Keresés

Részletes keresés

delfyn Creative Commons License 2001.06.19 0 0 21
Rockenbauert nem útálni kell, hanem sajnálni.
Alapvetőenvalószínűleg értelmes fickó lehet, de nem veszi észre, hogy marionett figurája a Fidesznek. Eljön majd az az idő is, amikor a Mór megteszi kötelességét, a Mór mehet. Őt sem fogják sajnálni, ha már nincs rá szükségük.
Előzmény: Tájékoztató Iroda (20)
Tájékoztató Iroda Creative Commons License 2001.06.18 0 0 20
Kedves topictársak!
Volna egy komoly kompromisszumos javaslatom, amellyel valszleg mindannyian egyetértünk. Ezzel is a megbékélést szeretném szolgálni. Mi tehát az a közös, amit mindkét kitüntetettről elmondhatunk?
Az, kedves olvtársak, hogy mindketten a francia kultúrát szolgálták és terjesztették Magyarországon. Rockenbauer a zenei, irodalmi és képzőművészeti kultúrát, Medgyessy pedig az élenjáró francia TERMELÉSI kultúrát. Mit kell ezért bántani őket? Remélem, most már mindenki megnyugodott, és a topic is elsüllyedhet:-)
schgy Creative Commons License 2001.06.17 0 0 19
T. Nightlife!
Nekem egyik kitüntetéssel sincs bajom.
Csak az tetszik , hogy az egyik oldalon a külföldön kapott kitüntetés=(majdnem) hazaárulás, a másik oldalon meg dicsőség.
Az előző hozzászólásom első zárójeles meghatározását az indexen olvastam, a számos Medgyessy-fikázó topic egyikében, a másodikat mindössze ennek mintájára sajátkezűleg állítottam össze, elismerve, hogy még ebben az esetben is lehet "vétlen" az államelnök, mert az egyszerően protokollilag is kaphat ilyesmit, mindenféle "érdem" nélkül is akár.
schgy
Előzmény: Törölt nick (17)
Aradi Zoltán Creative Commons License 2001.06.16 0 0 18
Csak nem gondolod, hogy beleírják az indoklásba, hogy jattként adtuk?
Előzmény: Törölt nick (17)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.16 0 0 16
Sajnos csak hallomásból ismerem az esetet, felháborodott zenészektől és lemezlovasoktól, akik egy minősíthetetlen hangvételű faxot kaptak az OSZKtól, hogy tessék azonnal vizsgázni, mer' különben...
Előzmény: armagnac (14)
Aradi Zoltán Creative Commons License 2001.06.16 0 0 15
A francia Becsületrend lovagi fokozata azt mutatja: Medgyessy hatékonyan képviselte Magyarországon a francia beruházói érdekeket. De vajon ez a prioritás elegendő kötőanyag-e egy potenciális kormányzáshoz: képes-e pótolni a hiányzó magyar cementet, aminek gyártását -Medgyessy segedelmével a jött-ment francia "vállalkozók" szüntettek meg?
Előzmény: schgy (9)
armagnac Creative Commons License 2001.06.15 0 0 14
Hát akkor tegyél már ide egy linket, lássuk, mégis miről beszélünk.
Előzmény: Törölt nick (5)
Derek Creative Commons License 2001.06.15 0 0 13
"Amúgy te mit szólsz ahhoz, hogy ha betartanák a rendeletet betűjét, akkor elvileg a Rolling Stonesnak le kéne vizsgáznia az OSZK előtt, mielőtt Magyarországon színpadra lépnek ? :-)))) "

Azert nekik nem.
En 66-ban vizsgaztam az OSZK-nal, mivel csak 16 eves voltam ezert ket evet csaltam a szuletesi evszamnal,mint George Harrison Hamburgban o sem volt 18 eves. Akkoriban az volt a jelentosege,hogy a vendeglatoiparban a kategoriak, regiszter, C, B, A kategoria volt meghatarozva a berezes es az OSZK kozvetitette ki a zeneszeket, es minden fellepes rajtuk keresztul ment hivatalosan es kellett fizetni belole az SZTK-t a nyugdijat, es gondolom most az adot. Valojaban mint munkakozvetito mukodott. Pl kulfoldre kovetelmeny volt a minimum B kategoria.
Hogy ma van-e ennek jogosultsaga,oszinten szolva nem tudom,mert nem foglalkoztat mar a dolog. De amikor a hetvenes evekben meg visszajartam lakodalmakba zenelgetni akkor nem foglalkoztunk az OSZK-val. Zsebbe ment a penz, neha tobb ket hetvegen,mint a havi fizetesem.

Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.15 0 0 12
Nem nézték valóban, úgy '99-ig, amíg a miniszter rendelete vissza nem hozta.

Egyébként a kormánynak nem pont emiatt kéne lemondani, ezt elég lenne eltörölni simán.

Ez tipikusan egy olyan joxabály, amit a kutya se tart be, viszont pont ez vele a baj: túl sok ilyen "virtuális" joxabály alááshatja a törvénytisztetet a közhnagulatban...

