Szerintem túl primitívek hogy számítógépet használjanak főleg hogy regisztráljanak, de még, ha meg is tudnák csinálni nem tudnak mit felhozni a védelmükben. :)
Én nem olvastam el visszamenőleg az összes hozzászólást úgyhogy bocsi ha lerágott csontott beszélek (nademindegy).
Nekem momentán 8. osztályig semmi bajom nem volt a cigányokkal nem is ismertem sokat, napersze láttam az utcán hogy milyen bunkók meg koszosak de gondoltam nem mindeggyik ilyen. Nade a Dugonics gimnáziumba kerültem és ott sok a cigány és kurvára utálják a magyarokat. Az első nap úgy köszöntöttek minket hogy büdös magyarok és a nagyrészünket le is köpték. Olyan sok minden történt hogy felsorolni is 1 év lenne. Nemértem azt aki szereti a büdös szolisokat csak én nem vagyok vak? Mi tartjuk el a 90%-ot, de legalább a bűnözés 70-75%áért is ők felelősek. A kormány havi több milliárdot költ csak cigány segélyre, iskolákat záratnak be ahol nincs elég cigány és most az unióval azt akarták hogy a kissebb cselekmények elkövetői amnesztiát kapjanak. Szerintem mindennek meg van a határa. Nekem semmi bajom a négerekkel, kínaiakkal, zsidókkal és aki őket utálja azt elitélem, de a cigányok köözvetve felelősek azért hogy így utálják őket.
Nem pusztán a helyesírást kritizáltam - ami meg az általad tényeknek tartott csúsztatásokat, féligazságokat és legendákat illeti, nem tudok velük mit kezdeni...
Ja... én táplálom a rasszizmust, miattam olyan magas a cigány munkanélküliség, miattam nem tanulnak tovább a cigány gyerekek, én ugrasztom össze a falvakban a jó népet stb stb...:-)?
A helyesírási (és fogalmazási stb) hibákat pedig azért tettem szóvá, mert egy "cikk"-ként aposztrofált beírástól elvárható lenne minimális rendezettség... gondolati téren is!:-)
Ha elolvastad a hozzászólásomat, láthatod, hogy nem a szlovák megoldásba kötöttem bele. Magyarországon is ehhez hasonlóan lehetne előrelépni, persze fokozatosabban. Csakis Az OV-féle elgondolás működhet hosszú távon. A jogvédő Lévaik szóra sem méltóak, de azért engedtessék már meg az, hogy ha valaki le meri írni, miszerint a rendőri túlkapásoknak titulált esetek szerinte nemhogy kivizsgálást nem érdemelnek, hanem egyenesen károsak, mert rombolják a rendőrség tekintélyét, akkor őt rasszistának bélyegezzem.
Nos, kedves megszólított, a kérdés egyszerűen összetett.
Először azért, mert a szociális demagógia fiai (é. nyamvadt baloldalunk) a szavazatokért mindent megtesz. Ennek része a pörkölt-, pipere- és tornacipőosztás. Valamint a segélyek ígérete (nem munkahelyé!).
Továbbá, jómagam a cigányokkal (egy cigányok lakta helyen) úgy vagyok, ahogy lehet. Könnyen megérzik, hogy tisztelik-e őket, és ez egy más viszony, mint a rasszista balhézás. Nekem még 500Ft-ot is visszahozott egy erősem kriminális cigány, és ezt mindketten igen normálisan nyugtáztuk (és sok ilyesmi megesik).
Viszont a "jogvédők" és nagyarcok agymenéseit nem bírom. És tényleg azt kívánom, a nagy pofázás helyett költöznének oda, megérdemelnék. (Megnézném Lévaikatóka, vagy Hungarovalentin pofikáját, ha egy dunaújvárosi-jellegű csapatot a szomszédba telepítenének...)
Mindazonáltal a szélsőséges rasszistákat meg szolárium után érdemes volna a rendőrök elé engedni, sokszor azok is megérdemelnének egy kis "bánásmódot". Tényleg elég terheltek a cigányok kisebbrendűségérzéssel.
