Keresés

Részletes keresés

olajbaro Creative Commons License 2002.09.18 0 0 31
Mindenki menekül, de nekem tetszik a cég, de lehet, hogy Gates nélkül még jobb lenne.
break2 Creative Commons License 2002.09.17 0 0 30
Most mar az index is hozza a hirt:
http://index.hu/tech/uzlet/simonyi0917/
break2 Creative Commons License 2002.09.17 0 0 29
Simonyi otthagyta a Microsoft-ot, hogy sajat ceget alapitson.
NevemTeve Creative Commons License 2001.07.30 0 0 28
HVG interju Charles Simonyival (2001.jul.28. 37.oldal)
http://www.hvg.hu/lap/cikk.htm?cikk=0130/0130037
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.10 0 0 27
A "Hungarian Notation"-hoz!

Ez egy módszer, amit lehet alkalmazni és el is lehet vetni. Valószinüleg nem ő találta ki (illetve voltak korábbi csírák is, pl.: FORTRAN), de ő volt az, aki elterjesztette egy olyan jelentős szervezetnél, ahonnan kiindulva hatása is volt.

Én személy szerint híve vagyok. Talán azért is, mert gyakran nézegetek (és írok) programokat papíron. Ekkor a fejlesztőrendszerek nem nagyon segítenek.

Mivel a forrásprogram "belső" dolog, nem szükséges szabványosítani.

Másrészt még mindíg működnek olyan rendszerek, ahol a változók nevei limitálva vannak ( 6 betű). Ebben az esetben a lehetőségei nagyon korlátozottak.

iscream Creative Commons License 2001.07.09 0 0 26
Ha az ANSI (American National Standards Institute) -ra gondolsz, akkor az csak egy a sok szabványhivatal közül. Van még pl. az ISO (International Standards Organisation) is, ami nemzetközi intézmény, de létzenek más grémiumok is, európai, nemzeti ill. szakmai szinten. A legújabb C++ szabvány is közös ANSI/ISO és nem csak ANSI.

A régi mondás szerint: A szabványoknak nagy előnye, hogy olyan sokból választhat az ember...

Javaslatodat a C++ -ra való föliratkozásra még megfontolom - ha majd elfelejtettem a nyelvet.

Előzmény: IQ Doctor (23)
iscream Creative Commons License 2001.07.09 0 0 25
Nem kell meggyőznöd, nem vagyok híve a Hungarian Notation -nak. Nem védő vagy kortesbeszéd volt amit írtam, csak kiigazítása a FORTRANra vonatkozó tévedésnek, továbbá közöltem egy indoklást CS-től. Amikor ő ezeket ajánlotta, illetve bevezette, akkor még nem voltak modern fejlesztőrendszerek. Csak az ostobák nevetik ki a gőzmozdonyt - minden igaz mérnök elismeri a teljesítményét - keletkezési körülményeinek színvonalán.

CS újításának lényege egy akkoriban szinte mazochisztikusnak tűnő javaslat volt: ne vitamin-programokat írjunk kollégák (változónév minden rutinban: a, b, c, stb.), hanem vegyük a fáradságot és adjunk tisztességes, a megértést segítő neveket. Ez ma már tűnhet trivialitásnak, de nézz csak körül a különboző Unix és Linux shell-ekben, s meglátod, hogy milyen "kultúra" uralkodott akkoriban. Csupa kétbetűs programnév, egybetűs paraméterek - s a forráskódok bizony szintén nem voltak jobbak. Nem akarom én a Karcsit dicsőíteni (nem szorul rá), de adjuk meg neki, hogy az ár ellen úszott, s sikerült neki. Az első rész egy magyarnak szinte alapállás, de hogy sikerül is (egy idegen környezetben) azért az nem tipikus.

Előzmény: micu (24)
micu Creative Commons License 2001.07.07 0 0 24
A forráskódot olvasva nem kell folyton a definícióhoz lapozni: rögtön látható a változók típusa.
A mai fejlesztőrendszerek mellett ez már nem igazán szempont. Amúgy jó pár tízezer működő programsorral a hátam mögött, néhány mások által írt rendszert is áttúrva állíthatom: ez a probléma nem probléma. Általában a változó típusa a legkisebb gond vele kapcsolatban. Ha tudod hogy a változó létezik, tudod hogy hívják, mit csinál akkor már többnyire a típusát is ismered.
Előzmény: iscream (20)
IQ Doctor Creative Commons License 2001.07.07 0 0 23
"Ez előnyös a programok gondozásakor - ami persze a dilettánsoknak nem szempont: ők csak új programokat írnak..."

Az amerikai kormany standard hivatalanak lenne kotelessege software standard-okat letrehozni. A baj, a hivatal 100 evvel van a technologia mogott. Iratkozz fel C++-ra!

