Azok aztán csak az igazi derbik. (mármint a megyében) Rendszeresen olvasom, hogy milyen botrányok voltak az egyes megyei meccseken. Hááát, nem semmi. Ráadásul ősszel mi is megtapasztalhattuk ezeknek a meccseknek a hangulatát, mivel a Diósgyőr a körzetiben indult.
Abban a dologban igazad van, hogy nem csak egy városi rivális elleni meccs lehet derbi, erre az Ajax-Feyenoord talán a legjobb példa.
Az a szó legigazibb jelentésében vett DERBY. Nem akarom beszennyezni az emlékét azzal, hogy együtt említem holmi Roma-Lazio, meg Milan-Inter meccsekkel. :DDDDDDD
Igazad van ebben a dologban.
De nekem az igazi derbyk akkor is csak a városi riválisok meccsei maradnak. Azoknak a meccseknek a pikantériáját, feszültségét, hangulatát nem hiszem, hogy überelni lehet. Gondolok itt egy Roma-Lazio, Milan-Inter, Celtic-Rangers vagy mondjuk egy Fradi-Újpest meccsre.
És remélem egy-két hölgyeményt is átenged majd nekünk a rajongói közül. Persze nem 70 éves nyugdíjasokra gondoltam. Csak Zsanoária meg ne lássa ezt a hozzászólásomat. :)))
Vannak imérvek ami miatt Derby lehet egy mérkőzés.
Ráadásul nem biztos, hogy te a Real-Barcát gondolod a Derbinek viszont a Realosok meg az Atleti elleni meccseket.
Az én véleményem szerint is Derby-bb:)) az Atleti elleni.
Tudod ott vannak szurkolók is.
Barcelonába kevés Realos megy max az Espanolosok besegítenek és az viszont is igaz. Nem ezrek tolonganak a vendég szektorban hanem 1-2 száz alak.
A Barca-Real-nak az kölcsönöz Derby hangulatot, hogy ez a két csapat vetélkedik évtizedek óta a bajnokságokért vagy a kupákért és a politika Katalán-Spanyol ellentét.
Azé' ha befut ez a Csárli gyerek elrebeghet nekünk egy hálaimát. Mit össze népszerűsítettük itt a kocsmában. Az a minimum, hogy minden koncertjére ingyenjegyet ad majd és dedikálja nekünk az életútjáról szóló könyvét. A címe lehetne mondjuk: Zúg a szél szép fiúk! (gondolom ez a cím teljesen meglep)
Sajnos Csárli bátyó tehetségét eddig még nem volt alkalmam megtapasztalni, így könnyelműen nem is alkotnék véleményt.
De mégis, de csak azért, hogy ne legyek nagyon off!
Az nem derby! Ha csárlit megcsapkodja az asszony vagy esetleg fordítva az már igen. Az már derby! :)))