Keresés

Részletes keresés

Iskall Creative Commons License 2008.07.15 0 0 436
Hüha, több mint 1 éve nem jártam itt és nem nagyon csúszott le a hozzászólásom. :D Sajnos (úgy tudom) Garmarnáékra is az efféle pangás jellemző, vannak valami demóik (?), de én már egy nagylemezt szeretnék látni minimum 10 új dallal. :) Vagy le vagyok maradva?
Kjetill Creative Commons License 2008.05.30 0 0 435

Van ilyen még mindig!:) Épp ma hallgattam a Guds Speleman-t!

Kedvenc album/dal??:)

Indago Creative Commons License 2008.05.30 0 0 434

végre rátelálok egy jó fórumra, erre kiderül, hogy behalt...

éppen Garmarnát hallgatok, gondoltam rákeresek, és ide csöppentem.

jó tudni, hogy van(volt) ilyen.

Oedinburch Creative Commons License 2007.09.24 0 0 433

Üdv!

Legközelebb mikor lesznek itthon vagy a környéken fellépő-gyanúsak?

Iskall Creative Commons License 2007.06.15 0 0 432

Érdekes, én is a Min Man-nak a szövegét tanultam meg legelőször. Nagy kedvencem azóta is. Amit meg lefordítottam magyarra először az a Varulven volt. De hát nekem is elég sok kedvencem van, szóval én is örültem volna akkor. :)

A Hildegard tényleg egy kicsit szokatlan, először nekem sem tetszett, de pl. az Euchari meg az O Vis Aeternitatis nagyon jók.

Együttes: Sajnos én már egy jóideje nem basszerozok, pedig megvan a kütyü, ha kell valakinek eladom. Más hangszeren meg hát... asszem felejős vagyok ez ügyben.

Skavsta: No igen, ahhoz képest milyen kicsi nagyon rendes hely. Bár amikor legutoljára jártam ott volt ott vagy félszáz arab, és hát kicsit meg voltam rémülve nehogy nekem ezek itt robbantsanak vagy mittudomén. Meg késett a gép 3 órát, szóval kicsit ideges voltam már. -_-

elefantkillah Creative Commons License 2007.06.14 0 0 431
pedig a hildegard lemez zseniális
Előzmény: Kjetill (430)
Kjetill Creative Commons License 2007.06.13 0 0 430

Hát ja. A Min Man szövegét tanultam meg elősször,olyan kis kedves.:) Persze a ráadás is fasza volt nagyon. (Herr Holger)

No meg a Vedergällningen felkomferálása: "This bloody song is not our song, it's traditional!":) Vagy valami ilyesmi...

A PeCsa koncert idején még nem ismertem őket sajna.:( A szigetre meg nem tudtam kimenni anno...

Megpróbáltam összeírni a kedvenc számaimat, de egyszerűen túl sok van!:) A Hildegard von Bingen-t nem szeretem, de a többit bármikor!:)

Előzmény: elefantkillah (429)
elefantkillah Creative Commons License 2007.06.13 0 0 429
ehhhh....

én a min mantól haltam el.

dekurva jó volt!

a pecsás koncert után énis trécseltem a tagokkal, elég jófejek voltak, meg szerények, meg megvoltak lepve kicsit attól hogy ilyen énfélék bekóláznak rajtuk.

a kormorán szar... azért ezt szögezzük le.
Előzmény: Kjetill (428)
Kjetill Creative Commons License 2007.06.13 0 0 428

Kicsit leljebb ide is írtunk a koncertről:

Den Bortsålda
Esten död
Gamen
Euchari
Avskedet
Vänner och Fränder
Min Man
Ålderdomen
Sorgsen Ton
Vedergällningen
---
Herr Holger (encore)

Ezek a számok voltak... A Sorgsen Ton az egyik kedvencem, nagyon vírultam neki. No meg az Emmától kapott aláírásomnak!:)

Skavsta szerintem fantasztikus kis repülőtér. Minden van, Nynäshamn is közel --> Gotland. Stockholm valamivel több, mint 1 óra, 130 SEK-ért asszem. Belefér. Mert tök jó, hogy tulképp egy nagyobb tisztásra szállsz le a repcsivel, de körül körül erdő!:)

A zenekarról: Most egy ír népzenét (a másik nagy kedvencem) játszó zenekarba játszom akusztikus gitáron meg tin whistle-n. Hegedülni most akarok majd elkezdeni tanulni, később tekerőlanton is!:)

Így amit biztos tudok vállalni: gitár, basszgitár, furulyák

Amit fogok: hurdy-gurdy, hegedű!:)

3 év!

