Keresés

Részletes keresés

KORNhulio Creative Commons License 2005.04.03 0 0 552
:)
Előzmény: Törölt nick (551)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.03 0 0 551

Jó, akkor maradj otthon.

Előzmény: KORNhulio (550)
KORNhulio Creative Commons License 2005.04.03 0 0 550

A sátorban. Ezért egy hetet? És ekkora hepajt? És ömlengést, hogy mimekkorafaszagyerekek vagyunk?

Az Opeth a minimum. Szükséges, de nem elégséges, hogy betegyem oda a lábam. A sok vadkempingező, meg földporoló, meg fogyasztó majd úgyis megteszi ezt helyettem.

Ja, ó még Illés is lesz. Izzadtságszagú erőlködés az egész.

Előzmény: Törölt nick (549)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.03 0 0 549
Lesz Opeth is.
Előzmény: KORNhulio (548)
KORNhulio Creative Commons License 2005.04.03 0 0 548

Asszem folytatni kell ezt a topikot. Olyan e-mail érkezett néhány napja, amely kiprovokolja a topik felélesztését.

Tárgy:  ...és ez még csak a kezdet!

Gőzerővel folyik a Sziget 2005-ös programjának szervezése, a szervezők – a hazai előadók mellett - több mint száz nemzetközi fellépőt ígérnek a Fesztivál porondjain augusztus 10-17. között. A meghívott külföldi sztárok közel 20%-a már visszajelzett, hogy részt vesz az idei rendezvényen, de számos további nagy névvel zajlanak még tárgyalások. Franz Ferdinand, The Hives, Underworld, Morcheeba, The (International) Noise Conspiracy, Mory Kante és sokan mások már biztosan itt lesznek.

Bővebben: http://www.sziget.hu/fesztival/

Fel- és leiratkozás hírleveleinkre:
http://www.sziget.hu/fesztival/hirlevel/

MI EZ VAZZEG? Mory Kante-tól essek hasra vagy Hives-tól? Netán Trainspotting-nosztalgiától fűtve az Underworldtől? Albániában biztosan hasra esnének ilyen bejelentéstől, de ez itt csak szánalmas.

Egy hét. Ezért? Gyerekek, ismerjétek már be, hogy bukta az egész. Mármint ha a kulturális értékeket valaki számításba veszi egyáltalán.

A "sokan mások már biztosan itt lesznek" a legjobb. Izzítom is a pénztárcám.

Toth Andras Creative Commons License 2001.11.30 0 0 545
Na bazz :) szet rohogtem magamat :) Nagyon elkapattad magadat, de egyetertek. Mondjuk a topikban mar megvedtem a Load/Reloados Metallicat, arra most nem terek ki.
De majd valaszolok hosszabban de most el kell rohanjak!

"vasari romagyerek utlegeli..." Ez volt a csucs :DDD

Előzmény: Törölt nick (538)
Toth Andras Creative Commons License 2001.11.30 0 0 544
Pedig nem lettem meg:)
Előzmény: araf (537)
Supernovablaster Creative Commons License 2001.11.29 0 0 541
Kicsit elragadtattad magad...

Előzmény: SOWHAT (540)
SOWHAT Creative Commons License 2001.11.29 0 0 540
Hyperspace, rave U2 meg bizottság = gáz.
Előzmény: Törölt nick (538)
araf Creative Commons License 2001.11.22 0 0 537
Olyan tavalyi a hasad....
Előzmény: Toth Andras (536)
Toth Andras Creative Commons License 2001.11.21 0 0 536
Jajj, ez lemaradt:
"Van meg ido! Nincs meg a vilagnak vege
egy" Kispalos "agyvelot a tenyerembe kerek!"

Valamikor fel szeretnem dolgozni a Noi agyvelo c. szamot :) Tiszta metal, a '80-as evek elejerol. :)

Toth Andras Creative Commons License 2001.11.21 0 0 535
"Hát, gyere el 18-án este a budapesti Trafó klubba, ott lesz minimal-art."
Megint joval kesobb csekkoltam meg, minthogy elmehessek :( vagy :)??

