Keresés

Részletes keresés

tormasizsolt Creative Commons License 2016.11.26 0 1 40213

Szia !

 

Nekem is szoktak fájni az ujjaim, valamint a láb ujjaim, valamint torokfájás, tüneteid alapján lyme valószínűsíthető.

Előzmény: Lilla2016 (40210)
tormasizsolt Creative Commons License 2016.11.26 0 0 40212

Szia !

Természetesen érdekel, nagyon hálás leszek érte köszönöm, már nagyon kivagyok ez miatt, az orvosok nem hisznek már nekem a sok tünetem miatt, valamelyik pszihiátriára küldött...

Nekem január 3-ra tudtak időpontot adni 9 órára.

 

Emailbe tudnánk értekezni v telefonon?

 

Várom válaszod !

Köszönöm.

Előzmény: bhsas07 (40209)
tormasizsolt Creative Commons License 2016.11.26 0 0 40211

Szia !

Természetesen elvállalom, nagyon hálás leszek érte köszönöm, már nagyon kivagyok ez miatt, az orvosok nem hisznek már nekem a sok tünetem miatt, valamelyik pszihiátriára küldött...

Nekem január 3-ra tudtak időpontot adni 9 órára.

 

Emailbe tudnánk értekezni v telefonon?

 

Várom válaszod !

Köszönöm.

Lilla2016 Creative Commons License 2016.11.26 0 0 40210

Sziasztok!

 

Ùj vagyok az oldalon.

Szeretnèm a segítsègeteket kèrni,6hete nagyon furcsa tüneteim vannak.Vègigjártam szinte minden vizsgàlatot.

Belgyògyàsz,neurològus,fül orr gègész,mr,uh,4fèle vèrkèp...stb...minden negatìv,aminek persze örülnöm kellene,de egyèrtelmű,hogy van valami bajom!

Amikor elmondtam a tüneteimet,mindegyik orvos finoman hozzàtette,hogy esetleg csak a fejem csinàlja a tüneteimet...màr majdnem el is hittem nekik...màr biztos vagyok benne  hogy ezek nagyon is valòsak.

Elmentem az istvànyhegyire lyme tesztre,2hèt múlva lesz eredmènyem,addig is a segìtsègeteket szeretnèm kèrni,a tüneteim a következők:

-Vàndorlò izületi fàjdalmak a làbamban,ujjaimban-a fàjdalom jön megy.

-Fejfàjàs,nem a megszokott szorìt a tarkòmnál a fejem tetejèn,fàj hàtul a nyakam,ilyenkor lelassul a gondolkodàsom a memòriàm,furàn làtok,mintha szèdülnèk,de nem forgò jellegű,nagyon fura èrzès van a fejemben,a fülem is èrzèkeny ilyenkor,van hogy szinte zsibbad az arcom,nyelven...

-Furcsa torokfàjàs,ez elèggè fel tud erősödni,főleg este...ègő jellegű èrzès amit nèha a szegycsontom alà is kisugàrzik.

-Olyat èrzek a testemben amit még soha,mintha èreznèm ahogy folyik a vèrem az ereimben,ezt főleg a mellkhasomnàl èrzem.

-Ha fekszem hallom ahogy dobog a szìvem

-Nèha belső remegès

-Fàradtsàg

-Szurkàlàsok testszerte:fejtető,hònalj,végbèl..

Ezek a tünetek vàltjàk egymàst,jönnek mennek,de valami mindig fàj.

Néha van 1-1jobb napom.

Szerintetek ez lehet lyme???Csìpèsem nem volt.

 

Előre is köszi a vàlaszokat!

 

 

 

bhsas07 Creative Commons License 2016.11.26 0 0 40209

Szia, 

Nekem nov 29re van idopontom, reggel 7.30ra.Erdekel?

Előzmény: tormasizsolt (40207)
Nitttta Creative Commons License 2016.11.26 0 0 40208

Semmi baj nem lesz. Én már 3 éve élem így a napjaimat. Nincs pillanat, amiben ne rángana valamim. Nem als-em van. Vesd el ezt a gondolatot. A lyme viszont annál valószínűbb, azt kezelni kell. Amíg nincs gyógyszered, akár alternatív gyógymódokkal, amiről vissza tudsz olvasni itt is. Sajnos a doktornőhöz valóban soká van időpont, de hívd őket többször, szokott lenni visszamondás elég gyakran, s akkor bekerülsz.

