Keresés

Részletes keresés

Geryson Creative Commons License 25 órája 0 0 8446

Rákérdeztem, előre várom, hogy hogyan fognap kibújni a válasz alól :)

 

Kérdezek akkor egy olyat, hogy az egyéb biztosítóknál, amit néztél, kaptál esetleg ennél tutibb választ? 

Előzmény: Siemens113 (8445)
Siemens113 Creative Commons License 27 órája 0 0 8445

Nem feltétlenül legalábbis ahogy én értelmezem a biztositás szövegezését, nem. A biztositó szempontjából (még egyszer ez csak az én értelmezésem) a különbség tétel nem ott van hogy elkaptad e vagy nem, hanem ott hogy igényel e az állapotod egészségügyi ellátást vagy sem. A gyakorlatban ha tünetmentes vagy nem fogsz kórházi ellátást kapni, a hely hatóságok nem fognak befektetni,  'csak' karantént X napra amit megoldanak egy nem egészségügyi intézményben. ((ez egy oltott amúgy egészséges, nem extrém öreg embernél egyébként ez a leginkább előforduló lehetőség)) És ha 'csak' karantént kapsz akkor viszont nem esel bele abba a kategóriába ami kórházi ellátást igényel; igy viszont térités sem jár (mert hogy a karantént kizárták ebből a körből, térités ugyanis csak az egészségügyi ellátásra jár(na)) Ezért is kell jól megnézni szerintem mit vesz meg az ember mert rengeteg a kiskapu amit egyértelműnek gondolunk, egyáltalán nem az főleg ezekkel a biztositási kötvény szövegezésekkel.

Előzmény: _chillout_ (8444)
_chillout_ Creative Commons License 30 órája 0 0 8444

A COVID-19 fertőzést ha kimutatják, akkor beteg vagy, akár van tüneted, akár nincs.

Előzmény: Geryson (8443)
Geryson Creative Commons License 1 napja 0 0 8443

Hm, igen, erre nem is gondoltam. Igazából, hogy ha pozitív a tesztem, akkor nem Covid-fertőzésben vagyok és innentől fogva él a biztosítás? Vagy különbséget tesz a biztosító a tüntettel járó és a tünetmentes Covid-fertőzés között? :O Erre gyorsan rákérdezek.

 

Kérdeztem a biztosítótól tegnap, hogy ezt tudják-e biztosítani, angol nyelvű papíron is:

 

"All visitors must have a valid travel health insurance to cover potential COVID-19 related costs (isolation, quarantine, and treatment)."

 

Ezt válaszolták:

 

"A már megkötött biztosításhoz tudunk küldeni angol nyelvű fedezetigazolást, mely tartalmazza, hogy COVID-19 megbetegedés esetén is térítünk. Ezt az igényt az utasadmin@colonnade.hu mail címen szükséges jelezni a kötvényszámot mellékelve."

Előzmény: Siemens113 (8442)
Siemens113 Creative Commons License 2 napja 0 0 8442

A karanténköltségeket megtérítését én annyira nem vágom most: Igazából én kibéreltem egy medencés szállást, én igy nem is várom/várhatom el, hogy ezt bárki fizesse nekem ha egyébként ott vagyok kint és napozom (esetleges karanténban). Vagy van olyan biztosító, aki fizeti a szállásomat, miközben én kint vagyok, a szállásomon karanténban?

 

Igen értem ami mondasz de nem erre kell a biztositás. A risk ha van az az hogy mondjuk az emberekkel való mozgás közben és azért ebből bőven lesz (reptér,repülő 100-200 emberrel együtt,jössz mész még ha nem is sok de találkozol emberrel) menet közben megfertőződsz és pl 10 nap után jönnél haza nincs tüneted de a kilépésnél (mert kötelező repülés előtt) a teszted esetleg pozitiv. Több izraeli turista is járt igy mostanában és értetlenkedve nézték miért nem hagyhatják el az országot. Ilyenkor kijelölt karantén szállásra visznek (amit Te fizetsz) és elvileg minimum 10 nap. Repjegyet (kérdés mert ezt még nem néztem meg de) nagy esélleyl bukod és vehetsz egy 1 irányú hazaúti jegyet onnan aranyáron. Amit a biztositástól várok az az hogy EZT a többletköltségedet fizesse. vagy legalább részben fedje le.

