Keresés

Részletes keresés

elemes Creative Commons License 2002.10.23 0 0 83
ugy latszik, a VALODI miniszterelnoknek semmi kifogasa az ellen, hogy egyik beosztottja anno fikazta a masik beosztottjat.
Előzmény: Törölt nick (82)
szarvasmarha Creative Commons License 2002.10.07 0 0 81
:-)))))
Előzmény: Tappancs (80)
Tappancs Creative Commons License 2002.10.07 0 0 80
Abban hibázott, hogy nem ment el svéd műfordítónak:
Vers mindenkinek

"...és ez bizony így igaz. Utána lehet nézni."

Egy finn és egy svéd azon vitatkozott, hogy melyikük anyanyelve hangzik szebben.
Mivel nem tudták eldönteni a vitát, egy angol nyelvésztől kértek segítséget.
A nyelvész arra kérte őket, hogy fordítsák le saját nyelvükre Percy Bysshe Shelley következő verssorát:
"Island, island, Grassy Island, Grassy island's Bride."
("Sziget, sziget, füves sziget, füves sziget menyasszonya")
Először a finn fordította le:
"Saari, saari, Heinäsaari, Heinäsaaren Morsian."
A svéd fordítása így hangzott:
"Ö, ö, Hö ö, Hö öns Mö."

kutato Creative Commons License 2002.08.31 0 0 79
nem emlékszem, vajon Ágh Attila megkapta-e legutóbb (aug 20) megérdemelt jutalmát, vagy ezután fogja?

"Itt van mindjárt Ágh Attila, akire bizton lehet számítani a kampánycsapat bármely posztján. Víziói egy gótikus katedrális monumentalitásával vetekednek. A szocialisták pótelnököt választó kongresszusán például egy Tony Blairbe ojtott Jézus Krisztust látott megjelenni. Állítólag a frissiben körülglóriázott miniszterelnök-jelölt ezekkel a szavakkal lépett a pulpitusra: „Szövetséget jöttem kötni!” Ágh erről azt találta írni minap a Népszavában, hogy a rövid, tömör mondat „maga volt az egész üzenet”. A messiás Medgyessy új evangéliuma sokakban válthat ki egyelőre idegenkedést. Különösen azokban, akik még emlékeznek arra, hogy egy másik rendszerben, amire inkább az elnyomás volt jellemző a szabadság helyett, miniszterelnök-helyettesként III/III-as jelentéseket kapott például azokról, akik túl sokat tartózkodtak egy jóval nagyobb szabású szövetséget ajánló próféta templomainak a környékén. Az ilyen igehirdetővel még akkor is nehéz szövetkezni, ha elhiszi neki az ember, hogy ő, mint ahogy állítja, soha bele nem nézett egyetlen jelentésbe sem. Rengeteg dolga van tehát az önként verbuválódott tanítványoknak, ha 2002 tavaszáig át akarják téríteni az új hitre a magyar választópolgárok ma még ingadozó hányadát. Serénykednek is lankadatlanul.

Ágh Attila vakbuzgó írásában például Medgyessyt azonnal megajándékozza Péter, vagyis a kőszikla szerepkörével is: „Az üres ígéretekkel és választási blöffökkel operáló Fidesszel szemben a szavahihetőséget, a bizalom kőszikláját állította a kampány középpontjába.” Ha sokáig elemezzük az egyébként arra érdemtelen PR-szöveget, akkor az lesz az érzésünk, hogy a Biblia valamennyi közismert alakja Medgyessy Péter arcára cseréli a sajátját, ami már önmagában is érdekes teológiai problémákat vet fel. Elképedésünk fokozódhat, ha elmerengünk azon, hogyan jön a képbe Tony Blair. Az angol munkáspárti vezér Ágh interpretációjában arról híres, hogy Clintonnal és Schröderrel karöltve megújították a politika nyelvezetét és stílusát. A „hosszú mondatok világában, a tekintélyelv birodalmában”, vagyis a „szürke és unalmas” magyar politikában ezt a hangot még Ágh szerint is egyetlen párt tudta csupán sokáig, a Fidesz. De természetesen ezt sem úgy, mint ahogyan azt a jobboldaltól egy kicsit függetlenebb tudós értelmiség elvárta volna, hanem öncélúan, „agresszív macho” módjára. De vége már a szocialista rémálomnak, mert 2001. június 9-én délután négy órakor maga a megváltó jelent meg az MSZP kongresszusán, és ebben a pillanatban Tony Blair is rendes magyar testbe költözött, a Medgyessyébe. Így találkozott az evangélium igéje a lélekvándorlás tanával egy marxista szemináriumi jegyzet elrongyolódott lapjain. "

