Keresés

Részletes keresés

András Bárány Creative Commons License 2017.01.13 0 0 19
oroszzoli65 Creative Commons License 2013.09.12 0 0 17

                                          World Alstylle Kick-Boxing Organization

Name: Karoly Hagymasi

He was born here: 1969.11.03 


He lives here: Hungary 
3.Dan.Kick-Boxing Master

Full Contact!

His results: Junior Europe and World Champion

Junior Europe and World Cup Champion

Adult Europe and World Champion

Adult Europe and World Cup Champion

Adult America Champion

Hungaryan Champion 24x

Absolut Hungaryan Champion


his last match: Budapest,Hungary.2006.04.23 Professional Hungaryan Champion





W.A.K.O

Törölt nick Creative Commons License 2001.06.25 0 0 15
A fitness propagálásával hidd el, semmi bajom nincsen, csak azért írtam, mert ma Magyarországon ez a legnagyobb tömegsport, ilyen alapon dominánsabb, mint az öttusa. Ennek ellenére természetesen nem kívánom, hogy orba szájba fitness-versenyeket nyomassanak a tv-ben, csak arra akartam rávilágítani, hogy nincs kevesebb létjogosultsága a mai világban, mint mondjuk az öttusának, vagy hogy ne csak erről írjak, mondjuk a vívásnak, mégha elsőre megdöbbentően is hangzik.

Az öttusázókkal kapcsolatban pedig kifejezetten irritál, hogy minek kell Brazíliában edzőtáborozniuk? Szibériában pl. nincsenek hegyek?

Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.25 0 0 12
Méghogy nem lehet központilag meghatározni, hogy milyen sportokat szeressünk!

Szerinted, ha pl. az öttusázókat nem nyomnák tele lóvéval, nem rendeznék meg Magyarországon állami pénzből a sportág nemzetközi eseménynaptárának kb. 50 százalékát, és ehhez nem jópofáskodna-szintén a mi zsebünkből-a létező összes közszolgálati médium, akkor valakit is érdekelne a sportág???

Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.25 0 0 11
Nem mondtam, hogy államilag támogassanak fitnessversenyeket, ugyanis azok nyereségesek, vagy legalábbis a szponzorok behozzák a lóvét.

Nagyon sokszor leírtam már, most is ezt teszem, semmi, de semmi bajom nincs az öttusával, meg az egyéb már sokszor emlegetett sportágakkal, csak az érintett sportolók és sportágak szisztematikusan eltúlzott, és nevetséges erkölcsi túlértékelésével, és a "kis ország vagyunk, de milyen királyok" c. nemzeti büszkeségként beállított hőzöngés bántja az igazságérzetemet.

Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.25 0 0 9
Nekem nincs azzal bajom, ha valaki öttusázik, csakhát tegye azt amatőr keretek között a saját költségére, ne pedig államilag finanszírozott brazíliai edzőtáborokban.

Véleményem szerint általános tendencia, hogy azoknak a sportágaknak a népszerűsége nő, amelyeket az embereknek hobbiszinten is van lehetősége űzni. Csak a legújabbakat írom: surf, beach volley, fitness (én is szeretem csinálni), tenisz, triatlon, kerékpár és természetesen:labdarúgás.

Életemben nem halottam olyanról, hogy valaki délutánonként "elugrik egy kicsit" öttusázni, vagy vizilabdázni, vívni, esetleg kenuzni.

Tudomásul kell venni, hogy manapság a média határozza meg azt, hogy mi a király sport, és mi nem. Tegye már valaki a szívére a kezét, és mondja meg, ki élvezett már valaha vívóközvetítést?

A világhoz nekünk kell alkalmazkodni, nem pedig a világnak hozzánk.

Azt, hogy "hagyományos magyar sport", meg hogy "nemzeti értékeinket testesíti meg", meg "példát mutat" felejtsük már el! Ilyen alapon nem kéne megsütni a húst, mert Árpádék nyereg alatt puhították, ergo, mi úgy szeretjük, minek ide mikro.

