Keresés

Részletes keresés

Fortissimo Creative Commons License 2006.09.21 0 0 354

"Jót szórakoztam rajta, bár nem értek vele teljesen egyet.

Az Amit a szívedbe rejtesz-be szerintem se kellett volna a névelő, viszont a képek egy esküvőhöz tartozó jeleneteket szimbolizálnak, nem hiszem, hogy ehhez túl sok asszociációs készség kellene. (Bár lehet, hogy Worluk soha nem járt esküvőn. :-))"

Ugye milyen jó lenne, ha ilyen gondjaink lennének..:(
Előzmény: Fortissimo (353)
Fortissimo Creative Commons License 2006.09.21 0 0 353
OV alatt ilyen gondjaink voltak..
Mit tettek a hazánkkal??
Mindenki felelős, aki "ezek" (most regnáló hazudozók) kezébe adta a hatalmat!!
Előzmény: Devil Inside (-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.19 0 0 352
Csakhogy ez így nem is igaz!

Az USA-ban az egészségügyben több pénz van, mint a fegyveriparban, s azt a fityeszbagázs a Mikolával az élen pontosan tudja... meg is próbálják kaparintani...

...az állami vagyon, ami a magyar társadalomé volt, bizony széthordták, s ezt az MDF kezdte meg törvényesített privatizációval és kárpótlási herce-hurcával... az MSZP-SZDSZ nyilván szintén kapart, de kapar a fidesz is rendesen... egyik kutya, másik eb... szarrágók egytől egyig...

Előzmény: speaker (346)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.19 0 0 351
Aki emberi hazát szeretne, meneküljön

..hát ez nagyon szomorú lenne.. itt kell tenni és javítani a dolgokon, ha nem is egyszerű...

Előzmény: NMI (350)
NMI Creative Commons License 2001.11.18 0 0 350
A lopások tényére (nekem) elég bizonyiték az eltünt államvagyon. Népességfogyás ügyében volt egy nem túl nagy sikert aratott topicom, "Súlyos biológiai fertőzés Magyarországon" cimmel. Önkritikusan meg kell állapítanom, hogy vagy a provokatív cím, vagy érdektelenség miatt nem túl sok reagálás érkezett. A szakemberek elvándorlásával kapcsolatban meg annyit, hogy lassan már a nem szakemberek is követik őket. Aki emberi hazát szeretne, meneküljön.
Előzmény: lms (348)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.18 0 0 349
..bizonyitekok nelkul...

...inkább a bizonyítás igénye nélkül... miért mennek ki egy kis banki tartozás miatt és miért nem mennek ki hatósági emberek hatalmas villákhoz? ...lya igen, a magányvagyon...

OVi kimondta: ami a miénk, az - már - a miénk....

programot dolgoztak ki ezen problemak kezelesere

...az egészségügy bezsebelésére...

Előzmény: lms (348)
lms Creative Commons License 2001.11.18 0 0 348
Négyévente rablót választhatunk magunknak. Aki akar, bízzon valamelyik pártban, de különbség nincs köztük.

Dehogynem van. Biztosan nem sok, mert kicsi a cselekvesi szabadsaguk. A lopasok ugyeben csak ures vagdalkozasok mennek mindket oldalrol, bizonyitekok nelkul.

Az egeto kerdeseket mind a ket fo part latja, es mindektten tudjak, hogy korlatozottak a rendelkezesre allo eszkozok.

De a ket fo part strategiai celjai elteroek. Nem tudom, az MSZP-nek mik a strategiai celjaik, mert nem latom. Nem beszelnek rola. Semmi konkretumot nem mondanak. "Legyen jobb" ez nem egy megfoghato cel. Ha van nekik, mutassak meg. A 94-98 kozotti idoszak alapjan ugy tunt, hogy kormanyozni tudjak a hajot, hullamzo tengeren is de kapitanynak nem valami jok. Medgyessy nyaron megfogalmazott celkituzesei arra utalnak, hogy csak viharban tudnak kormanyozni, jo szelben nem annyira.