De: ha valakit szétrabolnak, megvernek, megkéselnek cigányok, nehogy már a "zsigeri" rasszisták közé soroltassék! És az, aki dolgozva fizet adót az véleményezhesse az ő pénzéből segélyezetteket.
Végül: tényleg csak egy út van (Orbán): a cigány gyerekeket tanítani kell, iskolába kell járniuk. Ez csak ösztönzéssel oldható meg: a pótléknak csak akkor szabadna járni, ha a gyerek ténylegesen tanul. Így egyre több pozitív változás volna elérhető, mely végül minőségi változást hozhatna.
Nono, a teljes népességen belül is 50% alatti az aktív munkavállalók aránya, ez a cigányoknál 21%. A maradék 79% egy kis része az amely vállalhatna munkát, de nem teszi.
Igen? Akkor sétálj ki egy átlag 20 000 es város főterére ahol 5000 cigány lakik egy hétköznap délelőtt! Sehol nem látsz fehér embert, mert mindenki dolgozik és iskolában ül. Csak cigányt látsz kocsikázni, a hivatla előtt, az orvosnál, midnehol... Ott a 80%!
+ a börötnökben.
Alkalmazott 17,8 11,7 14,6
Vállalkozó 2,9 1,4 2,1
Alkalmi munka 7,4 2,0 4,6
Látod ennyi dolgozik, na ennek a régenek kellene eltartani a többi réteget, nem nekünk és akkor nem lenne cigány gyülölet!
Jogilag kisebbség valami olyasmit jelenthet, miszerint olyan etnikai csoport, amely tagjai kevesebben vannak a legnagyobb csoportnál. Azaz jogilag nincs igazad. Nézzük erkölcsileg: vajon több pluszt ad-e az állam a cigányoknak, mint amennyit a társadalom diszkriminál? Tegyük fel, hogy egy ügyes, becsületes vízvezeték-szerelő vagy. Vajon mikor kapsz több megbízást, ha teljesen fehér a bőröd vagy ha csillog egy kicsit a szemed?
Azt írod, miszerint a cigányok sokkal könnyebben kapnak segélyt. Sőt egyenesen azt írtad, hogy más gyermeke után is jár nekik a juttatás. Ezt mire alapozod?
Azt írtad, hogy rendőri erőszak gyanújának esetén még a tanúval alátámasztott esetekben is a rendőrnek kell hinni, mert csak ez állíthatja vissza a rendőri tekintélyt. Tehát szerinted a szaavhihetőséget bőrszínhez kellene kötni? Mostantól a bírósági tanúmeghallgatásoknál is vegyék figyelembe a tanú bőrszínét? Egy rendőr szava többet ér mint egy cigányé???
A példáiddal az a baj, hogy nem fogsz tudni belőlük annyit összeszedni, hogy utána rábökve a cigányra azt mondhasd: azért tette mert cigány származású. Nem tekinthetőek cigány problémának az általad leírt esetek, hanem csakis egyedi cselekedeteknek.
Eggyik ismerősömnél(eléggé maffiozó) is dolgozik egy cigány, de csak amolyan napszámba fát vág az udvarom.
A bizalom úgy kezdődött, elmagyarázta a cigánynak, ha valami eltünik, ha véletlenül betörnek, ha véletlenül eltéved az udvaron, vagy a lakásba bemerészkedik csúnnyán nézz a gyerekre: Megöli, ha nem találja akkor a családdal kezdei. Én mondom meg lehet találni velük a közös hangnemet ;-)
Az ilyen Kvantum-félék miatt olyan szar a helyzet, akik cigányt csak a "jó ebédhez szól a nóta"-ban látnak. Mohadzsóval 100 % egyetértek. A tiszaeszlári 50 fős cigány-vérhas miatt is valszeg a körzeti orvos lesz afelelősségrevont, mert nem tanitotta meg a delikvenseknek, hogy a dögöt FEDŐ NÉLKÜL kell 5 órán át főzni hippermangános vizben!
Az RTL márcsak ugy mondta,hogy "nem kellően hőkezelt" disznóhus volt. Röhej, hogy nem nevezik nevén a dolgokat.
Kvantum , pedig csak szórakozzál a helyesirási hibákkal....