Előzmény: Aradi Zoltán (39)
Tájékoztató Iroda Creative Commons License 2001.11.19 0 0 78
Semmiben. Ő ilyen.
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.18 0 0 77
"- Miben hibázott Medgyessy Péter?
- Abban, hogy kiment a napra pedig tudta: vaj van a fejen. "

Igen.
Leforditva: nem számitott arra hogy valaha is az MSZP még ráfanyalodik.

Hali:)

Előzmény: lms (75)
Szeppent Creative Commons License 2001.11.18 0 0 76
Ojvé, még mindig ugyanazt, ugyanúgy?
Üdv,Sz
Előzmény: psycho-pata (74)
lms Creative Commons License 2001.11.17 0 0 75
- Miben hibázott Medgyessy Péter?
- Abban, hogy kiment a napra pedig tudta: vaj van a fejen.
psycho-pata Creative Commons License 2001.09.25 0 0 74
Kedves Mercurius,
szerénykedsz, mikor azt írod, hogy "lelkesen utána olvasgatsz" a véleményeknek... Már régóta felkeltetted figyelmemet béírásaiddal, s bár sok mindenben más a nézetünk a világról, olvasottságodat elismerem. Most "rápillantottam" legutóbbi Index-írásaidra, melyek többnyire MP-vel foglalkoztak, ami nem baj. Egy konzervativ jobboldali szavazónak nem kell MP-rel szimpatizálni, de érdekelne az érzelemmentes kritikád MP-ről - na nem "diktatura" szintjén:-))) Magam anyai ágon le"klerikálfasisztázott", zömmel emigrált családból, apai ágon konzervativ liberális családból származom, s őseim többnyire még feleségem révén is erdélyiek. Tehát genetikailag nem vagyok "szoclibsi". Legutóbb majdnem fidesz szavazó voltam, csupán a ToJo által vezetett FKGP-vel kötendő koalától tartottam - ebből is látható, hogy nem vagyok a fidesznek zsigerből ellenfele. Ennek ellenére szimpatizálok MP vezette MSZP-vel, s nem titkolom, elsősorban pont Medgyessy személyisége miatt.
Korábbi véleményeid alapján úgy gondoltam, hogy az egészségügyben dolgozol, valamelyik egyetemen, s tán korombéli lehetsz. Igy a jelen fideszes egészségügyi stratégiáról is érdekelne a véleményed.
Előzmény: Mercurius (73)
Mercurius Creative Commons License 2001.09.25 0 0 73
Kedves Pszichopata,

én lelkesen utána olvasgatok. Szóval a közgazdászokéban. Persze ez náluk munkabetegség. Már a Szinuhében is szerepel, amikor Szinuhe és Kaptah vitatkozik. Most valalmi Friedmannak hiják Kaptahot :).

Mercurius

Előzmény: psycho-pata (72)
psycho-pata Creative Commons License 2001.09.25 0 0 72
Kedves Mercurius!

Azt nem tudom, hogy kinek agyában fogalmazódott meg e zseniális 5let (a gazdaságban úgy hírlik valahogy igy "mentek" a dolgok), kik írták le, DE valóban igy működött az egészségügy. Ebben 1et értünk. Sajnos a jövőt is igy gondolják kollégáim, s ez nem jó:-(((