Előzmény: nagyarc2 (8)
nagyarc2 Creative Commons License 2001.06.24 0 0 8
andrax,
jogom van nem szeretni az ottusat, nem? Megha baro Coubertain is talalta ki. Sajna akkor is fel folgja valtani az olimpian a triatlon - amit viszont szeretek. Uzni is.
Nem vitatom, hogy egy sportolo/csapat oromet tud okozni az embereknek. Lehet szeretni oket ezert. Ez teljesen normalis. Peldakepek is lehetnek akar.
Neked sportolo a peldakeped? (Lehet utalni, nekem nincs)
A gond az hogy nalunk nagyon reflektorfenyben vannak a sportolok. Reszeben a media kapja fel oket, mert igy tobb penzt lehet kihozni a dologbol, reszben a kormanyzat folytatja az elmult 50 eves gyakorlatot.
Az orszagimazsot ciki az aranycsapattal epiteni (50 eve volt). Mas olyan ismertsegu meg nincs, es nem is volt.
Miert vicc a sportminiszterium? Ok, nem vicc, hanem felhaborito. Mindig baszta a csorom az elsport finanszirozasa a tomegsport karara. Ezert szerzunk eron felul az olimpiakon ermeket, mert eron felul is tamogatjak a versenysportot. Kurva sportos nemzet vagyunk mi? Ja, a ferfiak 10-12 evvel hamarabb halnak mint a nyugat-europai atlag... A nok csak 7-8. Hany uszoda epult Budapesten az elmult 20 evben? Kerekparut? Satobbi... De hat a tomegsportban se penz, se nepszeruseg, igy mindenki leszarja. Az orszagimazsot viszont egy ilyen tudna javitani.
Ha Magyarorszag a kovetkezo olimpian egy ermet sem szerezne akkor sem egnek egy kicsit sem. Egy kevesbe sem ereznem benabb orszagnak. Es forditva is igaz. Ha 20-t nyerne akkor sem hinnem, mi vagyunk a kiralyok. Jo lenne ha ez a birka drukkertarsadalom is igy gondolna.
Miert mutatjak az eremtablazatot? Statisztika.
Pont en nem gondolom az, hogy mert sehol nem vagyunk a sportban, azert sehol nem vagyunk a vilagon. Ezt ti gondolhatjatok, ezert igyekeztek olyan gorcsosen vedeni a mundert.
(egyebkent nem irtam, hogy sehol nem vagyunk, csak azt hogy tulertekelik Mo-n a sportot)
Előzmény: andrax (4)
nagyarc2 Creative Commons License 2001.06.24 0 0 7
lg18,
ez egy 30-40 eves info. Most nemigazan ervenyes.
Egyebkent pont a foci egy olyan sportag, aminek az olimpiai szama kevesebbet er, mint a vilagbajnoksag. Mas csapatok, korhatar, profik nem, stb. Ez valtozott valamennyire, de regen igy volt.
Előzmény: lg18 (6)
lg18 Creative Commons License 2001.06.24 0 0 6
mármint ezek az érmek a focira értendőek
Előzmény: lg18 (5)
lg18 Creative Commons License 2001.06.24 0 0 5
Vagy hol vagyunk a fociban?
Ha már az olimpia és a foci is szóba került, akkor nesze: Magyarország az olimpiákon 3 aranyérmet, 1 ezüst és egy bronzérmet szerzett. Ezzel a legsikeresebb ország. Szóval hol is vagyunk?
Előzmény: nagyarc2 (2)
andrax Creative Commons License 2001.06.24 0 0 4
nagyarc2! atomsérülttel nem az a baj, h nem szeret bizonyos magyar sportolokat, (egész sportágakat, pl. most a vizliabda EB-t ugat le, és mondja, milyen hülyék vagytok ti, akik) hanem szegény olyan korlátolt, mint egy echte atomsérült. olvass vissza nála, és meglátod.

Ha utalom az ottusat - mert egy elbaszott military retegsportnak tartom
fasza! mit tudsz te az öttusáról? vajmi keveset. elbaszott military rétegsport. nos, Pierre de Coubertain, az újkori olimpia megalkotója alkotta ezt a sportágat a klasszikus erények figyelembevételével. a századfordulón szó se volt egyfajta military-rambo szemléletről, és ma sincs, ellenben férfias megmérettetésről, és olyan fizikális és szellemi koncentrálásról, ami egyetlen mai sportban nincs meg. ajánlom figyelmedbe a Balczó Andrással készült dokumentumfilmet, nagyon tanulságos. az öttusa olimpiáról való "levétele" már cak Coubertain miatt is kegyeletsértő lenne. nem tudom beszélgettél-e már öttusázókkal és focistákkal, vívókkal és boxolókkal? a különbséget kirívó. és miért? a sport ezen része is nagyon fontos! ugyanis a sport, hiába a mai anyagias világ, nem kizárólag árúcikk, amit milliók fogyasztanak, hanem több: az egyén megmérettetése, jellemének csiszolása. ezért egy sportoló "harca" tanulságokat hordoz a nézők számára is. ez így első hallásra fennkölten hangzik, de ha belegondolsz (atomsérült, te ne is próbálkozz!): így van.

