Keresés

Részletes keresés

somu Creative Commons License 2009.04.14 0 0 5291
Kedves Mindenki!

A Városligeti Sörsátor is megnyitotta kapuit a country zene és linedance kedvelői előtt. Reményeink szerint havonta egy alkalommal nyílik erre lehetőség.

Első NYITÓ BULI ÁPRILIS 16 (csütörtök)18h-tól.
Persze ott van még mellette az elmaradhatatlan sült kolbász valamint egy jó bögre sör is!
Zenél Don Attila és csapata.

Aki táncolni szeret annak ott a helye!
Várunk mindenkit sok szeretettel!
Annie2 Creative Commons License 2009.04.09 0 0 5290
No, nem mert az Eastern Station -ről van itt szó, hanem azért is, mert vannak, akik szeretik a kuntrít. Kicsit meglepő volt számunkra is. A romániai Radio Romania Actualitati nevű adón (ami ott az, ami nálunk a Kossuth, vagy a Petőfi) van egy heti egyes country műsor, a „100% Country”.  Az elmúlt műsorok visszamenőleg is letölthetők a weboldalukról – és nagyon jó muzsika tombol rajta. Hajrá, nekieshettek! Hja, a meglepetés az, hogy a jelenlegi főoldalon az Eastern Station is szerepel – mivel benne volt az Április 8.-i adásban (kb. a 9.-ik perctől hallható). A link: http://actualitati.srr.ro/emisiuni/country/index.htm

Az Eastern Stationt a műsorvezető (Victor Spirache úr) által felkonferáló szöveg fordítása:

„John Reach-et hallották, a "Son of a Preacher Man" lemezéről, amely a Billboard ranglistáján a 3. helyet foglalja el a héten. És mielőtt a következő "New Entry"-re térnénk, bemutatom - premierként a "100% Country" műsorban a magyarországi Eastern Station együttest. Négy fiú, és egy lány.  2005 Novemberében indultak útnak country, bluegrass és folk előadókként. Ma az Eastern Station a bluegrass újabb formáját játssza, az ún. new-grasst, amellyel Alisson Krauss-nál is találkozhatunk. A www.easternstation.net oldalról megtudtuk a zenekarról, hogy Május 23.-án Hollandiában, az European World of Bluegrass-on, és Július 30.-án pedig Franciaországban, a már hírneves 2009-es La Roche Bluegrass fesztiválon játszanak közelebbről. A hírnév szót itt az európaiakra nézve értem, akik lám, szerveznek ilyen fesztiválokat, amelyek egy olyan muzsika számára dedikáltatnak, amelyről Romániában majdnem semmit nem lehet tudni. Gratulálunk tehát, és sok sikert kívánunk az Eastern Station együttesnek. With You - Veled.”

 

A dal végén: „Magyarországról az Easterm Station - egy olyan zenekar, amelyről biztosan hallani fogunk még a "100% Country" műsorban is.”

 

Az elmúlt adások tartalmához pedig katt az ARCHIVA linkre, és keresd a hangszórókat. Kellemes töltögetést – tényleg jó a zene (tex-mex nincs benne.).

 

bluetime Creative Commons License 2009.04.02 0 0 5289

Frissítettünk. Sajna Gárdonyban ismét nem leszünk ott.

 

http://www.bluetimers.eu

 

 

 

countrygirl Creative Commons License 2009.03.30 0 0 5288

Végre-végre hivatalos, hogy lesz Country-fesztivál Gárdonyban!!!!!!!!:)))))

Júl. 24-25.

Hajrá Anikó!!!!:)

Ivcike Creative Commons License 2009.03.17 0 0 5287
Köszi! Nagyon sokat gyakorlunk! Ha már fellépünk valahol..hozzuk ki magunkból a maximumot! :-)
Előzmény: countrygirl (5286)
countrygirl Creative Commons License 2009.03.12 0 0 5286

Nagyon profik voltatok, gratulálok a műsorotokhoz! Látszik, hogy fel szoktatok lépni a linedance-szel, nagyon show-szerű volt az egész!

