Ha M5-ös a főfúvókád menete, küldök én Neked, amilyent csak akarsz. Tapasztalatom szerint 0,02 mm-rel érdemes a méretet változtatni, mert csak úgy lehet észre venni a változást. Ezért én 54-56-58-ast javasolnák próbára, mert ezekből már meg lehet tapasztalni hogy melyikkel a legjobb. Írj hogy ha kéred ezt a 3 fúvókát, elküldöm Neked.
Ezzel én is maximálisan 1-et értek, ennek ellenére még mindig nem tudjuk a pontos magyarázatot.
Én már le is vettem a kutatást a napirendemről, mert a 12V 35W + 12V 10W-tal igen jó a világításom. De, ha bejön a jó idő, ismét rápróbálok a LED-esítésre. :-)))
Az enyémben nem elnézett 57-es van, hanem elnézés nélküli 52-es. :-))))))
Tudod írtam, hogy az volt az első eresztés a MOFAKER-ben. Aztán jöttetek Ti, és azt mondtátok, kevés az neki. Így elterjedt az 57-es. Az én igényeimnek viszont tökéletesen megfelel az 52-es. Leszámítva a hidegindítást. De marha jó indító és vezérlő pofáim vannak, így nem okoz különösebb gondot, ha nem az első rúgásra indul a gépsárkány. :-)))))
Már gondolkodtam egy 57-es próbán, csak még nem szereztem belőle.
Már fejből meg se tudom mondani, összesen hány Dellorto van otthon a háztartásban (minimum a 4...), de mindegyik 57-es fúvókával érkezett, függetlenül attól hogy kis vagy nagy légszűrőfedeles. Nem tudom számít-e de mindegyik a mofakerből van. A Tóni bácsié is, viszont neki ha jól emlékszem 51-es volt benne (mert gondolom a 7-est véletlenül 1-esnek látta :))) ) A nagy légsz.fedéllel tökéletes, kis légsz.fedéllel valószínűleg elkelne egy nagyobb fúvóka, azzal kicsit benzinszegény, a gyertya a legvilágosabb őzek színét veszi fel
Nincs olyan hogy az igazság odaát van. Te egy műszaki szakember vagy, ezért biztosan tudod hogy van rá magyarázat. Csak egy apróság lehet, ami elkerülte a figyelmedet. Komoly műszerekkel biztos hogy kimutatható, ami nekünk most nincs.
Azért az érdekes hogy csak a Babettánál fordul ilyen elő...?
Mielőtt még Kistuci 1977 felajánlásával élnék és meglátogatnám a távgyógyászat kerülése végett, kérdezném, hogy akinek dellorto van fent esetleg 207-esen, elárulná milyen fúvóka méret vált be?
Leheltem bele életet és szép kormos a gyertya, benzines a kipufogó. Gondolom sok cuccot kap.
Mikor megjött a karbi csak "feldobtam" nem néztem bele, tünetek alapján viszont szükséges lesz.
Elfogadom az álláspontodat, azt is hogy a ledesítés Babszira nem hoz lázba. Azért nem baj tudod hogy sokkal egyszerűbb megcsinálni a ledesítést, mint gondolnád. Kinyírni bármit ki lehet, de ha megtalálod az okos kompromisszumot, led esetében, amíg élsz kiszolgál.
Én a Mikrokertől rendelem az izzókat és ők mindig Osramot küldenek. Puch, Babetta szereti nagyon. Egyszer a börzén talán Érden vettem (sokakkal) tíz Tungsram 25 ös gallérost 150 Ft/db áron. De akkor sem jövök zavarba ha át kell forrasztani a gallért, egy jó izzóért megteszem.
A gyakran használt babszijaimon nincs izzó gond. Amit évente 2x 10 percre beindítok, az volt olyan hogy kilődözte a 6 és a 12 voltosat is néhány km alatt. Respect annak aki végig csinálta a ledesítést! Én megvagyok nélküle. Egyébként ezek a ledes izzók sem kinyírhatatlanok a híreszteléssel ellentétben, örülök hogy nektek sikerült jól megépíteni!
Ezen azóta is gondolkodom hogy többen is írtatok róla (Tóni bácsi is). Valami magyarázatának lennie kell, hiszen ez egyszerű fizika. Azt még értem hogy gyengül a generátor teljesítménye, de hogy egyszer csak megnő? Pedig biztos arra is van magyarázat.
OK, legjobban a 6v5w szofita érdekel, meg a 6v21w Ba15s, dupla áron átveszem ha minőségi nem kínai, ha valahogy meg tudod mutatni hogy 2018-19-es gyártás akkor tripla áron ;) a 206osba való kétszálas is érdekel (megeszem a kalapom ha valamelyik nagy multi gyártja még). A régi fajta karácsonyfaizzó is érdekel, de csak ha mostani gyártású, hogy bizonyíthassuk hogy nincsenek még a pincében ezek a gépsorok...(pedig de)
Elhiszem hogy létezik többféle tekercs, nekem is volt több is. Műszer hiányában is meg lehet találni a belevalót úgy hogy először egy 35W-os izzót kell betenni előre, ha azzal gyengén világít, akkor 25W-ost, ha még azzal is gyenge, akkor 15W-ost. Én minden esetben 12V-os izzót ajánlok. Az én motoromban 12V 35W-os halogén + 5W-os hátsó izzó volt legutoljára, amivel évekig nem volt hiba. Aztán átalakítottam ledesre, feszültség szabályzóval, azóta azzal világít.