Keresés

Részletes keresés

Allas.awardspace Creative Commons License 2007.08.17 0 0 45
Sziasztok! Akinek még nem késő, ajánlom EZT az oldalt. Válogatott diákszövetkezeteket találhatsz, elsősorban saját tapasztalatok alapján. Interaktív térképen találsz róluk infót, és ha feladtad a keresgélést, akkor is jól szórakozhatsz, ha vicces vagy szép powerpoint-os vetítéseket szeretnél nézni, vagy jó videókat, képeket. Ha bulizni mennél, de nem tudod hova, akkor is jó helyen jársz, mert a legjobb programajánlókat gyűtöttem össze.
mammamija Creative Commons License 2007.05.09 0 0 44
Alapszabály: előre semmilyen pénzt NE fizess sehova!!!! bármilyen kecsegtető ajánlatra bukkansz.

Előzmény: _nyeki_ (31)
Tencsilena Creative Commons License 2007.05.07 0 0 43
Sziasztok!

Nem tudjátok véletlenül, hol kell kiváltani (Pest megéyben) az adókártyát. Már két hónapja ping-pongoznak velem. Az okmányirodában kérnek valami papírt, a papír kiadáshoz valami azonosítót az okmányirodában... Nincs ennek valami egyszerűbb módja? Ti hogy csináltátok?
Nagyon szépen köszi!
jmikso Creative Commons License 2007.04.19 0 0 42
szijja szerintem a műisz az elég korrekt a honlapján itt mindent megtalálsz esetleg ha érdekell
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.17 0 0 41
szijjasztok érdeklődni szeretnék h melyik iskola szövettség fizet a legjobban vagy hova érdemes menni melózni??
Szefi78 Creative Commons License 2007.03.03 0 0 40

Szia!

Nem igazán érthető a kérdés. Mit szeretnél pontosan? Ha nem Iskolaszövetkezeten keresztül mész el dolgozni vhova akkor teljesen mindegy, hogy diák vagy e vagy sem. Munkajogi szempontból legalábbis mindegy. A szerződés típusa pedig a feladattól függ.

A kedvezmények tudtommal maradnak.

A munkaadónak abban az esetben ha nappalis diákkal közvetlenűl szerződik ua. a kötelezettségei vannak mintha egy nem nappalis diákkal szerződne. Tehát Tb, EHO,..stb. A munkavállalónak - jelen esetben egy nappalis diáknak - pedig ua. a terhei mint egy felnőtt munkavállalónak. SZJA, munkavállalói járulék,..stb.

Egyszóval mind a diáknak mind a munkaadónak jobban megéri ha Iskolaszövetkezeten keresztül foglalkoztatja a diákokat. A nappalis diáknak a végén több marad ua. az összegből a zsebébe és a munkaadónak is kevesebbe kerül.

Üdv

Előzmény: kisht (38)
kisht Creative Commons License 2007.02.19 0 0 38
HI!

olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudok én dolgozni úgy bárhol (nem melódiák meg ilyenek), hogy diák maradjak? milyen szerződést kell kötni? vagy mik a módjai ennek? a munkaadónak ez milyen kötelezettságekkel jár? milyen járulékos dolgok vannak így? És hogy maradnak e a kedvezmények nekem mint nappali tagozatos diáknak (pl családi pótlék).

Előre is köszi a választ.
tschuby Creative Commons License 2006.11.12 0 0 36

Perzse, hogy van. Sőt, mivel a járulékot az állam fizeti be helyetted, az ott keresett pénzek után csak a 18/36%-os SZJA-t kell kifitetned.

Én egyetem alatt éltem vele, hogy a létrehozott Bt, később Kft-be be voltam jelentve, de nem kellett járulékot fizetnem.

Előzmény: benarivo (35)
benarivo Creative Commons License 2006.11.12 0 0 35

hello !

nappali tagozatos hallgatokent van lehetosegem torvenyesen dolgozni diakszovetkezeten kivul is ?

koszi a segitseget

pacó Creative Commons License 2006.10.28 0 0 34

Érdekesen alakultok!

Igazán érdekelne : kell itt valakinek egyáltalán pénz?

A kislányom egyetemista, remekül használják a barátaival az egyszerűbb mlm üzleteket.

Mia baj?

