Keresés

Részletes keresés

olizatriznyák Creative Commons License 2009.01.19 0 0 22
Van pár online szolgáltató

Én a http://www.istockphoto.com -ot használom...
Előzmény: Scudder (21)
Scudder Creative Commons License 2008.10.03 0 0 21
Weblap szerkesztéshez honnan lehet megfelelő, profi minőségű jogdíjas fotókat vásárolni? Tudja valaki?
Konnektororrú Creative Commons License 2008.09.27 0 0 20
Bittorrenten többszáz megás ttf-fontgyűjtemények vannak fönt.
Előzmény: Csakugyan? (17)
locsemege Creative Commons License 2008.09.27 0 0 19
Abból gondolom, hogy Windows-ra keresed a megoldást, mert valami Word-öt emlegetsz... ;)
locsemege Creative Commons License 2008.09.27 0 0 18
Te nem figyeltél, ez linuxos topic. :) Kolourpaint pedig az egyik linuxos desktop felület részeként van, ez a desktop felület a KDE. Gimp szerencsédre létezik Windows-ra portolva is - noha eredendően az is linuxos alkalmazás.

Az Index fórumának programozói csak az IE-re csinálták meg a színes-szagos menüt, Firefoxra nem. De azért Firefoxra is van megoldás, különösképpen ezzel a plugin-nel.
Csakugyan? Creative Commons License 2008.09.27 0 0 17
Köszönöm a tanácsot. A Kolourpaintot nem próbáltam, a Gimp működik.
Tutira jó magyar ttf fontok válogatása nem érhető el valahol, amit a word is kezelni tud meg a képszerkesztő progik is?
S még egy kérdés: hogyan lehet ilyen kiemeléseket (dőlt betű, kövér, stb.) tenni ezen a beírós felületen, ha Firefox alatt lép be valaki? (IE alatt működik a formázás, a róka alatt miért nem? Van valami megoldás rá?) Elnézést a sok kérdésért! Hátha valaki kapásból tudja a válaszokat, de semmiképp ne fáradj vele.:-))
Előzmény: locsemege (16)
locsemege Creative Commons License 2008.09.26 0 0 16
Erre a Kolourpaint - a KDE része - teljesen alkalmas, de nyilván a Gimp is.
Előzmény: Csakugyan? (15)
Csakugyan? Creative Commons License 2008.09.25 0 0 15
Sziasztok! Kicsit régi ez a topik, de talán valaki mégis idenéz. Szokott valaki képekre szöveget írni? Milyen ingyenes progival lehet ezt szépen megoldani?
Másik kérdésem is lenne. Tudtok olyan helyet, ahonnan helyes, jó magyar ttf betűket lehet letölteni, amit aztán szabadon használhat az ember? Köszönöm a segítséget!
fidelite Creative Commons License 2006.10.11 0 0 14

sziasztok,

tudtok valami infót adni a muosz-ban induló képszerkesztői tanfolyamokról...hátha valaki elvégezte, és megosztaná velem tapasztalatait....remélem....

vera013 Creative Commons License 2006.01.30 0 0 13
:( Bocs :)
Előzmény: locsemege (12)
locsemege Creative Commons License 2006.01.28 0 0 12
Ez viszont egy linuxos topic... ;)
Előzmény: vera013 (11)
vera013 Creative Commons License 2006.01.28 0 0 11
igen...
Előzmény: locsemege (10)
locsemege Creative Commons License 2006.01.27 0 0 10
Nem tudom, de ez valami windows-os software, nem?
Előzmény: vera013 (9)
vera013 Creative Commons License 2006.01.27 0 0 9

Sziasztok!

Kérdés: PhotoFilterem van, még nem nagyon ismerem. Az lenne a kérdésem, hogyan tudok egy alakról/ruháról árnyékot eltüntetni. Egyáltalán lehet-e?

Köszi!

nfl Creative Commons License 2001.06.28 0 0 8
Ma nem vagyok formában, mindent elírok. Bár nálam működik a mondat végi pont linkként, de azért megismétlem a második hivatkozást: Grokking the GIMP.
Előzmény: nfl (7)
nfl Creative Commons License 2001.06.28 0 0 7
Csak hobbiszinten használom a Gimpet. Ha nagy ritkán adódik valami, aminek jól kell sikerülni, akkor kézzel javítgatom a nagyított nézetet.

