Keresés

Részletes keresés

hitman Creative Commons License 2025.03.30 -1 0 6083

kis lazulás vasárnap estére:

https://www.youtube.com/watch?v=W74wzVNJ45U

(jobb, mint az új lemez)

Kevin Creative Commons License 2024.09.30 -1 0 6082

Bűn gyenge és ezt már Floor sem tudta ellensúlyozni.

Előzmény: hitman (6080)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2024.09.30 -1 1 6081

Hát ahhoz sok más is kellett volna, úgy látszik, a rajzfilmzene vonulat maradt. Igazából nem csalódtam, mert ezt vártam, ezen is két nóta van, ami megállja a helyét, a két kislemez. A perfume és a day of belefér az átlagosan jó, hallgatható NW dalokba (az előzőn a Noise és a Harvest volt).

A többi mintha Elza és Anna dalai lennének, egészen rossz produkcióban előadva. A lanternes még egy gyengusabb Blackmore's night lemezre se férne fel, a többit nem nagyon tudom felidézni se, többségét végig se lehet igazán hallagtni. Kellene rá egy matrica, hogy a lemez nyomokban metált és rockot tartalmaz. Floor sincs kihasználva, nyekereg itt-ott, a mixben is alig hallani néha. Valóban nem várhatunk Slaying the dreamer dalokat, de olyan fantasztikusakat se, mint az Alpenglow vagy az Endless form. 

Előzmény: hitman (6080)
hitman Creative Commons License 2024.09.21 -1 0 6080

itt a teljes album, hallgassátok meg, mielőtt leszedetik:

https://www.youtube.com/watch?v=i5vkcUGMSl8

szerintem akár jó is lehetett volna, ha rendes metálalbumnak keverik, és nem musicalnek.

ivanandras Creative Commons License 2024.09.19 -1 0 6079

Perfume of timless: 7/10

The day of...: 9.5/10

An Ocean of Strange Island: 3/10

Folytatás holnap este a Lanternlighttal...

ivanandras Creative Commons License 2024.08.10 0 0 6078

Ilyeneket kár várni szerintem, ez már nem az az NW :)

Előzmény: Dr.W.Gy. (6077)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2024.08.10 -1 0 6077

Nem rossz, önmagában megállja a helyét, de remélem lesznek azért Nightwish számok is a lemezen. Olyan Slaying the dreamer meg Wish I had an angel típusú...

Előzmény: ivanandras (6076)
ivanandras Creative Commons License 2024.08.09 -1 0 6076

Unpopular opinion manapság... A The day of... kurva jó :D

BahnScorper Creative Commons License 2024.07.16 -1 1 6075

Masters Of Rock-on két topicreleváns banda is bekerült nekem a megnézettek közé - az Amaranthe-nak eleve nem akartam esélyt adni - noha az egyik elő-, a másik meg utózenekarként. Nem ilyen sorrendben, mert előbb Sirenia volt az Avantasia után - amivel úgy voltam, hogy addig úgysincs vonat haza, tehát ne csak üldögéljek valahol a sötétben - aztán másnap meg Delain a szimfonikus RAGE előtt, ahol már Peavy-ékre bebiztosítottam a legjobb helyet - első sor legközépen.

A Sirenia mintha rémlett volna, hogy már láttam őket Therion előtt, aztán kiderült, hogy csak tervezték, de lemondták a turnét. Nagy veszteség nem volt, ha a Delain a második ligát jelenti ebben a műfajban, akkor ők még mindig a harmadikat, ami több mint húsz év és tíz lemez után annyira nem hízelgő. Meg az se, hogy ennyire durván egyszemélyes házi projekt nagyon kevés élő hangszerrel - hülyén nézett ki, amikor csak a dobos meg az énekescsaj dolgozik. Utóbbi még határeset a munkahelyemen belül hallott "dekoratív negyvenes" kategóriában, a hangja pedig tisztes iparosmunka... a számokat ellenben nagyon egysíkúnak találtam (a Voyage Voyage feldolgozását pedig nem jobbnak az eredetinél), ez a "dobjunk fel némi zúzdát egy kis női énekkel meg konzerv-szimfonikusokkal". A közönség is kb. ennyire vette komolyan őket, ahogy középen ment a szokásos ökörködés (circle pit, wall of death meg néha még a teljesen oda nem illő gályázás is), a csúcspont viszont az volt, amikor még egy szemeteskukát is behoztak a pogo közepére, aztán azt is stagedive-olták.