Előzmény: pacó (33)
pacó Creative Commons License 2006.07.18 0 0 33
Itt egy job(b) ! Ha eljutottál idáig, akkor alkalmas vagy Te is! Nagyon gyorsan növekedünk! Olvasd el figyelmesen! Ha ez sem segít, akkor nincs ötletem! www.gwi.hu, az ajánlókód a partnerprogram alján a belépéshez: Taviki Sok sikert ! :))
dwicky Creative Commons License 2006.07.17 0 0 32
Sziasztok!!

Nehogy valaki jelentkezzen az Edo-fer hirdetéseire!! Nagy átverés az egész!!! Nézzétek meg: http://www.delmagyar.hu/cikk.php?id=70&cid=103521
_nyeki_ Creative Commons License 2006.06.16 0 0 31

Üdv,

érdeklődni szeretnék a következő dologban:

egy álláskereső-kínáló oldalon láttam egy internetes munkát, és küldtem is a megadott e-mailcímre egy levelet, hogy érdekelne. A válasz pár óra múlva jött.

Szép és egész ötletes dolgok vannak leírva, annyira, hogy az már hihetetlen... és beugró pénz is kell ahhoz, hogy heti 5 ezreket kereshessek. (700 ft)

Tud valaki valamit Busák Zoltánné 4555 Levelek Kossuth út 80-ról? Amikor rákerestem a címre, eléggé gyakran az EDO-FER KFT. 4001 Debrecen Pf590.-vel együtt említik... van közük egymáshoz?

Mindenkinek előre is köszönöm a választ.

-Kraci- Creative Commons License 2006.06.15 0 0 30
Minimum alapiskolai végzettséggel (10 osztály) rendelkező, 16-22 év közti fiatalok jelentkezését várjuk! Érettségi előny, de nem feltétel.

Amit kínálunk:

-         Tanulói jogviszonyt, és a hozzá fűződő kedvezményeket (nappali tagozatos diákigazolvány, családi pótlék, árvasági ellátás).

-         Életpálya modellt: szakma tanulása alapfoktól felsőfokig!

-         Ösztöndíjat teljesítménytől függően.

-         Gyakorlatot: - munkahelyen:gyorséttermekben.

-         OKJ-s bizonyítványok megszerzésének lehetőségét:

o       3 év alatt iskolarendszerben: gyorsétkeztetési eladó; pincér szakokon.

o       Felnőttképzés keretében: vendéglátó vállalkozó; vendéglátó menedzser (felsőfokú szakmai végzettség).

-         Gimnáziumi érettségi bizonyítványt.

-         Nyelvvizsgával záruló nyelvi képzést.

-         Továbbtanulási lehetőséget: felsőoktatásban bachelor szinten.

-         Külföldi szakmai gyakorlati lehetőséget.

Amit elvárunk:

-         Aktív részvétel a modellben, a következő bontásban 3 tanévig:

o       2 hét elméleti képzés

o       2 hét gyakorlati képzés*

o       + nyári szakmai gyakorlat*

*a szakmai gyakorlatok minden esetben  gyorséttermekben lesznek.

Jelentkezni lehet:

Kiss Balázsnál a 06-1-814-60-64 és számon, emailben a jelentkezes@reghumana.hu címen (a levél tárgya „Életpálya modell”), valamint személyesen a REG HUMÁNA KHT irodájában: 1068 Budapest, Rippl-Rónai utca 18. Ügyfélfogadás: 10-16 óráig.

A jelentkezés határideje: 2006. augusztus 10.

A képzés kezdete: 2006. szeptember 1.