Előzmény: Mercurius (68)
psycho-pata Creative Commons License 2001.09.25 0 0 71
Szia tegzes!
Már a 60-as évek végén is megfigyeltem, s elitéltem, ami ma is gyakorlat: "funkcionáriusoknak", mondhattam volna "kádereket" is, külön kórházuk van. Legutóbb azon országos intézetben "pipultam" be, ahol igen lerobbant hotelszolgálat mellett határainkat is szakmailag bőséggel meghaladó szellemi erővel, áldozatkészséggel találkoztam.
Valamikoron a sajtóban is téma volt ez, s az SZDSZ-en kivül, ha jó az emlékezetem, tán a fidesz is ellenezte a "pártkórházat". A mi kórházunkat e célra nem ajánlanám, mert mi túl jók vagyunk:-)))
Előzmény: tegzes (63)
maci124 Creative Commons License 2001.09.25 0 0 70
Abban , hogy ujra szerepet vállal.
10-12 éve még elkötelezett volt vmi mellett , ott ült a tűznél a husos fazéktól nem messze, de rápattant egy ( isteni) szikra és rájött, hogy ennek pont az ellenkezője az igaz.
Öreg fát nem lehet átültetni, kivéve néhány nem olyan öreg ( vezetőségi ) fát.
Mercurius Creative Commons License 2001.09.25 0 0 69
elnézést az elirásokért, de az ablakban idönként egyszerüen eltünik a szövegem és vakon irogatom be, amit irok.
Előzmény: Mercurius (68)
Mercurius Creative Commons License 2001.09.25 0 0 68
Kedves Pczicho Pata,

én vettem magamnak a fáradtságot és elolvastam, hogy mit ir el? a neoliberális reform az egészségügyre.

1. Ki kell vonni a forrásokat az állami egészségügyböl.
2. Meg kell vá ni, amig tönkre megy.
3. Akkor azzala a felkiáltással, hogy lám az állami müködésképtelen, meg kell pri vatizálni és vállalkozássá kell alalkitani.
4. Ha emiatt többen kikerülnek az ellátásból, akkor ez az ö egyéni problémjuk. Hulljon aférgesse. Különben is az egésszséges beteg a jó beteg, mert azt olcsóbban lehet gyógyitani.

Na Bokros eszerint a recept szerint ügyködött.

Mercurius

Előzmény: psycho-pata (66)
psycho-pata Creative Commons License 2001.09.25 0 0 67
Kedves Jozan!
A reakció általában válasz az akcióra:-))) Ez esetben turulnemtomhányas stílusára reagáltam, nem hiszem, hogy etikettet, retorikát oktató fejezetek tartalmaznák szösszeneteit. Esetleg elrettentő példaként. Antall József biztos azt mondta volna, ha egyáltalán reagált volna, hogy szamárság:-))) Ha jól emléxem tán a "Közlemények"-ben olvastam róla mostanában, s nem méltatásként.

Érdekes, de nem a Te hozzászólásaid, vagy Mercurius megjegyzései tesznek nem "Jozan"-ná:-)))

Előzmény: Jozan (61)
psycho-pata Creative Commons License 2001.09.25 0 0 66
Kedves Mercurius,
a "Bokros pogrom", hogy kifejezéseddel éljek nem az egészségügyben hozott katasztrófát, hanem mindenkit érintett. Megitélésében nincs közöttünk összhang annak ellenére, hogy az egészségügyi dolgozóknak is rosszabb lett a soruk, individualisan. A mi nem kis intézményünk élén közgazdász állt, tán SZDSZ szimpatizáns, de nem ezen múlt, hogy nem kerültünk még csőd közelébe sem. Ma FIDESZ vezetésű a város, s az intézmény is, de nem ezen múlik most sem, hogy a kevés nyereséges intézmény közé tartozunk. A kórházunk az előző, s a mostani kormány alatt is fejlődik, de munkatársaim zöme az elmúlt minisztereinket valóban "szerencsétleneknek" tartja, de nem vagyok biztos, hogy mindegyikük olyan emóciókkal, mint Te.
Előzmény: Mercurius (64)
psycho-pata Creative Commons License 2001.09.25 0 0 65
Kedves Mercurius!

Saját magukat, ha jól emlékszem szocialista demokráciának nevezték:-))) A valódi demokráciához képest ez nem volt demokrácia, de a forradalom utáni megtorlás után valódi diktatura sem volt. Igy kiegyezhetünk a puha diktaturában.

A valódi diktatura alatt egyik nagybátyámnak tanszékvezetést ajánlottak fel, ha belép a pártba. Nem tette. Mázlija volt, mert megúszta néhány pofonnal az Andrássy úton. Késöbb, amikor arról beszélt egy kitüntetés kapcsán, hogy azt javasolná, hogy az érdemes orvos kitüntetés akkora legyen, hogy eltakarja a kutató orvos zakóján a foltot, akkor sem a karrierje érdekében tett:-))) Ezek az idők voltak a diktatura jellemzői.