 

Üdvözlettel,

Timi

(Szeged Linedance Klub)

Előzmény: Ivcike (5285)
Ivcike Creative Commons License 2009.03.11 0 0 5285
Sziasztok!Ivi vagyok a Magyarhertelendi Country Bandits-ból!Nagyon jól éreztük magunkat a festiválon!Remélem minden évben megrendezitek!Jó volt látni, mikor az egész csarnok önfeledten táncolt.....többször kellene ilyen vidámnak lenni!Minden csoport bemutatója nagyon tetszett!Köszi a meghívást! :-)
psgD10 Creative Commons License 2009.03.11 0 0 5284
25 éves a Riverside

2009. március 13. péntek 19 óra, IH Cafe Szeged

Szeged leghíresebb és legöregebb country zenekara 1984. március 24-én alakult. A szerény ünnepléshez megpróbáljuk összehozni a legtöbb zenészt, aki valaha is a zenekarban játszott. Várhatóan fellépnek a River, a Buffalo Express, a Colorado, a Szeged Linedance Klub és a River Lindancers tagjai is.

A belépés díjtalan, várunk mindenkit sok szeretettel!

riversidecountry.hu
countrygirl Creative Commons License 2009.03.10 0 0 5283

Látod, Kirus! Az ott lévő ZENÉSZ-eknek IS tetszett!!!:) ... meg a linedance-eseknek...

Öööööö.... akkor most ki is szapulja a rendezvényt??? AAAAAJJJAJJJJ! Kicsit képzavarban vagyok!!!:D

 

Pickingpete, nem egyedül voltál, aki fizető néző volt és nem táncolt! Velünk is volt kettő!:D

Előzmény: Kirus78 (5274)
Pickingpete Creative Commons License 2009.03.10 0 0 5282
No, némi utógyújtással én is bekapcsolódok (tehát megérte beregisztrálni), mert itt több olyan fórumozó is csörtét vívott, akiket személyesen is ösmerek, és kissé fájlalom, hogy egymást szapulják, ahelyett, hogy összefognának.

Én jelen voltam, igaz kb. 20.30-tól (a bejáratnál, még tréfás kedvemben, próbáltam alkudni, mondván, hogy máshol ilyenkor már féláron lehet bemenni, de nem sikerült...), így a produkciók jelentős részéről lemaradtam, de szerintem minden hibája, gyermekbetegsége ellenére jó kis buli volt. Ha valaki úgy kritizál egy rendezvényt, hogy ott sem volt, (még ha építően is) azzal nehéz bármit is kezdeni.

A rendezvényszervezők a hangosításnál kevesebbet már csak a zenészek gázsijára szoktak szánni, legaljasabbul pedig azokkal a zenekarokkal szoktak bánni, akiknek van saját hangosításuk, de rájuk lőcsölik az összes fellépő technikai igényeinek kielégítését is.
Nem tudom hogy itt így zajlott-e, de biztos, hogy a szervező nem akart hangosító céget megbízni, és a tánc és a zene iránt elhivatottakat beugrasztotta ebbe a nehéz szerepbe.

Hogy egy képről lehet tudni azt, hogy egy ilyen meg olyan láda így vagy úgy kirakva hogy szól, hát nekem egy kicsit "ohm-bajnok" dumának tűnik. A távgyógyító Gyurcsók csak jelenthet. / A hangosítás technikai sport, csak úgy mint pl. a gyorsasági motorozás, de az 1000 köbcenti alatti kategóriában Burt Munro rekordja még ma is áll, aki saját tuningolású öreg motorjával (The World's Fastest Indian c. filmet ajánlom szerettel) 68 évesen állította be azt. Jószándékkal, odafigyeléssel, szakmai hozzáértéssel, zenészi empátival a fiúk a maximumot hozták ki a "cucc"-ból./

