Keresés

Részletes keresés

Pille Creative Commons License 2004.03.28 0 0 124
Hali!
Egy segítséget szeretnék kérni. ASP technikával készült -interneten keresztül elérhető adatbázis- ügyviteli szoftvereket, illetve cégeket, honlapokat, vagy akár cikkeket keresek.
Nem vagyok a téma ismerője, de azért remélem, hogy jól írtam le. Az ASP szóra keresve inkább programozással foglalkozó oldalakat találtam.
Ami engem érdekel, az egy olyan ügyviteli szoftver (könyvelés például, de bármi más is lehet), amit az Interneten keresztül lehet működtetni. Nekem azt mondták, hogy ez ASP technológiával készül, azért jöttem ide.

Előre is köszi a segítséget.

üVegpohár Creative Commons License 2004.01.12 0 0 123
Hali!

Egy adatbázisból próbálok előhívni képeket ami nem lenne gond, csak az a bajom hogy bizonyos képeket nem tölt be az Internet Explorer (6) ebből az adatbázisból, és egy piros x-et rak a helyére.A többi képpel nincs gond.

A netscape pedig mindegyik képet gond nélkül betölti.
Miért van ez és mi a megoldás?
jpeg az összes kép és mind 100k körül van.

davidabc Creative Commons License 2003.11.13 0 0 122
Helyi gépen fut a dolog, tehát nem annnyira okoz problémát az akár többszöri lekérdezés. Rájöttem, hogy újra kell gondolnom az adatbázis szerkezetét, eddig kissé "ömlesztve" voltak a dolgok benne. Amúgy DISTINCT-tel csináltam a kiválogatást (mivel a nem túl átgondolt tárolás miatt vegyesen voltak az alkategóriák is...)
Előzmény: SindbaD (121)
SindbaD Creative Commons License 2003.11.12 0 0 121
Szia,
kezdjük a végéről:
A JavaScript nem Microsoft fejlesztés (a JavaScript MS implementációja, a JScript igen, de az Eval() a JavaScript univerzális eszköze).
Nos vissza a problémádhoz:
egyfelől, nem biztos, hogy elegánsabb változókba tenni az adatokat. Nem gondoltam teljes mélységében át amit írtál, de elsőre úgy tűnik, hogy megfelelően kialakított "SELECT" utasításokkal nincs szükség túl sok adatbázishoz fordulásra ("GROUP BY, hm ??").
Azután lehet létrehozni VB-ben recordsetekből álló tömböt is, ha kell. Mi több, úgy emlékszem (ennek utána kellene nézni), hogy VB-ben a tömbök "újradimenzionálhatók", azaz a méretük változtatható. Szerintem ezekkel az eszközökkel elegánsabban meg lehet oldani a dolgot, mint esetleges futásidőben kreált változókkal, amelyre szerintem amúgy sincs mód.
Üdv
Előzmény: davidabc (120)
davidabc Creative Commons License 2003.11.12 0 0 120
A helyzet a következő: az első lapon felsorolom a kategóriákat, amikből a felhasználó választhat. A következő lapon megvizsgálom, hogy melyik kategória melletti Checkbox volt kipipálva, és ennek megfelelően listázom ki az adott kategóriában szereplő árukat (a Checkboxok nevei az adatbázisban szereplő kategóriák). Vannak alkategóriák, ezeket is feltüntetem. Na ez utóbbihoz kell a sok adatbázishoz fordulás (le kell ugyanis kérdeznem az adott kategóriába tartozó alkategóriákat). Ez nem akkora probléma, mert helyi gépen fut(na) a dolog.

Ezek kapcsán jutott eszembe, hogy lehetne elegánsabbá tenni, ha a legelején létrehoznék olyan változókat, amelyek a megfelelő kategóriákban előforduló alkategóriák neveit tartalmazzák, és a későbbiekben már csak ezek tartalmát kell lekérdezni. Mondjuk kevesebb adatbázishoz fordulást ez utóbbi se igényel...

Mivel JavaScriptben van eval (ami szerintem hasznos dolog), gondolom ASP-ben is van hasonló (remélem most nem lövök bakot - úgy tudom a JS is MS fejlesztés).

One of these tricks is the eval() function, which takes a string and executes it as if it were a JavaScript expression.