Az egy jo duma, hogy a sportolok az orszagert teszik azt a kemeny munkat amit tesznek. Egy fenet. Magukert.
ez is egy jó duma, mellesleg részigazság. magukért is, de nem csak magukért! nem tudod elképzelni, h a sportolók példaképek? és ha már azzá válnak, akkor amit tettek, azt már nem csak magukért tették. és akkor még nem beszéltem az eredményük által okozott közös örömről és az öröm, a siker okozta összetartozás érzéséről.

Persze neha egy orszagot kepviselnek. De nem profi bokszmeccsen.
és mi van azzal az országgal, akinek egy(!) sikeres profiboxolója van? nyilván nem úgy tekint rá, mint mondjuk amerika, ahol több száz öklözget.

Nagyon gyenge az az orszagimazs amiben a sportolok komoly szerepet kapnak.
Egy afrikai orszagnal elmegy, de egy europainal? Nevetseges.

elég Puskás példája. több országban csak azért tudják, h létezik az országunk, mert ő volt. mi a helyzet Pelével és a kontinensnyi, hatalmas nyersanyagkészletekkel bíró, gazdaságilag meghatározó Brazíliával (nem afrika!!!)? így is nevetséges még?

Sportminiszterium. Vicces.
miért vicces? mert végre kormányzati szinten is úgy gondolják, h azt, ami millió embernek öröm, támogatni kell, annak munkáját nemzeti és nemzetközi szinten pedig koordinálni kell? (abba most ne menjünk bele, h hogyan, de a cél az jó!).
gondolom neked egy magyar rendezésű olimpia is vicces lenne.

Sok aranyermet szerzunk az olimpiakon. Igaz. Es? Kik szereznek meg sokat?
rendben. szerinted akkor a sok blabla helyett miért szerzünk sok érmet az olimpiákon? mert itt csak "ohne konkrétum" köpködni voltál képes.

Ha igy lenne, miert nincs egy normalis sportolonk pl. klasszikus atletikai szamban?
igaz, h nem erős az atlétikánk (sajnos) az okokról lehet vitatkozni, de! van egy Gécsek Tiborunk, Kiss Balázsunk akik azért elég normálisak, nem? de igaz, h sokkal több hozzájuk hasonló atléta kellene.

Vagy hol vagyunk a fociban?
sehol. :((( és? mit akarsz ebből kihozni? (ld. a hozzászólás végét)

Egyebkent azt hogy az eremversenyben milyen jok vagyunk az olimpian, azt leginkabb mi tartjuk szamon, meg az evkonyvek. Semmi erteke nincs. Erkolcsi sem. Csak belenk vertek/verik hogy van.
Es ezt mondani nem hazaarulas.

hát akkor az olimpiákon miért mutatják meg minden versenynap után a hivatalos (nem a "telesportos") éremtáblázatot és a szerzett olimpiai pontokat? valószínűleg miattunk és a sorozatos orgazmusunkért, nem?
ha neked semmi értéket nem jelent az, h Magyarország mondjuk a 11. egy ilyen táblázaton megelőzve 5-6x nagyobb és gazdagabb országokat, az elgondolkodtató, és téged minősít. engem (és elég sokakat) viszont elgondolkodtat, h egy ekkora országban, hogy van ekkora fizikális és szellemi potenciál - és ekkor ez végre konkrétan megmutatkozik a pontszámokban - amire nem is gondoltam. ez legalább egy hoppát megér, de nem köpködést és fikázást.

összegezve: nem tudom mit akartok kihozni ebből a témából? hogy az, ami ma Magyarországon sport alatt folyik az kamu, mert csak a foci, a box (abból is csak a profi!), az atlétika sport, a többi pöcsölés, etetés, hülyítés? mert csak ezek számítanak, és ezekben sehol sem vagyunk, ergo senkik nem vagyunk. nos, aki így gondolja és gondolkodik, annak nem csak a sport, hanem az élet minden területén elég sivár élete lehet.
@nD®@x