Hogy ez country fesztivál (is) volt-e? Hát nekem annak (is) tűnt. Sok kollégával találkoztam, több zenekart is hallhattam, közben táncoltak is. Zene és a tánc összetartozik, különösen a népi eredetű műfajok (lsd. flamenco, jig, polka) körében. Ilyen a country, de a bluegrass is. Bill Monroe a színpadon is ropta, John Hartfordról nem is beszélve, aki mikrofonba énekelt, banjozott és vasalt cipőben deszkalapon cloggingolt egyszerre. Persze az nekem is feltűnt, hogy valszeg én lehettem az egyetlen fizető nező, aki nem a táncosok közvetlen köréhez tartozott. Vagyis kivülálló, azaz a szó szorosan vett értelmében "néző" nem sok lehetett.
De azt hiszem, ezzel az abaligeti fesztivál sincs nagyon másképp.

Bízom abban, hogy lassan lecsillapodnak a kedélyek, mindenki örül majd, hogy vannak ilyen fesztiválok, és összefogunk inkább, hogy eme fesztiválok egyre sikeresebbek legyenek mindannyiunk örömére.
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.10 0 0 5281
köszi :)))
Előzmény: ptolgyes (5280)
ptolgyes Creative Commons License 2009.03.10 0 0 5280
Előzmény: Törölt nick (5278)
korgcsa Creative Commons License 2009.03.10 0 0 5279
Már volt. De szerintem az RTL bulvár honlapon biztos megtalálható.
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.10 0 0 5278

tényleg az a műsor mikor lesz a tv-ben?

Előzmény: korgcsa (5277)
korgcsa Creative Commons License 2009.03.09 0 0 5277
Üdvözlök mindenkit! Most jutottam el odáig, hogy végigolvassam a Linedance és Country Találkozóról alkotott véleményeket. Pár gondolattal szeretnék én is hozzászólni.

Linedance és Country... biztosan több zenére is lehet linedancet táncolni, de esetünkben country zenekarok kerültek meghívásra, nem kevesebb, mint öt. Így azt hiszem sokkal kevésbé lett volna helyén való a Linedance és Techno, vagy Linedance és Mulatós Találkozó elnevezés, mert mindkét esetben nagyot csalódtak volna a techno-bulira érkező népek a sok kalapos és csizmás egyén láttán. Ezzel szemben a linedance iránt érdeklődők linedancelhettek, a country zene iránt érdeklődők pedig country zenét hallhattak és nem csak a koncertek alatt, hanem a fellépők programjában is.
E tekintetben csak gratulálni tudok a szervezőknek. Magyar viszonylatban szép számú rendezvényt sikerült összehozni és azt sem bánom, hogy a linedance és a country zene valamelyest összefonódik, hiszen kis hazánkban egyik sem egy népszerű dolog, így azt hiszem egyaránt, egyformán és örömmel profitálhatunk abból, hogy a két műfaj erősíti egymást.

Ami a kritikákat illeti szerintem a Kedves Szervezők sokmindenből már a helyszínen levonhatták a tanulságot és okultak belőle, amit a visszajezések alapján tovább konkretizálhattak és biztosak lehetünk benne, hogy legközelebb sokkal jobb lesz és minden téren ügyesebbek lesznek.
Azért gondoljunk bele: csak azért, hogy összehozzák kedvenc táncuk országos rajongóit, ahhoz mennyi olyan dolognak a megszervezésébe kellett belefogniuk, megoldaniuk és körültekintőnek lenniük, amiben alapvetően nem profik, nem evidens a tudásuk. Azt hiszem egyet nem tehetünk meg velük, hogy szapuljuk őket érte. Az én tiszteletemet elnyerték és én jelen voltam a nézőtéren, a táncparketten és a színpadon egyaránt, sőt kimondottan finom hot-dogot ettem éjjel 11 után. :-)

Szerintem köszönjük meg a pozitív és negatív észrevételeket egyarán mindenkinek, aki JELEN volt. Aki meg nem volt ott, saját lelke rá, hogy mi a túróért ragad billentyűzetet, de tiszteljük az Ő véleményét is!

