Minden erőfeszítésünk ellenére sajnos nem minden esetben tudjuk megakadályozni, hogy a Fórum felületét morálisan és szakmailag kifogásolható személyek is használják. Ezért kérünk titeket, egészségügyi kérdésekben is mérlegeljétek kinek hisztek és kiben bíztok. A nickek mögött álló természetes és jogi személyek személyazonosságát, illetve szavahihetőségét nem áll módunkban ellenőrizni. A felhasználók által megnevezett, ajánlott nickek (ajánlott cég, személy) és az ajánlást tevő nickek mögött nem kizárt hogy ugyanazok a személyek találhatók. Hasonlóképpen legyetek kellően gyanakvók a javasolt kezelésekkel szemben is, a hangzatos címek és a nagy összegekbe kerülő kezelések nem garantálják a gyógyulást.
Nagyon kevesen vannak ! Gyakorlatilag csak Dr Esztó Klára, Dr Balaicza Erika ,Pozsonyban Dr Durovska, Lengyelbe is van ilyen orvos ,Németországban Augsburgban van egy lyme klinika .
Olyan orvost kell keresni aki elismeri a lyme ot és tudja, hogy a wb. eredmény mindig változik, annak függvényében ,hogy a baktérium a sejtekből mikor jön elő a vérbe.
Határozott lymeot jelez az OspC. Infektológusok ezt nem ismerik el. Rossz az egész protokolljuk . Olyan orvost kell keresni aki elismeri a lyme ot és tudja, hogy a wb. eredmény mindig változik, annak függvényében ,hogy a baktérium a sejtekből mikor jön elő a vérbe. Egyszerűen nem akarják elismerni !
Annyira örülök, hogy írtál, ezer köszönet és millió puszi a soraidért!!! Annyira átérzem, amin keresztülmentél. Én a múltkor egy parkban sétáltam (a férjembe kapaszkodva, összeboruló térdekkel) és hallottam, ahogy egy kisgyerek odasúgja az apjának, hogy Úúúúúúristen! Na gondolhatod, majdnem elsüllyedtem. És voltak mások is, akik együttérzően sajnálgattak vagy bátorítóan "szurkoltak" nekem, hogy "ez az, egyre jobban megy". Ilyenkor nagyon össze tudok törni és bár tudom, hogy igazad van (másoknak is megvan a maguk baja) de én ezt abban a pillanatban nem érzem. Olyan, mintha mindenki az én lábammal foglalkozna és korántsem lenne neki fontosabb dolga. Persze próbálom magamnak mantrázni a tutit, de egyelőre még nem tudtam magam meggyőzni erről. Aleszarom tablettát köszönöm, csak félek, hogy egy szem nem lesz elég. :D
Nyár végén nagyon feldagadt csak az egyik bokám. Nem tudták mitől lehet, így többféle kivizsgálás indult. A reumatológus említette a Lyme-tesztet. Wastern blott eredményem most jött meg. Nem tudok rajta elmenni, segítenétek? Köszönöm!
Borrelia Western Blot IgG VlsE negatív. Flagellin és OspC pozitív
Borrelia Western Blot IgM VlsE, Flagellin és OspC negatív
Bár nem a kórral kapcsolatban vannak "szépséghibáim", de igen, ezt kell mondanod magadban. Sokszor! Ettől könnyebb lesz a lelked mert rávilágít neked arra, hogy valóban másoknak is vannak problémáik miből némelyik látszik, némelyik nem. De küzdenek vele, és annyira nem érdekli őket az hogy te sántikálsz, mint a saját nyomoruk. Mindenkinek a sajátja a nagyobb. Hidd el!
Miután engem megcsonkítottak valaki nagyon együttérzően megkérdezte tőlem, (vagy inkább a lelkembe akart taposni hogy még jobban fájjon) - szegénykém, hogy nézel most ki? Azt feleltem neki: "Nem a karomat vágták le, a nyelvemet se vágták ki." Egyébként meg ennyi hiba másban is van!" Látszott rajta, hogy megleptem, és magába szállt.
Amikor bajunk van, rohadt nehéz jól érezni magunkat. De muszáj megpróbálni, mert magunknak teszünk jót ezzel. A fájdalommentességet kell feltétlen megoldani, aztán az érzelmi létrán már könnyebb feljebb jutni.
Nagyon jó egészséget kívánok neked! Nyissad az ablakot, küldöm a leszarom tablettát! Amikor emberek közé készülsz menni, csak vegyél be egy szemet!😘
Sziasztok! Egy aprócska kérdés: ti nem szégyellitek az állapototokat mások előtt? Mert én nagyon. Már csak a lábammal van gond, de az elég kitartó. Az összes egyéb tünetem elmúlt az évek alatt (pedig volt bőven), de a sántikálás még megvan a gyógytorna és a rendszeres mozgás, séta ellenére is. De ha valakivel találkozom, kellemetlenül érzem magam. Ti ezzel hogy birkóztok meg lelkileg?