Pilubácsi Creative Commons License 2006.06.14 0 0 29
fiúk lányok volna nekem olyan problémám hogy még tanulok de már nincsen jogviszonyom a sulivan(fősuli) és jelentkeznék diákmelóra,de nem adnak a suliból iskolalátogatásit...mit lehet tenni ilyenkor mert még vizsgáim vannak így nehéz 8 órában dolgozni.esetleg ha mókolok egy papírt az nagy bukás lenne?
skodászoli Creative Commons License 2006.04.23 0 0 28
Egészítsd ki zsebpénzedet vagy keresd meg a nyaralásra valót otthon végezhető adminisztratív és értékesítési munkával szabad időbeosztásban! Jelentkezni lehet a computerworks@root.hu címen, ingyenes tájékoztatót küldök. Info:www.computerworks.gportal.hu
BLASIUS Creative Commons License 2003.08.12 0 0 27
A mi munkaszerződéseink szerint a munka lemondását a munka kezdése előtt legalább 4 órával lehet lemondani. Munkánként eltérően lehetnek írásos kitételek, például hosszabb távú munkáknál bizonyos felmondási idő, hiszen ott hosszabb szervezési idő és betanítás szükséges.
Lemondásról: büntetés általában tényleg az, hogy az illetőt nem hívjuk dolgozni. Úgy gondolom, hogy alapvető emberi magatartás, hogy ha másnak megígérek valamit, azt betartom vagy szólok, hogy bocsi. Ha erre nem képes, ne csodálkozzon. Az addig ledolgozott munkája után megkapja a pénzét, kivéve, ha súlyos kárt okoz.
Előzmény: zako (26)
zako Creative Commons License 2003.08.09 0 0 26
Ilyen esetben a legelső teendő, hogy a szövetkezetnek szólni kell. A diákot ugyanis a szövetkezet alkalmazza, nem pedig az a munkahely, ahol ő aktuálisan dolgozik. Lehetőleg még időben kell szólni (tehát nem aznap vagy másnap), hogy legyen idő keresni valakit a helyére. Ennek persze a szövetkezetnél nem örülnek, hiszen plusz költséget és időt jelent szervezni helyette valakit, de még mindig jobb, mintha egyáltalán nem jelezné, hogy nem kíván tovább dolgozni.

A ledolgozott bérét természetesen megkapja. Nálunk az utóbbi időben bevezették azt, hogy aki elvállal egy munkát és 24 órán belül lemondja vagy nem megy ki, attól egyszeri 1000 Ft-ot levonnak. A szankció természetesen minden szövetkezetnél változó, de valamilyen "büntetésre" azért számíthat a diák ilyen esetben.

Előzmény: Vikusz (25)
Vikusz Creative Commons License 2003.08.09 0 0 25
Szia Zako!
Kösz a választ!
A szerződésben egy hónap szerepelt, de pl volt olyan kitétel, hogy a munkavállaló kivehet korlátlanul fizetésnélküli szabadságot.
Akiről beszéltem dolgozott egy hetet, aztán a boltban ahol volt megbeszélte hogy neki ez elég is volt, és abbahagyja.
Most közli majd a szövetkezettel is.
Ilyenkor jár neki az egy heti bér vagy sem?
zako Creative Commons License 2003.08.05 0 0 24
Bár ma már kedd van, tehát valamilyen megoldás született azóta, azért leírom: csak olyan munkát vállaljon el a diák, amit biztosan el tud végezni! Inkább kérjen egy kis gondolkodási id?t, beszéljen a szüleivel, de ne ugorjon bele akármibe. 17 évesen már lehet szül?i beleegyezés nélkül munkaszerz?dést aláírni (16 év alatt kötelez? a szül?i engedély), úgyhogy minden abban lefektetett rendelkezés és szankció érvényes. Az már más kérdés, hogy mennyire tudják érvényesíteni ezeket a szankciókat a diákszövetkezetek (többnyire semennyire, illetve nem éri meg nekik ezzel foglalkozni). Hogy mit csinálhatnak? El kell olvasni a munkaszerz?dést, abban le van írva. Nagyon valószín?, hogy anyagi következménye nem lesz a dolognak, nem büntetik meg, de soha többé nem fogják munkára hívni, az is biztos. Úgyhogy célszer? egy másik szövetkezetet keresni.

Az órabér: többnyire nettó órabért szoktak megadni, amelyb?l munkavállalói járulékot, adóel?leget és biztosítást vonnak - ezek a levonások együttesen kb. 5,5-7%-ot tesznek ki.

Kérdezz bátran, ha tudok, segítek.

üdv:

egy ex-iskolaszövetkezeti irodavezet?