Konklúzióként még annyit említenék, hogy az este legnagyobb lúúúzerei valójában a Zámbó Árpiék voltak, akikről mikor elkezdtek arról mesélni, hogy - már gyerek korukban is szerették a western filmeket - azzonal kiderült, hogy foggalmuk sincsen, milyen rendezvényre rángatták el őket! :-)
ötfelezős Creative Commons License 2009.03.08 0 0 5276

Kissé bánom, hogy beírtam a fesztiválról...

bluetime Creative Commons License 2009.03.06 0 0 5275

Jaj, még csak most olvastam végig és eddig még meg sem szólaltam...

 

- Ez a fesztivál elsősorban a linedance csapatoknak és rajongóiknak szólt, akik hazai viszonylatban példátlan létszámban jelentek meg a helyszínen. Tisztelet a szervezőknek. Meg hogy a hazai linedance ennyit fejlődött.

- A zenekarok többé-kevésbé kiszolgálták a linedance csapatok igényeit. Ez egyébként egy linedance fesztiválon kicsit a kötelességük is...Tény, hogy a fesztivál megnevezésében a country megnevezés megtévesztő volt, külföldön a country fesztivál a country zenéről, a linedance fesztivál meg linedance-ről szól, még akkor is ha sok átfedés van a kettő között. A szervezők jót akartak, sok linedance-t, meg sok country bandát, de bebizonyosodott, hogy ez sok.

- Technikai problémák voltak. Meg lesznek is.

- Az árak magasak voltak. Hazai viszonylatban. Egy bármilyen bécsi vurstliban egy műanyag pohár (0,3 liter) csapolt sör 3,50.-, vagy 4,50.-Euro. Szorozd meg 316.-Ft-al (mai árfolyam). És emellé ott is szólhat szarul a hangosítás.

- Már két szalagavató bálon voltam ebben a csarnokban. Mindig szar volt a hangositás, a diszkós a hangerővel próbálta legyőzni a terem akusztikáját(kevés sikerrel) és igy jártak a hazai élvonalból meghívott rockbandák is. Viszont igy legalább hamarabb hazamentünk.

- 14 éve játszunk javarészt külföldön. Idéntől úgy döntöttünk, hogy itthon énekelgetünk néha a saját nyelvünkön is. Bocsánat érte. Összesen öt zenekar össz hat és félórás programjába talán belefér három magyar nyelvű nóta is, főleg éjjel 0:45-kor.

- Valójában 0:30-kor felmenni a szinpadra a részünkről már nem sok értelme volt, a nagyérdemű 75%-a már hazament, de tudjuk sokan vártak minket. Köszönet érte, mégegyszer tisztelet a szervezőknek és köszönjük mindenkinek aki eljött.

Kirus78 Creative Commons License 2009.03.06 0 0 5274
Értem-értem! :)
Szerintem mindnyájan egyről beszélünk! :)
ptolgyes Creative Commons License 2009.03.06 0 0 5273

"A maygar szövegű country, az nekem nem a fonográf :(((((((((( az apukámék muzsikája. Ők azt a műfajt megszokták, hisz más nem volt."

 

Szerintem ez már tényleg csak az, hogy mindenkinek más az elvárása egy linedance fesztivállal szemben. Van aki csak Alan Jacksont akarna, van aki technot is, és van aki szereti a Fonográfot. Már csak ezért se lehet mindenkinek megfelelni tökéletesen.

 

Én pl. szeretem a Fonográf, Bojtorján világát, szívesen hallgatom.

Előzmény: Törölt nick (5272)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.06 0 0 5272

Egy szóval nem írtam, hogy szar a Blue Timers. Sőt lejjeb írtam, hogy hallgatom őket is otthon. Sőt kifejezetten jó zenészek. A maygar szövegű country, az nekem nem a fonográf :(((((((((( az apukámék muzsikája. Ők azt a műfajt megszokták, hisz más nem volt.