A fidesz felismert nehany olyan jelenseget, amely hosszabb tavon kritikus problemakat okozhat, amely mellett az egeszsegugy sanyaru helyzete kismiska. Ilyenek pl. a nepesseg fogyasa vagy a bizonyos szakmakban dolgozo szakemberek elvandorlasa nyugatra. Es programot dolgoztak ki ezen problemak kezelesere. Es ezt a programot el is kezdtek megvalositani. Strategiai celkituzesek nelkul nem lehet orszagot jol iranyitani. "A valasztasok megnyerese" nem strategiai cel...

Előzmény: NMI (347)
NMI Creative Commons License 2001.11.18 0 0 347
Hát vitatkozhattok, hogy ki, mikor, mennyit lopott. Mentség-e jelenleginek, hogy az előző többet... Egy biztos: Magyarország államvagyona magánvagyonná alakult tizenegy évben. Antall-kormá
ny szélesre tárta a kaput a bűnözés (államvagyon-lopás) előtt, a Horn-kormány meg a keritést is felrobbantotta. A jelenleginek meg esze ágában sem állt a maradék vagyon védelme, sőt. Szóval nem nagyon van, miben bízzunk. Négyévente rablót választhatunk magunknak. Aki akar, bízzon valamelyik pártban, de különbség nincs köztük.
speaker Creative Commons License 2001.11.18 0 0 346
Lehetelenség. A bolsik 94-98 között annyit raboltak, hogy már nincs mit.
Előzmény: Törölt nick (345)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.18 0 0 345
Nem különösebben vagyok híve azoknak, akiket emlegetsz, csak nézd meg, miket szóltam hozzá itt-ott a fórumon... nem mocskolódok, hanem felháborít a mocsok...

Aztán: nem a múltban kell vájkálni, mint teszik ezt előszeretettel a lassan már-már hűbérúri szintű "véletlen kézcsókjaival", egyházmelengetésivel, '56 ajnározásával a mai rendszer... álmokat akar csak adni, nem lehetőségeket, azt felmarkolják ők, s csurgatnak a körülöttük lihegő csordának...

...de ettől függetlenül sem értelek: nálam egy másik rabló rablása nem mentség az "aktuális" rabló rablására... aki rabló, kapja meg a társadalomtól a méltó elismerését, lehetőleg szűk és hideg cellában, mindegy az, hogy Medgyesinek hívják a 100e$-os üzelmével vagy Orbánnak a bányáival, tokaji borászatával, szegedi kórházi próbálkozásaikkal, pereputtyával... nem tudom honnan telt ilyen rövid idő alatt ennyi mindenre a korábban csóró egyetemistának... nagyon nem is érdekel, de mindig eszembe jut, amikor nekem a kisembernek adóznom kell, vagy amikor fennhéjjázva a TV-ről kivigyorog...

Nálad ez nem így van???

Előzmény: drambuie (344)
drambuie Creative Commons License 2001.11.16 0 0 344
"elnyomott"-nak:
személyedben a szelektív látás állatorvosi lovát tisztelhetjük? oly érdekes ugyanis, hogy valami apró optikai probléma miatt-e tán, de tény: nem tudsz a 94-98 időszakra fókuszálni. az ott a feltehetően számodra szimpatikusabb jelenleg veled együtt "elnyomott"-ként tengődő szegény mostani ellenzék akkorát szakított, hogy OV egész országimázs kp.-ja elmehetne hozzájuk néhány éves bentlakásos tanfolyamra és még akkor is csak a ködbevesző távlatból látnák a szoclib fiúk rajtszámát.
Előzmény: Törölt nick (340)
Tgyta Creative Commons License 2001.10.02 0 0 343

NÉPSZABADSÁG 2001. AUGUSZTUS 17., PÉNTEK, 59. ÉVFOLYAM, 192. SZÁM

Jogodban áll gyűlölni

Az Országimázs Központ egy meglehetősen költséges és még annál is értelmetlenebb kampányba kezdett. Magyaroknak reklámozza Magyarországot. Nagy a baj, ha erre szükség van. Ennek a furcsa kampánynak az egyik jelmondata ez: Magyarország. Jogodban áll szeretni. A szomorú valóság azonban egyre inkább az, hogy a hatalom azt üzeni polgárainak: jogodban áll gyűlölni.