Előzmény: iscream (20)
IQ Doctor Creative Commons License 2001.07.07 0 0 22
"A kevéslopósból van aki ger4incessebben jobban csináta?"

Te ciganyiskolaba jartal?

"Akkor is a xerox a nagy csapat!!!"

A xerox a tonkremenes szelen all! A Windows-t pereles nelkul atadtak Apple-nek es Microsoft-nak. Kozben Apple es Microsoft software a papirhasznalatot lecsokkentette!
========================================

Iratkozz be azonnal magyarra a legkozelebbi iskolaba! Szinten JAVA SCRIPT-re!

Előzmény: wizes (21)
wizes Creative Commons License 2001.07.07 0 0 21
A kevéslopósból van aki ger4incessebben jobban csináta?
Akkor is a xerox a nagy csapat!!!
Kb, 20 -éve ismerem a patkányait.
Magamat nem.
Beledöglök a dágványba!
wizes.
iscream Creative Commons License 2001.07.07 0 0 20
A FORTRAN nyelvnek csak az a tulajdonsága volt meg anno, hogy létezett az implicit típusválasztás: deklarálatlan változókat a fordító a kezdőbetűik alapján automatikusan deklarált. Ez egy inkább veszélyes mint kényelmes dolog - a deklarálatlánság lehetett gépelési hiba következménye is (és bizony sokszor volt is).
CS újítása pusztán konvenció és nem kötelez senkit semmire - a fordítóprogramot (újmagyarul: compiler) sem. Viszont sokan esküsznek rá, hogy betartása esetén sok típushiba már olvasáskor látható: CS maga ezt úgy fogalmazta, hogy "az ilyesmi ránézésre is fáj, mint a németben a 'der Mutter'... ". (Ami persze csak alany-, vagy tárgyesetben fáj).
CS javaslata nem csak az első bötűre vonatkozik, pl. egy "array of pointers to char" típusú és "Titles" nevű változó tehát: apcTitles. A forráskódot olvasva nem kell folyton a definícióhoz lapozni: rögtön látható a változók típusa. Ez előnyös a programok gondozásakor - ami persze a dilettánsoknak nem szempont: ők csak új programokat írnak...
Előzmény: LamaXX (19)
LamaXX Creative Commons License 2001.07.06 0 0 19
A Fortran programnyelvnek már akkor megvolt ez a tulajdonsága, amikor a Simonyi-gyerek épp kilépett az országból.
Előzmény: NevemTeve (10)
Jozan Creative Commons License 2001.07.06 0 0 18
Mindjárt más.

A romániai lap bizonyára csak azért írt post mortem díjról, hogy -- a közmondás alapján -- Simonyi prof sokáig éljen :--)

Előzmény: Köt-Köt-Kötöde (17)
Köt-Köt-Kötöde Creative Commons License 2001.07.06 0 0 17
Motto:
Moszkvaban Volvokat osztogatnak!
Nem Moszkvaban, hanem Voronyezsben, nem Volvokat hanem Moszkvicsokat es nem osztogatnak hanem fosztogatnak.

A Romaniaban megjelent alhir a kovetkezo:

Aki komolyan foglalkozott a fizika magyar vonatkozásaival, annak nem ismeretlen a közelmúltban elhunyt Simonyi Károly professzor neve. Ha kissé megkésve is, a Magyar Tudományos Akadémia post mortem életművéért aranyéremmel honorálta a tudóst. A díjat fia, Charles Simonyi vette át az MTA fôtitkárától. A kitüntetések átadása alkalmából tartott fogadáson megjelent az államelnök, a miniszterelnök és az ország hercegprímása is. Pesti tartózkodása alatt az ifjú Simonyi 25 millió forintot adományozott az árvízkárosultaknak, valamint 25 milliós alapítványt létesített a magyar kutatók ösztönzésére

A valos hir pedig a kovetkezo:

KFKI Kozlemenyek.

2000.majus 8-an es 9-en tartotta a Magyar Tudomanyos Akademia unnepi, millenniumi kozgyuleset. Ezer evenkent egyszer van ilyen,meg is jelent rajta es fel is szolalt az elso napon a Magyar Koztarsasag elnoke es a miniszterelnok is. Az unnepi beszedet az MTA elnoke tartotta. Osszesen 21 akademiai dijat osztottak ki, kozuluk a legnagyobbat, az akademiai aranyermet egesz eletmuveert Simonyi Karoly professzor kapta.
Az idos tudos megromlott egeszsegi allapota miatt
szemelyesen nem lehetett jelen az unnepsegen. Magnora vett koszono szavait megilletodott csendben hallgatta vegig a zsufolasig megtelt Diszterem kozossege, majd e 4 perces Simonyi uzenet utan kitort tapsban allt fel Charles Simonyi, Simonyi Karoly idosebb fia, aki erre az alkalomra repult haza Amerikabol, hogy edesapja szamara az aranyermet atvegye.
Egyben bejelentette, hogy sajat vagyonabol 25 millio forintot ajanl fel a hazai akademiai kutatasok tamogatasara, masik 25 millio forintot pedig az arvizkarosultak megsegitesere.

