó volt oda járni. Csak kár, hogy már nem tartjuk a kapcsolatot. 

Előzmény: mahorka (89)
bualongi Creative Commons License 2014.04.29 0 0 116

Fiatal vagy, mert én 1952-es és én is odajártam, Arató Nóra osztályába....

 

Előzmény: robisan (114)
Bné. P. Móni Creative Commons License 2013.06.25 0 0 115

Sziasztok én 85-től jártam a váliba ha van aki akkortól járt léci jelentkezzen köszi 5-től D-s voltam

robisan Creative Commons License 2013.06.13 0 0 114

54-es születésű vagyok de sajnos a nevekben hülye vagyok. :-) egy névre emlékszem az is a családi. Nagy-nak hívták, bece neve, Bütyök.

Parato Creative Commons License 2011.09.04 0 0 113

Kovács tanárnő osztályából.

 

Parato Creative Commons License 2011.09.04 0 0 112

Üdv mindenkinek.

Van valaki az 1954 körüli évekből?

 

FFruzsi Creative Commons License 2007.11.21 0 0 111
Hát igen, ez így van. Nem tudsz róla valamit? Tanít-e még és hol?
DoktorÚrVazze Creative Commons License 2007.11.12 0 0 110

Szia!

 

Szabó Gáborné volt az osztályfőnököm és csak megerősíteni tudom, amit te is mondtál. Soha előtte és utána nem találkoztam olyan kiváló tanárral, pedagógussal, mint ő. Inkább volt pótanyánk, mint egyszerű osztályfőnök!

Előzmény: FFruzsi (109)
FFruzsi Creative Commons License 2007.11.07 0 0 109

Sziasztok!

Most találtam rá a fórumra, nagyon örülök neki. Én és a 3 tesóm tőzsgyökeres Válisok voltunk, az egyik nővérem 84-ben végzett, a másik 86-ban, a bátyám 89-ben, én pedig az összevonás előtt 2000-ben végeztem. Imádtunk ide járni mindannyian, a kedvenc tanárom Szabó Gáborné Mária néni. Nála jobb tanár nincs a földkerekségen. Akit viszont utáltam, az Dömötör Éva. Mindig óriásiakat csapott a rossz gyerekek fejére a naplóval, és minden órája egy nagy gyomorgörcs volt. Erzsi néni pedig osztályfőnököm volt, míg itt nem hagyta a sulit, belőle az év végi jutalomtorták maradtak meg.

sz.peter Creative Commons License 2007.02.13 0 0 108
Sziasztok!
1982-ben végeztem a Váliban, mindkettőjüket ismertem, mivel egy osztályba jártunk...
Előzmény: mahorka (89)
T.Gyöngyi Creative Commons License 2006.08.14 0 0 107

 

Helló!

 

Igen, valóban évfolyamtársak lehettünk. Birton-Darula-Perczel? Rájuk emlékszem. Írd le élményeid, ne sajnáld tőlünk! :)

 

Viki,

Tomci bá a Szent Margitban tanít, már volt szerencsém összefutni vele.

 

Üdv.

Anvi Creative Commons License 2006.08.13 0 0 106

Szia T.Gyöngyi!

Akkor mi évfolyamtársak voltunk. Én az A-ba járta, biztos látásból ismerjük egymást. :)

Nekem is jó sok storym lenne a sulival kapcsolatban, és főleg a tanárokkal kapcsolatban. Mindig jó szívvel emlékszem arra a sulira....

Na most talán éledezik ez a topuic? Nagyon jó lenne!!!!!!

Előzmény: T.Gyöngyi (103)
viki1986 Creative Commons License 2006.08.13 0 0 105
sziasztok! én 2000-ig jártam a váliba... lenne egy kérdésem: tud-e valaki valamit hőn szeretett tomci bánkról?? mármint hogy például hol tanít meg ilyeneket?? előre is köszi a segítséget!
szalvador Creative Commons License 2006.08.13 0 0 104

Szasztok kedves sorstársaim!

