Az volna a problémám, hogy van egy kormányom Logitech Formula force gp (FF), és nem tudom használni a Colin Mcrea Dirt progiban? Felraktam az illesztőprogramját Vista64 alá, a beállításokban viszont nem tudom átrakni keyboardról, hogy kell ezt csinálni, vagy lehet h a vista /játék nem tudja kezelni ezt a régi kormányt?
off
Pepe: Igen én voltam aki anno annyit szidtam a
gs-t. Milyen szép idők is voltak azok, RP mennyiszer hülyét csinált magából, de jókat is röhögtem a válaszain.
Rodriguez: Valóban az lenne a feladatuk, hogy a lehető leg élethűbb érzést adják, de ebben a fő hangsúly a lennén van. Mert produkálhatnak a kormányok akármilyen effektet, magát a vezetés nehézségét soha nem fogják érzékeltetni. Itt most a kormány megtartására gondolok például. Normál esetben 20 perc után az alkarodnak már teljesen be kéne durrannia, de ez csak egy példa. Simán végig lehet menni egy teljes futamon, anélkül, hogy ezt az ember megérezné.
Azért nem ártana megmutatni a szervíznek, hátha adnak olyat, ami egyáltalán nem fog kopni. (szerintem nagyon valószínű) Mindenképpen ajánlott, de akkor főleg, ha nem tudsz vala pontosan kormányozni, mert ugye az lenne a lényeg :) Szerintem a szervíz is elismeri hogy a FFB kormányoknál nincs "bejáratás" meg "alkatrészek összekopása" mint egy autónál, vagy lőfegyvernél...
Jöhetne már az a MCO, szeretném már kipróbálni a '67-es Ford Mustangot, és társaikat. Ja, PC Guru mellékleten újabh képek voltak a WSC-ról, nagyon jó lesz.
A kormány állapota nem romlik. Ugy latszik "bekopott" es most mar igy marad. Remelem. Egyebkent az FF effektek valoban sokban fuggenek a jatektol is. Szerintem eddig az NFS5 a legjobb ilyen téren. Jo lenne ha a Motorcity még erre is rátesz egy lapáttal!
Jon_Dough, nem teljesen értek egyet veled. A FFB kormányoknak éppen az lenne a szerepe, hogy a valóságoshoz a _lehető legjobban_ hasonlító érzést közvetítsenek a játékos felé. Az már más kérdés, hogy a hardver készítői, de inkább a játék programozói mennyire tudják ezt megoldani. Egyébként nem szidtuk mi a Logitech kormányt, nagyon is jó az, magam is majdnem megvettem, aztán a Guillemot mellett döntöttem, mert ide olcsóbban tudták hozatni. (!) Az a holtjáték növekedés meg ilyesmik, amiről szó van, könnyen lehet egyedi hiba is ami cserével javítható. Majd kiderül, ne?
Nekem is az új kormány van meg, már vagy fél éve, de eddig még nem volt bajom vele. Pedig kapott rendesen. Az FFB-től én se estem hasra, de más kormányoknál se. Viszont kényelmes és jól néz ki.
Nekem teccik.
Off
Nem tudtok valamit az új Logitech FFB-s joyokról?
Még mindig Off
Jon_Dough, nem te szidtad régebben a Gamestart az Internetton?
Nos nekem az általatok említett, és jónak egyáltalán nem nevezett újabb fajta logitech kormány van. Már jó fél éve megvan, sokat nyúztam, viszont semmiféle holtjáték növekedést és egyéb nyavajákat nem tapasztaltam. Kiválóan működik az eddigi játékokkal MGPRS2, colin, GP3, F1RC, TOCA2, NFS......usw. Általában elég durva ellenkormányzásokat szoktam produkálni, de ezeket is remekül bírja. A ff-effektek tökéletesen megfelelnek, és a valósághoz nem sok közük van. Aki valóságot akar az gokartozzon, vagy versenyezzen. A kormány csak szórakozásra való, arra, hogy a valóságot visszaadja messze nem képes. Egyszóval, nekem JÁTSZANI jó.