Nem írtam, hogy szarok a táncosok, hogy aszar a kaja, mert nem volt :DDDDD piára sem írtam, hogy szar, mert megoldottuk a kocsinál, azt sem írtam, hogy szar a feszt és a szervezés. :)))))

Előzmény: Kirus78 (5263)
picking man Creative Commons License 2009.03.05 0 0 5271
Na végre, hogy befejeztétek. Megjegyzem én nem b*szogatásnak éreztem egyetlen kritikát sem. Kritikának. Bántó él nélkül. Egyébként egy fesztivál szervezésénél nagyon-nagyon sok mindenre kell figyelni. Nem tudom hányan csináltátok, de ez többemberes. Ezért mondom, hogy szürjétek le a tanulságot, a kritikákat jobbító szándékunak vegyétek és ha úgy érzitek jövőre sokkal jobbat tudtok csinálni, akkor tegyétek. Ha van bizonytalanság, kérdezzetek. Nem szégyen. Az a szégyen ha jövőre is elyen lesz. (az ide sem volt azért rossz, de lehetett volna jobb, ha értitek) 
ptolgyes Creative Commons License 2009.03.05 0 0 5270

Részemről nincs harag. :)

Kedves zenészkollegám ráébresztett, hogy hülyeségbe lohallom bele magam, és kellemesen elbeszélünk egymás füle mellett bizonyos részleteket kiragadva.

Előzmény: Kirus78 (5269)
Kirus78 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 5269
Nagyon köszönöm, és tényleg nem aljaskodni akartam. Ne haragudj, ha bármivel is megbántottalak. Én tényleg komolyan gondoltam egy mindenki számára megfelelő fesztivált... nem bunkóskodni akartam.
Előzmény: ptolgyes (5268)
ptolgyes Creative Commons License 2009.03.05 0 0 5268

Na úgy tűnik a tárgyilagosság már nincs meg az üzengetéseinkben (az én részemről se), úgyhogy inkább abbahagyom a dolgot, még mielőtt kompletten belemászok még pár embernek a lelkivilágába egy teljesen felesleges dolog miatt.

 

Azért tettem le a fesztivál látogatásáról előre, mert tényleg a táncról szól (az pedig megmondom őszintén, hidegen hagy, sőt zenehallgatás közben zavar). Ha szólna a dolog a zenéről, biztos elmennék szívesen, de egyelőre nem ez a helyzet.

 

Nektek továbbra is sok sikert ez elkövetkező alkalmakhoz!

Előzmény: Kirus78 (5267)
Kirus78 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 5267
Hm, persze. Az építő, negatív kritika. Ám legyen, ezen már tényleg nem érdemes vitatkozni. Igen, csak techno zene van. Mind nálunk, mind az osztrákoknál. Én is érzek dolgok iránt elhivatottságot. Én sem vagyok profi. Ha figyeltél, én egy reménybeli, számodra is megfelelő fesztiválról beszéltem. Milyen fura. Már arra is ugrani kell, ha az ember jót akar :)
Miért ne találtalak volna meg név szerint, ha egyszer Te írtad, hogy hangosítasz, és azt írtad, hogy reméled kinövi a fesztivál a gyerekcipőt, és akkor majd Te is eljössz. Miért ne sülhetne ki ebből jó is? Lehet tíz év múlva, de aljasság, hogy már most elzárkózol. Most én érzek némi sértettséget, pedig belőlem a jó szándék beszélt.
Előzmény: ptolgyes (5266)
ptolgyes Creative Commons License 2009.03.05 0 0 5266

Nos, ahhoz, hogy én is jól érezzem magam egy ilyen fesztiválon, elég sok minden kéne változzon. Pl. első körben az, hogy a linedance és a country zene köszönőviszonyban legyenek. Nem vagyok jártas osztrák linedance szokásokban. Ott is szokás technora ropni?

 

De ha már így név szerint megtaláltál kedves Kozma Krisztina, sajnos nem vállalnám a hangosítást. Egyrészt nem vagyok profi, másrész a country iránt érzek némi elhivatottságot, de a linedance-szel járó egyéb dolgok irányába nagyon nem.

