E érthető, azon csodálkoznék, ha nem így lenne..... Brutál az a termelés ami náluk van kivitte Európa is jelentős részét, amit csak tudott. Na meg az elektrifikáció náluk (közlekedés, fűtés) igen magas mértékű.
De ez nem feltétlen az egyén személyes magán fogyasztása, hanem az ország fogyasztása/koponya jellegű. És a fogyasztás jelentős része nem a személyek magán fogyasztásából származik.
Meglátjuk, ebből valami összeomlás féleség is kikerekedhet. Európa ki akar szállni ebből, a fosszilis energiahordozók rablógazdálkodásából. Az oroszról beszél, de mindentől akar megszabadulni.
Gázt megtakarít a hőszivattyú, ha az állítja elő az áramot, akkor olyan lesz mint ha az erőmű kazánjában fele annyi gázt tüzeltek volna el miközben a lakásban ugyan annyi lett a hőmérséklet.
Azért azt ne feledd, ott sokminden elektromos lett vagy épp változóban a van. Komplett nagyvásárosokban van ahol más szinte csak elektromos járművek közlekednek, a robogótól a buszokig, hatalmas metró és elképesztő vonat hálózatuk van stb. Képzeld el mekkora villamos fogyasztásnövekedés lenne, ha pl. a főváros átállna elektromos közlekedésre a sokszázezres járműparkkal. Ezt lefejtve egy főre jóval nagyobb értéket kapsz. Meg ahogy hallom a fűtés is elindult igencsak a villamosalapú irányba.
bocs, mellényúltam, az most téma, az a feladat, hogy hidrogén elektrolízissel, de nagyon alacsony legyen az eszköz költsége, legyen végtelen az élettartama stb.... ez más, ez az amit kértél:
...megkereshetem, nem emlékszem a címére. Amúgy semmi az egész, a az anód higany ciánnal komplexet (én jóddal, az is jó cak drágább) képez ami nem megy oda a negatíív katódhoz, az alkáli viszont amalgámot képez. Kisütésnél az amalgából kilép ionnak a nátrium vagy a kálium és az higanyt választ le a másik elektrodán. Problémák persze maradtak, de nyugodtan lehetne csinálni. (pl a higanyon még is csak fejlődik egy kevés hidrogén, annyival kevesebb alakul vissza, kisebb lesz a kapcitás. Van valami máig se világos szokás a higany felületén mozgásba jön az elektrolit, vas-jodid szemtelenkedett ... stb.... szóval kellene vele foglalkozni. De lehet így ahogy van is.
(ja? a nátriumot lehetne éppen tárolni és direktbe csinálni az amalgámot, az jó mert 3kWh/kg mint akkumulátor, ha valakinek esetleg nincs pénze atomtengeralattjáróra de nagyon sok kellene neki azonnal és legyen nagyon csendes, annak tudok segíteni. (-:)
Van szabadalma, 1967 ben sweiczban adták be. Semmi különös, simán meg lehet csinálni, pénzbe se kerül mert van 13 000 tonna higany tárolva mint hulladék németországi régi sóbányában.
Igen, az lehet a magyarázat, hogy ott van még nehézipar. Vagy nagyon sokkal pazarlóbb a lakosság is? esetleg rezsicsökkentett és nyitott ablaknál fűtenek hősugárzóval?
Egy főre levetítve az Európai elektromos áram fogyasztást, 5600kWh (EU27), beleértve nem EU-s országokat is (pl. Norvégia) nagyobb: 6200kWh.
Kína, egy főre levetítve tavaly 7000 kWh, idénre becsült 7400kWh. Szóval Kína beelőzte Európát elektromos áram fogyasztásban, egy főre levetítve (a 30% is megvan idénre, ha csak az EU-t nézzük)
A világranglistán kb a 20. helyen áll, és menetel előre.
Én ezt egyszerűbben fogalmaznám meg. A rövid ingadozásokra van elfogadható áron megoldás (akku farmok), a hosszúra meg nincs. :-)
De, van az, de higany kell hozzá. Gondoltam zöldatomerőműnek eladni, mert az radioaktív fűtéshez képest nem lenne problémásabb kezelni és olyan egyszerű, hogy idő múlva már jobban megérné neki megújulót tárolni mint fűtőelemet cserélni.