Előzmény: Mercurius (60)
Mercurius Creative Commons License 2001.09.25 0 0 64
Azért kedves Pszichopata,
a nagy csapás az egészségügynek a Bokros pogrom volt. Szegény Gógl meg Mikola csak próbálja helyre hozni, amit nagyeszü Lajos elkefélt.

Mercurius

Előzmény: psycho-pata (62)
tegzes Creative Commons License 2001.09.25 0 0 63
De jó, hogy itt vagy dokikám!
Légyszives rendeletileg utald be hőn szeretett lopós kormányunkat a leglerobbant kórházi osztályra. Aztán eresszétek rájuk a többgyerekes nővéreket.

Ideiglenesen én is oda látogatnék, hogy szakértelmemmel segítsem a kedves betegek ápolását. ( Pénzt nem kérek, ennyivel tartozom a hazának )

Előzmény: psycho-pata (62)
psycho-pata Creative Commons License 2001.09.25 0 0 62
Kedves kutato!
Aki az MN-et veszi, s ráadásul el is olvassa, azzal baj lehet. Ha beteg leszel, amit nem kivánok, s kórházba kerülsz ezt a Mikola idézetet nem emlegesd, ha jót akarsz /magadnak/. 1962-ben kezdtem el az orvosi egyetemen okulásomat, 1968 óta dolgozom, de a rossz helyzet a rendszerváltással kezdődött, s nem köthető kormányhoz a rosszabbodás. Surján jó pathologus volt a korában, de az Antall kormány alatt a KDNP-vel, s nem az egészségüggyel foglalkozott. Hornék alatt volt az első, és utolsó jó miniszter, Kovács Pál, ki legalább lemondott. Kökény annyit ért, mint az utóbbi Gógl, majd Mikola. Ez utóbbiak még egymásnak is homlokegyenest különböző dolgokat támogatnak.

Szóval jobb, ha egészségügyi ellátásod során kedves miniszterünk nevét ki sem ejted. Ha a MN-re hivatkozol, az nem biztos, hogy baj lesz, de jobb, ha nem politizász:-)))

Előzmény: kutato (57)
Jozan Creative Commons License 2001.09.25 0 0 61
Psycho-pata

1. Aki az egyébként is feszült hangulatot azzal rontja tovább, hogy sértegeti a vitapartnerét, aligha reménykedhet abban, hogy az érveit komolyan veszem.

2. Nem derült ki, hogy ilyen nevet adnál a Rákosi pajtás leváltását követö idöszaknak?

Előzmény: psycho-pata (59)
Mercurius Creative Commons License 2001.09.25 0 0 60
Nana kedves Pscichopata,

azért a puha diktatura is diktatura :)vagy inkább :(.

A puha diktaturában Medgyessy elvtárs pedig a KB tagságig és miniszterelnök helyettességig vitte.

Mercurius

Előzmény: psycho-pata (59)
psycho-pata Creative Commons License 2001.09.25 0 0 59
Picinyem:
1/ Vedd ki a cumit a szádból, s olvastasd fel a következőket a dadussal:
- a "komcsi diktatura" Rákosi pajtásék idején volt divatos, s proletárdiktatúrának nevezték, igy akkor Te még v.s. ondósejt formájában sem léteztél. Tekintve, hogy egy idős vagyok MP-vel, Ő a proletárdikatúra idején 10 év körüli lehetett.
- az elöbbiből következik, hogy ha már 10 éves kora körül a "komcsi diktatura" egyik vezetője volt, akkor

a) vagy T evagy idióta, vagy
b) Ő volt zseni.

Most pedig nézd meg a "Cili cica a tejúton" című diát, s aludjál szépet, pl. CsPista bácsi lesz a kormányfő:-)))

Előzmény: turul50 (56)
psycho-pata Creative Commons License 2001.09.25 0 0 58
Nagyon érdekes MN polémia:
Gajdics Ottó nagyon haraxik Ágh Attilára. Mellékszereplő MP.