A hollandok is a "mintha rémlett volna hogy már láttam őket", először valami Barbás koncertre gyanakodtam az utóbbi nyolc évből, de szerintem az is MOR lehetett... akárhogy is, még az előző csapattal. Nagy küzdő a kisebb Westerholt is, hogy mindig újra tudja szervezni a bandát maga körül, még ha most részben újrahasznosítva is... de az új énekescsaj hangra és kinézetre is meggyőzőbb, mint Charlotte volt. (Én persze főleg annak a gesztusának örültem, mikor a délutáni tűző napon behajított nekem egy palack vizet.) Meg egyébként is törekvőbbek, például a színpadképpel, noha a búvársisakos kolibriket nemigen tudtam hova tenni. :-) Összességében viszont mint mondtam, maradnak a második ligában kvalitás és változatosság terén is, és nem is azért, mert közben néha olyan pop-dolgokat is megpróbálnak elsütni, amiről nekem konkrétan az "Induljon a banzáj" jutott eszembe.

divaoni01 Creative Commons License 2024.06.19 -1 0 6074

Majdnem napra pontosan 5 éve emlékeztem itt meg az akkor épp a helvét(tehát svájci) Burning Witches gitárosáról, aki akkor volt 21 éves. Nos ugye kiderült a holland-spanyol Sonia Anubis Nusselder, csak két évet maradt ennél a bandánál és azóta már többek közt a brazil Cryptát is megjárva jelenleg a holland-spanyol Cobra Spell kötelékében nyomul.

Ugyanakkor a rendkivül karizmatikus és meglepően jó torkú később szólókarriert építő svájci Seraina Telli énekesnő 2019-ig volt a Burning Witches kötelékében. 

Ezt a svájci bandát amúgy a másik gitáros Romana Kalkuhl alapította, aki meglehetősen tehetséges dalszerőnek bizonyult az említett énekesnővel kiegészülve. Az állandó dobos, meg a basszusgitáros pedig megfelelő  alapot jelentett a tiszta női banda számára.....ami egy igazán ritka együttállásnak mondható.

Nos abban a rövid időszakban(2018-2019) míg a szuggesztív szinpadi jelenlétű énekesnő és a fiatal gitárfenomén(Sonia) együtt erősítette a bandát, addig meglepően erőteljes, a klasszik Priest-Maiden vonalon mozgó koncerteket csíphetett el tőlük a gyanútlan publikum.    

https://www.youtube.com/watch?v=mc9kStbCZ0c

Előzmény: divaoni01 (5874)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2024.06.07 -1 0 6073

Ez még egy egész jó szám, de az új klip, ez a In love we rust, hát zeneileg is nagyon gyenge, a klip se tetszik.

Jó, én kivételesen erős hajfétisben szenvedek, de ez a rövidebb haj, ami nem is vörös a f-f klipben, lassított felvételű hajdobálás egy kimondottan gyengus nótában nálam skip kategória.

Ha megjelenik, mindenképp meghallgatom, Ayreon-t is kedvelem, bár nem mindent, talán lesz pár ütős dal rajta. 

Előzmény: nameless133 (6060)
tt978 Creative Commons License 2024.05.30 0 0 6072

Na ez nem jött be.  De ugyanarról a Dreamtale albumról beszélünk...