Előzmény: tormasizsolt (40207)
tormasizsolt Creative Commons License 2016.11.25 0 0 40207

egyébként voltam az istenhegyi klinikán western blot vizsgálaton a p41 lett pozitív igG és IgM esetén, a többi negativ.

Voltam házi orvosom által tb-s teszten ott az igG / Elisa lett csak pozitív.

Egyébként olvastam a könyvet " karikázza be ahol fáj" említést tesznek ott is hogy az ALS valójában lyme vagy a lyme kiváltó oka az ALS nek.

 

Nem tudom idegesít az igomrángás érdekes h mind a két lászáramba van, néha a combomba is valamint több testájon, de 90 ba csak a lábszár.

 

Próbáltam kérni Esztó doktornőhöz időpontot, de sajnos csak májusba tudnának adni.....félek addig komolyabb bajom lesz.

boxerkutya Creative Commons License 2016.11.25 0 0 40206

Egyik leggyakoribb tünete. Az ALS egy kitalált betegség,ami valójában lyme. Antibiotikummal kezelhető a betegség,de minél később történik ez meg, annál nehezebb a gyógyulás. 

Előzmény: tormasizsolt (40205)
tormasizsolt Creative Commons License 2016.11.25 0 0 40205

Sziasztok !

 

Szerintetek a lyme korban lehet mind a kér lábban izomrángás(fasticulacio) szerű.

Nekem sajnos ez a tünet is megjelent, lehet ez ALS lenne ?

 

Várom válaszotokat !

Köszönöm

Nitttta Creative Commons License 2016.11.25 0 0 40204

Ghepard szavai késztettek ismét egy kommentre, mert amúgy igen ritkán jövök. Én sem nagyon javulok sajnos. Egy ideje nincsen már gyógyszerem, és olyan szinten belefáradtam az egészbe, hogy nem szedem az alternatív készítményeimet sem. Az izomrángást már úgymond megszoktam, együttélek vele, de nekem is egyedül az antibiotikumok használtak ideig-óráig. És igen, abból sem mindegy, melyik fajta. Sajnos ez a betegség sem mindenkire egyformán hat. Lyme beteg édesanyám és a párom is. De mindkettejük esetében segített az antibiotikum - rajtam nem. 3-unk közül a legtöbbet én sportolok, aktív életet élek. Ettől még nem működik jobban az immunrendszerem. Bár elméletileg társfertőzések is jelen vannak, amiket szintén sikertelenül kezeltem. Ez van. Nem akartam off lenni, csak mivel amúgy is ritkán írok, tudatni akartam, hogy sajnos még nem látom az út végét.

ghepard Creative Commons License 2016.11.23 0 1 40203

Mondjuk a technikám már olyan 1, másfél év után elég rendben volt, már nem javult azt hiszem, persze csiszolódott azért vélhetően. Hát igen, 60 évesen kezdtem - de bevallom akkor nem hittem, hogy ennyire feljavulatok - a legjobbak fölé. Igen, az öregedéssel semmit nem lehet tenni, csak lassítani. Nos az a másik, amit említesz - na az kulcs lehet szerintem is. Mert írtam már itt is talán - én valami olyan teljesítményt tűztem ki lelki szemeim elé, amit azt hittem akkor, hogy sose fogom tudni elérni. Hogy megpróbálom elérni a legjobb teljesítmények kétszeresét, mégpedig helyből. Ez így kb 240%-al lenne jobb teljesítmény, mert nekifutással hozzá lehet tenni kb 44%-ot a teljesítményhez. Ezért, ha tartom magamban a célt, akkor vinni fog előre. Na úgy néz ki, hogy ezt a célt megkedveltem valahogy és most már nem is néz ki teljesen lehetetlennek. Gyakorlatilag semmi se tud megállítani, hogy kimenjek minden hétvégén (már oda az út is göröngyös, kb 5 és fél km), hogy ledobjam az adagomat szombaton, vasárnap és juniustól hétfőn is, mert szabin vagyok). Ez borzasztó mentális erőt ad hosszútávon is és úgy gondolom, hogy ez nagyon sokat segít a picik ellen is.