Kedvedre gyűlölheted a cigányokat, zsidókat, melegeket, idegeneket, kisegyházak követőit, liberálisokat, baloldaliakat, úgyszólván mindenkit – ha azok közé tartozol, akik okosabbak és szebbek, és az igazság is mellettük áll (remélem, hogy jól ragadtam meg az új szegedi gondolat lényegét).

Közéletünkben elszabadultak az indulatok. Negatív energiák, ellenséges érzelmek, romboló ösztönök játsszák a főszerepet. Ez bizony valóban nagy baj. A közéletnek ez az eldurvulása már a felzárkózáshoz szükséges nyugodt légkört, az ország külső és belső konszolidációját fenyegeti. Ha nem teszünk ellene, akkor korántsem csak a gyűlölködés célcsoportjai, de vesztes lesz itt minden férfi és nő, aki hazánk határai között szeretné leélni életét és keresni boldogulását.

De ha ez a veszély ilyen könnyen belátható, miért nem ellene tesz a magyar kormány? Erre a kérdésre a pontos választ nem ismerjük, de talán jobb is nekünk. Egyre nyilvánvalóbb, hogy a kormány nem csak eltűri, hanem esetenként ösztönzi, bátorítja is közéletünk eldurvulását. A példákat hosszan lehetne sorolni, itt csak néhányat lesz alkalmam kiragadni ezek közül (ezért talán igazságtalanul keveset fogok megemlíteni a gyűlölet szítására irányuló kormányzati erőfeszítések közül).

Orbán Viktor szokásos szerdai rádióinterjújában egy mondattal sem utasítja vissza a MIÉP alelnökének nyílt rasszista kijelentéseit a Ferencváros eladása kapcsán. Ezt nem találja elégséges oknak a felháborodásra, ellenben az ún. osztrák virtcsaft annyira felbőszíti, hogy az osztrák gazdáknak azt üzeni: örüljenek, hogy ép bőrrel megússzák. Van benne valami: e hangulatkeltő megnyilatkozás után kész csoda, hogy egyetlen lincselésre sem került sor eddig.

Dávid Ibolya a Pepsi-szigeten felállítandó melegsátor ügyében az óbudai polgármester mellé áll, annak ellenére, hogy a bíróság alkotmányellenesnek minősítette a melegek jogainak korlátozását. Államtitkára, Hende Csaba, aki a kormány nevében válaszolt a parlamentben ifj. Hegedűs Lóránt MIÉP-képviselő cigányellenes és antiszemita felszólalására, egyetlen szóval sem ítélte el a képviselő rasszizmusát.

Sokan taktikainak vélik a kormány indítékait. De nekünk szinte mindegy, hogy belső meggyőződés vagy elvtelen alkalmazkodás vezérli őket. A lényeg az, hogy árad a szenny, árad a mocsok, kezdi átitatni az egész ország közhangulatát. Nem kell MTK-, illetve mostantól FTC- mérkőzésekre járni ahhoz, hogy értsük, mi fenyegeti társadalmunkat. Találkozhatunk ezzel a gyűlöletáradattal a médiában, az utcán, a munkahelyen, szinte mindenütt. A kór lopakodva fertőz – ami tegnapelőtt még felháborodást váltott ki, tegnap már csak rosszallást, ma már sajnos a közbeszéd része.

