Nem általánosítani akartam, csak fel szerettem volna hívni a figyelmet arra, hogy a lentebb vázolt folytonossági hiány nagy mértékben csökkenti a fal hőszigetelő képességét.
:-)
Nem, Atyus, az ablak nincs kiverve: az ablakkeret kell csak belőle, az éghető.
Mellesleg ezek csúnya következtetések, nem lehet általánosítani. Ismerek olyat, ahol az ajtók-ablakok teljesen hiányoznak a fenti okokból, de olyat is, aki szegényen bár, de saját kis házban, patyolattisztán tartja a családot, sőt, olyat is, aki 20 millás Mercivel jár, és a sajátjai közül vagy 50-60 embernek ad rendszeres munkát és jövedelmet. (Adót is fizet) Meg aztán van még másmilyenebb is.
Nocsak, nem gondoltam, hogy az asszonyka energetikus :-))
A vályog jó tulajdonsága továbbá, hogy ha huzamosan vizet kap, szétázik, és összedől a ház. Előnyös lehet egy nedves környéken, nemde?
Nem értem én ezt. Ha itt-ott kapnak lakást: erőszakos asszimiláció.
Ha egy tömbben: gettósítás?
Akkor mi legyen?
Úgy látom, adni se könnyű nekik. Egy asszony nyilatkozott a múltkor, akinek most építik újjá a házát Beregben, téglából a vályog helyett. Előrebocsátotta, hogy valakinek majd a megnövekedett (??) fűtési költségeket is állni kell, mert a vályogház jó meleg volt, a tégla meg hideg lesz!
"Szegényeket és cigányokat telepítenének borsodi falvakba
június 18. 9:29
[Népszava]
Borsod-Abaúj-Zemlpén megyei cigány kisebbségi önkormányzati képviselők ötlete, hogy elnéptelenedő településekre romákat és szegényeket telepítsenek. Az átköltözők a földműveléshez, az állattartáshoz állami és európai uniós forrásokból támogatást kaphatnának. A képviselők felmérést kívánnak készíteni arról, hogy a kiszemeltek vállalnák-e, hogy elköltözzenek egy olyan településre, amely elöregedett, esetleg elnéptelenedett, ahol állami segítséggel új életet kezdhetnek. A nyomortelepen élők jobb életkörülményeket biztosító lakáshoz és megélhetési lehetőséghez juthatnának. Az elnök hangsúlyozta: az elképzelésnek nem a települések elcigányosítása a célja, a projekt akár a munka nélküli diplomások előtt is nyitva áll. Miklóssy Endre, az FVM főtanácsosa úgy nyilatkozott, hogy a tárcának még nincs kialakult álláspontja a projektet illetően, de támogatják a témában augusztusban megrendezendő konferencia ötletét. Ladányi János szociológus figyelmeztet arra, hogy a romák és a szociálisan hátrányos rétegek egybeköltöztetése növeli a társadalmi elszigeteltséget."