 

Én úgy fogalmaznék, hogy erre talán mindenki képes - csak a bibi az, hogy nem akar képes lenni rá - tehát megintcsak ott vagyunk, hogy ez is fejben dől el........

Előzmény: Marobert1 (40201)
ghepard Creative Commons License 2016.11.23 0 1 40202

És akkor nekem  mi mulasztotta el, én nem szedtem semmi AB-t. Meg amúgy se semmit speciálisat (gyógyteák, probik, multivitamin koktélok stb stb) - pedig már kb 80 kullancs is volt bennem, melynek többségét már holtan szedtem ki, már mint a kullancs volt holt :)

 

Boxi, próbálkozni kell mindig, ez helyes út - a fejed mondjuk az ingyen van Neked, az nem függ a pénztárcádtól sem.....

Előzmény: boxerkutya (40200)
Marobert1 Creative Commons License 2016.11.23 0 3 40201

Vélhetően a technikád fejlődött sokat,mert viszonylag későn kezdted el ezt a sportot.   A teljesítmény csökkenése két dologból adódik. Nyilván a test öregedése az egyik ok. Ezt megakadályozni nem lehet,csak késleltetni. A másik viszont érdekesebb szerintem. Egyszerűen csökkenni kezd az inspiráció." Elértem már mindent,amit akartam." Vagy nincs már kedvem ehhez és más dolgok sokkal fontosabbá válnak. Na ezen változtathatsz a mentalitásoddal. Az élet legfontosabb építő eleme a CÉL. Kitűzött célok nélkül a teljesítményünk az élet bármilyen terén csökkenni fog és előbb utóbb a testünk is megbetegszik. Vannak rövid és hosszútávú céljaink. A rövidtávúakkal nincs annyi gond,hiszen reggel elhatározunk valamit,amit még aznap megvalósíthatunk,de mi van a hosszútávúakkal? Azokkal amikért mindennap kell dolgozni akár éveken vagy évtizedeken keresztül? Erre sokan nem képesek,pedig azt gondolom ez a kulcs. "Alkotni születtünk erre a földre" és ez olyan nekünk,mint a levegő vagy a víz. Aki csak egyik napról a másikra él és szinte csak a túlélésre koncentrál,nem számíthat hosszú és boldog öregkorra...szerintem...

Előzmény: ghepard (40198)
boxerkutya Creative Commons License 2016.11.23 0 0 40200

Sajnos eddig, csak az Ab mulasztotta el a tüneteimet és az sem mindegy, hogy mikor és melyik fajta. Próbálkoztam már én sok mindennel ,rá is ment egy csomó pénzem. 

Előzmény: ghepard (40199)
ghepard Creative Commons License 2016.11.23 0 0 40199

Talán, ha ezt a hitedet egy magasabb szintre emelnéd (egy kicsit elvennél az AB-kben való hitedből, persze tudom, ez nem egyszerű) - lehet az is, hogy hamarébb sikerülne.......

Előzmény: boxerkutya (40195)
ghepard Creative Commons License 2016.11.23 0 0 40198

Nagyszerű, olvastam én is ilyesmikről, no meg már régen nagyon jól tudom is, hogy ez így van valahogy. De még saját magunk is eldönthetjük, hogy mi legyen. Olyan kisérleteket is csináltak már sok helyen, hogy az ember a saját reakcióit megtanulja irányítani. Például óriási fájdalmak vannak, az ember be van drótozva, csupa szenzor van rajta és ezek jelzik is számtanilag a fájás erősségét és a képérnyőn egy görbe mutatja is az idő függvényében. A feladat az, hogy a görbét meg kell próbálni lefelé tolni, úgymond lelki szemeikkel  - akkor kisebb lesz a fájás. S ez a legtöbb esetben sikerült is az embereknek mindenféle előzetes gyakorlás nélkül.