A Fidesz ki-kit-győz-le stratégiájában az indulatok kezdettől kulcsszerepet játszottak. Mára pedig a gyűlölet az egyik legfontosabb társadalomszervező elvvé vált. Ha azokat gyűlölöd, akiket mi sem szeretünk, akkor jogodban áll ezt tenni. A rendszerváltás óta ez az első kormány, amely nyíltan a negatív érzelmekre épít, ezen keresztül mozgósít, az alantas indulatok felhajtóerejére számít. Reméljük, hogy ez a számítás nem válik be, de amíg ez kiderül, mérhetetlen károkat okoz a társadalomnak és az országnak. Ez a működési elv emlékeztet az indiai kasztrendszerre. Bármelyik lépcsőfokán is állsz a társadalmi piramisnak, mindig lesznek olyanok, akik alattad állnak és akiket megvethetsz. Az élet sorscsapásai ellen vigasz lehet számodra, hogy indulataidat, keserűségeidet velük szemben szabadon és korlátozás nélkül kiélheted. Amikor a rendszerváltás felemelő vállalkozásába velük együtt belekezdtünk, nem ilyen világra vágytunk.

A minap az egyik világlap budapesti tudósítója azt kérdezte tőlem: mivel magyarázom, hogy miközben Magyarország karnyújtásnyi közelségbe került az uniós tagsághoz, addig az ország közélete egyre távolodik Európától, egyre kevésbé európai. Valamit mondtam rá, de válaszolni igazából nem tudtam. A kérdés azóta sem hagy nyugodni. Ma úgy tűnik, hogy a szemünk láttára foszlik szerte a rendszerváltás nagy ígérete és reménye, az ország gyors felzárkózása és európai beilleszkedése. A kompország még mindig imbolyog Kelet és Nyugat között. A korrupció, az idegengyűlölet, a rasszizmus keleti hínárja nehezen enged el minket.

Egyetértek azokkal, akik szerint a közélet hangneméért, a közhangulat alakulásáért az elsődleges felelősséget a mindenkori kormány viseli. Erről a felelősségről már beszéltem. Emellett kétségtelen felelőssége van a politikai pártoknak, a civil társadalom intézményeinek, a médiának és az egyes állampolgároknak is. Becsapjuk magunkat, ha azt állítjuk, hogy a kormányon kívül mindenki tette és jól tette a dolgát ebben az ügyben.

A gyűlölködés elhatalmasodásában a közélet jobbik és nagyobbik részének fásultsága, bénultsága és tehetetlensége is szerepet játszott. A liberális oldal stratégiája ugyancsak eredménytelennek bizonyult. A racionalista, aufklerista, a józan észre apelláló érvelés és meggyőzés nem alkalmas a közélet eldurvulásának megakadályozására. Ezen a módon leginkább azokra lehet hatni, akik amúgy sem fogékonyak a gyűlöletáradatra. De ez az érvelés őket sem mozgósítja semmire. A magyar társadalom immunrendszere szemmel láthatólag gyenge – a gyűlölködőknek, kirekesztőknek ez ad leginkább esélyt. A liberális demokrácia híveinek eszköztárából hiányoznak ez egyszerű, közérthető gesztusok, a mobilizáló elemek. Gyakran persze a fellépés maga is hiányzik. Az egyébként helyes és fontos érveket le kell fordítani a hétköznapi élethelyzetekre, fel kell mutatni minden ember közvetlen érintettségét. Ma nem mindenki számára világos, hogy a tét nagy, és nem csupán elvont értékekről, hanem nagyon is elemi érdekekről van szó. Ha a nyitott, toleráns társadalom célkitűzésével nem tudnak az emberek érzelmileg azonosulni, akkor félő, hogy a közélet balkanizálódását nem lehet feltartóztatni.

Sokan vannak, akik ezt nem akarják. Sokan szeretnének szabadon élni egy nyitott, félelem nélküli, diszkriminációmentes országban. Ezt azonban nem adják ingyen. Ha nem vállaljuk céljainkat, nem is érdemeljük meg azok megvalósulását. Nem szabad hagyni, hogy a gyűlöletbeszéd válasz nélkül maradjon, vagy a domináns vélemény látszatát keltse. Meg kell mutatnunk, hogy sokan vagyunk, és nem félünk. A modern Magyarország víziójából csak akkor lesz valóság, ha tettre kész hívei vannak. Tudnunk kell mozgósítani a társadalomban meglévő pozitív érzelmi energiákat, a jóra való készséget, az építő vágyakat. Biztos vagyok benne, hogy a társadalom józan többsége erre fogékony.

