nálunk meg sokkal, de sokkal nehezebb(ek) volt(ak), mint a szigorlatok..
Egy csomó helyen úgy vannak vele, hogy ha már idáig eljutottál, hát ne itt szívassunk már meg..Na, nálunk nem ez volt. Nem rúgtak ki olyan sok embert éppen, de ez a felkészülésnek volt köszönhető (az évfolyam 99%-a idegbeteg lett az államvizsgaidőszak végére..)
Progmat szak Szegeden, államvizsga. Előző nap minden jegyzetet behordtunk a felkészülési terembe. Másnap megkaptuk a tételeket, odasétáltunk, elvettük a megfelelő könyveket és kijegyzeteltük. Azt is meg kell említeni, hogy a tanáraink senkit sem akartak kirúgni.
Szóval nekem így van államvizsgám. Egyből kettő is.
Hát, nem hiszem. Én is azt hittem, hogy milyen könnyen megy majd a számvitel része, hiszen januárban szigorlatoztam belőle, aztán meg mégsem. Bár ahhoz, hogy valaki 3-szor is elhasaljon a záróvizsgán elég -hmm- ostobának kell lennie...
tehát hasonlóan, mint nálunk. Egy szigorlattal tényleg nem ért fel a dolog. Csak azt nem értettem, hogy az egyik többszörösen bukottnak a szigorlati átlaga 4-es volt, ami azért nálunk egy igen szép teljesítmény (nekem sem sikerült, pedig jó tanuló voltam), és ezzel együtt sikerült harmadszor és immáron örök érvényűen elhasalnia. Csak álltam és csodálkoztam és nem hittem a fülemnek... ehez totál szellemi leépülés kell, nem?
Nálunk 1 embert vágtak ki, de ő állítólag semmit sem tudott.
Amúgy meg egy szigorlatnál könnyebb volt, de keményebb mint gondoltam volna. Szóval nem volt egy sétagalopp...
Kifejezett szivatás nem volt, de azért túl nagy lazaság sem. Mindemellett az egyik legkönnyebben vehető vizsga volt az éves összesítések alapján. Persze mindez idegen nyelven (bölcskar), tehát ezért nem volt túlontúl laza. Mindenesetre sikerült néhány embernek megbuknia. Nem először....
Kösz a gratulációkat! :-)))
Az álláskeresés már beindult, remény nem sok, de hátha. Azért ha van valakinek bármilyen infója, tanácsa, ötlete, az nyugodtan kajabáljon! :-)
Hát ez is megtörtént. Tegnap sikeresen letettem a záróvizsgámat, úgyhogy most már közgazdásznak mondhatom magamat. :-) Bár nem érzem magam annak, de sebaj. :-)
Mivel ez az első (meg egy jó darabig még az egyetlen) diplomám, ezért roppant mód boldog, elégedett és büszke vagyok. :-)))