Keresés

Részletes keresés

pozsuzsanna Creative Commons License 2005.07.04 0 0 15
szia!

én itt lakom, írjatok!
Előzmény: Lujza71 (12)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.30 0 0 14

Lujza,

4 naposnak? Még simán belövellhet, szvsz még korai a pót tejci. Nekem 2 hetes volt a babám, amikor elöntött a tej. Szal bármi megtörténhet.

Előzmény: Lujza71 (12)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.06.30 0 0 13

Hát elvileg ugye ezt a védőnőnek kéne tudnia legjobban...

De ez a 4 napos ujszülött nekem kicsit gyanús, az anyuka teje még megjöhet, átmenetileg meg ugye a tápszer is jó.

 

Én igazán nem tartozom azok közé, akik az anyatejnek valami varázsital jelentőséget tulajdonítanak, de 4 napos ujszülöttnél még nem kéne bedobni a törülközőt...

Előzmény: Lujza71 (12)
Lujza71 Creative Commons License 2005.06.30 0 0 12

milyen érdekes most került elő a szoba

 

szoval 18 ker 4 napos unokaöcsémnek kellenne tejecske ha valaki ismer egy +os anyukát kiabáljon légyszi

Előzmény: Babco (11)
Babco Creative Commons License 2005.06.30 0 0 11

Egyetértek. Jó, ha valaki sokáig tud szoptatni, de ha nem megy, akkor nem kell kétségbeesni, sokkal fontosabb a gyereknek a mosolygós, kiegyensúlyozott anyuka, mint egy sírós, aki foggal-körömmel ragaszkodik az anyatejhez. Nem azért kapja az ember a "Nagy magyar anya" érdemrendet, mert évekig szoptatott.

 

Most vettem észre, hogy milyen sokat jelent a gyakori mellretétel, és hogy ez a legjobb tejszaporító. Az én lányaim 1,5 és 3 évesek, még mind a kettő szopizik. Kb. két hónapja anyukám elvitte mind a kettőt, másfél napig nem szopiztak, de amikor értük mentem, akkor sem feszült a mellem. Most, két hete a kicsi naponta többször is cicizni akar, néha elegem van, amikor az üres cicit szívja akár óránként is. Kedden megint nem voltak a lányok, délben anyukámnál megszoptattam őket, majd ott kellett maradniuk, nekem otthon estére már feszült a mellem, reggel meg fejnem kellett indulás előtt, mert annyira feszült és már csöpögött.

Előzmény: Lujza71 (6)
manojoe Creative Commons License 2005.06.29 0 0 10
Ha felkeresed a www.babanet.hu - társalgás- anyaság oldalát, rengeteg információt és tanácsot/beszámolót kapsz a szopási sztrájkról (Szoptatás, Tények és tévhitek stb...) 
Előzmény: pozsuzsanna (9)
pozsuzsanna Creative Commons License 2005.06.29 0 0 9

sziasztok?

 

tud valaki valamit a szopási sztrájkról?

 

a kislányom 3 hetes korától  kezdve szenvedünk.

Amneris Creative Commons License 2005.04.05 0 0 8

   Sziasztok!

 

   Nem tudom, jó topicba írok-e a témában, de ismerek egy anyukát békés megyében, aki eladna a tejcsiből, annyi van neki. Három hónapos a picije, és rengeteg a tejcsi...

   Érdekelhet valakit?

(Egészséges, igényes lány, szépen él és egyébként is remek teremtés!)

Lencsi Creative Commons License 2001.08.31 0 0 7
A Kisbaba-kismama topicban leírták a kecskeruta-tea összetevőit, azt többen is dicsérték (én Laktoherbet ittam). Nem írtad, hogy éjszaka szoptatsz-e. Ha felébred éjszakánként, célszerű megszoptatni, mert a hosszú kihagyás is az elapadáshoz vezethet. Gondolom vizet, teát nem adsz neki, ha igen, célszerű lenne elhagyni. A többit már írták.
Sok sikert!
Lencsi
Lujza71 Creative Commons License 2001.07.25 0 0 6
an Dante

A lényeg nem felülni az aktuális trendnek.
Nem attól leszel jó anya ha 2 évig szoptatsz.
Sajnos a Tej mennyisége adótság kérdése nekem pl annyi volt hogy a mosogatóba fejtem mikor nem tudtam tovább elviselni a fájdalmat.
Vica 25 hónaposan még szopot és akkor mondtam azt hogy,elég.
A húgom kinkeservel szoptatott 4 hónapot.
Soha nem fejtem a tejért és nem is tettem el.
Probálj kiegyensúlyozottan élni és hidd el ha rászorulsz a babád tápitól is egészséges szép lehet ,ha az anyukája lelkileg rendben.
Állitólag a rántot leves csodákat művel,de én azt akkoriban kinosan kerültem.

