Keresés

Részletes keresés

jaqi Creative Commons License 2007.10.04 0 0 547
Sziasztok! Bár kicsit halott a topik, de azért beírom ide is!

A IX. kerületben a József Attila lakótelepen egy 50nm-es frissen felújított panellakás nagy szobája kiadó, 1 vagy 2 ember részére. (kettőnek talán jobban örülnék) (2 szobás, a kis szobában én lennék)
Értelmes (vagyis tanulni akaró vagy esetleg dolgozó), kevésbé bulizos, nyugodt lakótársat keresnék.
Lakás bútorozott és teljesen felszerelt. Nagyon csendes helyen van.
Ha érdekel, vagy ismersz olyat akit érdelekhet, akkor írj nekem mailt.
1 fő esetén a bérleti díj: 25000ft/hó +rezsi fele, 2 fő esetén: 16700/hó + rezsi harmada.
szaki2_d Creative Commons License 2005.12.22 0 0 546
Kaponyi suxx, mkire megjegyzést tett, aki nem tudta szószerint az anyagot. Egy köcsög.
Előzmény: muybien (474)
szaki2_d Creative Commons License 2005.12.22 0 0 545
Nyáron végeztem az nk szakon, hát mit mondjak. Hasznosnak hasznos volt, de nem ebből élek meg.

Kemenszky nekem is fura hogy magázódik, pedig alig idősebb nálam, ( lehet hogy nem is idősebb :) ) Amúgy az nk tanszéken ő meg az ali voltak jófejek, (a legjobb arc a forman, igaz, hogy ő a földrajz tanszéken van, de a legtöbb nk-s találkozik vele), a többi viszont elég gáz, jeszenszkyvel az élen, de hát egy "jobb"(?)os politikuson nem tudok már meglepődni.

Horváth Jenő beugrós évszámai meg röhejesek. Igaz nekem az évszámokkal nem volt gondom.
Előzmény: muybien (474)
fokukac Creative Commons License 2005.12.08 0 0 544
jaja... lapozgatja a könyvet, közben fel-felnéz a plafonra, és olyanokat tud kérdezni, hogy mire a végére ér, már nem emlékszel a kérdés elejére, vagy teljesen triviális dolgokat kérdez halál bonyolultan, hogy nem tudod, hogy most mire gondolhat... :)

egyébként mennyire nem korrekt már, hogy nekem fejből kell tudnom mindent, ő meg nem fejből kérdez... :)
Előzmény: Törölt nick (542)
zepp Creative Commons License 2005.01.20 0 0 543
Hát, azóta előnyére változott a rendszer, csak írásbeli van. Voltam is, mondjuk azt jól éreztem, hogy az előadások senkit nem fognak érdekelni, és tényleg, szóval azokkal feleslegesen töltöttem pár napot, a könyvre meg nem maradt időm, kb. a negyedét olvastam el... ezek után beadtak egy olyan sort, amit jórészt lehetett tudni, ha 'képben vagy', és ha más tárgyakat rendesen tanultál, de főleg az elsőn van a hangsúly, amolyan 'általános közgáz műveltség' kellett hozzá. Én mondjuk tanultam bank- és pénztörténetet, meg ebben a félévben volt gazdpolom is, arról nem is beszélve, hogy szerettem az MVP-t, meg követem az eseményeket, szóval egy négyesre jó voltam, de potyogtak rendesen a kettesek-egyesek, ötöst pedig én nem is láttam:)
Előzmény: fokukac (541)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.20 0 0 542
van egy olyan érzésem, hogy én nála szóbeliztem... a tételeket tutira jól tudtam (beletrafáltam, de nagyon:)))) erre elővette a könyvet, hogy akkor talán nézzük, hogy állok az egésszel... minden fejezetből kérdezett néhány rohadt durvát.. végül megszánt és a tételekre való tekintettel átengedett...
Előzmény: fokukac (541)
fokukac Creative Commons License 2005.01.20 0 0 541
életed eddigi legnagyobb szopatására készülj fel...

hacsak nem tudod szóról szóra az egész könyvet... :))

nálunk ez úgy zajlott, hogy két módja volt a vizsgának.
1. nagy zh, másfél órás
2. kis, "beugró" zh + szóbeli.

persze majdnem mindenki az utóbbit választotta.
csakhogy a beugró nem volt ám egyszerű dolog... majdnem mindenki megbukott. ja, és hetente volt egy, azaz 1 db beugró.
többszáz ember tologatta el az összes vizsgáját egy héttel a pénzügytan beugró miatt... :)

én végül a pót-nagyzh-n mentem át (amit azért tettek be, mert az utolsó héten 400 embernek még nem volt jegye, és rájöttek, hogy 3 nap alatt még akkor sem tudnának ennyi embert leszóbeliztetni, ha mindenkit átengednének a beugrón... :) )