Előzmény: SindbaD (119)
SindbaD Creative Commons License 2003.11.10 0 0 119
Úgy hiszem ilyen utasítás nincs (igazán az eval sem erre való).
Nem is hiszem, hogy szükség lenne arra,. hogy a változók nevei dinamikusan jöjjenek létre, legfeljebb az értékei. Érdekes lenne, ha leírnád, hogy mi az a feladat, ami ezt igényli.
Előzmény: davidabc (118)
davidabc Creative Commons License 2003.11.10 0 0 118
Ha ha, nem fáradok ám!

Újabb kérdés: lehet-e a JavaScript-es eval-hoz hasonló utasítást/fv-t használni? Konkrétan arra kéne, hogy dinamikusan adjak hozzá ASP változókat a honlapba. Tudom tömbbel is meg lehetne oldani, de nekem jobb lenne így. Tehát kiolvasok egy táblát az adatbázisból, és létrehozok x darab változót, melyek nevei az adatbázisból származnak.

Ahogy most olvasom amit írtam, hihetelen körülményesen tudok fogalmazni... Pedig 5-ös voltam nyelvtanból/irodalomból :-)

SindbaD Creative Commons License 2003.11.05 0 0 117
Lényeg, hogy rájöttél és működik :)
Előzmény: davidabc (116)
davidabc Creative Commons License 2003.11.05 0 0 116
Mea culpa, stb...

De lúzer vagyok :-)) Égetem itt magam ezerrel. Szóval az a helyzet, hogy már megoldódott a problémám. Egymásba ágyazott if-eket használok, és korábbi gyakorlatom alapján azt részesítettem előnyben, hogy

if felt1 then ut1 else
if felt2 then ut2 else
.
.
.

Úgy tűnik, hogy az else-t és a hozzá tartozó if-t csak egy sorban fogadja el az értelmező:

if felt1 then ut1
else if felt2 then ut2
else if...

Így már OK. Közben rájöttem arra is, hogy simán az utasításokat egymás alá írva jó lesz a dolog. Valószínűleg az volt a baj, hogy közben else-eztem is (pontosabban próbálkoztam volna), tehát amiatt hibát jelzett az értelmező, miközben a 'több utasítás végrehajtása', amit eredetileg kérdeztem, teljesen korrekt volt.

Azért köszi...

Előzmény: SindbaD (115)
SindbaD Creative Commons License 2003.11.04 0 0 115
Nem értem, pontosan úgy, ahogy leírtad.

if feltetel then
valami
valami2
...
else
...
end if

Mi nem működik ezzel ?
(Ha lehet, inkább konkrét példát írj, úgy könnyebb dűlőre jutni)

Előzmény: davidabc (114)
davidabc Creative Commons License 2003.11.04 0 0 114
Köszi! Siker!!!

{tada.wav} :-))

Még egy kérdés: if-nél hogy lehet megcsinálni, hog y az utasításrészben két vagy több dolgot is elvégezzek a feltétel teljesülése esetén?

Tehát

if felt then ut1 ut2 ut3 end if

Elég sokféleképp próbáltam, de nem sikerült.

Előzmény: SindbaD (113)
SindbaD Creative Commons License 2003.11.03 0 0 113
Érthető, és sok fölösleges gépeléstől kímélt meg:)

A listadoboz onChange eseményéhez is meghívhatod a form submit-ját, így nem kell külön gombot megnyomni.

Azután ugyanazt az oldalt is vissztöltheted submitkor és nem kell új oldalra navigálni.

Előzmény: davidabc (112)
davidabc Creative Commons License 2003.11.03 0 0 112
De gyors vagy :-)

Igen dinamikusan változik a lista. Elég jól tudok lekérdezni ASP-ből. Az a helyzet, hogy az első listából kategóriát lehet választani. Amikor kiválasztok egy pontot, akkor ne kelljen OK-ot nyomni a frissítéshez, hanem egyből jelenjen meg az aktuális kategóriához tartozó alkategóriák listája a második legördülő menüben. Úgy sikerült megoldani, hogy OK-ot nyomok aztán a következő oldalon lehet folytatni a már aktualizált adatokkal... de kényelmesebb lenne az azonnali frissítés. Remélem érthető így másodjára.

Előzmény: SindbaD (111)
SindbaD Creative Commons License 2003.11.03 0 0 111
Szia, egy nagyon szimpla minta, amin lehet, sőt kell is finomítani, de a lényeget láthatod :) (Remélem, azt tudod, hogy a zárójeleket hol kell kisebb-nagyobb jelekre cserélni...)