Előzmény: tt978 (6071)
tt978 Creative Commons License 2024.05.30 0 0 6071
Előzmény: Dr.W.Gy. (6066)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2024.05.27 0 0 6070

Van benne valami. Csak Fabio szebb csaj, mint Nitte :-)

Vannak azert enekesnok, akiket hallgatni jobb, nem lehet mindenki Simone vagy Alize.

Előzmény: hitman (6067)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2024.05.27 0 0 6069

En nagy Battle Beast fan vagyok (foleg a korai Kabanen lemezekkel), igy Nitte nalam mindig pozitiv. Annak ellenere is, hogy Noora nekem top enekes kategoria.

Ezek a lemezek is meg vannak, becsben tartva. A Dreamtale-n meglepodtem, korabban is jok voltak a 2011 utani alumok, de noi enek nelkul. 

Szoval nekem kepviselnek erteket :-)

Előzmény: divaoni01 (6068)
divaoni01 Creative Commons License 2024.05.27 0 0 6068

Kiegészíteném kicsit a Nitte Valo portfoliót. 

Battle Beast - Steel (2011)

Burning Point - Burning Point (2015)

Burning Point - The Blaze (2016)

Dreamtale - Everlasting Flame (2022)

Ezek fogalmam sincs önmagukban milyen értéket vagy színvonalat képviseltek volna, de hogy pusztán Nitte hangja helyenként az egekbe emelte őket az egészen biztos. 

Mondjuk egy Toumas-Nitte kollaborációt szívesen meghallgatnék, mégiscsak egy országban élnek. 

hitman Creative Commons License 2024.05.27 0 0 6067

nemtom, ez engem a korai Rhapsodyra emlékeztet. néhol egészen olyan, mintha Fabio Leone énekelne. =}

Dr.W.Gy. Creative Commons License 2024.05.27 0 0 6066

Manapsag mas egyuttesek irnak jo NW dalokat. A Dreamtale legutobbi Everlasting Flame albuma parades. A Ghostride cimu szam barmely NW albumon utne, Nitte jol enekel, a hangzasvilag meg Last ride of the day-t idezi.

Ajanlom mindenkinek, az egesz lemez bejott nekem.

Előzmény: hitman (6064)
nameless133 Creative Commons License 2024.05.26 0 0 6065

Az ex-Delaines Charlotte harmadik, ezúttal már valódi hangszerekkel, stúdióban rögzített albumával jelentkezik majd szeptemberben. (Az albumon vendég lesz Simone és Alissa is)  Az albumon a volt Delain tagok játszanak.

https://www.youtube.com/watch?v=yWqsWZJkKeE

hitman Creative Commons License 2024.05.23 0 0 6064

olyan, mintha valaki azt mondta volna a Midjourney-nek, hogy generáljon egy Nightwish számot az eddigiek alapján.

Előzmény: Dr.W.Gy. (6062)
fepeti001 Creative Commons License 2024.05.23 -1 0 6063
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2024.05.22 0 0 6062

Hát, hm. Nem rossz, de semmi extra hurráfeeling. Szeretnék már megint egy jó NW lemezt, de egyre kevésbé valószínű ennek bekövetkezése. 

Előzmény: hitman (6061)
hitman Creative Commons License 2024.05.21 -1 0 6061

új szám: Perfume of the Timeless

https://www.youtube.com/watch?v=uDAN9F3YkpI

nameless133 Creative Commons License 2024.05.08 -2 0 6060

Simone + Arjen: Simone szólóalbum augusztusban.

https://www.youtube.com/watch?v=QYwb3FTH_z0

Szerintem a zene nem rossz, kicsit a korai Epicara hasonlít, de a klip viszont iszonyat gagyi lett.

divaoni01 Creative Commons License 2024.04.30 -1 0 6059

Most, hogy kijött egy egész pofás új single, végül rávettem magam, hogy meghallgassam a tavalyi Xandria albumot is, a legújabb, ezúttal görög énekesnőjükkel. Ugye itt a régi gárdát már csak Heubaum képviseli egy személyben. Ehhez képest nem is volt ez olyan rossz.

https://www.youtube.com/watch?v=J7wIV7YwzO0

Dr.W.Gy. Creative Commons License 2024.04.30 0 0 6058

Szept.20. jon az album. Bizakodjunk, hogy 3 ev keszites utan valami jo lesz, az elozohoz kepest csak felfele mehet.