 

Jómagam például ezt alkalmazom a gerelynél is. Minden héten beírom a legjobb teljesítményemet jobb és bal kézzel is. Már 5 éve gerelyezek, mindig csak helyből dobálgatok. Csináltam többek között egy progit is, ami kiszedi a havi legjobbat és ki is jelzi. Ezt minden héten megnézem, néha többször is és azon agyalok, hogy a következő hónap fejjebb legyen, mint az előző. Persze ez nem lehetséges a végtelenségig, de borzasztó erőt ad, ha sikerül.

 

A betett képen jól látható, hogy 2 hónap kivételével a többi kb 44 hónap mindig magasabban volt (többet dobtam), mint az előző évi ugyanaz a hónap. Pedig nagyonis csökkenie kellene a teljesítményemnek az évek folyamán. A világ legjobbjainak teljesítménye is átlagban 10-15%-al csökken évtizedenként. Látható az is, hogy ebben évben valami brutálisat javultam. Ezek nem kis teljesítmények, helyből sokkal többet tudok a szlovák és a magyar csúcsnál is. A kemény fizikai edzésem másodpercekben mérhető naponta, tényleg csak másodpercekben - tényleg, nem lehet az, hogy a fejemben dől el, hogy jobb vagyok? 

 

Előzmény: Marobert1 (40194)
Vadvirág68 Creative Commons License 2016.11.22 0 0 40197

Tudom, csak jól esett egy kicsit humorizálni! :-)

Előzmény: pozo (40189)
Vadvirág68 Creative Commons License 2016.11.22 0 0 40196

Én is olvastam!Nagyon tetszett! Ez valóban így működik!A gondolatainkkal befolyásolunk dolgokat  :-)

Előzmény: Marobert1 (40194)
boxerkutya Creative Commons License 2016.11.22 0 0 40195

Te sem gyógyultál meg ,csak nyugalomban vannak a borreliáid. Én is hiszek abban, hogy nekem is nyugiba kerülnek majd egyszer.

Előzmény: Marobert1 (40194)
Marobert1 Creative Commons License 2016.11.22 0 2 40194

Mondtam már többször. 20% a genetika,gyógyszer,orvos,stb...

80% a fejedben van.

Végeztek egy kísérletet évekkel ezelőtt Amerikában. Egy általános iskolában bementek egy órára a kísérletet végzők az alsós kisdiákok közé. Tartottak egy előadást,hogy olyan képességgel bírnak,hogy képesek előre megmondani a gyerekekről, melyik lesz okos és sikeres és melyik buta és sikertelen az életben. Aztán egyenként elbeszélgettek velük és mindenkinek elmondták a véleményüket. 15 évvel később megkeresték a kísérletben részt vevő alanyokat és ők is megdöbbentek az eredményen. Minden tippjük bevált. 100%-ban! A meglepetésük nem volt véletlen. Bevallották ,hogy találomra mondták el a gyerekeknek mi lesz a sorsuk. Valójában semmit sem tudtak róluk. A kis gyerekek hiszékenyek. Mindent elhittek ezeknek a"nagyon okos tudósoknak". Egyesek végig azt mondogatták maguknak az évek alatt,hogy kiváltságos vagyok,különb,mint a többiek. Nagy ember lesz belőlem,híres leszek! A többiek meg azt,hogy minek tanuljak,hiszen selejt vagyok. Úgy sincs értelme!

Gondold végig,hogy mit mondogatsz magadnak minden nap...

 

 

Előzmény: boxerkutya (40193)
boxerkutya Creative Commons License 2016.11.22 0 0 40193

Bárcsak ezen múlna !

Előzmény: Marobert1 (40192)
Marobert1 Creative Commons License 2016.11.22 0 2 40192

Meg kellene próbálnod hinned benne,talán előbb sikerülne!

Előzmény: boxerkutya (40190)
pozo Creative Commons License 2016.11.22 0 0 40191

Lásd 40059-es hozzászólásomat.

Előzmény: boxerkutya (40190)
boxerkutya Creative Commons License 2016.11.22 0 0 40190

Pozo legutóbb azt mondtad meggyógyultál a cefuroximtól. Ez azt jelenti, hogy teljesen tünetmentes vagy ? Azóta is tart a tünetmentességed ? Én a gyógyulásban nem hiszek ,csak a tünetmentességben.

