egy baratod meg nemreg javitott ki,azt mondtam,barucg goldstein egy tomeggyilkos,mire kozolte,hogy "tomeggyilkossaggal vadolt" a helyes kifejezes.
szerintem ez mar nevetseges:(
Tőled meg az üres frázisaidtól tényleg nem rettenek meg. Nem a többségről hanem rólad beszéltem. Neked van szelektív felfogó képességed.
Egyébként aki ezt a buldózerezést kitalálta veled egy szinten lehet a szellemi képességek terén.
Jaj de tipikus... a h[s makabiták nem félnek semmitől... mindent tárgyilagosan látnak, humánusak, stb. BEZZEG a lilaködbe burkolódzott többség. Na ők aztán mindent rosszl tudnak. Rosszul látnak. Nincs is népírtás, nincs is bulldózerelés.
mondjuk ez igaz:mi ez a nagy artatlansag vedelme hirtelen?ilyen alapon azokat a ahzakat se kene lebombazni,amig nincs bizonyitek,birosagi papir arrol,hogy valoban voltak ott valakik,akik lottek...hol a papir..?
fkalman,ujabb sztereotipia...minden,ami Iszlam,az "szent haboru"...az intifada valami olyasmit jelent,hogy kovek lazadasa.
Tényleg értelmetlen minden vita, mert a lila ködtöl ami az agyadat körülveszi semmi nem jut el hozzád. Gondolom nem fárasztottad magadat azzal, hogy elolvasd néhány másik hozzászólásomat, mert akkor nem írnád azt , hogy mindennel teljesen egyetértek ami Izraelben folyik.
Állandó fenyegetőzésed a fekete levessel meg már kezd unalmas lenni. Huhh már reszketek a nagy Isegrim megmondta előre csak nem figyeltek rá!;)
Egyébként is, veletek teljesen értlemetlen mindenféle vita, az alfája és omegája úgyis ugyanaz lesz dolgonak, a zsidók szerint izrael bármit megtehet a többi néppel, rá nem vonatkozik semmilyen szabály, őt nem kötik a nemzetkzöi határozatok - de minenki mást igen. Fkalman izraelebn él (állítólag), fkalman szerint az izraeli lépesek, a népírtás, abombázások, a házak lerombolása jogos - hiszen nem izraeliek ellen követték el. Minden amit a paleszrtinok tesznek, hogy visszavegyék a saját földjüket, jogtalan. Fkalman úgy látszik tipikus izraeli polgár: mérhetetlenül fasisztoid, gyűlölködő, frasszista minden nem-zsidóval szemben, de véresszájú sovinisztaként védi Izrael minden lépését, jogost, jogtalan, népírtást és aggresszíót, MINDENT.
Egy olyan társadalaom és állam, amelyik így gondolkodik, amelyik mindíg is ellenséges másokkal, csak hasonló elbánást várhjat el másoktól. Akik sajnos erősebbek, bár ezt jó elfelejteni minden egyes alkalommal, kényelemes az asztal alá söpörni - amikor pedig jön a feketeleves, lesz itt sírás-rívás, lesz itt megemlékezés, lesz itt bűnbakkeresés, újjalmutogatás, de kit érdekel majd? Ha Móricka kihúzza a gyúfát, Mórickának a seggére vernek. Móricka fel van háborodva...
A faj maga az ember, a zsidó (ha ragaszkodunk ehhez a megközelítéshez) az emberi faj egyik fajtája. Pl. Krisztus is ennek a fajtának az egyik jeles képviselője.
Ohh... ilyenkor persze ragaszkodjunk az ártatlanság véleméhez, még csak egy csúnya szót se rá amíg a bíróság ki nem mondja az ítéletet.
Bezzeg Izraelben... tankok lövik a házakat ágyúval, gyanú alapján (vagy még inkább merő szemétségből). Helikopterek hajtanak végre halálos ítéletet civil autókon, mindenféle tárgyalás és vizsgálat nélkül.
miért próbálod meg vallási köntösbe öltöztetni ezt a kérdést? Egyértelmű, hogy faji kérdésről van szó. Ha nem lenne pl. zsidó faj, nem lenne "zsidó" vallás sem.
A palesztínok éppen ezért mentek a bíróságra, hogy bebizonyítsák, hogy előzetesen is tudott a készülő eseményekről. Amennyiben ez bebizonyosodik akkor teljes joggal fogják elitélni, de addig korai kijelenteni, hogy ez, vagy az az igazság.
"if the person in command knows,that innocent civilians r killed,he is even more responsable,,than the ppl,carrying out this execution"
Richard goldstone,who was a public investigator in internatipnal cases,including Rwanda and yugoslavia.
Sharon felelősségét majd a bíróság dönti el.