"Bingo!"
Jo' van,na! Nem sokat agyaltam a technorol a zsigeri ellenszenv miatt, amit meg anno olyan zenekarok valtottak ki, hogy ... huhh mar csak kodosen vannak meg, hogy "House attack?" vagy mi, az a gagyi magyar 1 dagi ""rappercsaj"" es egy 1 db "enekeslany" ket "DJ"-vel :) vagy hogy.
Meg azok, akik ilyen szovegeket irtak, hogy: "full house teboly" "giga-miga hangero" stb.
Asszem ezt tulmagyaraztam, de igy mar erthetobb :)

"Ennyire jó megfogalmazást még nem hallottam, ezt használni fogom... : )))"
Kosz :) Sokat agyaltam, mig letisztult :) Ezt is a sok Kispalos ismerosom jogos basztatasara talaltam ki (mer' ok olyan alternativok)

"az általatok padlóra húzott kispál is persze ide tartozik"
A Kispal temat kedves haverjaim es "igen kedves holgyismeroseim" miatt eroltetem, mert a falra maszom attol, hogy "A Magyar Alternativ" szerepkorben tetszelegnek, mikor az a Bizottsag meg a Tudosok meg ezek. Ha, mint alteros szoftrock/pop zenekarkent futna (meg a Quimby is ebbe a kategoriaba tartozik, es ez nem feltetlenul pejorativ), akkor semmi bajom nem lenne veluk. Egyebkent kedvelem par szamukat, meg Lovasi nyilatkozatait is.

Es szerintem sem a szammal van bajuk az osrajongokkal. Egy rajongo orul, ha tobb ember is szereti amit hallgat. Itt az a kerdes, hogy miert szereti tobb ember: azert mert a zenekar a sikert hajszolja vagy azert mert fejlodtek es jobb promociot kaptak.

hide u Creative Commons License 2001.11.09 0 0 533
ja, az popzene, de szerintem jó popzenere kurvára szükség van. És jó, vállalható popzene van, csak az sem kerül előtérbe mert a média csak a gagyit bírja el. Írjak példát a nemgagyipopra? ok: moloko, air, smash mouth, akár még a u2 is, meg magyarok: hs7, fish!, rémember és az általatok padlóra húzott kispál is persze ide tartozik. Normális zenekultúrájú országban ezeknek kellene a rádiókban szólni legtöbbet meg persze mellette sokkal nagyobb tér kéne az undergroundnak de ez meg ördögi kör ugye mert ha van neki nagy tér akkor már nem is underground, ez egyébként feloldhatatlan: az "alter"-nek bélyegzett zenekarok többsége keresi a felszínre törést, mert miért ne keresné, hiszen az a célja hogy több emberhez juttassa el a mondanivalóját. Közben meg az ősrajongóik általában fanyalognak hogy miért van az hogy már nem ötvenen hanem háromszázan meg nem háromszázan hanem kétezren vannak a régi kedvenc koncertjén. Pedig lehetne toleráns az ősrajongó, mert ha állt már színpadon akkor tudja, hogy jobb 300 embernek játszani mint ötvennek. És innentől akkor hol a határ underground zenekarok/dj-k meg nemunderground zenekarok/dj-k között?
diesel()diablo Creative Commons License 2001.11.06 0 0 531
"A sok hulye alteros picsa meg azt hiszik magukrol, hogy ok "kurva alternativak", mert rossz izlessel parositanak par ruhat, lehetoleg noietlenul oltoznek, de amint Bizottsagot mutat nekik az ember a sirba mennek... :( Szomoru az en szivem. " ---ez menniyre igaz és helyes gondolat!!! én még kiegészíteném ezekkel a hátul feltúrt hajú kislányokkal is: görbehátúak, nőietlenek, és buták. én meg nem vagyok elfogult!
hehejj
Toth Andras Creative Commons License 2001.11.06 0 0 530
En valamikor amikor 16 voltam voltam eloszor a szigeten. Elso elmenyem: odajon egy pank erthetetlenul beszelve es megkerdezi:
Bocs haver, van egy szal szigid?

Kb. azota sem lett jobb a velemenyem: azota csak a por lett nagyobb, tobb a kocsog, es senkit nem lehet megtalalni. Azert erdemes kimenni, mert neha talalkozik egy ezer eve nem latott ismerosevel az ember, meg a Sziget 1 hete alatt nem nagyon lehet mashol talalkozni, csak bent.
Ennyit tud.
Na jo, neha becsuszik egy-ket eloado akit megnezek, de meg az sem biztos, hogy jo a keveres.
Moonspellen pl. tragedia volt, hogy lehalkitottak oket. Kozepen altam, a pogozok kozeleben, es csak kicsit kellett hangosabban beszeljek, mint altalaban. Szoval ne...