 

Igen ezt keresem még én is és ha lesz szólok pártól még várok választ :)

Előzmény: Geryson (8440)
Geryson Creative Commons License 2 napja 0 0 8441

Bocsánat, még egy nagyon fontos pont, megpedig a kérdéseket összefoglaló 18. pont:

 

18. Ha külföldön karanténba kerülök, fizeti-e számomra a biztosító a szállás és étkezés, illetve az előre befizetett, de igénybe nem vett szolgáltatások, az átfoglalt járatom törlésének költségeit?

 

A karanténba helyezés önmagában nem minősül biztosítási eseménynek, így az ebből adódó többletköltségeket a biztosító csak abban az esetben téríti, ha a szerződési feltételekben meghatározott szolgáltatások alapján (pl.: koronavírus általi megbetegedés) a biztosított jogosult arra, és azokat a helyi hatóságok a biztosítottra terhelik.

 

 

Nem ez az a pont, amit kerestünk?

 

Írok az Egészségügyi Minisztériumnak is egy pár kérdést és bemásolom, ha releváns információt kapok a biztosításokról (olyat, amit eddig nem tudtunk). 

Geryson Creative Commons License 2 napja 0 0 8440

Szia! Nagyon köszönöm a tippedet! Most felhívtam a Colonnade biztosítót, nagyon segítőkész Hölgyhöz kapcsolt és engem mondjuk meggyőzött, bemásolom másoknak is, akik mostanság mennek, hogy mérlegeljék:

 

Gyakori kérdések összefoglaló oldal: https://colonnade.hu/hirek/gyakori-kerdesek-es-valaszok-az-utasbiztositas-koronavirust-covid-19-erinto-felteteleirol-2021-marcius/

Az online köthető biztosítás összefoglaló táblázata: https://colonnade.hu/wp-content/uploads/IPID/Colonnade_ATLASZ_Online_Utasbiztos%C3%ADt%C3%A1s_IPID_2019.pdf

 

Még egy picit szörfölök a neten, de szerintem ez így megfelelő lesz Seychellre is. 

 

Siemes113:

 

A karanténköltségeket megtérítését én annyira nem vágom most: Igazából én kibéreltem egy medencés szállást, én igy nem is várom/várhatom el, hogy ezt bárki fizesse nekem ha egyébként ott vagyok kint és napozom (esetleges karanténban). Vagy van olyan biztosító, aki fizeti a szállásomat, miközben én kint vagyok, a szállásomon karanténban?

 

A módosítási díjtérítés mondjuk valóban nem lenne rossz, de akkor szintén van ilyen biztosító szerinted? (A G6 pontban a táblázatban írja, hogy 500.000 ft-ig állják a korábbi hazautazást a legnagyobb csomagnál és ez per fő)

 

A kérdések között amúgy ezeket találtam ide vonatkozólag:

 

14. kérdés: Ha külföldi tartózkodásom alatt PCR tesztet kell csináltatnom, téríti -e ennek költségeit a Biztosító? Az ATLASZ utasbiztosítás szerződési feltételei kiterjednek a COVID-19 okozta megbetegedésre és ennek következtében felmerülő teszt költségeire, azonban járulékos költségekre (különös tekintettel adott desztináció, vagy honosság szerinti ország előírásai szerinti tesztek költségére) nem terjed ki a Biztosító kockázatvállalása.

 

 15. kérdés: Orvosi dokumentációval igazolt COVID megbetegedés miatt elrendelt karantén költségeit fizeti a biztosító? Orvosilag validált , PCR pozitív teszttel igazolt SARS-CoV-2 fertőzöttség miatti karanténba kerülés során, utasbiztosításaink a mindenkor érvényes utasbiztosítási szerződési feltételek szerint nyújtanak fedezetet – pl.: orvosi és kórházi ellátás költségei, többlet útiköltségek, asszisztencia szolgálatunk segítsége

Előzmény: ZX71 (8427)
Siemens113 Creative Commons License 2 napja 0 0 8439

Kiváncsi vagyok mit mondanak neked, az nekem azért esett ki amit a kolléga a válaszukból bemásolt: (karantén és módositási fedezetük nincs)

 

A megkötött utasbiztosítási szerződés nem nyújt fedezetet a megbetegedés nélküli járványügyi intézkedésekre, így különös tekintettel az adott desztináció, vagy honosság szerinti ország előírásai szerinti tesztek költségére, az ilyen módon elrendelt karantén, tervezettől eltérő hazautazással kapcsolatos többletköltségeire.

Előzmény: Geryson (8438)
Geryson Creative Commons License 2 napja 0 0 8438

De akkor a Colonnade biztosítóval nem vagy megelégedve ebből a szempontból? Hiszen a kolléga bemásolta, hogy beleértve a világjárvány okozta fertőzésekre is. Felhívom amúgy őket mindjárt.