Előzmény: Vikusz (23)
Vikusz Creative Commons License 2003.08.01 0 0 23
Sziasztok!
Egy ismerősöm elvállalt egy munkát,aztán rájött hogy mégsem szeretné.
Azt mondták már nem léphet vissza.Hétfőn kéne kezdenie.
17 éves, így egyáltalán érvényes a munkaszerződés amit aláír?
Szülőnek nem kell beleegyeznie?
Mit csinálhatnak(reálisan) ha lemondja a munkát?
Azt mondták 330ft az órabér és ebből már nem vonnak le semmit(a szerződésben csak az szerepel hogy minimálbér+x forint valami pótlék). Szerintem ez sem korrekt.
Előre is kösz
Vikusz
Nority Creative Commons License 2003.06.26 0 0 22
bocs, napközben le vagyok tiltva:-((((
köszönöm a részletes válaszodat. ennek megfelelően keresünk tovább.
még egyszer köszi!
Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2003.06.25 0 0 21
Itt a nyár, dolgoznának a diákok.
Elmegy néhány iskolaszövetkezetbe, hogy akkor ő itt van szeretne dolgozni.

Mielőtt ezt megteszi, néhány dolgot érdemes tudni:
- nappali tagozatos legyen: mert ő az "igazi" diák. Mindenki más kvázi felnőtt, hiszen bárki beiratkozhat esti, levelező tagozatra. A nappalis jogviszonyt az adott félévre vonatkozó iskolalátogatásival kell igazolni.

- több nap, mint kolbász: amikor egy iskolaszövetkezethez beérkezik egy megrendelés diákmunkára(hiszen a szövetkezet közvetít), akkor azt igen rövid időn belül teljesíteni kell, azaz keresni kell olyan diákot aki alkalmas az adott feladat ellátására. Tehát a munkák nem várnak, hogy hátha beesik valaki.

- ebből kifolyólag: a jó iskolaszövetkezeteknél létezik un. regisztrációs lap. Ha betér az érdeklődő diák, akkor kitöltetnek vele egy ilyet. Egy jó (!) iskolaszövetkezetben ez teljesen ingyenes. Igazodik a diák elvárásaihoz (pl. az alábbiak közül mely munkatípus tetszik, mikor érsz rá...stb.), így nem fordulhat elő az, hogy egy felsőfokú nyelvvizsgával rendelkező diákot szórólapozni hívnak (hacsak meg nem jelöli azt is).

NAGYON FONTOS:azért a diákmunka mégiscsak diákmunka. Azaz betanított, alkalmi jellegű munkák (ez persze lehet még irodai kisegítő, vagy recepciós munka is)-mert szerintem egy laikus is elismeri azt, hogy ha egy vállalat magasabb szintű munkát kínál, azt nem egy diákkal végezteti el (bár azért erre is van példa, de ritka!!)

- miután az iskolaszövetkezetből szóltak, hogy volna ezésez a munka, akkor a diákot beléptetik a tagságba (hiszen szövetkezetről van szó, csak a szövetkezet tagjai vállalhatnak munkát). A jobb isk.szöv.-eknél az első havi fizetésből vonják le a un. szövetkezeti részjegy árát (általában 1000 Ft). Természetesen, ha a diák már nem diák, vagy úgy dönt, hogy nem akar dolgozni, akkor kiléptetik a tagságból, és az 1000 Ft-ot visszakapja.(egyszerre több isk.szöv.-nek is lehet valaki tagja)

- a belépéskor megbízási, vagy munkaszerződést kell kötni.Ezt a jobb helyeken evidesnek tekintik, és innentől az illető már az isk. szöv. tagja, és kvázi alkalmazottja.(Tehát nem a cégé ahova pl. kiküldik!!)

- a jobb helyeken a fizetés havonta bankszámlára történik, csökkentve így is a visszaélés lehetőségét.

- csak a törvényben előírt járulékokat lehet vonni a bérből.Itt is bruttó béreket adnak meg (tehát a 300 Ft-os órabért pl. még terheli járulék). A diák nem fizet TB-t. Azonban Szja-t igen, ill. munkavállalói járulékot (1%). Az SZJA törvény tavalyi változása miatt bruttó 50.000 Ft-ig a jövedelem adómentes. Felette a tv. által előírt adósávok élnek. Jobb helyeken van még biztosítás (ennek dija minimális), érdemes e felől is érdeklődni.Ennyi TÖBBET NEM SZABAD VONNI A DIÁKTÓL.HA EZ TÖRTÉNIK, AZ TÖRVÉNYELLENES!!