A judeo kitétel meg csak úgy simán uindorító volt, nem is minősítem.

Előzmény: A Rot a Weiss és a Grün (10)
schgy Creative Commons License 2001.06.15 0 0 9
Medgyessynek is kellett, hogy legyen érdeme azok szerint akik adták, mert a piacon nem árulják, tehát ő azért kapta mert tett vaélami olyant, ami annyira tetszik a francia kormánynak, hogy akkor is adjon, ha az nem tiszta protokoll (ez Mádl esete, aki ezért is kaphatta, meg persze érdemeiért is, akkor viszont rá is vonatkozik a következő mondat).
Rockenbauer érdemei, amik biztosan vannak, ugyanúgy a francia komány értékrendje szerintiek, mert azért még senki sem kapott francia becsületrendet, mert jól képviselte mondjuk Üzbegisztán érdekeit.
schgy
Előzmény: Aradi Zoltán (6)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.15 0 0 8
Amúgy te mit szólsz ahhoz, hogy ha betartanák a rendeletet betűjét, akkor elvileg a Rolling Stonesnak le kéne vizsgáznia az OSZK előtt, mielőtt Magyarországon színpadra lépnek ? :-))))

(persze ezzel a baromsággal senki nem foglalkozik, de arra jó, hogy naív gyerekek százait hülyítse meg az OSZK azzal, hogy ha nem vizsgázol le nálam, és nem is jössz el tanfolyamra, különben sose vizsgázol le, nem léphetsz színpadra... money money money... )

Előzmény: Derek (7)
Derek Creative Commons License 2001.06.15 0 0 7
Viszont te kozotted es az okor kozott semmi kulonbseg nincs.
Előzmény: Aradi Zoltán (6)
Aradi Zoltán Creative Commons License 2001.06.15 0 0 6
Óriási különbség van Medgyessy, bvagy Rockenbauer és Mádl becsületrendje között.
A két utóbbi érdemei elismeréséért kapta, Medgyessy másért.
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.15 0 0 5
Rockenbauer megtehetné végre, hogy visszavonja azt a rendeletet (OSZK-rendelet néven hírhedt el) amit elődje (mármint szintén fideszes elődje, az egyértelműség kedvéért, a neve nem ugrik be) hozott, miszerint minden zenész, táncos, lemezlovas, stb. OSZK-vizsgával kell hogy rendelkezzen a fellépéshez.

Én úgy gondolom, hogy ennek semmi értelme, mi több, beavatkozás a művészet szabadságába. A művészet szerintem - ebben a vonatkoztatási rendszerben legalábbis - piaci körülmények között kell, hogy működjön: igenis a közönség dönti el, hogy mely zenész, táncos, lemezlovas alkalmas a pályára, mert aki komálnak, az meg fog élni, akit nem, az elmegy úszómesternek. Minek ide állami szabályozás ?! Miért az állam dönti el, hogy ki léphet színpadra ? Döntse el a közönség: léphessen színpadra bárki, és majd a közönség eldönti, hogy mi van. Mire jó ez az egész ?

Ráadásul a maflák úgy hozták meg a rendeletet, hogy nem tettek különbséget magyar és külföldi művészek között. Azaz: ha Pavarotti eljön ide, akkor a joxabály szerint, elvileg le kéne vizsgáznia az OSZK előtt, hogy felléphessen... hehehe ! Szóval látszik, hogy mennyire átgondolatlan a törvény, hogy nem valós probléma megoldására született (ami nem is létezett), hanem a vaskos vizsgadíjakat begyűjtő OSZK lobbijára...

schgy Creative Commons License 2001.06.15 0 0 4
"Medgyessyt azért támadták, mert ő azért kapta, mert tett is érte valamit (a francia gazdaságot támogatta a hazai ellenében itthon is)."
Rockenbauer meg ezekszerint nyilván azért kapta, mert tett is érte valamit (a francia kultúrát támogatta a hazai ellenében itthon is).
A két állításnak ugyanolyan (ugyansemmilyen) az igazságtartalma.
schgy
Előzmény: Törölt nick (3)
schgy Creative Commons License 2001.06.15 0 0 2
Na jó, de ez akkor is hatalmas fekete pont.
Az meg nem fér ki topic címnek, hogy "Most már Rockenbauert is jobban kell utálnom?".
schgy
Előzmény: bronzon (1)
bronzon Creative Commons License 2001.06.15 0 0 1
Eddig is útálnod kellett volna!
Előzmény: schgy (-)
Your DEvil Creative Commons License 2001.06.15 0 0 0
Valaki mondja már rá: 0 !
Előzmény: schgy (-)
schgy Creative Commons License 2001.06.15 0 0 topiknyitó
Mert hogy ő is kapott FRANCIA!!! becsületrendet és csak pér hete, hogy Medgyesyvel kapcsolatban több olvtársunk ezt is, mint legalább is "fekete pontnak" tartotta az ő pályafutásában.
schgy

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!