 

Kéccer is átolvastam a topikot, olyan jó volt feldobni a régi emlékeket :-)))

1993-ig jártam a Váliba, mindvégig cés voltam. Alsóban  Ági néni volt a tanítónk, rajongtam érte, asszem miután minket leadott elment a suliból, imádtam nézni ahogy cigizett és az orrán fújta ki a füstöt... :-)))))

 

Csillanéni, mozgalmi életünk szellemi vezére még egy kék filcből kivágott tüzet ábrázoló plecsnivel is kitüntetett, nem emlékszem, talán kéklobogó vagy hogy hívták, a felsősök vörös színűt kaptak Mármint aki rászolgált erre a méltó 

elismerésre, nemcsak úgy osztogatták, mint a kisdobos sípot... :-))))

Örsöket kellett alapítani az osztályoknak, nálunk kettő volt, az egyik a Főttkrumpli  a másik a Pisztácia Fagyi Falók örs.

Ilonavölgy... szívem csücske... a vetélkedők a rendrakási versenyek. Ahol azért nem nyertünk, mert valakinek közülünk anorák hálózsákja volt és azt nem lehetett rendesen kisimítani  :-))))

 

Majd jött Mónika néni (nagy mellei voltak, sokunknál az osztályban, az éppen nyiladozó nemi identitásunk beinditója...)  ő volt az orosz tanárunk is meg az osztályfőnökünk is. Körmendi Judit néni volt a következő ofőnk matekot tanított.

A fél iskola összehozta már Béla'bával (ő magyart tanított, és fakultatív tárgyként magyar és külföldi rockelméletet :-))) ) Mindig zöld köpenyben járt, ősfradista volt.

Dalma néni a kedvenc, testnevelés tanított, de ha jól rémlik talán még orosz tanár is volt. A bokafogásos büntetésekről vált ismertté, többször kaptam én is jónagy seggberúgásokat... Volt az iskolának egy röplabda csapata, vitt is minket rendszeresen meccsekre, az volt benne a jó, hogy mindig mindenkit engedett jáccani, a jobbak az első szettben a szerényebbek az harmadikban. (Stabil harmadik szériás voltam... :-))))  de eccer mikor nagyon ment még az elsőbe is berakott, sőt a második szettben sem cserélt le... Máig büszke vagyok rá... :-))))

Aranka néni, föci-biosz...  Szuper tanár volt, még a szakkörére is elmentem eccer, de nem kötött le a szikével történő falevélboncolás... :-))))

"Ha én erre a kérdésre tudnám a választ nem itt ülnék hanem a Nobel-díj kiosztó bizottság előtt" mindig ezt mondta, ha nem tudott válaszolni egy kérdésre.

Zsóka néni, a maga lationos műveltségével... Magyart tanított tán egy évig. Az öt perc szigorú szilencium nálunk is megvolt  :-))))

Fizipistabá'... Be kell valljam, egyszer mikor kiosztotta a dolgozatokat, mi diktáltuk be a jegyeket, hármas helyett négyest mondtam... :-))) Egyszer véletlen beszóltam neki, hogy "hát ez részeg!!", pont csönd volt a teremben, mindenki hallotta, ő talán nem...  :-))))

Hirtelen ennyi jutott eszembe a Váli útról... Lehejjünk új életet a topikba plz!!!

