A szerbek és a macedónok állítólag mostanában kérik a nemzetközi jogosítványt (ők még nem EU), rászálltak és gorombán büntetnek. Nem tapasztalat, olvastam.
Látom jó régen döglött már ez a topic, viszont én a jövő héten tök váratlanul Macedóniába megyek. Semmit nem tudok róla, néhány hasznos információt szeretnék, pénzváltás, árak, mire kell vigyázni, stb. Tud valaki segíteni?
Múlt szombaton mentünk Makedónián keresztül, semmi probléma nem volt, gyakoralatilag 2 óra alatt átér az ember, autós alig volt, szóval _nekünk_ semmi bajunk nem volt.
Szóval _szerintem_ lehet menni.
(ja igen, még itt vagzunk ülök Sartiban egy Inet Caféban :-)
Tegnap este jöttem meg Görögországból Makedonija (a térképemen így van írva) utvonalom személykocsival. A buszok naponta járnak arra, semmi különöset nem tapasztaltam, kicsi volt a forgalom, nappal utaztam, cigarettát is csak a jugoszláv vámos kéregetett. Az utasok akikkel kint beszélgettem heccből mesélnek, nem tapasztalatból. Gondolom egy busszal kevésbé történhet probléma, mint személykocsival.
Ennyi.
Tudnátok segíteni abban, hogy egy két hét múlva induló törökországi útra merjek e elmenni olyan utazási irodával, amely az útvonalat csak Macedónián keresztül hajlandó megtenni?
Én péntek éjjel indulok Nis-Szófia-Görögország útvonalon. Neked is ezt ajánlom mert a skopjei advanture tour még egyedül sem szórakoztató mostanság. :))
Úgy esett, hogy befizettem egy buszos útra (barátnőstül) Görögországba. Az útvonal Jugoszlávia - Macedónia lenne.
Felhívtam a Külügyminisztériumot, ahol nagyon készségesen segítettek, és nem tanácsolták, hogy arra utazzunk, mondván, hogy percről percre változik a helyzet, a multkor egy ENSZ konvojt tartóztattak fel. A Nis - Szófia - Görögo. útvonalat ajánlották helyette.
Ezután (lesz, ami lesz) felhivtam az utazási irodát, ahol közölték, hogy minden rendben van, a Külügyminisztérium nem tud semmit, ellentétben velük, akik mindig, mindent tudnak, mert mennek buszaik abba az irányba, és még semmi bajuk nem volt. Furcsállottam a flegmájukat, de hát mit lehet tenni.
Közben meg kellett tudnom, svéd barátnőmnek szüksége van-e vízumra Macedóniában. Mivel csak a bécsi Macedón külképviselet számát tudtam megszerezni, őket hívtam. Vízum nem kell, de ha már ott vagyok, gondoltam, megkérdezem, mi a helyzet. A fiatal nő azt mondta: "Well, I supose, it can be OK. I think it is OK. But I am honestly not really sure... It might not be OK."
Szerintetek, ezek után hívjam fel az utazási irodát ismét? Semmi bajom egy adventure game-mel, csak hát akkor inkább egyedül utazok...
Mit tudtok a témáról?