Előzmény: Siemens113 (8437)
Siemens113 Creative Commons License 2 napja 0 0 8437

Igen pontosan. Ki kell térine arra hogy (1) ad fedezetet az adott területre ((nincs külön mentessége a biztositónak)); (2) külön a Covid téritésre  (2)a ezen belül annak kórházi kezelésére (2b) és a karantén ellátásra is.

 

Tegnap éjjel eltölöttem egy kis időt még a témával, ez alapján kettőt találtam ami szóba jöhet; Aegon világjáró és Mapfre de még én is levelezésben vagyok mindkettővel a pontosa adatokat illetően. (náluk van karantén fedezet is elvileg de ezt próbálom pontositani tehát elvielg minden lefednek)

 

Előzmény: Geryson (8435)
Siemens113 Creative Commons License 2 napja 0 0 8436

Légitársaság kér igy muszáj megcsináltatni (ami amúgy aranyárban van ott :( ).

Előzmény: Casady (8434)
Geryson Creative Commons License 2 napja 0 0 8435

Sziasztok, jó reggelt!

 

Tegnap, teljes magabiztossággal, írtam a K&H-s emberünknek, hogy 3 biztosítás rendel (incl. Covid), megjött az ár, mindenki boldog, erre most reggel hív, hogy "bocsi, Seychelle-t most éppen nem biztosítjuk". :O

 

Most a hidegzuhany után állok is neki megnézni ezt a másik, lentebb írt biztosítót, mert mindig biztosítással utazunk, de akkor ha jól értettem, a biztosításnak egyértelműen ki kell térnie a Covid-fertőzésre is? Nem értem egyébként, hogy miért ne térne ki? Kórházi ellátás-kórházi ellátás. Vagy a kisbetűs rész különbséget tesz?

 

Meg is nézem a járványadatokat, nézte valaki, hogy mi zajlik ott mostanság? Volt ez a néminemű "berobbanás", gyanítva volt a kínai vakcia alacsony hatásfoka és ennyi? 

Casady Creative Commons License 2 napja 0 0 8434

Közben felmerült egy új kérdés, amiben talán tudtok segíteni. Dubai első körben pont annyira érdekel, hogy megnézzem a belvárosban Burj-Khalifát meg a környékét. Nos, ahogy olvasgattam, erre elég a 6,5 óra átszállási idő.

Viszont, tudomásom szerint hazafele Seychellről nem kell PCR teszt, ha csak transfer utas vagyok. De mi a helyzet akkor, ha kimegyek a városba? Visszafele nem csináltatnak mikor megérkezünk a reptérre?

Casady Creative Commons License 2 napja 0 0 8433

Szia!

 

Közben írtam az Emirates partner biztosítónak, és valóban megküldték a névre szóló nyomtatható igazolást/kötvényt benne számszerűsítve az orvosi költség és karantén fedezetet. A mailben kapott repjegy visszaigazolást és azok vásárlási dátumát kellett elküldeni nekik. 

Előzmény: Siemens113 (8432)
Siemens113 Creative Commons License 3 napja 0 0 8432

köszi! őket is megnéztem nekik fogok is irni mert érdekel a válaszuk. (náluk is az a helyzet hogy van egy külön kommunikáció

 

https://eub.hu/dokumentumok/eub_kozlemeny_20210216.pdf

 

de a kötvényük szövegezése változatlan ha most megkötném abban meg ez állna:

 

Mire nem terjed ki a biztosítás? meglévő betegségekre sürgősségi ellátás körén kívül eső egészségügyi ellátásra, kontrollvizsgálatra, utókezelésre Európa és Világ-1 területi hatályon belül járványos megbetegedésekre, beleértve a COVID-19 (koronavírus 19) megbetegedést is, a Biztosító az adott termék biztosítási összegein belül, de a IV./II. A) 2.1. Orvosi és mentési költségek vonatkozásában összesen legfeljebb 25.000.000 Forintig vállal szolgáltatást

és akkor ezt rakja úgy össze az ember jól hogy ne maradjon kétség hogy ha gáz van lefednek e vagy sem :) Lehet hogy nálunk is az Emirates marad pont ezen okokból kifolyólag.

Előzmény: Casady (8430)
Siemens113 Creative Commons License 3 napja 0 0 8431

Én is végig zongoráztam de nem egyértelmű, és egyiknél sem az, mert bár leirják valahol külön hogy nem vonatkozik rá de kötvényben a szöveg változatlan. Most ha a kötvény szerint járnak el (jogilag az köti őket) akkor semmit nem adnak és még szavunk se lehet hozzá. Igazad van az alacsony kockázatban én is csak azért lovagolok ezen mert a belépésnél feltétel a karantént is lefedő biztositás. (persze kérdés hogy ezt hogy ellenőrzik, valszeg gyakorlatban sehogy)

Előzmény: ZX71 (8429)
Casady Creative Commons License 3 napja 0 0 8430

sziasztok!

