Magyar könyvet is olvasol vagy csak az idegen a szép?
Nem fogod elhinni, de Győrffi-től Padányiig, Kiszelytől Pap Gáborig sok mindent olvastam erről és az azt megelőző korról, azt hiszem nem tévedek ha a kijelentéseid alapján azt mondom 1. nem láttad a filmet (!), 2.A korról utoljára a közép iskolában hallottál.Nos mindkét pont teljesülése esetén kutya kötelességed megnézni és csak utána fikázni!
Amióta filmek vannak, azóta járnak az iskolák moziba. Vannak (voltak) kiváló szovjet filmek, és semmi baj, ha azt látták a gyerekek. Az, hogy egyes elvakult, magyarellenes gyűlölködőnek nem tetszik valami, az iskolák még megnézhetik. Nézzék is!
Érdekes. Ezt nem hittem volna. Na, persze kisgyermekként mi is részt vettünk kötelező mozi látogatáson. Csak nekünk nem annyira hazafias filmeket kellett néznünk, hanem szovjet műalkotásokat. Úgy látszik a fiúk ezt a régi időkből vették át.
Tudod, inkább a kezembe veszek egy könyvet, minthogy ennek az államilag dotált hülyegyereknek a filmjeit nézzem.
Sajnállak, ha ennyire kicsik az igényeid, hogy ily kevéssel is beéred.
Én a családommal együtt, önszántamból néztem meg a filmet több száz iskolás korból kinőtt magyar emberrel együtt és bármennyire is furcsának tartod, sokkal jobban tetszett mint jancsó piros helikopterei, pöttyös labdái és gyere ide - menj oda filmjei. Az egész mozi ülve maradt és megvárta a stáb listát is. Neked sem ártana megnézni és megismerni Hazánk (?) történelmét.
A Sacra Corona rendhagyó sikere
2001-06-20 (a nyomtatott MH cikke)
A legújabb magyar kosztümös közönségfilm, a Sacra Corona sikerét
elsősorban vidéken alapozta meg - derül ki a május végéig összesített
mozilátogatottsági statisztikából.
Koltay Gábor huszonöt kópiával forgalmazott alkotása az április 12-ei bemutató óta
május 31-éig 189 ezer 559 fizető nézőt vonzott. Ami érdekes, hogy ebből vidéken
135 ezer 645 néző, azaz 72 százalék, a fővárosban pedig 53 ezer 914 látogató volt
kíváncsi a filmre. Az átlagos helyár vidéken 294 Ft volt, Budapesten 518 Ft. A
Sacra Corona ezzel a nézőszámmal lekörözte a leghosszabb ideje toplistákon lévő
amerikai filmet. A Mi kell a nőnek? bemutatóját március végén tartották, s a film
főszerepét nem kisebb sztár, mint Mel Gibson játssza.
A Sacra Corona című film az összes vidéki multiplexben műsorra került,
Nyíregyházán, Debrecenben, Szegeden, Pécsett, Székesfehérvárott, Győrben és
Sopronban is.
A sikerhez hozzájárultak Kaposvár és Nagykanizsa kisebb többtermes mozijai,
valamint Miskolc két nagy multiplex filmszínháza. A multiplex mozik átlaghelyárait
ismerve az adatok Várhegyi Attila lapunkban közzétett nyilatkozatát támasztják
alá: a moziüzemeltetők, forgalmazók kitalálnak olyan konstrukciókat, amivel be
próbálják csalogatni a filmszínházakba az ifjúságot, például csoportos
kedvezményekkel - nyilatkozta a Sacra Corona kapcsán a kultusztárca politikai
államtitkára.
Koltay Gábor alkotása millenniumi filmként mintegy háromszázmillió forintos
költségvetésből készült.
A nézőszám megoszlása a főváros és vidék között közönségfilmeknél általában a
Sacra Coronáétól eltérően alakul. A tavalyi évben bemutatott legsikeresebb magyar
film, a több mint háromszázezres nézőszámot produkáló Meseautó adatait
vizsgálva például kiderül, vidéken 161 ezer 621 néző, azaz valamivel több mint 53
százalék látta Kabay Barna alkotását.
Az átlaghelyár vidéken 543,6 forint volt. Budapesten 139 ezer 688 mozirajongó látta
a filmet, az átlaghelyár 669,5 Ft volt. A Meseautó bemutatóját egyébként a tavalyi
év utolsó hónapjában, december 4-én tartották.