Ha téged is beleszámítalak, ketten már vagyunk!:)

Előzmény: Iskall (427)
Iskall Creative Commons License 2007.06.13 0 0 427

Fosveny: Minket egyszer a suliban meglátogatott a svéd testvériskola egy csoportja, és éppen a "Team Sweden" feliratú vikinges pólóban voltam, és persze ez nem kerülte el a figyelmüket, én meg zavaromban csak "hej-hej"-ezni bírtam. de általában ha valami svéd cucc van rajtam aznap biztos belefutok svédekbe.

Hát ez jó, egy svéd utánanéz, hogy van-e ilyen együttes. Na jó, nagy ország, de azért ez már ciki. Én pl. még egy számot sem hallottam a Kormorántól még is ismerem őket névből ésmég azt is tudom hogy jók.

Kjetill: Hehe, úgylátszik a magyarokat már csak arra a libalegelőre reptetik (Skavsta). Onnan jó kis út volt még elmenni Stockholmba, és mégis úgy tartják hogy ez Stockholm egyik reptere, vicces.

Triakel-től sajnos csak 2 számom van, pedig nagyon tetszik, naná, hisz a Garmarnás Emma énekel  benne. Wow, a Gåte-t is szereted? Szuper! ^^ Drukkolok az együttesedhez, mert én is gondoltam már ilyenre, tudok is játszani pár hangszeren de mindegyiken csak egy kicsit. :/ Már bánom hogy abbahagytam a hegedülést gyerekkoromban mert most milyen jó kis svéd folkot nyomhatnék le magamnak unalmamban. :D

elefantkillah: Garmarnáék melyik számokat játszották?

elefantkillah Creative Commons License 2007.06.13 0 0 426
én a garmarna miatt mentem. eléggé állat volt, a varttinát már nem is vártam meg. egyszerűen nemvolt kedvem hozzá.

utána írták a blogjukon, hogy fasza koncert volt. mondjuk a művpal elég jó hely valóban.

Előzmény: Iskall (422)
Kjetill Creative Commons License 2007.06.13 0 0 425

?? Nem volt szándékos az első 3 sor nagybetűsége, bocs!:)

Kjetill Creative Commons License 2007.06.13 0 0 424
Hát, nekem szerencsére már megvan a nyelvvizsga angolból, így jóanyám álta. De többnyire én is itthon próbálok fordítgatni, (Garmarna szövegekkel is próbálkoztam már:) Gyönyörű nyelvnek tartom, ráadásul ősinek, ami nálam plusz pont!:)

A Midsommeres vidit láttam már persze!:) Mi pont akkor leszünk kint, baromi kíváncsi vagyok rá!  Tényleg, pont 1 hét múlva már útban leszek Skavsta-raaa!:)

A koncert fantasztikus volt! Egy baj volt vele, rövid volt. Mivel előzenekar volt „csak” a Garmarna, ha jól emlékszem kevesebb, mint 1 órát játszottak. Szeretem a Värttinä-t is (3 koncerten voltam már, ők persze sokat járnak ide….) de nálam egyértelműen a Garmarna volt a főattrakció!

Az én munkám is olyan, hogy előfordul, svédekkel is találkozom. (túravezető vagyok a Szemlő-hegyi barlangban) Bizony ők is csak ritkán ismerik vagy csak hallomásból.

Amúgy tervezem, hogy pár év múlva alakítok egy svéd-norvég-finn folkot és folk-rock-ot játszó zenekart!:) Garmarna, Triakel, Gaate, Hedningarna, Gjallarhorn, egyebek. Majd akkor ismertebb lesz itthon ez a zene is!:)

Fosveny Creative Commons License 2007.06.12 0 0 423
Volt olyan is, aki a Garmarnára ment. Olyan is, aki mindkettőre. Vagy csak az egyikre, de a másik is tetszett neki. Sokfélék vagyunk, na.

