Ez a topik az 1 kerületről szól: de SEMMI POLITIKA, csak hétköznapi dolgokról, történésekről, felújításokról, parkosításokról, üzletek ki és bezárásáról, kátyúzásról, helyi pletykákról, programokról, észrevételről, tömegközlekedésrről, és mindarról ami a kerület lakosságát érdekli.
Aki viszont itt politizál annak számolnia kell azzal, hogy elköszönünk tőle.
Aki viszont elfogadja a feltételeket azokat várom ide.
A kerület lakossága és a topik olvasói mindennap friss, pontos tájékoztatást kapnak az alábbi linken a kerületet érintő változásokról: http://egyker.blog.hu
Magyarországon is lesz egy monumentális harcoló medve-bika szobor, miután a Magyar Nemzeti Bank úgy ítélte meg, hogy a tőzsdénél elhelyezett „alig észrevehető” hasonló tematikájú bronz plasztika nem elegendő. A több városból ismert tőzsdei motívum mellé pedig – ha már úgy is szobrot szereznek be – egy harmincméteres felhőt is rendelnek, amiből kilenc oroszlán ugrik majd ki. Ennél is érdekesebb azonban, hogy mindezzel a Magyar Telekom korábbi székházát díszítik fel, ami időközben minden jel szerint közvetve a jegybank, illetve annak egy alapítványa tulajdonába került.
Miután rendszeresen politikai témák kerülnek itt terítékre, (amiknek a fele nem igaz) így reagálok rájuk. Ha nem kerülnének fel, én sem reagálnék. :-) (Vissza lehet olvasgatni, 10 -ből kb. 8x nem én kezdem.)
Pedig csak kicsit kellett volna lefelé görgetni... (26624 -es Hsz. lentebb...)
Idézek magamtól:
Igaz, hogy már (szintén) számtalanszor leírtam, hogy:
a) 25 évet éltem itt, (Tehát nem 25 év e NEM élek itt, hanem 25 évet éltem itt!)
b) A családom egy része ma is itt lakik, így személyesen is érintve vagyok,
c) Magam is tervezem a visszaköltözést,
d) Számtalan barát, ismerős köt a kerülethez mindennapos módon.
- Itt nem harcolok semmiért, ahol (jelenleg) lakom. Részben mert nem sikerült "gyökeret vernem" valahogyan, részben pedig nem is ismerek itt senkit igazán, harmad részt pedig rálátásom sincs az ügyekre. Olvasom a nagyobb horderejű eseteket, képben vagyok róluk, de ennyi... (Az ember ahonnan elköltözni készül, ott nem szívesen nyüzsög. Értelme sem volna és nem is ildomos.)
Tényleg csak "lokálpatriótik" alapon érdekel. Mert én pl nem lakom itt, mégis hozzá-hozzá szólok az itteni dolgokhoz is néha, hiszen összbudapestiként attól még érintve érezhetem magam egy-egy kapcsán. DE! Ugyanígy hozzászólók ha valami a a Hegyvidékról, Teréz-, Erzsébet- vagy Vizivárosból érdekel -és nem csak az általam deklaráltan negyed évszázada nem lakott Lujzafalva fórumát boldogítóm.