Mások lehetőség:
Gajdics Ottó nagyon szereti Ágh Attilát.
Főszereplő: MP.

? nem ír elemzést GO ÁA-ról, esetleg MP-ről?

Előzmény: Aradi Zoltán (39)
kutato Creative Commons License 2001.09.25 0 0 57
Magyar Nemzet Online-ból

http://www.mn.mno.hu/index.mno?cikk=34353&rvt=2

Mikola István Medgyessyt bírálja
2001. szeptember 25. 1:00

Varga Attila

Az egészségügyben áldozatos munkát végző, három műszakban, ágy mellett dolgozó 41 ezer nővér, 7000
mentőápoló és 2000 szülésznő, valamint műtős asszisztens számíthat arra, hogy novemberben és
decemberben már megemelt bérekért dolgozhat, s a tárca nemsokára rendezi a védőnők javadalmazását
is, akik a népegészségügyi program végrehajtásában jelentős szerepet kapnak – jelentette ki lapunknak
nyilatkozva Mikola István egészségügyi miniszter.

Havi átlagban személyenként csaknem tízezer forinttal emelkedhet ötvenezer ápolónő, mentős és műtős
asszisztens bére a munkahelyi pótlékok megemelése után az Egészségügyi Minisztérium szándékai szerint.
A bérkiegészítésről – amely az idén 1,3, jövőre pedig nyolcmilliárd forintos pénzügyi keretet igényel –
októberben dönt a kormány. Mikola István bejelentését követően az MSZP üdvözölte a béremelést, de
kijelentette: kormányra kerülése esetén ötven százalékkal növelné a béreket, s ezen túl két-három évenként
egy teljes évi bért fizetne ki hűségjutalomként. Mikola az MSZP reagálásával kapcsolatban megjegyezte: az
ágazat nagy bérlemaradásának egy része az 1994 és 1998 közötti szocialista vezetésű kormány
egészségpolitikai intézkedéseihez kapcsolódik, hiszen a Bokros-csomag kapcsán az egészségügyben 40
százalékos forráskivonás történt. Az MSZP közleményére utalva, amely szerint Medgyessy Péter azonnali,
50 százalékos ápolói béremelést vállal a következő kormányzati ciklus elején, Mikola kijelentette: a szocialista
miniszterelnök-jelöltnek szívesen segítenek az egészségügy belső helyzetének megismerésében, mert
nyilatkozataiból úgy tűnik, hogy az ágazat ismerete nélkül mindent vállal. Nem célszerű, hogy a
miniszterelnök-jelölt bejárogat a kórházakba, s az egészségügy belső viszonyrendszerét nem ismerve vállalja
a Heim Pál-kórház rendbetételét és a nővérek béremelését – mondta Mikola. Idén már húsz százalékkal
emelkedett az egészségügyiek bére, s ha ilyen növekedés lett volna 1994 és 1998 között is, akkor már nem itt
tartanának az ágazatban a keresetek – tette hozzá.
***
A szív napja
Magyarországon ma minden második ember szív- és érrendszeri megbetegedésben hal meg, életmóddal
sokak élete megmenthető lenne – nyilatkozta lapunknak Matos Lajos professzor, a Szív Világszövetség
magyar tagozatának vezetője annak kapcsán, hogy a szív világnapja alkalmából negyvenhat műsorában
foglalkozik a Kossuth rádió a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésével.

kutato Creative Commons License 2001.09.21 0 0 55
mai Magyar Nemzet online -ból:
http://www.mn.mno.hu/index.mno?cikk=33800&rvt=4

