Nemrég vettem egy Logitech MX master 3 egeret, de nem tudom a mutató gyorsulását beállítani a Logitech Options-ban. Korábbi egereimet a régi Logitech SetPoint- ban simán ideálisra tudtam hangolni. Fontos a gyorsulás, hiszen így gyorsan tudok a képernyő egyik sarkából a másikba érni, de közben pontos is marad az egerem. Tudna valaki segíteni, hol lehet beállítani a Logitech Optionsban?
Üdv! A nagy aktivitást figyelembe véve. Vettem egy billt ami minden elvárásomnak megfelel. CHERRY - STREAM3.0 Az eddigi legjobb. Még az asztalon sem zörög, mert gumitalpas. Ezért nem is csúszkál. Képet is feltettem volna, de még a 223kB-ost sem engedte, mert nagyobb 2560 kB. :D
Üdv! Nagyon csendes billentyűzetet keresek. Magyar lenne az igazi, de ha minden madzag szakad, angol is jó. Nem egyszerű a helyzet, mert ne csak lenyomáskor legyen halk, de a gomb felengedésekor is. Eléggé jellemző, hogy felengedéskor koppan, és zeng a háza. Nem baba miatt kell, hanem hogy ha játszok írok, ne zavarjon semkit. Mint ha ott sem lennék. :D A kereskedők írják, hogy silent, de mihez képest. Írják hogy slim. Azt meg nem tudom mi, a wiki meg ködösít.
Köszi a tippeket! Érdekesség, hogy egerem egy öreg, kidobott 9 gombos gémer egér és megállja a helyét, ma is. Pedig már nincsenek talpai.
Gamer egeret akarok venni,2 egér közt nem tok dönteni! Az egyik az ozone radone 5k vs Logitech G400! Segítenétek a választásban,ajánlatokat emailben várom! (emailem publikus) atika0123456789@gmail.com! Előre is köszönöm!
Sziaztok! :) Milyen usb, 6-7 gombos egereket és padokat javasolnátok játékra és zeneszerkesztésre max 5000 Ft (körül)-ig, melyek akár giccses, de igényes design-al, esetleg pöpec kikapcsolható világítással is rendelkeznek, és válogathatnék belőlük? Mennyire fontos, hogy optikai, lézeres, alacsony, vagy magas DPI-s legyen az? Esetleg más szempontok alapján kell gondolkodni? (A konfigom egy PCIe R6850-PM2D1GD5 vgára épülő 4magos sandy, jelenleg egy AOC 19" wide lcd 19V 2ms monitorral, de le lesz majd cserélve egy erős, full hds nagyobbra (max 1-2 év múlva).) Az egerek, amiket a neten találtam és belefér a keretbe mind ronda, vagy gyerekeknek és nőknek való. Ha nem szempont, hogy lézeres és magas dpi-s legyen, akkor megbarátkoznék az árban nekem megfelelő: A4Tech WOP-49 2eFt vagy A4Tech X6-80D Glaser 2,4eFt. Ha lézeresnek kell lennie, de nem kell magas dpi, akkor ezt néztem ki: Canyon CNR-MSD06O vagy Canyon CNR-MSD06S 2,2eFt Ha magasabb dpi kell, de nem fontos, hogy lézer legyen, akkor Canyon CNR-MSO02 találtam 2,5eFt (bár ez csak 5 gombos :S :D) S, ha lézer és magas dpi nélkül ne vegyek ilyen célokra egeret akkor a még megfizethető, de már elfogadható design-el rendelkező: Saitek GM2400 4eFt vagy A4Tech XL-750BH 5eFt Melyike(ke)t válasszam és miért? Esetleg mást ajánlanátok? Gondolom hülye kérdés, de jó lenne tudnom, hogy ha nem írják a net áruházban, hogy programozhatóak a gombok, vagy pl 58 variálható parancs beállítása, attól még programozhatóak, vagy mindegyiknek el kell látogatni a gyártó oldalára, ahol minden le van írva? Amúgy találtam egeret, amire saját mintát nyomtathatunk (Saitek Photo Mouse USB), és nagyon tetszik, de csak 3 gombos sajnos. Volna esetleg ilyesmi 6 gombosban is, vagy csak én nem találtam?
igen egyszerűbb. de a PC-met áthelyeztem máshova és mindkettő vezetéke rövid lett, meg kellett volna mindkettőt toldani több mint 1m-el, meg öreg is volt már, így gondoltam cserélek..