Előzmény: diesel()diablo (516)
Toth Andras Creative Commons License 2001.11.06 0 0 529
"Hadd mondjam el UTOLJÁRA."
Jo-jo, nem kell kiabalni! :)) Ehh, szoval te azt a definiciot osztod, amit Maci a Bizottsagbol (neki is van valami klubja, ahol monoton technot nyomnak a fiaval): a techno monoton, es a szivritmushoz van koze. OK. Meg nem a dallamrol szol. Ez egy tok erdekes koncepcio, minimal-arthoz van koze. Sajnos nem sok igenyes minimal-art produkciot lattam eddig meg technobol.

"egyáltalán nem tömegzene"
Ez a fajta techno nem. De amivel nap mint nap szembesulok a techno egisze alatt, az csak lebutitott pop. Mint ahogy a Kispal (a hasonlatod szinte szorul-szora az volt, amire gondolni szoktam a Kispallal kapcsolatban :)) is egy soft-rockkal, alterral fuszerezett POP produkcio.
A sok hulye alteros picsa meg azt hiszik magukrol, hogy ok "kurva alternativak", mert rossz izlessel parositanak par ruhat, lehetoleg noietlenul oltoznek, de amint Bizottsagot mutat nekik az ember a sirba mennek... :( Szomoru az en szivem.

"hanem más, egyébként spirituális élményről"
Egyebkent lehetne koze a meditaciohoz, es igy semmi koze nincs sem a popkulturahoz, sem a mulatohelyekhez. A sok dob altalaban spiritualis :). De mondjuk nem tudom elkepzelni azt a sok magukat technosnak vallo drogos kocsogrol, hogy a tancparketten idetlen, rossz ritmusban topogva katarzisuk lesz, vagy tokre elszallnak, segedeszkozok nelkul.

Előzmény: Törölt nick (517)
Toth Andras Creative Commons License 2001.11.06 0 0 528
"életszerűtlen lobotómiás kis görcsök az alakjai"
Mi, truemetalosok szerepeltek a kemenykalapban :DD (Nagy Szmajli:))??
Előzmény: Törölt nick (523)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.06 0 0 527
kemény az élet, tele van csalódásokkal, elvárásaink rendre a porba harapott kígyó sorsára jutnak, így van ez, már csak, s bár nem nekem fáj, hogy miattam kell csalódnod, mégis óvón tanácsolom, tőlem többet ne várj, mit adhatok: keserűséget és frusztrációt, na.

egyébként azt hiszem, kicsit túloztam, a brumi az iskolában bizonyos mértékig hardcore paródia. inkább a "gézengúzok..." sorozatot illet volna mondanom, keményen ott van a szeren.

Előzmény: livefast (526)
livefast Creative Commons License 2001.11.06 0 0 526
Hát, ez kimerítő válasz volt, köszi.
Kicsit ugyan többet vártam tőled, de sebaj.
Előzmény: Törölt nick (523)
araf Creative Commons License 2001.11.05 0 0 525
"szerintem a málnaszörp és szalmaszál nagyon király"

yesyesyes

Előzmény: hide u (524)
hide u Creative Commons License 2001.11.05 0 0 524
szerintem a málnaszörp és szalmaszál nagyon király
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.05 0 0 523
ne heccölj már, rengeteg gyerekkönyv van, ami tutkón el tud szórakoztatni, pl. fecskés és fruskák a kedvencem, de a keménykalap, hát az valami röhej, kábé brumi az iskolában , annyira életszerűtlen lobotómiás kis görcsök az alakjai, most hadd ne menjük bele, a-tól z-ig egy borzadály, kezdem megérteni a késő harmincasokat, miért olyan depressziós bagázs. ilyen gyerekkorral vazz... nyilván csak az európa kiadó és tsai jöhetett ezek után...
Előzmény: livefast (522)
livefast Creative Commons License 2001.11.05 0 0 522
off ugyan, de miért gáz a Keménykalap, pontosabban mi annyira gáz benne?
Egy gyerekkönyv - talán nem a saccra huszonx éves fejeddel kéne megítélned, nem?
Előzmény: Törölt nick (520)
diesel()diablo Creative Commons License 2001.11.05 0 0 521
hát, nekem sincs gondom a szigettel, én élvezem, nagyrészt. igaziból nem is nézek semmit meg, csak jrákálok, meg iszok, meg rohangálok, meg eszem, tehát olyasmit, amihez nem kéne menni a szigetre, de azért mégis jó tud lenni az. engem tényleg leginkább csak a váci utca fíling zavar, főleg a 'főuccákon', az undorító. ja, meg az a sok faarc, kijönnek, és egy jópofa arcot sem tudnak vágni. egymást nézik, meg magukat figyelik, hogy nehogy véletlenül mást csináljanak, mint ahogy kell viselkedni a szigeten. ilyenkor látod szimpik a pankok, de csak azok, akik igazán, rosszullevősen részegek, és asse tuggyák hol vannak.
Előzmény: Törölt nick (520)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.05 0 0 520
mondjuk ezek a generációs szakadékok igen szemléletesen tárultak föl előttem, mikor hétvégén teljes véletlenségből elolvastam a keménykalap és krumpliorr nevű könyvet, és el voltam hűlve. na jó, mégha levesszük a vadliba örs c. komenista sallangot, akkor is, tiszta gáz már az a könyv, és mindössze egy tíz évvel az én kiskamaszkorom előtti alakok meg hősök.