Lujzi

szilvasgomboc Creative Commons License 2001.07.21 0 0 5
Dinnyeszezon van, állítólag az különösen jó a tejnek.
Mámi Creative Commons License 2001.07.03 0 0 4
Csatlakozom előttem szólókhoz: enni-inni-aludni, és sűrűn cicire venni!!
Meg még egy dolog: ne érdekeljen a rumli, a háztatrás, a mosatlan, mosogatlan..., ahogy a baba elalszik feküdj le, egy jó evés után, ilyenkor nagyon érezni, hogy beindul a tej.
Lényeg, hogy ne aggódj, mert ha végképp nem jön össze, akkor lehet tápszerezni, nem marad éhen a baba.
Előzmény: an Dante (2)
Adri_ Creative Commons License 2001.07.03 0 0 3
Szia!

Pontos recept nincs, nekem a Laktoherb tea bejött, és a babánka sem lett tőle semmi baja (igaz, nem a készen kapható, hanem kikevert tea!)Ezen kívül még napi 1 üvegnyi alkoholmentes sört iszom, de ha tudsz akkor a legjonn talán a alkoholmentes maláta sör (tanács: VITAMALZ). ERz sajna nálunk ritkán van, de található. A harmadik a fejés, minden csepp kifejt tejjel töbö éd több tejecske lesz később. Ha még így is kevésnek érzed, akkor lehet mindkét vcickóról szopiztatni, ez is használ. Ne add fel, biztos neked is sikerülni fog.
Adri, Gergő babóca

Előzmény: an Dante (-)
an Dante Creative Commons License 2001.07.01 0 0 2
köszönöm mindenkettőtöknek, megpróbálkozunk a tippekkel. az eredményről majd értesítünk benneteket.

a.D.

szinténzenész Creative Commons License 2001.07.01 0 0 1
Csatlakozom Tímeához. tényleg nem szabad mást csinálni, mint ellátni a babát, aztán enni, inni, aztán, amint a baba lehunyja a szemecskéjét, irány aludni. Ha nem tudsz - esetleg, bár nálam ez nem történt meg - aludni, akkor is feküdni, pihenni.
Én kezdettől fogva iszom a malátakávét (MACI gyerekkávé). A budai Skála Kaiser'sben és néha a törökbálinti Corában van.
Az édeskömény - ami a teában is van - az én babáimnak is görcsöket okozott.
És szoptatás után fejni. Nem rögtön, hanem félóra-óra múlva, akkor kezd újra termelődni. Akkor tudsz is félretenni, és a mell ismét szoptatásnak érzi, tehát "azt hiszi", több kell a babának. Aztán termelődik újra, mire megint szoptatni kell.
A gyakori szoptatás mellett szól, hogy nekem ikreim vannak és szépen termelődik annyi, amennyi kettejüknek kell. Ez azt jelenti, hogy mindkét mell 3óránként volt teljesen ürítve.
Azóta is (7 hónaposak), ha kevesebbszer szoptatok, mert mondjuk gyümölcsöt kaptak helyette, kevesebb a tej, aztán, ha többször akarnak tejcit, több is lesz. Teljesen követi a babák igényeit.
És ne hagyd magad mások által elbizonytalanítani, bízz magadban, és menni fog!!!
Sok sikert!
Előzmény: an Dante (-)
Lovászi Creative Commons License 2001.07.01 0 0 0
Szióka!

Én is hasonló okokból hagytam abba a laktoherbet, mint Ti. Ha bementek egy Herbáriába, akkor az ott dolgozók is tudják az ún. anyatejszaporító tea összetételét, és összeállítják nektek. Valószínű, hogy az édeskömény nem tetszett a babátoknak, ezért ha a herbáriásba is bele akarják rakni, azt ne kérjétek. Jó hatású még a kecskeruta is, állítólag, én ezt nem ismerem. Most a 3. gyereknél jöttem rá, hogy igaza van annak, aki azt mondja, hogy az anyatej igazán a gyakoribb szoptatással szaporítható, és saját tapasztalatom alapján a sok pihenéssel, sok evés-ivással. Ezekből a pihenésen és az iváson van a hangsúly!

Remélem segítettem...

Tímea

Előzmény: an Dante (-)
an Dante Creative Commons License 2001.07.01 0 0 topiknyitó
gyors segítséget szeretnék kérni Tőletek. 2 hetes a baba, és úgy néz ki, hogy nem elég az anyatej. pár nappal ezelőtt elkezdtük inni a Laktoherb teát, ami ugyan kitűnő hatásúnak bizonyult, viszont szélgörcsöket okozott az anyánál is (ez ugye a kisebbik baj) és a babánál is, aki órákon kersztül bömbölt a szenvedéstől. akkor abbahagytuk, azóta se szélgörcs, se tej.

kérdésem az, hogy szerintetek lehet-e ennek valóságalapja, tehát okozott-e ez másnál is ilyet, másrészt tutok-e valamit, ami szintén jó, de mellékhatás nélküli.

köszönet

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!