(script language="JavaScript")
function selectAll() {
document.form1.checkbox2.checked = document.form1.checkbox.checked;
document.form1.checkbox3.checked = document.form1.checkbox.checked;
document.form1.checkbox4.checked = document.form1.checkbox.checked;
}
(/script)
...
(form name="form1"...)
(input type="checkbox" name="checkbox2" onClick="selectAll()"

...
(/form)

Azután: amennyiben egy legördülő listából való választáskor a másik legördülő tartalma statikusan változik és nem egy adatbázisból, úgy fölösleges ASP kódot írni, javascriptből is hozzáférsz az objektumokhoz. (Ha szükséges majd erre is írok kis mintát, de bármely javascript manualban könnyen találsz)

Amennyiben adatbázisból származó adatokkal dinamikusan frissíted a másik legördülő listát, úgy valóban kell ASP. Ha erre gondolsz, pontosabban írd le, meddig jutottál el, mert elejétől végéig leírni a procedúrát hosszadalmas lenne:)

Előzmény: davidabc (110)
davidabc Creative Commons License 2003.11.03 0 0 110
Tényleg :-)) Jajj de butuska vagyok. Ha egy kódrészletet mutatnál az jó lenne, mert nem nagyon foglalkoztam JavaScripttel. Át fogom tudni írni.

Amihez viszont kell az ASP: legördülő listából menüpont kiválasztására megváltozik egy másik legördülő lista TARTALMA is, tehát meg kell hívnia egy lekérdezést. Remélem ehhez is van ötleted.

Előzmény: SindbaD (109)
SindbaD Creative Commons License 2003.10.31 0 0 109
Szia.
Ez nem igazán ASP téma. Javascriptben könnyedén megoldhatod. A checkboxnak van onClick eseménye. Arra meghívsz egy függvényt, ami végigmegy a többi checkboxon és azokat a kívánt állapotúra hozza tetszés szerint.
Remélem érthető, ha nem megy, írok rövidke mintát.
Előzmény: davidabc (108)
davidabc Creative Commons License 2003.10.31 0 0 108
Lemaradt: úgy hogy ne kelljen gombot nyomni, hanem "élőben" történjen, maradjon meg a többi mező tartalma stb.
davidabc Creative Commons License 2003.10.31 0 0 107
Sziasztok,
az érdekelne, hogyn lehetne dinamikusn frissíteni az oldaltartalmat. Konkrétan: kipipálok egy checkboxot, amire változik egy másik checkboxok állapota stb. Tehát "select all"-szerű funkció iránt érdeklődnék.

Kösz.

Floriol Creative Commons License 2003.10.25 0 0 106
Csak sikerűlt elírnom:) Lehet késő van már

Szóval így nem műkszik:
C:\Inetpub\wwwroot\asp\Example2.asp
http://localhost/asp/Example2.asp

Előzmény: Floriol (105)
Floriol Creative Commons License 2003.10.25 0 0 105
Sziasztok!

Most ismerkedek csak az IIS-el és persze a ASP-vel. Rendben műkszik a www szerverm, ami eddíg html alapu volt. De kitaláltam, hogy kordszerűsítem a dolgokat (azaz 1X megtanulom, adatbázis alapúra fejleszteni) Access+ASP.

Az első teljesen érthetetlen problémám, hogy miért nem mindegy az ASP fájloknak az elérési út, már azt hittem megzöldűlök, mire rájöttem, hogy miért nem akar működni.

pl: az alapértelmezett web oldal lejön az
http://isti/ - C:\Inetpub\wwwroot\index.html - http://localhost/index.html
bármelyikére

Ezzel szemben az ASP csak így műkszik:
http://isti/asp/Example2.asp

így már egyik sem
http://isti/asp/Example2.asp
http://localhost/asp/Example2.asp

Nagyon jó a gyári súgó(http://localhost/iishelp/iis/misc/default.asp), de erre nem találtam választ.

Filburt Creative Commons License 2003.10.01 0 0 104
Ugy tunik, hogy trimmelni kellett a ket oRs("mezo") sort. Igy mar jol szamol. Ezt akar a cdbl() is megtehette volna.

Koszi mindent!