Aztán jön a nagy urban legend, hogy milyen vizsgáztatót kapsz...
Ligeti pl. nem ajánlott. Sőt. Ő az, aki - miután az egyik srác kihúzta a tételt - máris beírta az indexbe, hogy "elég-" (tehát lehet elég-telen, és elég-séges)
a vizsgázó még meg sem szólalt, és értetlenkedve állt ott... kérdésére azt a választ kapta, hogy "fiam, maga ezt ennél jobban úgysem tudhatja" :))

jessz.

persze én sem kerültem el őt, banküzemtanból volt szerencsém, hogy ő vizsgáztatott le... :)
(alapesetben ő csak az írásbeliért volt felelős, a szóbelin a jószívű szemináriumvezetők voltak.... kivéve négyünket, akiket, mivel nem pénzügyesek voltunk, személyesen Ligeti vizsgáztatott le... :) örültünk is neki rendesen. egy örök életre szóló élmény volt....:)) )
Előzmény: zepp (536)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.06 0 0 540
Tudod.. a szokásos közgarázda sors... meló ezerrel:) Meg eleve... szegény topik mostanáig tetszhalott volt:)
Előzmény: muybien (539)
muybien Creative Commons License 2005.01.06 0 0 539

csin! derég láttalak!

Előzmény: Törölt nick (537)
Turulmadár Creative Commons License 2005.01.05 0 0 538
Nálunk már nem volt szóbeli vizsga, 30, néhány mondatban megválaszolható kérdést tettek fel. Könyvet lehetett használni a vizsgán is, csak éppen időd nem volt rá, ha fejből nem ment...
Előzmény: Törölt nick (537)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.05 0 0 537
Nálunk anno egy az egyben a könyvet kérdezték ki a beugró teszten (de asszem léteznek mintasorok is amikkel ha mázlid van, átevickélhetsz)... a vizsgán meg tanárfüggő volt a dolog, de a (borzalmas és emészthetetlen) könyv nélkül halott vagy...
Előzmény: zepp (536)
zepp Creative Commons License 2005.01.04 0 0 536
Sziasztok, végigolvastam a topicot, ha már megtaláltam, megkísérlem feléleszteni.
A kérdésem tárgya Pénzügytan nevű szépséges tárgy. Szóval van egy könyv, ami szól vmiről. Volt heti két előadás, gyakran félidőben váltott előadóval/témával, ami szól 20-féle dologról, ami hol találkozik a könyvvel, hol nem. És mi csak állunk itt bután, hogy most akkor ebből hogyan képzelik el a vizsgát? Elhagzott előadáson(utolsó előttin persze), hogy a vizsga nagyobb része a könyvre támaszkodik, de belekérdeznek az előadásokba is. Ez nekem kicsit úgy hangzik, hogy örülünk, hogy bent voltál az összes előadásunkon, de hasznát majd a való életben veszed, a vizsgán kevéssé.
Ha valaki volt már ebből vmikor vizsgázni, kicsit mesélhetne a tapasztalatairól, köszi:)
Turulmadár Creative Commons License 2004.07.13 0 0 535
Hajrá, biztos menni fog!

Pl. a minisztériumok elemző osztályai/főosztályai esélyesnek tűnnek.
Előzmény: fokukac (534)
fokukac Creative Commons License 2004.07.10 0 0 534
SZerencsére én most diplomáztam, úgyhogy nekem még BKÁE lesz benne... :D

de elég furcsa érzés... igazából 6 éve kezdtem, csak kihagytam 1 évet.
nem tudom, most mi lesz... állást kéne találni... önállóvá kellene válni...

de kinek kell egy K-karos gazdpolos közgazdász?

Ez itt a nagy kérdés...
Előzmény: joey84 (533)
joey84 Creative Commons License 2004.07.01 0 0 533
Nekem az egészben az tetszik a legjobban, hogyha majd megkérdezik, hogy melyik egyetemre járunk, szépen válaszolni kell, hogy Budapesti Corvinus Egyetem, a tudás az én segítőm. Most elképzelem, hogyha ezt így előadnám, tuti megkérdeznék, hogy ez egy kisegítő iskola...
Előzmény: fokukac (527)
Turulmadár Creative Commons License 2004.06.28 0 0 532
Hmmm, bombariadó, mint Deus ex machina? :)
Bár én sem panaszkodhatom a közgáz-szigorlatom körülményeire. ;)
Előzmény: morbiczer (530)
fokukac Creative Commons License 2004.06.27 0 0 531
ez király lehetett ! :)
Előzmény: morbiczer (530)
morbiczer Creative Commons License 2004.06.25 0 0 530
Ez jó. :)

Nekem a legjobb közgázos szigorlatos élményem az volt, amikor a közgáz szigorlaton a mikro-makro részt még megírhattuk, de aztán közölték, hogy most bombariadó van, zzonnal húzzunk ki az épületből. Vagy egy hét múlva befejeztük a szigorlatot.