A jövő azon múlik, hogy a mai kiábrándultak, bizonytalanok és fásultak tömegei hova állnak. Ők aligha fognak a tehetetlenek, meghunyászkodók, szkeptikusok oldalára állni.

Szent-Iványi István
frakcióvezető (SZDSZ)

Tgyta Creative Commons License 2001.10.02 0 0 342

liberálmensevik Creative Commons License 2001.07.28 0 0 341
Kedves elnyomott,
ez olyan, mint a PGP - publikus és privát kulcs (szlogen) együtt jár.
A publikus szlogen :
"Magyarország - amit a szívedbe rejtesz"
A privát (de egyre nyilvánvalóbban az igazi) szlogen pedig :
"Magyarország sok-sok közpénze - amit a szíved fölötti tárcába rejtesz"
Sajnos ez van - nekünk 2002-ig ők jutottak.
lm
Előzmény: Törölt nick (340)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.28 0 0 340
Nem, kedves Jozan, ez a szomorú valóság. Lehet, hogy Te nem így látod, de akkor nem látsz tovább az orrodnál... Tedd csak elfogulatlan mérlegre az ország '89-es egyedekre és egzisztenciális helyzetére súlyozott - hagyd csak el a szupergazdagokat és a hajléktalanokat - relatív helyzetét és a mait... Szar volt a globális helyzet, ám most még szarabb...

A "reklámhadjárat" eredménye a készítők, megbízók zsebében landoló százmiilókban - ha nem milliárdban, ami "csak" 25% nyereség, de szeretném én látni a mérleget, hogy X db plakát, X óra TV-idő, hogy osztani tudjak - mérhető, kivett Ft-ok "csengése"...

Ettől nem nőtt a hazaszeretet, nem csökkent a belső feszültség az emberek - cigány-zsidó-egyéb etnikum - között, csak rá lehet fogni... Menj csak el személyesen az elmúlt 12 évben már teljesen elnyomorodott falvakba, az ottani cigánynegyedekbe, s kérdezd meg, hogy most már jobban szeretik-e a hazájukat :-((( Rám meg mond azt nyugodtan, hogy demagóg vagyok, dumálok érvek nélkül...

Előzmény: Jozan (339)
Jozan Creative Commons License 2001.07.27 0 0 339
nekünk meg pechünk... ami igen sokba kerül még az országnak... közel a jövőjébe...

duma, érvek nélkül.

Előzmény: Törölt nick (337)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.27 0 0 338
...ha a reklam alapveto celja nem az volna, hogy igyekezzen a fennallo ellensegeskedest elsimitani

...és Te ebben valóban hiszel, vagy csak így gondolod???

Ennek a "reklám"-nak a célja nagy mennyiségű és könnyű, ám nehezen ellenőrizhető pénzkivétel volt a célja, amit el is ért... én meg ezt gondolom...

Előzmény: net-boy (328)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.27 0 0 337
ha máshoz nem is, imázskampányhoz ért, hiszen ök tornászták fel a fideszt

No igen, volt tornászás, meg volt egy pár szavazó is emiatt... kérdés, lesz-e legközelebb... ám azért abban volt némi szerencse, ami a választási szisztéma hibája igazából... nekünk meg pechünk... ami igen sokba kerül még az országnak... közel a jövőjébe...