Filburt

Előzmény: SindbaD (103)
SindbaD Creative Commons License 2003.10.01 0 0 103
Nos:
az oRs("mezo01")-t behelyettesítve a megfelelő sztringgel ("9.35") és ugyanezt megtéve a másik mezővel, az átlag a megfelelő eredményt adja, nem tudom, esetedben mi lehet a gond, javaslom nézd meg, mi van a recordsetben, azt én nem látom, de onnan működni látszik.

Két megjegyzés:
- nem a működő scriptet copyztad be, az atlag=... sorban nem stimmelnek a zárójelek, ilyen formában biztosan nem működött. Biztos, hogy a többi része így néz ki nálad is ?

- Muszáj ennyit konvertálni ? Nem lehet az adatbázisban megfelelő típusu értéket tárolni ?

Előzmény: Filburt (102)
Filburt Creative Commons License 2003.10.01 0 0 102
Szia,

Ez lenne az ominozus kod:

szoveg1=""
szoveg = cstr(oRs("mezo01"))
for i = 1 to len(szoveg)
if mid(szoveg,i,1)="." then
szoveg1 = szoveg1 + ","
else
szoveg1 = szoveg1 + mid(szoveg,i,1)
end if
next
szam1 = cdbl(szoveg1)

szoveg3=""
szoveg = cstr(oRs("mezo03"))
for i = 1 to len(szoveg)
if mid(szoveg,i,1)="." then
szoveg3 = szoveg3 + ","
else
szoveg3 = szoveg3 + mid(szoveg,i,1)
end if
next
szam3 = cdbl(szoveg3)
atlag=cdbl(szam1+szam3)/2)

Filburt

Előzmény: SindbaD (101)
SindbaD Creative Commons License 2003.10.01 0 0 101
Nincs valami elírás, vagy hiba a pontok lecserélésénél ? Nekem rendes eredményt hoz.
Próbáld lépésről lépésre végignézni, hogy hol romlik el a dolog, vagy küldd el a függvényt.
Üdv: SindbaD
Előzmény: Filburt (100)
Filburt Creative Commons License 2003.10.01 0 0 100
Hali mester,

Lenne egy ujabb (ehhez kapcsolodo kerdesem).

Adott tovabbra is ez a 2 valos szam. A=9.51 B=9.35 (tehat tizedesPONTtal). Stringge konvertalom oket (SA,SB valtozok), majd egy ciklussal gyorsan megkeresem a '.'-ot es kicserelem ','-re, mert a helyi beallitasok miatt tizedesponttal nem tud szamolni az ASP.

Szoval adott ket szam, amiben tizedesvesszo van. A ket szam atlaga kellene (A+B)/2.

Na ehhez kepes cdbl(SA)+cdbl(SB) eredmenye nem 18,86, hanem csak 18,09.

Mi okozhatja ezt a hibat??? Nem igy kellene eltuntetnem a tizedespontot? Vagy egyeb oka van?

Filburt

Előzmény: SindbaD (99)
SindbaD Creative Commons License 2003.09.16 0 0 99
Pl:

a = "577.54"
b = CDbl (Eval (a) )

Ekkor b = 577.54
De óvatosan kell használni, mert ha a string nem stimmel, gond lesz...
Előzmény: Filburt (98)
Filburt Creative Commons License 2003.09.16 0 0 98
Na, most jol beegetem magam.

Leszedtem egy tablabol egy marek karakteres mezot, de mindegyikben valos szam van. Ezeket a mezoket kellene nekem egy valos valtozoba berakni, hogy utana tudjak veluk szamolni.

Mi az a nyomorult konverzios fuggveny, ami ezt megteszi?????? B-)

Filburt

KecSke Creative Commons License 2002.05.16 0 0 97
az ADO nem "supportálja" a recordcount cmd-t (sem), ha nem clienst side a cursor..
Előzmény: Filburt (89)
KecSke Creative Commons License 2002.05.16 0 0 96
pedig nem jó az excel is ide, csak sima automation kell..
excel helpben van vmi programming guide rész, abban benne van az összes office cuccban VB-ben (ami ide majdnem fullra jó is), hogy mit kell csinálni melyik objektummal. Biztos nem fog gondot okozni neked, pillanatok alatt kész..

Előzmény: lao ce (88)
vamosb Creative Commons License 2002.03.13 0 0 95
Bocs, az előbb elrontottam a linket, itt a jó:

http://groups.yahoo.com/group/asplista/

vamosb

Előzmény: vamosb (94)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!