Előzmény: Turulmadár (529)
Turulmadár Creative Commons License 2004.06.25 0 0 529
Zseniális volt a mai módszertani szigorlat. :) A hírek szerint benne leszünk az esti híradókban is, mivel a szigorlatra kijelölt előadóba ugyanarra az időpontra sikerült egy magyar-felvételit is odaszervezni, s csak elég nagy káosz után sikerült elhelyezni a felvételizőket, akik csak késve tudtak kezdeni...
A szigorlat közben meg a szomszédos aulából előbb a Himnusz hangjai szűrődtek át, aztán meg egy, az angolt mélymagyar akcentussal beszélő MC hangja, merthogy diplomát osztottak. Elég szürreális élmény volt. :)
Turulmadár Creative Commons License 2003.12.17 0 0 528
Nyugi, nem hinném hogy emiatt bármilyen hátrány ér majd. :)
Előzmény: fokukac (527)
fokukac Creative Commons License 2003.12.03 0 0 527
nepolitizáljunk...!

A T és a K kar eszmei értéke a végtelenbe konvergál úgyis... szóval megfizethetetlen...

viszont a diplomámban már nem az lesz, hogy Közgáz, hanem az, hogy Corvinus Egyetem, amiről még senki sem hallott... abszolút noname...

mi lesz így, brühühü?

Előzmény: Turulmadár (526)
Turulmadár Creative Commons License 2003.12.02 0 0 526
Az Altus Rt. lesz a wásárló. Miazhogy. :]
Előzmény: Matyika_ (524)
miniszter Creative Commons License 2003.12.02 0 0 525
Szerintem jó döntést hozott az Egyetemi Tanács. De több pályázó nem volt (pl. Állig-ról, kertészektől??).
Matyika_ Creative Commons License 2003.12.01 0 0 524
az egész T-Kar nevében szeretném kérni, hogy valamelyik Bahama-szigeteki tanintézet vegyen meg bennünket
Előzmény: Turulmadár (521)
Turulmadár Creative Commons License 2003.12.01 0 0 523
25:9 wolt az arány.

Ez a keddi időpont nagyon népszerű, az IKKE EU-szeletek sorozata is akkor wan, meg táncolni is olyankor járok... Kár, pedig érdekelne. :(

Előzmény: redsquadkerékpárszervízRt (522)
redsquadkerékpárszervízRt Creative Commons License 2003.12.01 0 0 522
csúnyán leszavazták Ateszt (28-8 asszem...)...meglátjuk, mi lesz! Legyünk optimisták!

Ja igen, ha már itt vagyok, akkor minden kedves fórumozót hívok a Közgáz Keresztény Diákkör jövő keddi, okkultizmusról szóló előadására, nagyon jó lesz. Dec 9, 18:30, E303. terem. Jertek!:)

Előzmény: Turulmadár (519)
Turulmadár Creative Commons License 2003.12.01 0 0 521
No igen, egy rossz pillanatában a Szerencsejáték Rt. helyett mondjuk a T-kart priwatizálja. :]]
Előzmény: fokukac (520)
fokukac Creative Commons License 2003.12.01 0 0 520
ez komoly?

Szegény Chikán... annyira erőltette ezt az egyesülést a kertészetivel, és végül ráfaragott...

De ezzel együtt még egy kérdés is van : lehet-e valaki egyszerre az ÁPV Rt. elnöke és rektor is egyszerre...? Nem összeférhetetlen-e a kettő?

szerintem az...

Előzmény: Turulmadár (519)
Turulmadár Creative Commons License 2003.12.01 0 0 519
Mészáros Tamást, az ÁPV. Rt igazgatóságának elnökét választotta új rektorává a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem (BKÁE) 36 tagú intézményi tanácsa hétfőn. A tisztségre Mészáros Tamás mellett pályázott Chikán Attila, az intézmény jelenlegi vezetője, az Orbán-kormány egykori gazdasági minisztere is.

Mészáros Tamás 2004. január 1-től négy évig tölti be a rektori tisztséget. Mészáros - a közgazdaságtudomány kandidátusa, az egyetem Kisvállalkozás-fejlesztési Központjának vezetője - korábban volt már rektor-helyettes, és 2000-ben ügyvezető rektorként vezette a BKÁE-t Palánkai Tibor lemondását követően.

miniszter Creative Commons License 2003.09.26 0 0 518
És szóltál, hogy hideg? Mert ha mindenki szóvá tenné, lehet, hogy változatnának rajta.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!