Ugyan már, titeket nem lehetne zavarba hozni egy csomó magyar együttessel? Nincs ebben semmi különös. És lássuk be, a Garmarna nem mainstream (szerencsére :) ).

Amúgy a múlt héten járt a munkahelyünkön vagy harminc svéd, én meg persze a Garmanás pólómban pompáztam. Egy fiatal srác ismerte őket, két középkorú meg megkérdezte, tudom-e, mi rámírva svédül (bosszúvágy, ugye); ők nem ismerték a Garmarnát, de az egyik azt mondta, ha hazamegy, utánanéz.
Előzmény: Iskall (422)
Iskall Creative Commons License 2007.06.12 0 0 422
Öö, izé mindig elfelejtek valamit leírni, nemár. XD Na még annyit hogy nem voltam a 2 évvel ezelőtti koncerten sajnos, te voltál? Olvastam róla beszámolókat, ha jól tudom a Värttinä-val mentek, és a közönség nagyrésze is inkább értük ment el, a Garmarna-ról azt írták hogy "ja volt valami svéd csapat is, de én a Värttinä-ra voltam kívábcsi".
Előzmény: Kjetill (419)
Iskall Creative Commons License 2007.06.12 0 0 421

Ezt láttad már? http://www.youtube.com/watch?v=cvby-c_KbNg 

Én sírva röhögtem rajta. :D (elnézést hogy eltértem egy kicsit Garmarnáéktól).

Iskall Creative Commons License 2007.06.12 0 0 420

Tényleg fura hogy pont ők alig ismerik a saját együttesüket. Biztos nem trendi vagy mi. :P A Hedningarna híresebb, de én akkor is a Garmarna-t szeretem jobban.

Én 1994, 1996, 2002, 2005-ben voltam, kisgyerek koromtól, és persze más élmény volt az ország 7 meg 18 évesen. Terveztem hogy majd egyetemi éveim alatt tanulok svédül, de anyámék nem engedik amíg nincs meg az angol nyelvvizsga. :( Nekem meg nincs pénzem tanfolyamra. Úgyhogy addig autodidakta módon tanulom a nyelvet, és kicsit a többi skandi nyelvet is.

Kjetill Creative Commons License 2007.06.11 0 0 419

A durva, hogy sok helyen nem is ismerték vagy csak hallomásból!:)

Én csak negyedszerre megyek, 2000, 2003, 2005 után. Elhatároztam, hogy legalább 2 évente kimegyek! Ráadásul most kezdtem svédül tanulni így talán meg is merek majd szólalni!:) 2009-re Lappföld, Kiruna és környéke van betervezve.

Az új Garmarna album után meg majd körülnézek!

A Művészetek Palotájában ott voltál 2 éve?

Iskall Creative Commons License 2007.06.11 0 0 418

Júúj most úgy irirgykedem.. :) De mennék én is, talán majd kibulizom hogy jövőre mehessek ötödszörre is.

Én még régebben a Myspace oldalukon olvastam hogy készülnek valami új lemezzel, de azóta nem hallottam semmit erről. Persze az is lehet hogy valamit félreolvastam.

Én amkor a Vittrad-ot szerettem volna megvenni, csak a Guds Spelemän volt, amikor meg azt akkor meg csak a Vedergällningen. XD Ez már csak így megy...

Akkor ez a keresgélés jó kis túra volt, hát ha ott ilyen nehéz beszerezni akkor mit szóljanak a magyarok.

95 SEK? Nem is olyan drága. Az kb 2500 Ft (ha jól tudom), én meg itt Mo.-n csak 4000 körüli áron láttam a CD-iket.

Előzmény: Kjetill (417)
Kjetill Creative Commons License 2007.06.10 0 0 417

Helló!:)

Igen, közben meglett a Vittrad, letöltöttem. 10 nap múlva megyek ki Svédföldre, megpróbálom megvenni eredetiben is.

Új album? Nem hallottam róla, a garmarna.com nem mükődik... Na, majd körül nézek! Bár múltkor is csak a 21. lemezboltban találtam meg aVerdergällningent meg a Guds Spelemän-t.