Előzmény: Jozan (335)
Rhodosi Mennon Creative Commons License 2001.07.27 0 0 336
Flavius a legjobb példa arra, hogy lehet megőrizni és beépíteni a nacionalizmust egy teljesen idegen közegben. Még ha ételrecepteket írt volna, akkor se tudott volna másról zengedezni, csak a zsidó nacionalizmusról.
Előzmény: Jozan (333)
Jozan Creative Commons License 2001.07.27 0 0 335
Hát ez olyan "megint nincs rajta sapka" mert egy másmilyen kampányt agyonfikáznának a nemzetieskedése miatt. De ezt már írtam vala. Meg azt is, hogy a jó reklám akkor is hatásos, ha nem akarom hogy hasson. És a happyend ha máshoz nem is, imázskampányhoz ért, hiszen ök tornászták fel a fideszt a 94-es 7%-ról a kormányzati pozícióig.
Előzmény: Rhodosi Mennon (334)
Rhodosi Mennon Creative Commons License 2001.07.27 0 0 334
>>Kádárék nem nyaltak ilyen mélyre az oroszoknak

Nem kellett leszerelniük egy ellenséges sajtót... De lehet, hogy ez csak az én fixa ideám és netboy látja jobban.

Erről még csak annyit, hogy az MDF-et egykor pont az ilyen óvatoskodása miatt utálták meg az emberek. Nincs visszataszítóbb a plebs számára, mint a határozatlan vezető. Ha egy vezető párt direkt érezteti a néppel az alárendeltségét, az nagyon rossz taktika. Szerintem a reklám készítői a szoclibnek dolgoznak.

Előzmény: Jozan (331)
Jozan Creative Commons License 2001.07.27 0 0 333
Flavius meglehetösen keresztény szemmel írt.
Előzmény: Rhodosi Mennon (332)
Rhodosi Mennon Creative Commons License 2001.07.27 0 0 332
Kissé eltávolodunk a lényegtől. Nekem az volt ezzel a reklámmal a bajom, hogy jó arra amire szánták, és hogy giccses, tehát elsősorban stilisztikai kifogások. Hogy kik szerepeltek benne és miért, az önmagában mellékes. Tőlem csináljanak ezer filmet róluk. Bár szar zenén és a giccses stíluson kívül az is bosszantó, hogy megint a zsidó nacionalizmus jelenik meg a készítők részéről. Engem taszítanak a nacionalizmus ilyen burkolt formái, hihetetlen, hogy 2000 éve mindig ugyanaz a téma megy. Mondom, olvasd el Flavius a "római" írásait, és rögtön megérted mire gondolok.

Előzmény: Jozan (331)
Jozan Creative Commons License 2001.07.27 0 0 331
Kádárék nem nyaltak ilyen mélyre az oroszoknak

Nem kellett leszerelniük egy ellenséges sajtót... De lehet, hogy ez csak az én fixa ideám és netboy látja jobban.

Figyeld csak: volt egyetlen miép-reakció is, amely a reklámban a zsidók túlreprezentáltsága miatt emelte fel a hangját? Nem emlékszem. Pedig nekik aztán ki van hegyezve a fülük az ilyesmire.

Előzmény: Rhodosi Mennon (329)
Rhodosi Mennon Creative Commons License 2001.07.27 0 0 330
Itt is lehetett volna hortobagy, gemeskut meg hid kilenc lukkal, bo gatya es gulash zuppe de ez a reklam nem kulhonba hanem itthonra keszult

Nem ilyesmi kell, azt itthon mindenki utálja. Jócskán vannak pozitív hagyományok ezeken kívül, amik az összetartozást erősítik.

Mert ez a reklam elsosorban azoknak szolt, hogy vegyek eszre: egymas mellett is lehet bekeben elni es nem csak egymas ellen.

Régi szabály, hogy a kisebbségek kihangsúlyozása a többség előtt sok mindenre jó, de a megbékélésre semmiképpen nem. Elsősorban ingerlő hatású. A békéhez mindig a többséget kell megnyerni. Ha elkezdjük a kisebbségeket hangsúlyozni, aminek se vége se hossza, akkor nagy valószínűséggel a weimar-effektus áll elő.