Nálam két "roma" dolgozik.És nem is velük van a baj hanem a többivel amelyik nem dolgozik csak rajtunk adófizetőkön élősködik.(kb.80%-ka a magyarországon élő "romáknak".
Te a helyesirásomat kritizálod nem pedig azt amit irtam.Egyébként azthiszem nem légböl kapott dolgokról beszélek.Ezek a tények.
Nem, nem erről beszélek. Az általánosítás, az előítélet pont nem a konkrét helyekről, helyzetekről, emberekről beszél, hanem általálnosít... És pontosan ez a bajom a kritizált írással (azon kívül, hogy primitív is...:-))
kvantum:
Ezek szerint neked nincsenek előítéleteid. Ezt értsük úgy, hogy nyugodt lélekkel elsétálnál éjszaka egy putri mellett egyedül, mert úgyis normális, jóravaló emberek élnek bent?
Vagy hogy a piacon nem szoktad figyelni a romákat, mert úgyse zsebelnének ki? A tapasztalat nagy úr, és ebben nem kifejezetten mi vagyunk a hibásak...
X_x
Na ez is vicces itt: a társadalomnak végre áldozatokat is kéne hozni az elnyomott kisebbséggel szemben? Röhög a vakbelem.
Tahát mivel tőlük nem lehet elvárni, hogy ezt megtegyék a saját érekükben, ezért nekünk kéne belátónak lenni? Hát hogyne. Ilyen alapon tőlem hogy lehet elvárni, hogy az adómból finanszírozzam a tengődésüket?
X_x
A következő oldalon leírt sorok csak is kizárólag az emberek figyelmét próbálják felhívni a ma Magyarországon uralkodó helyzetre,tényekre. Nincs semmi -féle a politikában résztvevő szervekhez köze. És nem vagyok rasszista sem.Ez az oldal sajnos a cigányok nagyrészéről szól,persze akad kivétel. Akinek nem inge ne vegye magára.
Romák Magyarországon.
Elsö rész.
Ez a kérdés renget embert többek közt a magyarokat foglalkoztatja mivel Magyarországon sajnos az utóbbi időben egyre jobban tágul a hézag a cigányok és magyarok (lassan kisebbség)között.
Miért írom hogy a magyarok a kisebbség?Mert jogilag a magyaroknak kevesebb joguk van mint a cigányoknak. Nézzük a tényeket. Ha te mint magyar segélyért mész elküldenek oda ahol még soha sem jártál. A cigány megkapja a segélyét még a szomszéd cigány gyerekeire is. A rendőr inkább hagyja futni a cigányt mint hogy fellépjen ellene,egy 32000 fős városban egy rendőr autó van éjszakánként az utcákon a többi nyolc bent áll a rendőrség udvarában. Miért? A válasz kicsit bonyolultabb mint hinnénk és a gyökereknél kell keresni a probléma okát. Az ok maga a rendszer amiben élünk és mi magunk. Tegyük fel hogy te mint állampolgár a megélésedhez szükséges pénzt az államtól kapod sőt még a szórakozásra is jut. mit teszel? Inkább elmész dolgozni ahol ugyan ennyit keresel,dolgozol heti 5 napot napi 8 órát ,vagy inkább élsz az állam (az adó fizetők pénzén)?!? Gondolkodj ember ha nincs ösztönzés nincs akarat nincs semmi. Ha a romák segge alá rakunk mindent akkor miért várjuk el tőlük hogy dolgozzanak,tanuljanak és értelmesen éljék életüket?EZ A POLITIKA HELYTELEN. Példát vehetünk a szlovákoktól. Lecsökkentették a szlovák putris cigányok segélyét a felére és kitört a lázadás. Nem dolgozni mentek hanem csoportokba verődött cigány bandák járták a városokat,üzleteket raboltak,gyújtogattak. Csak az a baj hogy nem élelmiszert loptak el hanem minden -féle pipere cikket. Ehhez mit fűzzek még hozzá?Egyértelmű nem?
Aztán jött a szlovák hadsereg helyre tette a dezodorra éhes roma csapatokat és mostanra megnyugodtak a kedélyek.
Ezen el kellene gondolkozniuk odafent is.
A másik ide tartozó probléma a rendőrök tisztelete .
