Az egy főre jutó ókori romok száma Görögországban a legtöbb az egész világon. Misztrász /Μυστράς/, bizánci eredetű romváros, az ókori Spártától néhány kilométerre, monumentalitásában még ma is tekintélyt parancsoló valamikori birodalmi komplexum, nem csak látványvilágában izgalmas, de sportfeladatnak is kihívás. Egy rendhagyó, „abandoned” vártúrára invitálok mindenkit, egy olyan helyre, ahol múlt árnyai még a mai napig is szellemként kisértenek...
Zolyomi puszta vár pár napja, kár hogy ez a váras fórum valahogy kihalt szomorú szivesen jártam ide, mindegy kisebb változásokat véltem felfedezni a váron ,nem nagy dolog de a várbarát ennek is egy kicsit örülni tud :)
„Olyan hihetetlenül néz ki, mintha egy fantasy film digitális díszlete lenne”-ez Monemvasia, dél-Peloponnesos, de, megkockáztatom, hogy egész Görögország egyik legfelkapottabb turista látványossága. A történelmi korokat is megélt bevehetetlen erődsziget még ma is impozáns látványt nyújt. Az üszkös romok és a felújított templomok kontrasztja, a nyüzsgő bazársorok feelingje hamisítatlan középkori hangulatot idéz vissza, a fellegvár látványvilága szavakkal ki sem fejezhető. A sziget feltérképezése komoly sport és túrafeladat is, javaslom mindenkinek a film megtekintését...
Egyet értek azzal amit írtál, töbször jártam már itt de vármentő dolgozó munkás csapatal még nem volt nagy szerencsém találkozni, nagyon lassan halad itt a munka
új boltív falazás téglából
érdekes az álványzatott a leomlott ablakboltív mellet álitottak fel gondolom a még ép megmaradt boltívet akarják majd megmenteni konzerválni tavasszal
Salgóbányai Ifjúsági Tábor meleti utat jó lenne végre zúzott kővel leszórni retenetesen nagy itt a sár, mindenki az erdőt tapossa pedig nem sok pénzbe kerülne. :)
ELECTRONIC COMMUNICATION SYSTEM AND MODERN DEVICES ARE USED BY ISHA PATEL
Bhopal city
After a while of talking, I find myself unable to contain my desire to approach her after noticing her beauty, fitness, and attire. All of these things were very erotic and made me eager to get close to her. Immediately, I touch her and experience one of the most memorable moments; she supported me the entire time and made me feel like I was with my girlfriend. I thus advise you to choose these Bhopal call ladies as the object of your desires.
There are some areas in Kolkata that you really must go to if you want to feel love in a manner that you can't find in anything else, a way that is more true and flawless and will fully renew you. That place is actually guided Kolkata. Unlike other things, which tend to adhere to one side, Burhanpur Call girl has a variety of its own. Once you visit and view it, you will be overwhelmed by its beauty and unsure of which one to select since everything here is in line with your preferences, and you will adore them all.
Let's put your dreams on and come here to fulfil them in a way you could never have dreamed. In addition, the lady you picked is better than you could have ever imagined, so you must be ready to experience that thrill and pleasure. Therefore, whichever option you chose from us, you will receive the best Chhatarpur service, and you will undoubtedly select us once again if the mood strikes.
Sziasztok!Tudtok nekem mondani/linkelni a sárospataki vár régészetével kapcsolatos szakirodalmat? (Az ágyuműhelyt megtaláltam, más kellene) Nagyon köszönöm!
2 kérdésem lenne, de az egyik csak félig-meddig váras:
1. van-e valami lista, hogy melyik vár kutyabarát, mert most egy kutyival járnánk az országot.
2. a várak látogatása során megnézzük a falvakat, községeket is. Van valahol egy (sok) olyan oldal, ahol az egyéb építészeti, kulturális dolgok vannak ilyen szépen összeszedve, mint a várak, várromok? Az egyéb dolgok alatt értem a kerítéstípusokat, a porcelánmintákat, akármit, ami kicsit néprajz. Pl: miért van a síron fűzfa? miért van a Rotschild mintás porcelánon nyaklánc? mi az a hosszú fura ajtó a sváb parasztházakon? miért van a kapu fölött is fal Nagykőrösön? ilyesmik érdekelnének.
nem is tudom, hogy ez belefér-e a néprajz kategóriába.
A legendákkal, történelem viharaival megtépázott Al-Dunai áttörés „álomhelyszin” a túrázók, kalandra vágyók, de akár a „normál mezei” utazók számára is. Két világ határán, a történelmi Magyarország és Erdély legdélebbi pontján húzódó Vaskapu Nemzeti Park a Balkán és Kárpátok gyűrűjébe szorítva óriási élmény az ide látogatóknak. Több, magyar történelmi szempontból is érdekes vár, erődítmény állt itt a déli védvonal részeként. Al-Dunai barangolásunk részeként érintettünk néhányat, akit érdekel, ajánlom megtekintésre a túráról készült filmes dokumentációt.