Előzmény: nagyarc2 (2)
andrax Creative Commons License 2001.06.24 0 0 3
figyu, már te f@sz, legalább ne köpködj. ha te nem ünnepelsz, ne rontsd el más ünnepét. egy tanács: a munkahelyeden dolgozz, és így mindenkinek jobb lesz, a cégednek, a GDP-nek, tán még a fizetésednek is jót tesz, de főleg nekünk.
az urán legyen veled (minél több, annál jobb)!
@nD®@x
Előzmény: Törölt nick (1)
nagyarc2 Creative Commons License 2001.06.23 0 0 2
Sziasztok,

az az igazsag, hogy hasonloan gondolkodom mint atomserult. Es nem tudom miert kell lehazaarulozni azt aki nem szeret bizonyos magyar sportolokat. En nehanyat szeretek, nehany nem erdekel, nehanyat meg ki nem allok.
Ha utalom az ottusat - mert egy elbaszott military retegsportnak tartom - nem fogok ott drukkolni sem a tv elott a versenyzoknek. Ha van egy ellenszenves nagykepu sportolo(hazamfia vagy sem - mindegy), akit az ellenfel moresre tanit, akkor elegtetelt erzek.
Az egy jo duma, hogy a sportolok az orszagert teszik azt a kemeny munkat amit tesznek. Egy fenet. Magukert. Persze neha egy orszagot kepviselnek. De nem profi bokszmeccsen.
(Ezt csak Puerto Ricoban, Argentinaban, es Magyarorszagon gondoljak igy :)
Nagyon gyenge az az orszagimazs amiben a sportolok komoly szerepet kapnak. Egy afrikai orszagnal elmegy, de egy europainal? Nevetseges.
Otthon a sport mindig kiemelt szerepet kapott. Kicsit mindig resze volt a cirkuszt, kenyeret a nepnek musornak. Ez - dacara annak hogy az idok valtoznak - megmaradt. Sportminiszterium. Vicces.
Sok aranyermet szerzunk az olimpiakon. Igaz. Es? Kik szereznek meg sokat? Oroszorszag, Kuba, Romania, regen az NDK, es a masik csoport de nem abba tartozunk gazdasagilag.
Ugye nem gondolja senki sem, hogy azert nyerunk mert hu de (sportban is-mint a Nobel dij blabla) rendkivuli nep vagyunk? Ha igy lenne, miert nincs egy normalis sportolonk pl. klasszikus atletikai szamban?
Vagy hol vagyunk a fociban? A foci nagyon jo oszzehasonlitasi alap, mert az egyik legnepszerubb sportag.
Egyebkent azt hogy az eremversenyben milyen jok vagyunk az olimpian, azt leginkabb mi tartjuk szamon, meg az evkonyvek. Semmi erteke nincs. Erkolcsi sem. Csak belenk vertek/verik hogy van.
Es ezt mondani nem hazaarulas.
(most nem a gyozelemrol a sportban beszeltem)
Hat en igy gondolom.

Törölt nick Creative Commons License 2001.06.23 0 0 1
Nagyon rendes vagy, hogy megszólítottál, de csak a munkahelyemen szoktam netezni, tök véletlen, hogy most internetközelben vagyok, úgyhogy hétfőn majd szívesen leírok egy-két dolgot.

Addig is ünnepeljétek az EB-t nyert öttusázókat, és írkáljátok tele az összes fórumot azzal, hogy milyen jó, ők megmutatták, példát mutatnak, és erőt adnak Európába tartó nemzetünknek stb, de hát ehhez ti úgyis jobban értetek.

Előzmény: stonedrop (0)
stonedrop Creative Commons License 2001.06.23 0 0 0
Az én reakcióm elsősorban az, hogy a vízilabda eb-t nem azért kaptuk meg mert senki nem jelentkezett. Ugyanis Horvátország szintén pályázott a rendezésre, csak mivel látták, hogy a magyar pályázattal szemben nincs esélyük visszaléptek. Amúgy a vízilabda nem csak minket érdekel, vagy ha mégis akkor miért költenek rá ennyi pénzt az olaszok, görögök, horvátok, jugoszlávok? Ezekben az országokban sokkal több pénz van a pólóban mint nálunk, mégis tartjuk velük a lépést (így az eb "kudarc" után mégsem mondhatom, hogy jobbak vagyunk náluk :( ).
És azon is el lehet gondolkodni, hogy egy ilyen kicsi és szegény ország milyen sok aranyérmet nyer az olimpiákon. Lehet, hogy a vívás, a kajak-kenu, az öttusa más országokban nem túl népszerű, de senki nem tiltotta meg a kanadaiaknak, svédeknek, braziloknak, japánoknak (hogy csak néhányat említsek meg azok közül az országok küzül akik nálnk nagyobbak, gazdagabbak és mégis rendszeresen kevesebb arannyal térnek haza az olimpiákról mint mi), hogy ők is találjanak maguknak valami “bóvli" sportágat amiben az ország méreteihez mérten szerepelhetnek.
stonedrop Creative Commons License 2001.06.23 0 0 topiknyitó
A PROFI BOX topicban egy atomsérült nevű lény elméjéből, a következő gondolatok pattantak ki:

