Sziasztok néztek atlétikát? Én tavaly nem nagyon néztem már. A VB-n újdonság volt rákaptam, de tavaly már nem igen néztem, hogy idén fogom e nem tudom.
Brutál jó ez a csajszi. Két éve még csak önkéntes volt a Budapesti Vb-n, most meg a női magasugró krémmel meccsel. Felszívta magát rendesen az utolsó körre. És… És kérem úgy ugrotta át a 189 centimétert, hogy csak na! Innentől kezdve a döntőben bármi lehetséges.
Holm 2004-ben, az Olimpián, Athénban a langaléta csávókat lenyomta éles helyzetben. Ollóval tudott két méter fölött ugrani mikor igazán formában volt- ezek azért komoly dolgok ám.
Van benne igazság, amit mondasz, mivel a 240 cm fölötti ugrásokra szükséges egy testmagasság, amivel valakinek rendelkeznie kellene. Csak az a másik helyzet, hogy a magas, 190 cm fölötti egyének se ugranak 230 cm fölött közel se olyan vajmi könnyedséggel, mivel ez valahol a határ. Tavaly, Párizsban hatan ugrottak az előbb említett magasság fölött a 12-ből. Barshim lehetne minden idők legjobb magasugrója, csak egy dolog választja el ettől, mégpedig a világcsúcs.
Jómagam reálisan nézem a magasugrást, bőven megelégszek az elit ligában ezekkel a 2.20-2.30 méter közötti ugrásokkal, amikre még az alacsonyabb egyének is képesek.
Nőknél, Bátori Lilianna 193 centiméterre javította egyéni csúcsát Besztercebányán. Ezzel például egy Eb-n a dobogó is sanszos lenne neki, még úgy is, hogy a női magas igencsak fejlődő tendenciát mutat manapság.
Tegnap este, egy franciaországi versenyen Duplantis ismét - ezúttal 11. alkalommal - döntötte meg a rúdugrás világcsúcsát. Ezúttal 6,27 m felett jutott át. Eszméletlen ez a svéd. Leginkább a technikája.
Arra emlékeztem, Holm tudta saját magasságát talán a legjobban túlszárnyalni. Viszont amire Holm képes, arra egy nála (sokkal) magasabb nem, mert más anatómia és testarányok más technikát tesznek lehetővé.
Megnéztem, az össze ugró, aki valaha 241 cm-t, vagy afölött tudott, mind minimum 190 cm volt. Szerintem szinte kizárt, hogy 195 cm-nél alacsonyabb ugró túlugorja Sotomayort.
Szia! Stefan Holm svéd magasugró 181 cm-rel tudott 2 méter 40 centimétert ugrani fénykorában. Elképesztő felugrása és technikája volt. Ehhez még a két tisztelt csillag, Tamberi és Barshim is csak elismerően bólinthat. Vélekedésem szerint sem fogják megdönteni a világcsúcsot, mivelhogy egyszerűen nincsenek jelenleg abban a dimenzióban, plusz azért már kezdenek korosodni. Viszont profi szinten ugrani 2 méter harminc körül már önmagában nem akármi. Csak érdekességképpen mondtam ezeket számodra.
Ja, amúgy Bátori Lilianna az észak Olaszországban lévő viadalon egyéni legjobbjával, 191 cm-rel ezüstérmes lett. Ezzel szerintem egy Eb-n ott lehetne az élmezőny környékében…
Női 400 méter gátat tavaly a párizsi olimpia várva várt csúcsszámának kiáltották ki. Azt híresztelték a szakmabeliek, kommentátorok, hogy ketten is világcsúcson belül lehetnek, ám a szoros verseny teljesen elmaradt. Állítólag Femke Bol le volt gyengülve, ezért győzte le olyan simán Sydney McLaughlin. Ettől függetlenül az amerikai sprinternő tényleg szenzációsat futott.
Női 800 méteren hamarosan megdőlhet a világcsúcs, mivelhogy rájöttek, hogy a szódabikarbóna nevezetű kiegészítő gátolja a savasodást. Még az 1500-asoknál is használ, de lehet, hogy a 400-asokat is segíti.