Keresés

Részletes keresés

vandor1 Creative Commons License 2001.07.03 0 0 2
Ciao!

A kft =/= a tulajdonosával, mivel az előbbi egy jogi személy, az utóbbi természetes személy. A kettőt a távközlési tv. is, és az összes távközlési szolgáltató is megkülönbözteti, többek között az akcióiban, áraiban is (lsd. belépési díjak, előfizetési díjak, stb.).

Az általad elmondottak alapján a kft. még csak nem is áll a Matáv-val jogviszonyban, nincs közöttük semmilyen szerződés, csak a tulajdonos magánszemély (aki magánszemélyként, magánszemélynek járó áron kapta a telefont) és a Matáv között, így a Matáv teljesen jogosan tagadja meg, hogy egy, a számára ismeretlen kft.-t feltüntessen a telefonkönyvben, egy létező előfizetője telefonszáma alatt.

A megoldás szvsz tényleg az átiratás lenne, de ekkor a magánszemélyként rendelt kedvezményes ISDN kedvezményét - jogilag mindenképpen, szvsz erkölcsileg, stb. is teljesen jogosan - a kft.-nek vissza kellene fizetnie (mint kft. nem vehetett volna igénybe ilyen kedvezményt, magasabb havi díjat kellene fizetnie, de ugye ezt költségként elszámolhatja, ÁFA vissza, stb.).

Nem vagyok biztos benne, de szvsz a kft. ráadásul törvénysértően jár el, amikor más helyeken, különösen hivatalos helyeken (pl. APEH, stb.) nem a saját telefonszámát adja meg, sőt, úgy emlékszem, hogy minden Mo-on bejegyzett jogi személynek kötelezően rendelkeznie kell min. egy saját telefonszámmal (ennek már nincs lelkierőm utánanézni, hogy melyik törvényben - talán a cégbejegyzésről szólóban - van benne, már ha benne van...).

Na, bye

Előzmény: ZSuzsanna (-)
sneci_ Creative Commons License 2001.07.03 0 0 1
Az isdn-hez kaptok még egy számot, azt se tudtátok a kft-re íratni?
Előzmény: ZSuzsanna (-)
sneci_ Creative Commons License 2001.07.03 0 0 0
0 gyakorlatilag, és 0 elméletileg is
ZSuzsanna Creative Commons License 2001.07.03 0 0 topiknyitó
A helyzet a következő:
Adott egy vállalkozó, akinek van egy kft-je, és a kft székhelye a lakásán van. Van telefonja is, a saját nevén, de a kft telefonszámaként is mindenhol ez van feltüntetve. Kivéve a telefonkönyvben, mert ott a matáv nem hajlandó közölni, merthogy nem a kft az előfizető. Felmerült az átiratás, de a kedvezményes isdn miatt most ez 60e Ft-ba kerülne.

Tényleg nem lehet elvileg és (ami lényegesebb) gyakorlatilag se magánszemély telefonszámát cégtelefonként feltüntetni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!