Mivel mind az egérből mind a billentyűzetből van vezetékes is USB-vel, ezért nem látok sok különbséget. a wireless billentyűzettel is be tudok lépni a bios-ba.
Lehet hogy inkább egy USB-HUB ot kellett volna venni amibe bedughattam volna az egeret és a billenryűzetet is és a HUB-on keresztül a régi vezetékesek mentek volna.. ?
Az USB-s ébresztő nem triviális, hiszen az USB protokollt ahhoz a BIOS-nak ismernie kellene. Igen ám, de hogyan dolgozza azt fel, ha éppen nem kap tápfeszültséget a CPU, nem fut kód? Itt a tápfeszültség egy kicsit kevés szerintem.
Vettem a napokban egy Microsoft tipusú wireless billentyű+egeret. a vevője USB-s. Nem járt hozzá cd, nem kell semmilyen driver hozzá..
Az eddigi vezetékes billentyűzettel ki és be tudtam kapcsolni a PC-t. Sajnos ez itt nem megy, pedig beállítottam hogy az usb kikapcsolt állapotban is feszültség alatt maradjon, de akkor se megy.. Ezen wireleseknél ez a szokásos, vagy az enyim egy gyenge tipus?
A másik kérdésem: a biztonság. Máshol is használok wireless billentyűzetet, de ott van driver és abban be lehetett állítani titkosítást.. Ennek a mostaninak nincs cd-je, nincs drivere, így titkosítást se tudtam beállítani.
Szoktam netbankolni és vásárolni is a neten. Ez azt jelenti hogy az összes szomszéd és utcán errejáró egy hasonló vevőegységgel minden billentyűleütésemet naplózhatja ??? (jelszavaktól a levelekig bármit.)
Csumi! Nem tudom volt-e már valakinek bal(szerencséje) egy bizonyos Technika márkájú vezeték nélküli billentyűzet és egér szettel, de nekem már tele lett vele a hőcipőm. 3x cseréltettem a gari ideje alatt, minden baja volt már... Abban a bizonyos áruházláncban, (Tecsó), lehetett vele találkozni. De érdekes módon teljesen eltűnt a polcokról, és meg visszakaptam a pénzem, mivel 4x-erre is becsődölt. A jeladója. Kicsit gyűjtöttem hozzá, és vettem egy Logitech-et hirtelen felindulásból itt: Bluechip billentyűzet Eddig elégedett vagyok!
Üdv mindenki! Vettem egy Genius Twin Touch vezeték nélküli egér + billentyűzet szettet. Mikor kipróbáltam szomorúan szembesültem a ténnyel, hogy zsír új elemekkel a hatótávolság 1, maximum(MAXIMUM) 1.5 méter. E fölött(már kb 1 méter 60 centinél is:D) össze-vissza ugrál az egér, a billentyűzet kihagy betűket...gyakorlatilag rendeltetés szerűen használhatatlan.Igazából sokáig nem is tudtam tesztelni, mert kb 10 perces használat után a billentyűzet spontán beadta a kulcsot.. Szerintem. Egyéb információk: Win XP SP2, fel vannak telepítve a gyárilag mellékelt driverek... Próbáltam, hogy leszedtem a meghajtó programcsomagot, és újból felraktam. próbáltam a vevőegységet átdugni másik USB portba, és semmi változás. Az egeret lehet érzékeltetni a vevő egységgel, a billentyűzet viszont nem kommunikál az USBs érzékelővel. Az egér és a billentyűzet alján is van egy-egy gomb, amivel elvileg össze lehet hangolni a vevő egységet és a billentyűzetet ill. egeret. -én esetemben csak az egeret, mert hiába érzékeltetem a vevővel mindkét beviteli eszközt(erre 20 mp áll rendelkezésre a leírás szerint), ezek után csak az egér hatására villog a vevőn a működést, ill kommunikációt visszajelző zöld LED.