Egy értelmetlen javaslatról
2001. szeptember 21. 1:00

Sütő-Nagy Zsolt

Némiképp átgondolatlanul, de annál hatásvadászabb módon nyilvánított véleményt a héten az MSZP
miniszterelnök-jelöltje, amikor nemes egyszerűséggel arra kérte Orbán Viktor miniszterelnököt és Demszky
Gábor főpolgármestert: „… a New Yorkot ért embertelen terrortámadás elleni tiltakozás és az amerikai város
lakóival vállalt együttérzés és szolidaritás jeléül a kormány és a főváros vezetése támogassa, hogy a
2012-es nyári olimpia színhelye New York legyen.” Szép dolog a szolidaritás, nagy kár, hogy ebben az
esetben teljesen értelmezhetetlen.
Az olimpiai színhelyek kijelölésénél ugyanis a legkevésbé lehet szempont az együttérzés, ha ugyanis ez az
elv működne, akkor Peking aligha lehetne rendező 2008-ban, hacsak nem a másként gondolkodó polgárait és
különféle kisebbségeit kegyetlenül elnyomó kínai kommunista rendszerrel vállalunk szolidaritást. Miként a
világot korábban megrázó események után sem ilyen alapon jelölték ki a rendező várost. Ez természetesen
nem jelenti azt, hogy New York nem lehetne jó házigazda – bár a legutóbb az Egyesült Államokban tartott
olimpia, az atlantai éppen az ellenkezőjét bizonyította –, de az első lépést az amerikai olimpiai bizottságnak kell
megtennie, amikor kijelöli majd, hogy mely metropolisz pályázatát támogatja. Magyarország részéről azért is
értelmetlen lenne ilyen gesztust gyakorolni, mert ezzel semmit nem nyernénk, ellenben sokat veszthetnénk.
Elsősorban annak a lehetőségét, hogy Budapest belátható időn belül egy olimpia házigazdája lehessen.
Azt számos, Medgyessy Péternél talán jártasabb sportvezető elmondta már, hogy a magyar fővárosnak
2016-ban lehet igazán komoly esélye, viszont ahhoz már előbb is pályázni kell. Az utóbbi évtizedekben a
földrajzi elvet sokkal inkább szem előtt tartó Nemzetközi Olimpiai Bizottság ugyanis a következő döntéskor
várhatóan az amerikaiak számára kedvező határozatot hoz majd, de nem a szolidaritás jegyében, hanem
sokkal inkább üzleti megfontolásból. A közvetítési jogokért horribilis összegeket fizető tengerentúli televíziós
csatornáknak tudniillik az az ideális, ha a számukra kedvező időzónában rendezik a versenyeket, hiszen a
reggeli vagy délelőtti órákban a reklámjogokat is rosszabbul értékesíthetik.
A fentiek ismeretében csupán egyetlen magyarázatot találok Medgyessy Péter közleményére, de az annál
lesújtóbb. A rendezés gondolatától mindig is berzenkedő MSZP, úgy tűnik, éppen a tragédiát kívánja
meglovagolni és alantas politikai céljaira felhasználni. Miután a közvélemény-kutatások szerint az ország
lakóinak többsége támogatná a rendezést, eddig nem volt időszerű és politikailag kifizetődő
szembehelyezkedni a kormány elképzelésével. A terrorakciót követő együttérzés azonban kiváló pillanatnak
látszott a szocialisták számára az eddig színlelt támogatás visszavonásához. A józan megfontolás és a jó
ízlés teljes hiányára vall, hogy Medgyessy az ártatlan áldozatokra hivatkozva tette meg senkin és semmin
nem segítő javaslatát.

lms Creative Commons License 2001.09.19 0 0 54
Miben hibazott...? Pl. abban, hogy szakemberkent probalja eladni magat. Ezt Horn mar elhasznalta.

A szakertelem nem elegendo ahhoz, hogy valakibol miniszterelnok legyen, vagy akarmilyen felelos vezeto.

mikisoft Creative Commons License 2001.07.25 0 0 53
Elösször is az új Bokros-csomag Fideszes, közelebbről Tompikás demagógia. :-))
Előzmény: alfalfa58 (48)
Vámpír Creative Commons License 2001.07.25 0 0 52
Semmi egyéb baj nincs vele, minthogy annak a tech nokrata bandának a tagja, akik a nyolcvanas években úgy próbálták helyrehozni az általuk és elvtársaik által évtizedek által létrehozott csődtömeget, hogy közben a "dolgozó nép" elszegényedett, ők meg elrabolva a megmaradt nemzeti tulajdont, mesésen meggazdagodtak. Most meg még meg sem melegedett abban a jelöltségben, már tervezgeti az újabb megszorításokat. (Pl. gázár-emelés: Szívesen póstázom a faszinak a nagyanyám nyugdíjszelvényét és a közüzemi számláit. A fennmaradó különbözetből éljen meg a gőgös rózsadombi komcsija!)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!