Tehát például körül lehet rajzolni minden hajszálat, aztán pedig feather selection (Kijelölés/Feather). Ez elmossa az éles határt a kijelölésben. Viszont a test többi részénél lehet élesebb a határvonal. A két kijelölést össze kell adni. Van olyan menüpont, amellyel a kijelölést el lehet menteni csatornaként, és vissza lehet tölteni. Érdemes használni a selection mask nézetet is, amit a bal alsó sarokban levő piros négyzettel lehet bekapcsolni. Itt átlátszó a kijelölt rész, piros a kijelöletlen, és részben piros a részben kijelölt.

És még sok-sok-sok lehetőség. Hasznos olvasmány a már említett manual.gimp.org
, és a .

Előzmény: Vahren (3)
nfl Creative Commons License 2001.06.28 0 0 6
Van olyan, hogy registry.gimp.org, de szerintem az összes használható plugint belerakták a normál verzióba.
Előzmény: Cosworth (4)
rooby Creative Commons License 2001.06.28 0 0 5
THNX!
Előzmény: nfl (2)
Cosworth Creative Commons License 2001.06.28 0 0 4
Most, hogy próbálgatom a dolgot, tényleg frankó a Gimp, és rájöttem, hogy mi zavar. Hogy minden külön ablakban nyílik meg. Egyéni faxni, nem kell csodálkozni rajta:-) Egy kérdés: extrákat (szűrők, plug-in) le lehet valahonnan szedni hozzá?
Vahren Creative Commons License 2001.06.28 0 0 3
Én használtam Photoshopot is, most Gimpet, szerintem tényleg nagyon hasonlóak bizonyos szempontból.

nfl: látom, te nagyon benne vagy a témában. :-) Miket szoktál GIMP alatt csinálni?
Esetleg hogy oldod meg, hogy egy kivágott személy minél élethűbb legyen? (Haj meg ilyenek.)

Vahren

nfl Creative Commons License 2001.06.27 0 0 2
Lehet. Amikor többrétegű (layer) képet mentünk GIF formátumba, akkor a rétegekből képkockák lesznek. A szűrők között van animáció lejátszása és animáció optimalizálása menüpont is. Az animáció készítésénél minden Gimp-es effekt használható. Olyan plugint nem ismerek, amelyik feliratot 3D-ben megforgat, de mondjuk hullámzást létrehozó pluginról tudok (Script-Fu/Animators alatt). Az egyes rétegek időtartama a nevéből adódik, erre úgy láthatsz legegyszerűbben példát, ha beolvasol egy animált GIF-et.

Arra tippelek, hogy a manual.gimp.org-on további részleteket találsz, de engem is kérdezhetsz.

A GIMP néhány változatában nincs benne a GIF formátum támogatása, mert gonosz emberek levédették az alapjául szolgáló LZW tömörítőalgoritmust, és ezért pl. az USA-ban illegális olyan GIF-et előállító programot terjeszteni, amelynek a szerzői nem vásárolták meg a licenszet. Az animált GIF utódja az MNG (Multiple Network Graphics) lesz, de ezt még sem a Gimp, sem a böngészők nem támogatják.

Előzmény: rooby (1)
rooby Creative Commons License 2001.06.26 0 0 1
Gimp-el lehet anigifet kesziteni? Ha igen, vmi man page vagy faq hol lelheto fel rola? Ha nem, akkor mivel lehet megoldani?
nfl Creative Commons License 2001.06.24 0 0 0
Azt kell mondjam, hogy a Gimp a legjobb ingyenes képmanipuláló progi. Ráadásul erős Photoshop beütése van, tehát hasonlít a kezelése is. Én soha nem használtam Photoshopot, emiatt nem tudom, hogy mi az, amit hiányolsz. Ha leírod, akkor meg tudom tippelni, hogy mikor fogja tudni azt a Gimp.
Előzmény: Cosworth (-)
Cosworth Creative Commons License 2001.06.22 0 0 topiknyitó
Ave! Érdeklődnék,Linux alatt a Gimp-en kívül ki milyen képmanipuláló progit használ! Sajna nehezen tudom megszokni a Gimpet a Photoshop után (habár tök jó:-) ). Valami alternatívát keresek, amivel jól lehet dolgozni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!