- Nem volt drága, mert 6 rugesz volt az egész, de nagyon nagyot csalódtam a cégben. nem csak a meghibásodás miatt. Tőlem korábban ha valaki megkérdezte milyen egeret, vagy billentyűt vegyen ami megbízható és olcsó is, én a Geniust ajánlottam. Amivel most írok az is egy kb 8-10 éves kb 1500-2000 forintos genius billentyűzet. Persze lehet nem vagyok járatos a vezeték nélküli felhasználási területen, de én mint józan paraszti ésszel gondolkodó úgy értelmezem a wireless billentyűzet és egér megodást, hogy van pl egy projektorom, és azt tudom kezelni 3-5 méteres távolságból is. Vagy a gépem van valahol, a monitorom pár méterrel arrébb amit egy sarokülőből akarok lesni, és ne akasszam már fel magam a 3 méteres billentyűzet-vezetékre. Ezért veszek egy vezeték nélküli szettet ami igaz kicsit többe kerül(minimum a duplája), vállalom a plusz költséget(elem), de a problémám megoldódott. Nincs vezeték.Abba a megközelítésbe bele sem merek gondolni, hogy spontán nincs vezeték és ennyi a plusz. Mert igazából az is van, mivel ha megbízhatóan akarom használni a szettet amit vettem, akkor az egérre(vagy a homlokomra) rá kell szigszalagozni a vevőt, hogy tartsam a kb 1 méteres működési távolságot, amit kb egy 1500ftos vezetékes billentyűzet is teljesít. Holott a kézikönyvében azt írják, hogy 10 m2en belül ne legyen azonos frekvenciájú(27MHz asszem) adó, mert interferenciát okozhat. Más akár Noname termékeket használó(igaz azok a szettek Ghzes tartományban dolgoztak) ismerőseim pedig váltig állítják, hogy 5 méterről még simán működik nekik megbízhatóan a wireless technika. Akkor hogy is van ez az én genius-ommal. Valaki kicsit tegye helyre a fogalmakat a fejemben, mert lehet én várok el túl sokat ennyi pénzért attól a cégtől, amiben eddig bíztam ennyi pénzért.Egyébként nagyon kényelmes mind az egér, mind a billentyűzet. Utóbbi kialakítása kifejezetten tetszik. Nagyon praktikus az elrendezése.Kár, hogy a hatótávolság egyenlő a 0-val. Most persze elő lehet jönni az asztali használattal, na de arra ott van a vezetékes. Mit ajánlotok helyette max 10 ezerig? Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat.(Bocs, ha hosszú lett)
Használtatok már betűmatricát? Olyat amit rá lehet ragasztani a billentyűkre. Mi a tapasztalat? Fennmarad a helyén? Hogy kopik?
Van egy Genius Slimstar Pro bill.-em és gyak meg vagyok elégedve vele, kivéve az hogy a sokszor használt betűk lekoptak... Nem szívesen cserélném ki az egész keyboardot.
Vettem egy labtec tipusú vezeték nélküli billentyűzetet és egeret.A billentyűzet frankón működik,ha viszont az egérrel 2-3-mat kattintok,akkor utána általában lefagy a gépem.Mi lehet a probléma?Köszi előre is a segítséget!
Sziasztok! Van egy logitech mx400-as egerem, egész jól működött eddig, de pár napja kadni kezdett a középső, scroll gomb. Ma sikeresen kihalásztam mellőle egy szöszt, de továbbra is akad... nem találom, hogyan is lehetne szétszedni. Kipucolnám.... sztem ráférne.
Egy olyan probléma vetődött ma fel a testvéremnél, amilyet még nem láttam.
Kihúzta a billentyűzetet és az egeret a gépéből, majd mikor visszadugta, már egyik sem működött. Hiába állt fel a rendszer (XP), hiába indította újra, akkor sem mozdul semmi. Egyszerűen nem értjük. A hardverprofilban sincs felkiáltójel stb. Szétszedtük a gépet, de nincs kilazulva semmi.
Egy HP Compaq 6720s laptop egyik billentyűje (ű) megadta magát. Tudtok helyet ahol egy darab billentyűt vagy legalább a rögzítő mechanikáját be lehet szerezni? Vagy nincs valakinek véletlenül?
Arra gondoltam, ha valaki linuxon ebbe a problémába ütközött, akkor windows alatt si volt olyan. Aztán hátha kitalált valamit.... Átmenetileg megoldottam egy egérszimuláló programmal. Mindenesetre köszi, ha belebotlok valamibe azért majd ideírom....
Mindenesetre köszönöm, majd kitalálok valamit. Ha linuxon létezik, kell, hogy legyen valami megoldás winre is, találtam is egy honlapot, de sajnos japánul....:)