 

Mi májusban mentünk volna Quatar-ral, és EUB biztosítónál kötöttük a biztosítást (utazási iroda őket javasolta) Emlékeim szerint az orvosi költségeken túl 1 hétre a karantén költségeket is fedezte volna. 

Viszont július 2-ra áttettük az utat, és immáron Emirates járattal megyünk. Ugye így automatikusan jár a biztosítás a jegy mellé teljes karantén fedezettel.

Van-e valakinek tapasztalata, hogy ez valóban így van e?  

 

Nem tudom olvastátok-e, ha írtok a biztosítónak aki az Emirates partnere, akkor névre szólóan is kiállítja a biztosítási kötvényt. ez az Emirates oldalán lévő tájékoztatóban volt leírva. 

ZX71 Creative Commons License 3 napja 0 0 8429

A "legfontosabb részt" külön email kérdésre írták, bár valahol korábban mintha láttam volna a honlapon is.

 

Olvasd végig az apróbetűs részt (a biztosítási szerződést vagy mit; ha elkezdesz kötni online szerződést, mindjárt az elején kiadja), ennyire nem mentem bele. Őszintén szólva attól nem tartok, hogy megfertőződünk, mindannyian oltva vagyunk, apartmanban leszünk, nem nagy szállodában, szóval viszonylag kicsi kontakt veszéllyel. Engem az érdekelt, hogy olyan biztosítást találjak, ami fertőzés esetén érvényes és a hatóságok elfogadják (merthogy ezt is be kell mutatni belépéskor).

Előzmény: Siemens113 (8428)
Siemens113 Creative Commons License 3 napja 0 0 8428

Nagyon köszönöm hogy megosztottad. :) Egyébként én is néztem már őket de valamiért a legutolsó (és egyben egyik legfontosabb részt) nem tüntették fel külön sehol. (illetve a mostani szövegezésük ez maradt:

 

A Biztosítás területi hatálya nem terjed ki az olyan országok vagy térségek területére, amelyek a kockázatviselés első napján, vagy a Biztosított által az adott országba, területre való beutazás napján Magyarország külügyekért felelős minisztériuma által utazásra nem javasolt országok és térségek között szerepel.

A kérdés - ha ez tényleg járható út - már csak az szerintem hogy Covid diagnózis esetén adnak e karantén fedezetet úgy hogy orvosi ellátást nem igényelsz. Praktikusan: a hazaindulás előtti Covid teszted pozitiv tünetmentesen, 10 nap karantén egy luxus szállodában - erre van e fedezet? (meg aztán az új hazauti 1 irányú repjegyre) Nekem ez tűnik egyedül praktikus kockázatnak amire nem találtam megfelelő fedezetet (kivéve Emirates biztositása)

Előzmény: ZX71 (8427)
ZX71 Creative Commons License 3 napja 0 0 8427

Qatarnál foglaltam, még tavaly. Azóta amúgy négyszer rendezték át a menetrendet, már többször rezgett a léc, hogy visszamondjuk. De azért kitartunk.

 

Tegnap egyébként kicsit ráfeküdtem a netre, és én is találtam egy biztosítást, a Colonnade oldalán. Rákérdeztem, hogy mi a helyzet, bekopizom a lényegét, hátha mást is érdekel:

 

A Colonnade Biztosító ATLASZ utasbiztosítási termékei kezdettől fogva biztosították a COVID-19 vírus megbetegedésekből eredő károkat a szolgáltatási táblázatban szereplő limitekig. 

 

A megkötött utasbiztosítási szerződés nem nyújt fedezetet a megbetegedés nélküli járványügyi intézkedésekre, így különös tekintettel az adott desztináció, vagy honosság szerinti ország előírásai szerinti tesztek költségére, az ilyen módon elrendelt karantén, tervezettől eltérő hazautazással kapcsolatos többletköltségeire.

 

A megkötött biztosításról angol nyelvű fedezetigazolást tudunk küldeni, mely tartalmazza, hogy COVID-19 megbetegedés esetén is térítünk.

