Hazaértünk Antalyából, a Club Hotel Será-ból. Minden szempontból jó volt, csak ajánlani tudom mindenkinek.
A repülő oda és vissza minimális késéssel közlekedett. A reptér csupán 5 km-re van a hoteltől, így a transzferidő kb. 15 perc volt.
Az ellátás nagyon jó, az étel és ital választék bőséges. Három étterem, és öt bár biztosítja a kiszolgálást, nincs sorban állás az ételekért, italokért.
A parton levő snack étteremben ettünk mindig ebédet, ahol nagy volt a választék.
A személyzet nagyon barátságos és segítőkész. Nagy a tisztaság és dekoratívan elegáns a hotel.
A tenger 30 fokos volt, a part homokos, és a napozó ágyakért sem kellett tülekedni, mindig volt szabad hely
Sokszor voltunk Törökországban, de ez a hotel volt eddig számunkra a legjobb.
A belvárosba taxival mentünk be, a taxi ára 15 euró volt.
Kétszer jártunk a vízesésnél is, ahova helyi buszjárattal mentünk. A buszozáshoz mágneskártyát a hotel boltjában (Market) vettünk. Jó a buszközlekedés, nincs zsúfoltság a járatokon.
Mi is szeptemberben megyünk ketten Sun Expressel Törökországba, utazási irodával Az online checkint mindkettőnknek meg kell csinálni vagy elég egy főnek, egy foglalási számon vagyunk mind a ketten.
Szia, igen tudom a résidőt, de egy szinte üres légtérben ez nem kellene, hogy problémát jelentsen. A rossz idő is kizárható, lévén mindenki más ment.
Ha meg a Budapesti légtért nézem, a csúcs már rég lement, mikor ennek a gépnek érkeznie kellett volna. Inkább valami meghibásodásra gondolnék első körben. Meg aztán ha megnézed, hogy 400 eur / fő-t kellene fizetni, akkor inkább magyarázkodásnak tűnt, hogy hátha ezzel is eltántorítják az embereket a kérvény benyújtásától.
Bárhogy is van, elég rosszul jött ki, hogy reggel 7kor a reptéren voltunk és este 8ra a szállodában... Ha a tavalyi késéseket nézem, ahhoz képest olcsón megúsztuk igy is, de ott nagyobb gond volt.
Az igazat megvallva a minusz nappal is nagyon élvezetes nyaralás sikeredett, szóval legalább van, ami felejteti ezt a negtívumot, hátha meg még meg is ítélik kártéírtés :D
Belegondolva, legalábbis nekem, annyival többet nem adnak, hogy ráfizessek plussz 1 milliót :D
Volt itt is pipere cikk, papucsok, de egyikre se volt szükség. Még választható párnájuk is volt vagy 5 féle, ha kényelmetlen az alvás.
Persze nem jelenti azt, hogy egyszer nem néznék meg egy ilyen szállodát is, de jelenleg nincs szükség rá. Talán majd, ha nagyobb lesz a gyerek, mert még a medencék és csúszdák sem érdekelték, csak az, hogy menjünk hullámozni a tengerbe. :)
Sajnos az Antalyai reptér pont kevésbé kezeli jól a dolgokat. Pontosság terén a lista végén kullognak, igaz ehhez köze van a túlzsúfolt török légtérnek is. A gurulón már csak azok a gépek vannak akiknek épp érvényes slotjuk van. 3 pályával rendelkezik,de csak kettő van használatban. Leginkább úgy mint BUD esetében ha 2 pályás üzem van, az egyik az érkezőket fogadja, a másik indítja a járatokat. Mondjuk egy szélestörzsű gép után, ami nem ritka Antalyaban, csak 3 percre rá engedhetik el a következőt az általa keltett légörvény miatt.
Tavaly mikor jöttünk haza pont a barátom volt a kapitány a gépünkön, fél percen múlott hogy benne voltunk a résidőbe egy shoppingoló utas miatt. Lezárhatták volna a kaput és ott marad az utas, viszont akkor biztos hogy kicsúsztunk volna a résidőből, mert 15-25 perc lett volna leszedetni a gépről a poggyászát. Így volt több esély az időben való indulásnak, amúgy elvileg 2-3 óra múlva tudtunk volna csak eljönni,addig ülhettünk volna ott a csőben.
Ez így van de most mikor mi voltunk az Antalyai reptér megoldotta, egyszerűen sorban álltak a gépek a gurulón és onnan 1,5 percenként engedtek el egyet, csak néztem, hogy mi ez itt Miami? :-). Előbb utóbb csak elfogytak.
Szia! Nincsen benne semmi furcsaság! A légitársaságoknak van egy úgynevezet slotjuk (résidő, vagy nevezzük időablaknak). Tehát ez az az időpont amikor fel kellene szállnia, ha ezt lekési bármi okból(boarding,késve érkezés,poggyászok lassú bepakolása,időjárás, valamilyen műszaki probléma,stb) akkor újat kell kérjenek, lehet ez az időablak csak 5 óra múlva lesz szabad. Ez függ az adott reptér forgalmától, a légtér forgalmától és ahová érkezik reptér, annak a forgalmától is, illetve az időjárástól. Ilyenkor akkor tudnak gyorsan eljönni csak, ha esetleg másik gép is lekési a slotját, és annak a helyére tudnak lépni.
Nekünk is letelt sajnos az 1 hét és már akkor hiányzott, mikor még el se jöttünk.
Mi Side-ben a Dream World Hill-ben voltunk 2+1 fő, de minden percét imádtuk. Sima All inc.-ben voltunk és a szomszédos Dream World Family medencéit és csúszdáit is használhattuk. Tudni kell róla, hogy többnyire német vendégek vannak, az infókat is németül kaptuk. Kb 90-10% a megoszlás és a 10 alatt a minden más nemzetet értem.