Lyme-kór kezelésekor nagyon fontos a megfelelő gyógyszer kiválasztása. Én személy szerint Doxycyclint használtam, ami az egyik leggyakrabban felírt antibiotikum Lyme-kór esetén. Már néhány nap után éreztem a javulást, a fáradtság és az ízületi fájdalmak fokozatosan enyhültek. A kezelés több hétig tartott, és bár voltak enyhe mellékhatásai, mint a gyomorirritáció, ezek hamar megszűntek.
A legfontosabb, hogy mindig megbízható forrásból szerezzétek be a gyógyszereket! Csak jó minőségű Doxycyclin segíthet hatékonyan a Lyme-kór kezelésében, máskülönben a terápia nem lesz eredményes.
@Pozo legalábbis az Istenhegyi klinikán ennyit mondtak. Nem tudom, van-e más rendelése.
Van esetleg más, ajánlott orvos a témában? (nem is feltétlen az komplikált esetekre szakosodott, nálam még csak most jelent meg a gyanús folt és kezdtem az antibiotikum kúrát.
Illetve a házirovos által kért sima (ELISA, nem western blot) tesztnek milyen hamar szokott megjönni az eredménye?
semmit nem javasolt meg.. Ezt a mostani antibiotikumot is eleg nehez volt penteken kikernem tole, igaz en mondtam, h nem lattam kullancsot, azert kaptam ezt. A lyme-ra majd valami amoxicillin hatoanyagot iratnek a heten, ha megjottek a laboreredmenyek es pozitiv lesz, mert sokat vagyok a napon
Azonos vizsgálati eredményeket és értékeket nézve az orvosok kullancs okozza és nem kullancs okozza csoportokat alkotnak. Valószínűleg egy részük nem tudja mi okozza a tüneteket és panaszokat.
Sziasztok, nem tudom mennyire aktiv meg a forum, de hatha valaki hozzaerto olvassa:
bicepszemen alulrol en ugy gondoltam egy begyulladt faggyumirigy volt, de 2 hetre ra megjelent egy 8cm-es szabalyos kor, aminek a kerulete olyan fel centis volt a seb korul, majd elkezdett terjedni felfele a karomra hatamra, fel melkasomra, olyan a bor, mintha leegettem volna a napon erzesre huzodik, es irgalmatlanul viszket de szinre alig ter el a rendes borszintol most, es a szegcsonttol kifele a valamig, bizonyos pontokon irgalmatlan nagyokat szurkal, amikor meg viszket es megvakarom akkor faj a bor alatti kotoszovet irgalmatlanul, valamint a vall izuletem is, nem tudok aludni rajta.
Ez lehet lyme kor (es akkor esetleg kullancs meg kimaszott onnan es azt gondoltam gyulladasnak)? Vagy egy fagyumirigy esetleg befertozhet? Cukorbeteg vagyok, es mostanaban nem nagyon figyelek ra.
Kaptam Levoxa-t (levofloxacin) 2 szemet mar beszedtem, ez pont az ilyen fajta bor alatti kotoszovet gyulladasokra kifejezetten jo. (Tudom a lyme korra nem ezt kell szedni)
Gondolkodom, h hetfon elmegyek magan laborba Borrelia IgG + IgM tesztre, gondolom annyi eleg, hamar ennyire eltrejedt rajtam
Sajnos nem csak a Lyme-kór, hanem az életkor is negatívan befolyásolja a kognitív képességet. 65-69 év között 1%, 75-79 év között 6%, 85-89 év között 24% a demenciában szenvedők aránya, erre a Lyme-kór még rátesz :(
Amit lehet tenni: Fizikai terhelés (futás, gyaloglás, mozgás) és a szellemi munka (rejtvényfejtés, olvasás, sakkozás) beiktatása a mindennapokba.
Sajnos vannak olyan Lyme-kórosok, akiknek a betegségük alapvetően befolyásolja a kognitív teljesítményüket. Ismerek olyan főkönyvtárost és olyan egyetemi tanárt, akik kénytelenek voltak ott hagyni állásukat a krónikus Lyme-kórjuk miatt...
Én jól vagyok, legalábbis azt hittem eddig. Egy most olvasott tanulmányból azt hiszem az derült ki számomra, hogy nem a korom miatt kezdenek a kognitív képességeim hanyatlani, hanem a krónikus Lyme-kór miatt. Csodálkoztam is hogy 68 évesen ennyire megyek lefelé, de elfogadtam hogy ez van. Egyébként a cikkből is az derül ki, hogy nincs mit tenni:
Mindenkinek ajánlom elolvasni:
"A KULKSz-ban szenvedő betegek továbbra is küzdenek a pontos diagnózisért, a megfelelő kezelésért és a hatékony ellátásért."