Előzmény: primavera mortale (-)
micu Creative Commons License 2001.07.06 0 0 16
A cuculizmus már akkor erős zuhanórepülésben volt amikor még Gates az első BASIC interpreterét írogatta és a mikroprocesszor gondolata még fel sem merült. Amikorra + Gorbacsov hatalomra került már régen el is érte azt a szintet ahol a béka feneke volt, sőt valamivel alá is került. Pont ezért kerülhetett hatalomra. A rendszer látványos végső bukása csak egy igen hosszú folyamat vége volt aminek köze nem volt a számítástechnikához, a cuculista számítógépipar működése csak az egész rendszerét tükrözte.
Előzmény: primavera mortale (15)
Dr. Lecter Creative Commons License 2001.07.06 0 0 14
MIKOR HUNYT EL SIMONYI PROFESSZOR??????

Na neee!

Előzmény: primavera mortale (-)
szalonna Creative Commons License 2001.07.06 0 0 13
Két megjegyzés: Valaki - CS in person :) - tehetna valamit, hogy Magyarország jobban megjelenjen az Encarta jellegü dolgokban. A csehek pl sokkal inkább ott vannak. Más: Nem emlékszik valaki, hogy id. simonyi Károly mettöl meddig volt a gödöllöi egyetemen?

http://www.kfki.hu/%28html3%29/~tudtor/tudos1/simonyi.html

Csodalampa Creative Commons License 2001.07.06 0 0 12
http://www.quinion.com/words/articles/hungary.htm

http://support.microsoft.com/support/kb/articles/Q110/2/64.asp

Előzmény: Törölt nick (1)
ezazamaz Creative Commons License 2001.07.06 0 0 11
"EzHungarianNotation" e?

Kulonben mi torténne, ha Kinát elvágnák a Microsoft termékektol? Ingyen másolás?

Előzmény: NevemTeve (10)
NevemTeve Creative Commons License 2001.07.06 0 0 10
Jópofa téma, de lehet hogy a Tudományban jobb helyen lenne...
Egyébként érdekes tudni, hogy CS találta ki a "hungarian notation" cimű jelenséget, ami abból áll, hogy a változó neve a tipusára utaló betűvel/betűkkel kezdődik, pl:
WORD wParam, LONG lParam, HWND hwndMain, short nRecords, char far *lpszTitle
ezazamaz Creative Commons License 2001.07.06 0 0 9
Bill Gates = világ monopolium!
Előzmény: micu (8)
micu Creative Commons License 2001.07.06 0 0 8
Eszerint Gates oda is szállitott oprendszereket ? Végre kiderült mitöl robbant fel Csernobil, és hogyan szállt le egy sportrepülögép a Vörös Téren ;-)
Előzmény: primavera mortale (7)
Jozan Creative Commons License 2001.07.03 0 0 5
    To arrive at the edge of the world's knowledge, seek out the most complex and sophisticated minds, put them in a room together, and have them ask each other the questions they are asking themselves.
Ez a www.edge.org mottója. Az edge alapítójának szándéka ez volt, és nagyjából sikerült is. Az edge oldalán olvasható egy életrajz és egy
beszélgetés
az ifjabb Simonyival.

Előzmény: cinege2000 (3)
Geyza Creative Commons License 2001.07.03 0 0 4
A Fizika kultúrtörténete tényleg zseniális!
Előzmény: primavera mortale (-)
cinege2000 Creative Commons License 2001.07.03 0 0 3
Bizony büszkek lehetünk ra. No meg arra is , hogy sok mas igen gazdag Amerikaban elö magyar szarmazasu polgarral szemben ö tett valamit az ohazaert!

Peldakep!

üdv

cinege

Előzmény: primavera mortale (-)
darab01 Creative Commons License 2001.07.03 0 0 2
Hát, neked tényleg idegesítő lehet a microfost. Állandóan nyomogatnak miatta...
Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.03 0 0 1
Sokra nem mentünk a Charles gyerekkel. Legalább elintézhette volna, hogy a M$ ne bánjon sokáig olyan mostohán a magyar nyelvvel.
Előzmény: primavera mortale (-)
darab01 Creative Commons License 2001.07.03 0 0 0
Szép történet, csak billgéc ne szerepelne benne...
Ja: 0, a rend kedvéért
Előzmény: primavera mortale (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!