T.Gyöngyi Creative Commons License 2006.08.12 0 0 103

 

Egy-két történet azért belefér :)

Tomci bának mindig meggyűlt a baja velünk. Egyszer állva kellett írom egy mértani dolgozatot és folyton olyan intőket írt az ellenőrzőmbe, hogy "dinnye lánya az órán uborka módjára viselkedett." Megoszlanak a vélemények ennek fallikus jellegéről :)

De olyan is volt, hogy egy osztálytársnőm beleszúrta a körzőt Tomci bá hátsójába, mert nem húzta ki az egyesét, mikor szépen kérte, hanem beírt mellé egy másikat.. :) Durva dolgok, de remek emlékek! :) Fizipistát kedveltük, bár ő mást kedvelt (...) és minden órán elmondta az SI mértékrendszert.  Arra emlékszem, hogy a hátsó falon volt egy óra és folyton azt lestem, mert annyira untam már. :)

Aranka nénit, Pék Szilvit és Óvári Juditot nagyon szerettem. Judit néni az osztályfőnökünk volt és ballagásunkkor a következő sokat jelentő nótát dúdolta: "Szívem virul, 8.B. indul :)"

Végtelen a sok jó sztori, mert a mi osztályunk olyan volt, hogy egy órán sem volt csend, valaki mindig hülyéskedett, a tanárokból is a legképtelenebb reakciókat kihozva.

Olyan jó osztály, amilyen a miénk volt nincs mégegy :) Ezúton is üdvözlet nekik, bár néha összejön a találkozó :)

 

Gyöngyi

T.Gyöngyi Creative Commons License 2006.08.12 0 0 102

 

Sziasztok!

 

1999-ben végeztem magam is a Váliban, amit nagyon szerettem. A drága Óvári Judit volt az osztályfőnököm és volt egy legendásan "rossz" osztályom, a bések. Kocsis-Makay-Rácz-Pozsgaiék :) stb. Nagyon imádtam mindenkit.

Az én helyzetem annyiból érdekes, hogy gimnáziumba a József Attilába jártam, ami első év végéig az Egryben lelt otthonra, majd visszaköltöztünk a Váliba :)

Tényleg jó lenne, ha beindulna ez a fórum, s az esetben majd többet írok.

 

Üdv.

Gyöngyi 

Anvi Creative Commons License 2006.06.05 0 0 101

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, bár lehet, hogy későn, mert ahogy elnézem mostanában már nem ír ide senki.

De én is a Válioba jártam 99-ben végeztem ott és nagyon megszerettem azt az iskolát, és sajnálom, hogy átköltözött az Egribe. Én már voltam ott, amikor tanárlátogatóba mentünk vissza. Háááát a régi hely ezerszer jobb volt. (bár lehet csak azért gondolom így , mert én is oda jártam). Az egribe minden csengő a "de nehéz az iskola táska" dallamára hangzik el. Nem tudom, én ezt nem bírnám ki..... De abba a suliba tanír még Körmendi Judit, Maruszia néni, Palugyainé Száva Annamária tavaj ment nyugdíjba(nekem ő volt az oföm), ha jól tudom ott van még Fizipista is, Dömötör Éva, Dalma néni.......

Szóval ha még valaki erre szokott járni jó lenne dumcsizni a régiekről. Amúgy a bátyám is még ebbe a suliba járt, neki még a kicsi Kati néni volt az ösztályfőnőke, aki azthiszem technika tanár volt.

petrovus-spqr Creative Commons License 2006.05.30 0 0 100
100. hsz.
petrovus-spqr Creative Commons License 2006.05.30 0 0 99
2006-ban is Váli
alguien Creative Commons License 2005.11.24 0 0 98
pedig de.... de az mar reg volt..
Előzmény: mahorka (97)
mahorka Creative Commons License 2005.11.23 0 0 97
Hát téged sem az eszedért szerettek a tanárok...
Előzmény: alguien (96)
alguien Creative Commons License 2005.11.22 0 0 96
2000ig... ofö nven gondolkodnom kell, meg a tanarok neven is.. de volt Judit neni.. matektanar.... de nem az, aki mast is tanitott, Ö csak matekot.. a-s voltam..
Előzmény: petrovus-spqr (95)
petrovus-spqr Creative Commons License 2005.11.22 0 0 95
tól-ig évszám szerint, ofő neve? kedvenc tanár? :-)
Előzmény: alguien (94)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!