Elnezve a boritot meg a szamok cimet, kisse Epica-ra sikerult :-)

Juresz Creative Commons License 2024.03.01 -1 0 6057

A Within Temptation látványos átváltozása pedig szerintem kimondottan jót tett nekik. A Bleed Out sokban emlékeztet a Hydrára, nem tudom, de nekem nagyon bejön. Persze nem tetszhet mindenkinek, akadnak, akik szerint ez nem is metal, hanem már-már rádióbarát zene, de mégis megtöltik a koncerthelyszíneket. Mertek lépni, változni, és még ha nem is tetszene az összes dal a Bleed Outról, akkor is előbb mennék az ő koncertjükre, mint a Nightwishéra, ahol sokadik éve ugyanaz a setlist van: Dark Chest Of Wonders, Planet Hell, Ghost Love Score, Nemo a Once albumról (ami szerintem a Wishmasterrel együtt messze a legjobb az összes közül) pár dal az EFMB-ról, egy-két dal az Oceanbornról és a Century Childról, pl. Sleeping Sun, Ever Dream, Phantom Of The Opera...

Juresz Creative Commons License 2024.03.01 -1 0 6056

Az EFMB és a Human Nature szerintem is elég gyengék. Kíváncsi vagyok, mennyire tudja megmenteni a Nightwish renoméját Tuomas, de az az érzésem, hogy ő már inkább csak filmzenét írna. Floor szólólemeze tavaly jött ki, és egyáltalán nem metal, de ha a Nightwish végleg beadná az unalmast, szerintem megállná a helyét egyedül is, mert a saját albumán úgy engedi ki a hangját, ahogy csak akarja. Sajnos ez a Nightwish utolsó két lemezén a gyenge pont: Floor hangja nincs kihasználva. A zene meg ugyanaz az önlenyúlás, mint amit az Epica is csinál. A Nightwish katyvasz, az Epica meg steril, utóbbi csapat Omega albuma valahogy nemigen hozta azt a katarzist, amit a The Holographic Principle vagy a The Quantum Enigma igen. Kicsit mintha kezdene kifulladni ez a szimfonikus-operás metal, mondjuk a tavalyelőtt újjászületett Xandria lemeze nagyon rendben van (szerintem). Ott Ambre Vourvahis énekel, hörög, de nem viszi túlzásba ezt az áriázgatós vonalat. 2022 szeptemberében láttam őket a Barba Negrában, a csaj élőben is hozza a szintet. 

Tarja és Marco közös dalt adtak elő pár napja, aminek a címe Left on Mars, és bár erősen érezni rajta Marco stílusát, sőt inkább Marco-stílusú a dal, mint Tarjás, de rendben van. Tarja pedig már szerintem túlszárnyalta a Nightwisht, de lassan Anette Olzon is itt tart, az új dala elég húzós. És aminek szerintem sokan örülnének, az az After Forever feltámasztása lenne. Na, ők tényleg metalt játszottak.

Előzmény: Dr.W.Gy. (6053)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2024.02.29 0 1 6055

Nem rossz, el is mennek, de Gyorbol kene, mar sok volna penzben :-)

Mar voltam Beast in black/Gloryhammer-en, legutobb Battle Beast (az Induction nagyon jo volt, ahogy a Brothers of Metal is szenzacios), na meg All for Metal-Lordi jegyem is van..szoval minden nem fer bele.

Előzmény: ivanandras (6054)
ivanandras Creative Commons License 2024.02.29 0 0 6054

Egy jó is Beyond the Black? :)

Előzmény: Dr.W.Gy. (6053)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!