"Remélem a vizilabda eb-n is leszopunk. Mikor ébred már fel ez az ország. A sportfórumon dumáltunk erről, és a következőkre jutottunk:
Magyarországon a sportban élik ki az emberek a rosszul értelmezett hazaszeretetüket. Kamu sztárokat csinálunk olyan sportágakban, és sportolókból, akik/amelyek a világon senki sem érdekelnek. (vizilabda, kajak-kenu öttusa vívás, b kategóriás pehelysúlyú ökölvívó)
Hol vagyunk fociban? Sehol. Ennek pótléka Kokó, Kőbán, Bárdosi stb. Nincs igazi nemzetközileg ismert nevünk, se sportoló, se színész, se énekes, semmi. Addig is marad nekünk a kajak-kenu, meg az, hogy ezt próbáljuk rátukmálni a világra, próbáljuk elhitetni, hogy nagyok vagyunk, királyok, közbe meg nem. A hőzöngésnek semmi értelme, mert így még azzal a kevés noname "sztárunkkal" is csak beégetjük magunkat mások előtt. Ha nem lenne pólóra, az öttusára, Kokóra ilyen nagy arcunk,(milyen tehetséges nemzet vagyunk, pedig milyen kevés magyar van stb. dumák) talán még jobban el is ismernének minket, mint így.
Az meg kifejezetten nem tetszett, ahogy Kovács a meccs után viselkesett. Nem kellett volna ez a pátoszos dráma, sírós puszi a gyereknek, "Magyar Barátaim" c. monológ, meg stb. Nem tud veszíteni. Amikor Chacon odament hozzá, akkor flegmáskodott, amikor kihirdették a győztest, nem ment oda a bíróhoz. Lehet, hogy ez nem kötelező, de legalább viselkedhetett volna sportemberhez méltóan.
Magyarországon elhitették az emberekkel, hogy a 4. legnagyobb bokszervezet pehelysúlyú döntője, vagy a vizipóló eb a világon a legfontosabb esemény. A foci vb-n, amit milliárdan figyelnek, nincs teltház a csoportmérkőzéseken, de nálunk egy póló eb-n igen, mert bekajáltatták az emberekkel, hogy ez mekkora királyság, pedig a rendezést azért kaptuk meg, mert nem volt más jelentkező, és a nemzetközi szövetség örült, hogy valakire rátukmálta ezt a szart. Itt meg óriási siker.
A hazafiságról: Akkor most Bochkor Gábor, Bajor Imre, vagy Liptai Clau nagy hazafi, mert ott mutogatja magát a Kovács I. meccsén, és "össze van törve", hogy nem sikerült? Király, most már tudom, hogy kiről kell példát venni.
Tudjátok mi a hazafiság: az, amit a szerbek csináltak, amikor bombázták őket, és kiálltak a hídakra, a testükkel védve azt.
Nem kívánom, hogy így kelljen bebizonyítania bárkinek is ezt a dolgot, de nem a hazafiság és a magyarságtudat hiány, ha valaki nem élvez el attól, hogy öttusa nagyhatalom vagyunk, meg van egy technikás valamilyen szinten jegyzett pehelysúlyú ökölívónk, akinek majdhogynem szobrot emelnek.
Tömören így fogalmazta meg egyik topictárs a spotfórumon:Aki Magyarországon valaki, és ezt el is hisszük róla, az külföldön senki és semmi.
Mindezzel nem is lenne baj, de legalább nem kéne mítoszokat gyártani, és regéket szőni arról, hogy Kokó már világsztár, (még ő is elismerte, hogy nem az) meg hogy a vizipóló eb, meg az öttusa. Helyén kéne kezelni ezeket a dolgokat.
Topman, mielőtt megkérdeznéd, milyen sportmúltam van, elmondom, hogy 6. osztályos koromban 2. lettem a kerületi általános iskolák ping-pong versenyén, és rendszeresen járok konditerembe, hogy megpróbáljam ezzel is javítani az országimázst. Asszem meg is kéne pályáznom az ISM-től egy életjáradékot, hiszen már oly sok mindent letettem a magyar sport asztalára, igazán járna már nekem is valami."

Hát legyen ez a vitaindító. Nektek mi erről a véleményetek? A PROFI BOX topicban olvashattok pár hozzászólást de ott abbamaradt a téma boncolgatása. Minden esetre érdemes azokat is elolvasni. Remélem atomsérült barátunk - akire mellesleg tökéletesen illik a neve – is csatlakozik a vitához.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!