Ez csak egy adalék volt a témához amiről beszélgetünk, gondoltam mindenki szeret több forrásból is tájékozódni.
Tehat saronnak no felelosseg libanonban?Nekem mas derul ki pl. abbol a konyvbol is,amirol veled(?) beszelgettunk a multkor,baratom az ellensegem,ilyesmi a cime.
- The commander of Christian forces who carried out the Sabra and Shatilla massacre was a Lebanese named Elie Hobeika. According to the book, "From Israel to Damascus," written by Hobeika's bodyguard Robert Maroun Hatem, Hobeika was a Syrian double agent, and the massacre was aimed at discrediting Israel and Ariel Sharon. Hobeika and other Lebanese perpetrators were never brought to trial. [Details of the book can be found at: http://www.israeltodamascus.com]
Kedves Tamas
Ez lehet, hogy technikailag igy van, de a kérdés morális szempontjából érdektelen, annál is inkább, hiszen az elmult év fejleménye, hogy a legtöbb civilizál ország - az USA pl, nem -, csatlakozott olyan nemzetközi egyezményhez, ami intézményesiti a nemzetközi büntetőbiroságok felállithatóságát az emberiség ellen elkövetett büncselekmények megtorlására.
ez a fajta szolidaritas erkolcstelen.Ilyen alapon en is valljak szolidaritast rakosival,merthat azert o is magyar volt,barmit tett,megoscsak a "mi kutyank kolyke!"...?Undorito!Megismetlem,vannak mar zsidok,akik eleg batrak ahhoz,hogy kimondjak saron bunosseget-nem lettek semmivel se kisebbek tole es attol meg lojalisnak erzik magukat izraelhez.Ez az en bajom a "ti" szolidaritasotokkal.
Természetesen, az igazság vallási hovatartozástól független és sokkal fontosabb. Én nem tartom elképzelhetetlennek, hogy Sharon is bíróság elé álljon. A nemzetközi bíróságot egy jó gondolatnak tartom és jó lenne, ha más esetkben is következetessen fellépjenek a jogtalanságok ellen.
Ettől függetlenül szeretném megjegyezni, hogy a palesztínok keresetének időzítése egy kicsit furcsa. Miért csak most, miért nem '93-ban kezdték?.
Szeretném kérdezni, hogy értetted azt, hogy az izraeliek gyávák?
"az emberek tobbsege ha azt latja ami ma folyik izrael es palesztina kozott akkor a zsido szora osszefolyik a nyal a szajaban s nem nagyon nezi hogy ez most jot akar az meg nem, hanem csak köp egyet." - azt írod, hogy izreal és a palesztínok között folyik a konfliktus ugyanakkor a nyálképzés magára a zsidó szóra megkezdődik. Azt kérdezem, hogy egy magyar zsidónak(vagy írhatnék más nemzetiségüt is) aki sohasem járt izraelben mi köze van az egészhez a vallási közösségen kívül? Ilyen alapon az arabokat is lehetne beskatulyázni és azonosítani bármelyik terroristával.(csak egy adalék: megkérdeztek x számú palesztínt és hatvan valahány százalékuk támogatja az öngyilkos merényletek folytatását) A "Ti" azok az emberek akinek összefut a nyál a szájában, egyébként, ha azt írtad volna, hogy az izraeli szóra törénik ugyanez akkor nem éreztem volna antiszemitának a kijelentést.
-Nem látom másként szerintem is elsősorban emberek vagyunk és csak utánna jön a vallás stb. Sajnos ezt sokan nem így látják és ezt mind a két oldalról el lehet mondani.
-Az izraeli zsidó nép sajnos nem csak azokból áll akik átmentek a szenvedéseken és való igaz, hogy nem túl humánusak néha, bár ez megint csak elmondható a másik oldalról is.
Az izraeli politika egy elég bonyolult dolog, néha talán szerintem senki sem érti, de a palesztín kérdésben mindenképpen hibáztak.
Rabin halála szerintem hatalmas ütés volt a békefolyamatnak, neki talán megvolt a hatalma, támogatottsága ahhoz,hogy véghezvigye a békét. Ma sajnos nem sok esélyét látom ennek, pláne, hogy mind a két fél presztízsveszteség nélkül akar megegyezni.
Biztos lehet máshogy is csinálni csak nem mindig a megfelelő emberek kezében van a hatalom.
Az érintettek ellen elkövetett bármennyi gaztett sem ad feloldozást harmadik személy ellen elkövetett bármilyen gaztett alól.
Ezért érvelésed ELFOGADHATATLAN.
Bizony Sharon lehet "hazafi" aki a Te általad helyeslendő célokért küzd, lehet "kiváló" katona is, és ugyanakkor háborus bünös is, akinek tényleg leginkább Hágában lenne a helye.