Más nyugati országok rend őrei -it tisztelet mihez tartás övezi körbe,de az állam nem is ássa alá
saját katonái erejét. Gondolok most arra hogy talán nem a rendőrt kellene felelősségre vonni egy pofon miatt ,hanem azt aki jogosítvány nélkül száguldozott a városban és nem állt meg a rendőrnek. Mit nem lehet ezen érteni?
Ha a rendőr „rossz” helyre nyúl másnap már nincs munka helye mert egy roma akit ö cigánynak nevezett feljelentette állítólagos bántalmazás miatt amit a kedves „szomszédja” is tanúsít.........
A bajok közé tartozik még az is hogy a rendőrnek meg van kötve a keze annyira hogy saját érdekből nem tesz feljelentést,mert esetleg az a cigány amelyiket feljelentette nem hogy meghúzná magát hanem szol a szomszédságnak, megkeresik a rendőr családját és jobbik esetben csak megfenyegetik,rosszabbikban …..........................................
Tehát alapvető probléma hogy ha a rendőr igazoltat egy romát és nincs a cigánynál személyi igazolvány akkor a rendőr inkább futni hagyja mint hogy bevigye az őrsre fogdába.
Nem beszélve a rendőrt s annak családját fenyegető veszélyről. Ne feledjük most nem Budapestről beszélek hanem egy 30000 fős városról,ahol 4000 fős roma lakosság van.
Ezenkívül még elgondolkodtató hogy egy városi ünnepségen,bálon a résztvevők 80%-ka ma már roma. Nem azért mert a magyarnak nincs kedve az ilyen bálokon részt vennie,hanem azért mert
minden esetben késeléssel,verekedéssel végződik a buli. És higgyük el nem a magyar verekedik ,hanem a cigány .Ráadásul büdösek ,részegek,egyszerűen primitívek nem érdekli semmi őket csak a kötözködés és az ivás.
Példa: Kiskunhalason a nemrégiben két roma család veszett össze. A szomszédok riasztották a rendőröket ,hogy a két család kaszával támad egymásra. A kiérkező járőrök láttán a romák egy csapatba vergődve kaszával,ásóval,botokkal támadtak a rendőrökre. Letörték a rendőr autó visszapillantó tükreit ,mire az intézkedő rendőrök 8-ik figyelmeztető lövésére,és a kiérkező többi rendőrre visszavonultak. Hát köszönöm szépen ,most még csak 4000-ren vannak mi lesz 5 év múlva?Nem merünk majd kimenni éjszaka az utcára mert attól kell félnünk hogy egy a sorsával nem megelégedett cigány kirabol az utcán?Ha a rendőrt nem tisztelik akkor kit fognak?
Egyelőre csak ennyit. A témához hozzáfűzést ,tetszést,nemtetszést,esetleg saját cikket erre az e-mail címre várok:mohadzso@hotmail.com 2004.05.16 Mohadzso
"A b?nöz?k többsége szegény családból származik, és szegénységben él" Ha ez a logikat kovetjuk, akkor a ciganyok tobbsege szegeny csaladbol szarmazik es szegenysegben el. Namost ebbol egyenesen kovetkezik, hogy a ciganyok tobbsege bunozo?
"Súlyos kriminalizáló tényez? még az aluliskolázottság is. A börtönök tele vannak félanalfabétákkal".
A ciganyok tobbsege aluliskolazott es felanalfabetak. Akkor ezek szerint ebbol az is kovetkezhet, hogy a bortonok tele vannak ciganyokkal?
"A jogszabályok csak akkor mentik fel pl. a tolvajt, ha tettét végszükségben követte el" Errol meg nem hallottam. Na de mindegy. Vannak olyanok akik azt mondjak, hogy a birosagok a ciganyokat sulyosabban buntentik. Akkor igaz amit irsz, mer lehet? Mondjuk van olyan velemeny is, hogy a visszaesoket buntetik sulyosabban, a ket egybeeses csak ennek a muve.
Marpedig ez logikus. Ha olyan huJeseget lehet allitani, hogy Magyarorszagon a fel jobboldal antiszemita, akkor azt is, hogy a cigany es a zsido testvernep.