Sokat fájnak a vállaim, térdeim, és gyengék a lábaim. Szinte naponta gyalogolok lendületesen 3-4 km-t, keveset futok is, de nem erősödni érzem lábaimat hanem kicsit tovább gyengülni inkább.
A cikk végén az áll hogy érdemes erősítő edzést végezni. Bár segítséget nem kérhetek hozzá, de beiktatom a napi programjaim közé egyedül aztán vagy segít vagy nem.
Csak röviden tudok írni: az immunrendszered erősítése a legjobb dolog, amit tehetsz, én - mint írtam -, ezt egyszerűen frissen facsart citromlével végzem (1 egész citromból) és mellé mentes víz éhgyomorra, meg persze kollagén, vitaminok, sok zöldség gyümölcs minden nap, meg 2 naponta a gyógytorna. A szaunára mostanában alig van időm (leginkább nincs is), de minden nap tervezem, megvalósítani már sokkal nehezebb.
Közben volt egy problémám: 48 évesen, 15 hónap kihagyás után újra megjött a menstruációm. Emiatt aztán volt nagy riadalom a részemről, folyamatos orvoshoz járás, de kiderült, hogy csak a Covid oltás zavart be, mint sokaknál. Már kezdek megnyugodni, de ez a stressz nem hiányzott.
A lábam egyébként egyre jobban működik, bár a stressz és az időjárás eléggé tudja befolyásolni az állapotomat. Mindegy, nem panaszkodom, talán már kifelé megyek belőle.
Nálam minden a régi, csak én vagyok egyre régebbi. :) Továbbra is maradt a rettegés, ezért kutakodok mit lehet jobbá tenni, hogyan tartsam legalább ezen a szinten az egészségemet mennél kevesebb költségből.
Nálam az augusztusi csontritkulás mérés sok csontvesztést mutatott. Tudtam hogy ez lesz, tavaly 2x-is kaptam szteroidos kezelést 2 szemműtét miatt. Ez erősen bontja a csontokat. De vissza feljavítom kollagénnel mint ez előtt is. Írtak ki biszfoszfonátot, természetesen nem szedem be.
Az a pofátlanság leg teteje, hogy annak ellenére hogy a csontozatunk 80% kollagén, orvos ezt sosem pótoltatja. Fogyasztani kell mellé rengeteg ásványianyagot is természetes formában, de erre is nekünk kell gondolni. Most természetes multivitaminként és ásványianyag pótlás gyanánt nyers virágport eszek és próbálok minél több zöldséget enni. Nem könnyű mert nagyon drága az is.
A Lyme miatt de más okból is felkeltette az érdeklődésemet az olajfalevél préslé. Amit terápiás céllal ajánlanak, az beválhat megelőzés gyanánt is. A novemberi visszamenőleges nyugdíjkiegészítésem kifutna 3 havi adagot. Télire megveszem, mert gondolom ha kihúzom a telet egészségesen, nem romlik az immunrendszerem működése, és talán nyugton marad ez a dög Lyme is.
A Lyme miatt nagyon vágytam az infra szaunára, de sajnos esélytelen hogy megvegyem és fiam szerint az elavult hálózatom se bírná el.
Te használod rendszeresen? Milyen tapasztalataid vannak vele?
Minden jót kívánok neked szeretettel, és várom hogy írjál kicsit többet! :)
Jó régen írtam, de azért olvasgatlak titeket néha. Szóval immunerősítés gyanánt én minden reggel egy pohár frissen facsart citromos vízzel kezdek. No meg persze az általad javasolt kollagénnel, amit azóta is lelkesen szedek. Egy idő után már nem voltam benne biztos, hogy nincs-e kezdődő csontritkulásom, ezért ezt is nézettem, 48 évesen már illendő. És képzeld: a huzamosabb ideje szedett kollagén meghálálta önmagát és csodálatos eredményeim születtek. Merthogy időközben csináltattam vérképet, nőgyógyászati rákszűrést i, amik már igencsak aktuálisak voltak. Elég kalandos volt az elmúlt időszakom, de ígéretemhez híven mindent lelkiismeretesen lejegyeztem a naplómba. :) És te hogy vagy? Mi újság veled?
Csak télire keresgéltem olyasmit ami légúti nyavalyák elkerülésére alkalmas, esetleg segíti a gyógyulást is. Így találtam az olajfalevél préslére az imént.
Azt írják, hogy a Lyme-kór kezelésében segíthet. Véleményeknél kérdezte valaki. Szerintem minden létezőt meg kell próbálni, főleg hogy ez a készítmény elfogadható áron is van:
Igen, nagyon jól csinálod! És teljesen pozitívan állsz hozzá! Minden elismerésem! A természetes úton bevitt vitaminok, ásványi anyagok, fehérjék, növényi anyagok (polifenolok stb.) sokkal többet érnek mint a mesterséges tabletták!