Az én kormányomon a pillangóváltó idáig tökéletesen működik, pedig elég sokat nyúzom F1GP3-ban. A botváltót pedig a Colin2-ben :) Persze vigyázok mindkettőre, de a játék hevében néhányszor elég erősen bántam mindkettővel... idáig kibírták :)
RedRiot: még nem játszottam vele, de már gondolkoztam hogy megszerzem, és kipróbálom, de eddig valahogy mindig elmaradt a dolog.
Nem tudom, a régi fajtát lehet-e még kapni, de ha vásárlás elôtt állsz, akkor az új típust nem javaslom. Nem mondom hogy veszélyes, teljesen használható, de egy átlag arcade játékosnál szrntem kgt hét alatt szarrá megy. Ráadásul a FF effektjeitôl sem dobom hanyatt magam. A pedálok viszont kellemesek, és a koprmány fogása is jó. Lehet hogy egy nem FF Logitech, vagy egy régebbi széria jobb választás lett volna. Az elôzô kormányom egy sima Genius non-FF volt, és sokkal minôségibb benyomást keltett mint a mostani. Egy olyan 8-10 hónap alatt koptattam szét. Azt a 11k-t nagyon megérte.
Ha vki td vmi jó strapabíró kormányt (nem FF is lehet) az írjon má' be ide!
Rodriguez:
A régi Ferraris Guillemot kormányoknak állítólag túl gyenge volt a pillangóváltója és hamar letörött, de azóta elvileg a gyártó orvosolta a problémát.
A tiédet milyennek találod? Elég strapabíró? Ennek a kormánynak van a legjobb design-ja, de ha még mindig nem javították ki a váltót, akkor nagy kár érte.
RedRiot:
A Logitech a GP-ből eléggé kispórolhatta az anyagot, ha feleannyiért adják, mint a régit, legalábbis biztos nem jótékonykodásból csinálják. Régi fajtát lehet még kapni?
Hmm, jól hangzik. Az Motorcity-t és a WSC-t én is várom + a Rally Trophyt. Remélem kijön mind az ôsszel. Addig Grand Prix Legends 1000-el. Azt próbáltad már?
Három hónapja vettem a kormányt, és nagyon tetszik. Elég sok rajta a gomb, a F1 stílusú és a botváltó is jól használható, egyetlen problémám az F1PG3-mal van, mivel a kormány úgymond "üresjáratban" sem forgatható olyan könnyedén, hogy a villámgyors irányváltások tökéletesen kivitelezhetőek legyenek. Persze ez azért nem teszi élvezhetetlenné a játékot. Colin2-ben pedig maga a tökély, abban a játékban jól kidolgozottak a FFB effektek. Mással nem igazán játszom, az ősszel, vagy később megjelenő WSP-re, és a Motor City Online-ra várok nagyon.
Talált süllyedt! Wingman Formula Force Gp. Biztos szar műanyag fogaskerekek vannak benne, és kopnak mintha szappanból lennének. Visszaviszem a boltba, kérek egy javítást. Egyébként el tudom képzelni, hogy egy átlag 12 éves egy hét alatt tönkre tudja nídforszpídezni ezt a kormányt. Elég merész húzás volt a Logitechtôl ez a kormány.
Legközelebb vmi masszívabb darabot veszek.
Neked bevált a Guillemot-Ferka kormány? Mióta használod?
Gondolom az új, Wingman Formula Force GP-ről beszélsz. A régebbi változat mentes az ilyen hibáktól, amik ennek a változatnak a költségkímélő volta miatt jönnek elő. Szerintem ne állj neki javítani, hanem vidd vissza a boltba, és kérj garanciális javítást, így jársz a legjobban. Lehet hogy létezik valami egyszerű megoldás, de én nem kotorásznék benne a helyedben, és nem kotorászom a saját Guillemot-Ferrari FFB kormányomban sem.
Kb. 2 hónapja vettem egy Logitech FF kormányt. Elég kellemes, meg minden, de lassan elkezd kopni. Nô a holtjáték, kotyog, stb.
Vhol olvastam olyasmit, hogy ezt a problémát meg lehet javítani. Van vkinek hasonló kormánya? Van recept FF kormányok karbantartására?
(Egyébként sokat használom a kormányt, de csak szimulátorokra, nem rángatom szét arcade szarokon.)