A Smartwings elcseszte az első napunkat... 9:30 helyett, 1kor indult a gép és mire a szállodába értünk már este 8 volt. Még a kártérítés sem biztos, mert 5 perccel behozta a 3 órás késést 2:55-re... Érdekes, mert néztük flightradaron, hogy a mi gépünk várakozik Zakyntoson, még vissza is tolatott, de mindenki mást engednek fel. Majd már a gépen közölte a pilóta, hogy a késés oka: Nem engedtek felszállni.
Elég furcsának tartom, hogy csak ezt az egy gépet nem, de mindenkit, aki még 2 órával később is indult, azt meg igen..
Viszont a hotel valami mesés! 2. nap már a gyerek mondta, hogy ő nem akar hazamenni, maradjunk itt! Mindenki foglalkozott vele, játszott vele, lepacsiztak, egyszóval, imádták a gyerekeket ott.
A kaja nagyon jó volt és változatos. Tematikus esték voltak vacsoránál, még be is öltöztek. 2 este az estének megfelelően volt külön Tequila meg koktélok a vacsihoz. Egyébként az italok is teljesen normálisak és fogyaszhatóak voltak, bár azt be kell valljam, hogy a Troy márkájú sör, amit minden Pool bárban adtak, nem volt valami nagy eresztés, de a Tuborg Gold, amit csak a 3. napon találtam a nagy bárban, az már finom volt. Gyerekeknek a nyelvfestős koktél kihagyhatatlan. :D
Azt hozzá kell tenni, hogy azért próbáltak házon belül mindent ránksózni: túrák, fodrász, masszázs, fotó, stb, de ha azt mondtad, hogy nem, nem erőltették. Plussz pont a tisztaság. Nincs leharcolva, bármi leesik, azonnal szedik is fel. Minden reggel a gyereknek behajtogatták valamilyen mintára az ágyneműt, megszórták virágokkal és a plüss állatait is beleépítették. Hagytam minden 2. nap 2 dollárt és az eredménye az volt, hogy a hűtőt roskadásik töltőtte minden nap vízzel és üdítővel a takarító. A medencék jók voltak, bár a habparty idején kicsit zsúfolt volt, de még igy is élvezhető és egyáltalán nem hideg. A tengerpart homokos, kicsit hullámos, de a gyereknek pont ez volt az élmény, no meg a busz, ami "15" percenként jött-ment. Habár gyalog is megvolt nagyon max 10 perc alatt az út, igaz visszafele dombnak fel kellett jönni, de annyi baj legyen.
Ott tartózdkodásunk alatt folyamatosan jöttek a hírek, hogy rengetegen elkapták a vírusokat, főleg Alanyában. Mi ebből semmit nem vettünk észre, igaz nem ittunk csapvizet.
Mind a hárman maradtunk volna még és bármikor visszamennénk. Kifejezetten ajánlható szálloda.
Ezek után viszont felmerült bennünk a kérdés, hogy mit tud egy 1,5-2 milliós szálloda? Mivel tud többet nyújtani, mert ugyan először voltunk Törökországban, de elképzelni sem tudjuk, hogy miben lehet még ennél is jobb.
Egy extra infó: A bazároknál sok helyen ki volt már írva, hogy Fix áras és ha alkudni próbálták, már mondták is, vagy mutatták a táblát, hogy nem lehet... nem vette el a kedvünket, mert 1-2 pólót vettünk még igy is baromi olcsón, de a nagy alkudozásnak, amit mindenhol emlegettek, úgy látszik vége.
Regisztráció nem kell de egy kód kell hozzá amivel be tudsz lépni. Nekünk az utazási iroda adta, ha magad vetted a jegyet akkor nem tudom, gondolom ott is hasonló egy személyes kód biztosan kell.
A Turkish "B" cége. Menetrend szerint jár Budapest és Isztambul (Sabiha Gökcen) között is. (csütörtök,péntek,vasárnap) Antalya és Isztambul között meg szinte óránként.
Alapvetően fix pont nekünk Evrensekiben ez a Side Premium. Három felnőttre adtak 1850.- euró/hét árat, az is rendben volt. Egyébként tavaly mondta a család,hogy menjünk valahová máshova,de idén már azt mondták menjünk inkább megint vissza. Tele van már "ismerőssel" a szálloda. :-)
Ti is nemsoká mentek! :-)
Egyébként jövőre szerintem maradok 1-2 napot Isztambulban is. Ez az Anadolu teljesen jól működik. Onnan meg lehet jönni haza akár mással is.
.."Nekünk letelt ( sajnos ) az idei Török nyaralás..." Viszont legalább összejött! :) Ahogy emlékszem először úgy volt hogy nem is mentek, úgyhogy fel a fejjel!
A Side Premium hotelben gondolom már mindenik megismer benneteket! Előbb vagy utóbb lehet hogy még állást is kínálnak... :D
Szeptemberben repülünk Sun Expresszel Anytalya-ba. Azt már tudom, hogy be kell csekkolni online, de kell hozzá regisztrálni is előtte? Lehet én vagyok ügyetlen, de megpróbáltam és nem engedi a születési időt beírni. Regisztráció nélkül is lehet majd a check-in-t megcsinálni?
Nekünk letelt ( sajnos ) az idei Török nyaralás. Kifelé Sunexpress,vissza Anadolu isztambuli átszállással. Semmi gond nem volt velük. A szálloda maradt a szokásos Side Premium. Gyakorlatilag itt sem volt semmi változás,hozta a szokásost. Nem szeretek ilyen korán menni,de idén ez volt sajnos az opció.
Akik pedig mostanában mennek, azoknak nagyon jó nyaralást. :-)