Előzmény: net-boy (328)
Rhodosi Mennon Creative Commons License 2001.07.27 0 0 329
Én láttam egy külföldi reakcióját, aki azt hitte, hogy egy izraeli folk filmet reklámoznak a TV-ben. Kétségkívül a zsidó motívumok dominálnak a reklámban. Csak csendben jegyzem meg, hogy Kádárék nem nyaltak ilyen mélyre az oroszoknak. Ezt azért nem kellett volna. Ilyesmit eddig csak a hitgyüliseknél láttam, akik hangosan hirdetik miséiken Izrael felsőbbrendűségét. Szerintem azért nem vagyunk ennyire kiszolgáltatott helyzetben.

Előzmény: Jozan (327)
net-boy Creative Commons License 2001.07.27 0 0 328
Kedves Mennon:

"amiben a látványosságokat és a kulturális örökséget hangsúlyozták. "

• Hja, az a CNN-re valo!
    Itt is lehetett volna hortobagy, gemeskut meg hid kilenc lukkal, bo gatya es gulash zuppe de ez a reklam nem kulhonba hanem itthonra keszult es egyetlen percig ne hidd, hogy lett volna szo zsidokrol es ciganyokrol benne ha a reklam alapveto celja nem az volna, hogy igyekezzen a fennallo ellensegeskedest elsimitani. Mert ez a reklam elsosorban azoknak szolt, hogy vegyek eszre: egymas mellett is lehet bekeben elni es nem csak egymas ellen.
  • Előzmény: Rhodosi Mennon (324)
    Jozan Creative Commons License 2001.07.27 0 0 327
    Nem tudom kik sorakoztak fel a Fidesz mögött, de a reklám készítői zsidó származásúak voltak, egy a stílus alapján egyértelműen látszik

Nem tudom, hogy zsidó származásúak voltak-e, de ez mindegy. A reklámklipben nem csak zsidó esküvö van, egész pontosan három ifjú pár képei keverednek és legalább egy vágásban határozottan katolikus templomi háttér van, bár a zene végig erösen klezmer stílusú. Az arányt nem mértem (szaporák a vágások -- ami a hangulatépítö reklámok sajátja), tényleg úgy tünik, mintha a zsidó motívum túlsúlyban lenne, de talán csak a zene miatt, és akkor sem a reklám készítöi miatt, hanem hogy az ellenzéki pártok "már megint egy magyarkodás" kezdetü kritikájából kifogják a szelet. A zene meg kifejezetten tetszik nekem, de mondom, ízlésekröl nehéz vitatkozni.

Előzmény: Rhodosi Mennon (326)
    Rhodosi Mennon Creative Commons License 2001.07.27 0 0 326
    Súlyosan félreértettél. Nem a Fideszről beszéltem, hanem a reklámról. Nem tudom kik sorakoztak fel a Fidesz mögött, de a reklám készítői zsidó származásúak voltak, egy a stílus alapján egyértelműen látszik. Ez a reklám olyan, mintha Izraelt akarná népszerűsíteni, a zsidó néplélek spontán megnyilvánulása. Ha olvastad már Josephus Flaviust, akkor érted miről beszélek.

Ez egyáltalán nem baj, de vajon mi köze lehet a magyar országimázshoz?

Előzmény: Jozan (325)
    Jozan Creative Commons License 2001.07.27 0 0 325
    Ezen a területen valami komolyabbat kellene felmutatni

Mondom, arra nincs kereslet. A népnek a giccs kell.

láttam szimpatikus országreklámokat, pl. a CNN-en ilyen volt régebben a Töröko. reklámja

A szomszéd nöje mindig zöldebb. Meg aztán a török imázsreklámot hiába fikáznád itthon, annak nincs belpolitikai értéke -- de próbáld csak meg a törököknél, ott nem fog mögötted felsorakozni a sajtó kétharmada. Lenyomnának mint vak a poharat.

Amit itt véleményként elöadsz, most már látom, szimpla fikázás, belpolitikai vélemény, a "fidesz=szar" újabb manifesztációja. Azaz fölösleges róla vitatkozni.

Előzmény: Rhodosi Mennon (324)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!