 

A kialakult helyzetre tekintettel a lehető legmegfelelőbb biztosítási fedezetet biztosító szerződéseket a biztosítási feltétek rendelkezéseitől eltérően az alábbiak szerint köthetőek meg:

  • A piros kategóriába sorolt országok közül a korábban terrorveszély, polgárháborús helyzet, általánosan rossz közbiztonság miatt utazásra nem javasolt országokba történő utazásokkal kapcsolatban megkötött biztosítási szerződések érvénytelenek, összhangban a hatályos kormányrendelet és biztosítási feltételek rendelkezései szerint.
  • Ellenben a kizárólag SARS-CoV-2 járvány miatt utazásra nem javasolt desztinációk tekintetében a biztosítási feltételektől eltérően a biztosítási fedezet ÉRVÉNYES.
Előzmény: Siemens113 (8424)
Geryson Creative Commons License 3 napja 0 0 8426

Szia! A biztosítást megírom, szerintem van egy jó tippem (rövidesen kiderül, hogy jó-e a megérzésem).

 

Július 1-én megyünk, nincs már túl sok idő. :) De mondjuk már minden nagyrészt megvan. 27-28 fok az óceán, süt a nap, kicsik a hullámok (még) :D

Előzmény: Siemens113 (8421)
Geryson Creative Commons License 3 napja 0 0 8425

Hú, ezt a pénzes dolgot nem is láttam. A biztosítónak nekifekszem.

Előzmény: ZX71 (8422)
Siemens113 Creative Commons License 3 napja -1 0 8424

Ezek szerint nem Emirates-el mentek? :) (ha igen a biztositas problema megoldva) a kp-t soha senki nem nezte nalunk sem, csatlakozom az elottem szolohoz. max ha nezik szerintem bizonyos orszagokbol erkezoknek de az nem Nyugat Europa :) . 

Előzmény: ZX71 (8422)
_chillout_ Creative Commons License 3 napja -1 0 8423

A 2. pontot egyáltalán nem ellenőrzik, ha szállodai foglalással mész. A self cateringes foglalásoknál sem csinálnak belőle nagy ügyet, ha hitelkártyát mutatsz, az tökéletes.

Előzmény: ZX71 (8422)
ZX71 Creative Commons License 3 napja -1 0 8422

Sziasztok, mi most július végén indulunk, és bennem is vannak bizonytalanságok.

1. Biztosítás - ha valaki talál olyat, ami lefedi a covidot, amilyet kérnek, ne tartsa magában :) 

2. Nem teljesen világos, mit jelent az, hogy be kell mutatni, hogy (ha jól értem) fejenként és naponta 150 dollárnak megfelelő költőpénzzel érkezel. Nem szeretnék túl sok kp-t vinni, elég, ha mutatok 1-2 hitelkártyát, vagy hogy működik ez?

Köszi előre is.

Siemens113 Creative Commons License 4 napja 0 0 8421

egyedül a biztositás rész a netszes. (kivéve ha Emirates-el mész mert ők adnak karantén/isolation-re is) Viszont MO-ról indulva olyat ami erre is ad nem lehet találni. (mivel továbbra is I-es kategóriában vannak és hivatalosan utazásra nem ajánlott igy a biztositók nagy részénél sem lehet oda kötni olyan biztositást ami érdemben lefedne arra amire ők kérik) Ti mikor mennétek?

Előzmény: Geryson (8420)
Geryson Creative Commons License 5 napja 0 0 8420

Sziasztok! Valami hírt hallottatok, ami változott volna? 

 

Ezt a honlapot néztem, de némileg bizonytalan vagyok, hogy ez teljesen hivatalos és up-to-date-e. https://advisory.seychelles.travel/

 

Itt továbbra is az a helyzet, hogy COVID-teszt, előzetes regisztráció és érvényes biztosítás. Ezek - szerintem - járhatóak.

Casady Creative Commons License 2021.05.31 -1 0 8419

Köszönöm!

Előzmény: seci (8413)
_chillout_ Creative Commons License 2021.05.30 0 0 8418

Igazán nincsmit, sajnálom, hogy nem tudtam segíteni :-(

Előzmény: Siemens113 (8417)
Siemens113 Creative Commons License 2021.05.29 -2 0 8417

Köszönöm a tippet :) Igen ezt a biztositást egyébként - korábbi maldiv topikos hozzászólásod alapján :) - már néztem is, próbáltam is megkötni de az apró betűt olvasva sajnos csak svájci állampolgárok jogosultak igénybe venni (vagy legalábbi valamilyen sváci irat kell hozzá), ez az egyik feltételük.

 

Edelweiss is jó lehetne de sajnos nincs (még) ráhordó járat igy sajnos az is kiesik.

Előzmény: _chillout_ (8416)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!