Előzmény: pozo (40189)
pozo Creative Commons License 2016.11.21 0 0 40189

A 6. pont csak a rendszeresen alkoholt fogyasztókra vonatkozik...

 

Előzmény: Vadvirág68 (40188)
Vadvirág68 Creative Commons License 2016.11.21 0 0 40188

Biztos, hogy a Lyme okozza, 8 éve kezdődött, de csak a doki mondta gyomortükrözéen.akkormég azt sem tudtam, eszik-e vagy isszák...semmi tünetem nem volt..., azóta mindig előjön, de nem a jellegzetes gyomorégés, inkább a nyelőcső sztori... 

 

 

A pontok közül a 2-6-ig teljesen rendben van minden, az egyessel nem tudok zöld ágra vergődni.A drnő mondta, hogy a szorongásomat, pánikrohamaimat is a lyme okozza,okozta..az meg a refluxot generálja...Akkor mindennek az oka a  drága kórokozónk  :-)

Azért igyekszem

Köszi   :-)

 

 

Jaj!!!!!! Beugrott most valami! A 6. ponttal kapcsolatos.....  :-)

Kis unokám született augusztusban, természetesen összejött a család estére , ünnepelni.A kisfiam (boldog kispapa) elkezdte mondogatni, hogy igyunk arra, LEGYEN TEJ!!!! Természetesen mi mást is töltöttek volna a pohárba, mint jó kis házi pálinkát...milyen is egy újdonsült nagymama, a világ összes kincséért sem mondtam volna nemet (pedig gyakorlatilag soha nem iszom)Kb 4-et számoltam....na ha visszagondolok, akkor kezdődött a mostani reflux sztori....

Na de az unokáért mindent, ugye?

Már megbántam!Még jó,hogy ez a mi titkunk marad    ;-) 

Ja, és lett rengeteg tej! Rajtam nem múlott  :-) 

Előzmény: pozo (40187)
pozo Creative Commons License 2016.11.21 0 0 40187

A refluxot lehetséges, hogy a Lyme-kór okozza.

Nekem is volt egy jó félévig, semmilyen gyógyszer nem hatott rá, aztán amilyen váratlanul jött, olyan váratlanul lett vége.

 

Amit ajánlanak a refluxra:

 

1. Stressz csökkentése stresszoldó technikákkal valamint B-komplex szedése. A stressz

    növeli a kortizon termelést, ami az emésztést is befolyásolja

2. Szénsavas italok kerülése

3. Túlzott evés kerülése

4. Dohányzás csökkentése

5. Minél több víz ivása (ne legyen cukros lötty)

6. Alkohol fogyasztás csökkentése

Előzmény: Vadvirág68 (40168)
j11gfr Creative Commons License 2016.11.20 0 0 40184

Sziasztok!

 

Tudnátok ajánlani nekem egy megbízható Lyme-kós specialista orvost Magyarországról? Létezik egyáltalán ilyen?

Vadvirág68 Creative Commons License 2016.11.20 0 0 40183

Biztos, hogy igazad van!Mostanában alig eszem normális ételt....max egy kis vajas kifli, pékséges cuccok...semmi mást nem kívánok...mitől is lenne rendben a vitamin,és ásványi anyag szintem....   az lenne a csoda, ha rendben lenne.....Most elkezdtem virágport enni, abban nagyon sok minden van...muszáj lesz valami immunrendszer erősítőt is szednem.. Remélem, hogy tényleg csak innen fúj a szél....

Megnézem, amit küldtél :-) Köszi!

Előzmény: One of the millions (40182)
One of the millions Creative Commons License 2016.11.20 0 1 40182

Asvanyi anyag es B vitamin is hianyod van/lehet. <= KPU betegseg <= CBS genhibak (metilacios problemak, https://www.facebook.com/mthfrsupportaustralia/videos/1141934609176318/)

Nekem az extra adag Cink segitett a legjobban.

Előzmény: Vadvirág68 (40181)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!