ill. az is elég szar, mikor a volt gimis osztálytársak az esküvői meg keresztelői meghívókat küldözgetik, múltkor az egyik kis kártyából csigát csavartam, és valahogy piszok nihilistán éreztem magam, miközben szívtam

szigettel szerintem végső soron nincs komoly bajom, alapból szar lóhányás a szósöl invályörment köröttem, ehhöz képest sziget semmi durva.

Előzmény: diesel()diablo (519)
diesel()diablo Creative Commons License 2001.11.05 0 0 519
hát igen. bár ennek is megvannak az előnyei asszem.
én mondjuk rúgtam már be az uccsó oszt.kir. óta, elég emlékezetesen.
Előzmény: Törölt nick (518)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.05 0 0 518
egy mondatban is megfogalmazhattad volna: szenilis vén hülye lettél, naná

egyébként osztálykiránduláson idestova 12 éve voltam utoljára, de ahogy így mondod, tényleg berúgtunk

Előzmény: diesel()diablo (516)
diesel()diablo Creative Commons License 2001.11.05 0 0 516
ezen már én is sokat gondolkoztam, de inkább az a helyzet, hogy akik most annyi idősek, mint mi voltunk az első szigeteken, mondjuk 15-16-17 évesek, tehát most kezdik a szigetelést, valszeg nekik is sokkal többet jelent ez, mint fog mondjuk 5 év múlva. nyílván változik a dolog, egyre több az ember, ami kicsit zavaró, sőt. de inkább azzal van gond, hogy mi nőttünk ki belőle. ha belegondoltok, akkor egy régi nagy ivászat olyan szépnek tűnik, ami modjuk egy osztálykiránduláson történt, 5-6 éve, és csodálkozunk, hogy mostranáűban miért nem jön össze egy olyan. de aztán majd 5 év múlva már a maiakra fogunk emlékezni úgy, hogy mekkora volt már!
sajna ez így van. nem (csak) a szigettel van baj.
Előzmény: araf (515)
araf Creative Commons License 2001.11.04 0 0 515
Üdv hide u!

az előbb kivágott a Zindex,de megpróbálom újra.

tehát: nem azzal van a gondom, hogy divat lett, hanem azokkal az emberekkel, akik tényleg csak azért jönnek el,hogy elmondhassák, hogy itt voltak. szerintem az a gond, hogy ők egyre többen lesznek, és a programok is kezdenek ezekhez az emberekhez igazodni. Érthető: több ember, több pénz. viszont ez már rég nem az eredeti sziget. jó, igaz, jobb mint ha csak egy színpad lenne a domb aljában, meg a világzene,színház stb. nagyon bejönnek.
de ezek az emberek, akik mostanában kezdtek el feltünedezni, tisztelet a kivételnek, már nem érzik át azt az érzést, ami akkor volt, amikor én (mi) kezdtem. szerintem tudod miről beszélek, mert ahogy írtad te is "majdnem ortodox szigetes " vagy

hide u Creative Commons License 2001.11.04 0 0 514
persze, de attól hogy valami divat még lehet jó, engem ez nem befolyásol negatív irányba. Szerintem a szigeten még mindig jóval nagyobb százaléka jó arc az embereknek mint kint az utcán. És ha valami nekem bejön, akkor nem fogom csak azért fikázni mert divat lett. Ennél többen pedig már úgysem lesznek, betelt a hely idén teljesen. Szerintem mindneki megkapja amit szeret és ez nekem elég.
Előzmény: araf (513)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!