Kerestem Stockholmban, Örnsköldsvikben, Östersundban, Sundsvallban, Uppsala-ban, majd a végén, a szállásunk mellett Södertälje-n kaptam meg!:)) 95 SEK darabja...

Iskall Creative Commons License 2007.06.10 0 0 416

Hű hát itt nincs nagy élet... :( Kár hogy kissé nagy szünet után lépek be újra, mert nekem megvan a Vittrad, el tudnám küldeni, de gondolom már nem alkalmas. Én meg a Vedergällningen album felét vesztettem el egy számítógép-csere közben. XD Azóta is csak 5 szám van meg arról a korongról.

Az új albumra meg nagyon kíváncsi vagyok már, remélem nem csúszik sokat a megjelenés és a magyar boltokba is eljön a cucc idővel.

Kjetill Creative Commons License 2006.12.29 0 0 415

Hej! Lenne egy kérésem. Sajnos elszállt a gépem és vele együtt a Vittrad album...

Nem tudná esetleg valaki valahogy eljutattni hozzám?? Msn, cd másolás...bármi szóbajöhet.

sz..zs Creative Commons License 2006.10.12 0 0 414
Na egy újság (ha nem vágja vki az ángilust, lefordítom):
-----------------------------------------------------------------------
Från: sz..zs
Skickat: den 12 oktober 2006 06:33
Till: info@massproduktion.y.se
Ämne: INFORMATION

Hi Massproduction,

I would like to get some information about Garmarna. The band still exist? Gigs, etc?

Thanx & regards
sz..zs, Hungary
VÁLASZ:

Hi

The band exists and is recording an album that is supposed to be released in 2007. At the moment they are not doing any gigs. As soon as the album is finished they will. The recordings are supposed to be finished in December but the band have a reputation to take long time so don’t trust that info too much. When it comes to gigs – please check with their management at hans.hjorth@fearmusic.se

All the best

Mats

egyébként a garmarna honlapja működik, csak a domaint nem fizetik :)
http://www.fearmusic.se/garmarna/
elefantkillah Creative Commons License 2006.09.29 0 0 413
az tényleg egy fasza koncert volt.
viszont nem műküdik a garmarna.com
viszont a youtube-n fennvannak aklipek.

a hurdy gurdy nem tetszik.

Előzmény: malus sylvestris (407)
Iskall Creative Commons License 2006.09.28 0 0 412
Ó, hát akkor jó utat! Eddig én is négyszer jártam Svédországban, az utóbbi két alkalommal inkább "csak" Stockholmban. Imádom azt a várost. :)
Előzmény: Kjetill (411)
Kjetill Creative Commons License 2006.09.28 0 0 411

Detto!:)

Már alig várom az áprilist, megyek Stockholmba!!:) Negyedszer!

Előzmény: Iskall (410)
Iskall Creative Commons License 2006.09.28 0 0 410

Köszi a tippeket, sokat segítettél! Svédországban én is vettem pár olyan CD-t, amik errefelé teljesen ismeretlenek, de hát annyi mindent tudtam volna még venni, csak pénz nem volt elég.

Egyébként visszaolvasgattam itt az üzeneteket, és én is megjegyezném, hogy a Garmarna nagyobb favorit nálam mint a Värttinä, bár az ő zenéjüket is kedvelem. Mivel svédmániás vagyok, ezért tiszta kéj nekem Garmarna-t hallgatni. :)

Előzmény: Kjetill (409)
Kjetill Creative Commons License 2006.09.28 0 0 409

Hát, én Svédországban vettem az enyéimet...:)

Magyarországon is lehet 1-2 helyen kapni. Ahol érdemes megnézni, az a Krúdy Gyula utcában (Pesten) lévő Darshan udvar beli CD bolt, a Művészetek palotája és talán a Fonó zenebolt.

Iskall Creative Commons License 2006.09.27 0 0 408
Sziasztok! Érdekelne hogy honnan lehetne eredeti Garmarna CD-ket vásárolni (zenebolt, webshop esetleg antikvárium)? Megvan jópár számuk, de a teljességre akarok törekedni.... :)  
malus sylvestris Creative Commons License 2006.09.09 0 0 407
hello, voltam a Műv.palotás koncerten tavaly. A Szigetkoncert híre miatt néztem meg őket, és bejött nagyon :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!