A Te problámád valószinüleg azonos s horvát jobboldal problémájával, amely most megdöbbenve tapasztalja, hogy az általa kivánatosnak tartott függetlenségi harc "höseit" idézik Hágába.
Ami egy különösen üdvözlendő aktus, mert arra valóban elég kevés precedens van, hogy egy "győztes" hatalom katonái is feleljenek tetteikért.
Ez most tényleg egy egész kivételes uj lehetőséget teremt világunk ujragondolandó globális moralitásában, ami persze akkor teljesedhet ki igazán, ha a világ első hatalma az Egyesült Államok is rájön majd arra, hogy saját magára is vonatkoztatnia kell.
Ameddig ez meg nem történik, addig, minden kritikus hangnak lesz valamely igazsága, amelyik a gyöztesek igazságszolgáltatásáról és a kettős morálról beszél.
De addig is rá kell mutatni arra, hogy a többiek megbüntetésének is van rendkivül poziotiv társadalmi üzenete: Egy potencionális mészáros se tudhatja előre teljes bizonyossággal, hogy ö hosszu távon a védett gyöztesekhez fog-e tartozni.
offtopic
Én bizony egy olyan megrögzött individualista vagyok, aki minden ritusra gyanakvással néz, pláne amikor azt látom, hogy eredeti szerepükből kivetköztetve, hogyan tudnak elüzletiesedni, és nyomasztó kényszerré válni, a csökkent kritikai érzékkel rendelkező, kényszeresen alkalmazkodni és ész nélkül mintát követni akaró többség számára.
"Ti csak nyugodtan hibáztassátok az izraeliek politikája miatt kolektív a zsidókat"
Ki az a Ti?
Mutass ra, hogy hol hibaztattam en kollektiv a zsidokat?
Te viszont ilyesmit teszel mint ahogy legfelul idezett sorodbol ki is tunik.
Az a helyzet, hogy a Palesztin nep is emberekbol all. A plesztinek is EMBEREK mint ahogy TE is elsosorban EMBER vagy es csak masodsorban zsido (ha az vagy) meg ha ezt maskeppen latod is.
A megdobbento az, hogy az izraeli zsido nep akik megtapasztalhattak, hogy mit jelent a szenvedes, mit jelent a szerettek elvesztese, ilyen eszkozokkel lep fel a palesztin neppel szemben holott humanum dolgaban eppen elol kellene jarniuk.
Ha valakit kirabolnak, meglopnak akkor az meg nem jogosult masokat kirabolni vagy meglopni.
Megdobbento izrael politikaja -ha ezt a tevekenyseget egyaltalan annak lehet nevezni- hiszen eppen az izraeli nepnek kellene mindent megtennie a vilagbekeert nem pedig az eroszakot hirdetnie.
Nem csak a jelenlegi helyzetrol beszelek hiszen volt arab-izraeli haboru is volt '67 amikor az izraeliek eroszakkal elfoglaltak Jerusalemet, az arabokat kiuztek onnan s arra akartak kenyszeriteni a Tel Avivban szekelo kovetsegeket, hogy telepuljenek at Jerusalembe ily modon 'deklaralva' izrael tettet.
Amikor Rabin politikaja abba az iranyba mutatott, hogy beket kosson akkor jott egy senki es meggyilkolta ot. Ez is erdekes, hogy Rabinhoz akit a szeltol is ovtak kepes volt hozzaferni egy senki. Megoli az orszag miniszterelnoket a bekemegallapodasok kellos kozepen valaki s ez a valaki eppen egy zsido.
Biztos hogy igy kell ezt csinalni? Biztos, hogy csak igy lehet?
A kereszteny miliciat nem kellett uszitani azok csinaltak maguktol, mint ahogy a Jordan kiraly is csinalta magatol a Palesztinok irtasat!
Sharon csak nem avatkozott bele ezert marasztalta el az Izraeli birosag!
Egyebkent egy kimagaslo hadvezer volt!! Ahogy elverte Egyiptomot minden normalis katonai egyetemen tanitjak.
Neked meg mi bajod van a mi szolidaritasunkkal?
Sharon,mint kivalo hadvezer?egy atkozott gyilkologep,igen,vallalom!!!Saron RAUSZITOTTA a kereszteny miliciat sabrara es satilara,akar a kutyakat!Mikor ismeritek mar be?En ertem,hogy egy nepnek szolidaritast kell(?) vallania a vezetojevel,meg ti vagytok a szorongattatott nep,meg minden,de higyjetek mar el,nem lesztek attol sem gyavak,sem kisebbek,ha ez egyszer ti (IS) elismertek valami rosszat egy zsidorol.Ez az atkozott szolidaritas,csak mert saron zsido,egesz izrael nepet,tisztelet a kivetlenk,mint pl. silbert,erkolcsi romlasba viszi.