Előzmény: Kirus78 (5263)
geszty33 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 5265
Továbbra se értem a dolgot. Főképp a nagy sértődést, hogy ezért megérje regisztrálni az index fórumra.

Nem akartam beavatkozni a "nagyok" dolgába,akik mindent tudnak....
Sértődés sincs ,sőt egyetértek egy 1-2 dologgal is DE. az is biztos,hogy
vannak akik tudnak örülni a botladozó lépéseknek is,mert ügye nem mindenki
indul el döcögés nélkül.:
Köszönjük a segítséget és a lelkesítő támogatást a későbbiekhez...
Előzmény: ptolgyes (5262)
Kirus78 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 5264
Egyébként én voltam az első, aki elnézést kért a kellemetlenségekért, és megköszönte a negatív kritikát. Ezt se felejtsd el. Én mindenben igazat adtam Nektek. Csak vázoltam az érem másik oldalát.

Nem mi vetettük fel a témát. Ezek csak reakciók.
Előzmény: ptolgyes (5262)
Kirus78 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 5263
Ezt nem mondod komolyan. A Blue Timer's szinte csak külföldön játszik, mert ott kellenek. Itthon meg szar? Az eszedbe sem jut, hogy rajtad, és rajtam kívül ezer más ember van, akik azt mondják rájuk, hogy jó-jó, de miért nem énekelnek néha magyarul, ha már egyszer ez az anyanyelvünk? Rajtad (és megint megemlítem magam, mert nekem sincs igényem a Fonográf és stb. "magyar country"-ra) kívül azért még sok ember van, aki country címszó alatt ezt szereti. Azért ezt ne felejtsd el.

Hiába, nem értem én ezt. Mindezt nem is kéne felvennem. Biztosan csak a személyes érdekeltség miatt érint ez ilyen szarul. Már tényleg elhangzott minden oda-vissza. Szar hangosítás, szar táncosok, szar Blue Timer's, szar kaja, szar pia, szar fesztivál, szar szervezés. Ez van. Tényleg nincs értelme ragozni. Szerintem már mindent lehúztatok. Én elfogadtam a negatív kritikát is. Teljesen jogos volt. Nekem sem tetszett volna a ruhatár-kaja-pia téma. De ennek is, mint mindennek, van másik oldala is. Részemről tényleg lezártam a témát. Örülök, hogy ott voltál, remélem, egyszer eljut a rendezvény olyan szintre, hogy a Tölgyesi Peti is jól érezné magát köztünk. Esetleg rábízzuk a hangosítást, és reméljük, mindenki boldog lesz.
:)
Előzmény: Törölt nick (5260)
ptolgyes Creative Commons License 2009.03.05 0 0 5262

Továbbra se értem a dolgot. Főképp a nagy sértődést, hogy ezért megérje regisztrálni az index fórumra. Nem magyar mondás, de igaz, hogy a pozitív véleményt mindenki szivesen fogadja, de ha negatívot kap, akkor egyből a lelkébe gázolásként fogja fel és védekezik, hogy de pedig az jó volt.

 

Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy linedance fesztiválnak bizonyára sokak számára hibátlan volt a dolog (a szervezési gondokat leírták azok, akik megjelentek a rendezvényen, és vették maguknak a bátorságot hozzá, hogy a várható lehurrogás ellenére vállalják a véleményüket). Ezzel nincs gond. Country fesztiválnak ránézésre ugyanúgy felesleges hívni, mint sörfesztiválnak, hot dog fesztiválnak, kalap fesztiválnak, csizma fesztiválnak, akárminek. Ez a dolog a táncról szól és pont. Semmi bajom azzal, hogy létezzen egy országos linedance fesztivál és ezen az emberek teljes megelégedésükre rophassák a linedance-t, akármilyen muzsikára is esik jól nekik.

Előzmény: geszty33 (5261)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!