- a jobb iskolaszövetkezeteknél nincs pénzlenyúlás!Érdemes azonban néhány dolgot figyelembe venni: fenn kell tartani egy irodát, annak minden vonzatával együtt, fizetni kell az alkalmazottakat (aki nagyon gyakran hulla a nap végére, hiszen azt mindenki elismeri hogy egy diákkal-és esetleg a "magukmindtolvajok" szülővel azért nem könnyű bánni). Végezetül azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a mai kapitalista világban egy-egy munkát megszerezni (tárgyalni, egyeztetni, igazodni a cég esetleges meggondolatlan elvárásaihoz, és mindezt koordinálni-nem könnyű)

-Szumma: nem fog mindenki munkát kapni, aki szeretne, de az esélye mégis nagyobb. Tessék másfelé is érdeklődni, esetleg csak úgy betévedni egy egy céghez:hátha.Aki mer, az ugye nyer.

Jobb iskolaszövetkezetek:

www.furgediak.hu
www.melodiak.hu
www.minddiak.hu

Ill.: Student, Jobb kezek, Rébusz. Úgy tudom ezek azért még megbízhatóak.

Aloha: egy gyakorló iskolaszövetkezetes

Előzmény: Nority (20)
Nority Creative Commons License 2003.06.25 0 0 20
befizetett a gyerek egy diákmelós közvetítőbe 3000 Ft-ot. kapott 5 telefonszámot. eltelefonált még 2 és félezret, lejárta a lábát pesten. az eredmény: nem diákot keresnek, hanem állandót, már 3x szóltak a közvetítőbe, hogy betelt a munka, hajnalra kéne beérnie, majd 2-3 hét múlva behívják egy próbanapra. visszament, több cím nincs.

megint én voltam ilyen naív, hogy azt hittem, hogy a pénzemért kapok valamit???

BLASIUS Creative Commons License 2002.10.10 0 0 19
Sajna a törvény értelmében tényleg csak a nappali tagozatosokra vonatkoznak a kedvezmények, így csak ők tudnak szövetkezetben dolgozni.
Előzmény: Endlessly (18)
Endlessly Creative Commons License 2002.10.07 0 0 18
Sziasztok!

Pár kérdéssel fordulnék hozzátok.
Esti tagozatú gimnáziumba járok, elvileg diák vagyok, de semelyik diákszövetkezetnél nem alkalmaznak, csak nappali jogviszonnyal rendelkezö diákokat.Akkor most oda jutottunk hogy én mégse vagyok diák...
Érettségivel még nem rendelkezem hiszen még nem tartok, ott.Se "felnött" nem vagyok se diák.
Akkor most hogy is van ez?
Én hol tudok munkát találni?:(

BLASIUS Creative Commons License 2002.09.30 0 0 17
Világos, de sokan vannak, akik egyetem mellett csak egy kevéske zsebpénzt szeretnének. Nekik az a 10-20-30-40 ezer forint nem mindegy.
Azért lehet megfelelő affinitással jobban fizető munkákat találni a szövetkezetekben is, ha tudsz valamilyen nyelvet vagy szakmát vagy éppen tanulod. Vagy előfordulhatnak "potya" munkák, ahol szinte nagyon egyszerű dolgokat kell végezni sok pénzért. ehhez persze kell az is, hogy szép lassan bedolgozd magad oda. Általában a teljesítménybéres munkák ilyenek.
Előzmény: mulder_ (16)
mulder_ Creative Commons License 2002.09.30 0 0 16
khm.havi 50alatt lehet.de ha már dolgozok,akkor dolgozzak rendesebb bérért,olyan helyen,ahol elismerik az ember tudását...

mulder s.a.

BLASIUS Creative Commons License 2002.09.30 0 0 15
Miért lenne jobb?
Most elmondom, hogy havi 50000 alatt csak 3.5% levonás van (adó és mvállalói járulék). Érdemes dolgozni, mert több marad nálatok.
Előzmény: jurai (13)
mulder_ Creative Commons License 2002.09.30 0 0 14
nekem e diákszövetkezetek azért nem jönnek be, mert a fizetés nagy részét ők kapják. van rengeteg cég akik részmunkaidőben is foglalkoztatnak embereket,nem kevés pénzért.szerintem érdemes próbálkozni...
nekem már elég soxor bejött,és nem jártam rosszul.sőt...

mulder s.a.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!