Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.03.30 0 0 101
Gondolom leszóltak Gabesznak a górék, hogy pörgesse kicsit a valifilit, különben ugrott a havi prémium.... ;o)
Előzmény: Törölt nick (87)
Gall Zsolti Creative Commons License 2003.03.30 0 0 100
Ezek IG álta felsorolt nickek és nem azok akiket IGértél. Már mint a röhögőket. Tehát semmi lista csak másolás IG ignolálós listájáról? :-)

- Amugy Vigor még P-DOX tag is.
- Muster Mark éppen nemrég ajánlotta fel az együttmüködését IG-nek
-bogyó az egy nagyon értelmes fazon hozzád képest. Mérföldekrte vagy tőle.
- alomhajós, Te, devereaux ... meg inkább széppukkan a dühtől, mint nevetne

Előzmény: Törölt nick (99)
Gall Zsolti Creative Commons License 2003.03.30 0 0 98

Elmehetsz nyugodtan a sunyiba!

Hármat próbáltál csak felsorolni, de az sem jött össze.:-)

Ha tudsz olvasni, akkor kérlek olvasd el a topik címét és a moderálási szabályokat is.
Tehát ha nem tudsz a személyeskedésen kívül a témához hozzászólni, akkor már most is szépen "elsunnyoghatsz a nem létező barátaidhoz".

Előzmény: Törölt nick (97)
Gall Zsolti Creative Commons License 2003.03.30 0 0 96

Néhány nicket felsorolsz, a több ezerből :-) Ezek az emberek éppen úgy nem értenek veled egyet, mint mások sem.

Egy kis logika oktatás: Ha A nem étr egyet G-vel és B,C, sem G-vel ez még messze nem jelenti azt, hogy A, B és C egyetértenek egymással. Pláne, hogy az általad felsorolt nickek közzül például Muster Mark nemrég felajánlotta IG-nek a segítségét az vallási átverések elleni szórakoztató kampányában. (lásd MM adatainál a hozzászólásaiban)

Előzmény: Törölt nick (95)
Gall Zsolti Creative Commons License 2003.03.30 0 0 94
Csak az állandó személyeskedéseidtől fordul ki a fórumlakók nagy részének a gyomra.

Meg, hogy állandóan marha nagy mellénnyel a szemére veted IG-nek, hogy logikátlan dolgokat ír. IG eleve leírta, hogy hülyeségekbe ágyazza mondandóját.

Tehát olyan vagy, mint aki Hofit gunyolnád állandóan, hogy marhaságokat mond a politikáról és nincs is neki politológusi végzetsége. Szóval jó nagy marha vagy Fiam:-)

Előzmény: Törölt nick (93)
Gall Zsolti Creative Commons License 2003.03.30 0 0 92

Olyan okosnak teteted és kiáltod itt ki magadat, nap, mint nap, hogy neked tudnod kell a tuti világképet.

IG eleve egy nyiltan önellentmondásos vallást hozott létre, olyan céllal, hogy mindenki röhögjön rajta, amennyit csak jólesik neki. (amolyan vallási paródiát alkotott) Ezek után hatalmas nagy felfedezés, hogy a P-DOX önellentmondásos.

Előzmény: Törölt nick (91)
Gall Zsolti Creative Commons License 2003.03.30 0 0 90

Te állítólag olyan okos vagy, hogy tudod mi a Menő és helyes villágkép. Ird le nekünk fórumozóknak lényszi! Hadd röhögjünk rajta.
Előzmény: Törölt nick (89)
Gall Zsolti Creative Commons License 2003.03.30 0 0 88
IG utánni rögeszmét jól tudják gyógyítani:-)

scriba válasz erre | adatok | e-mail 2003-02-25 12:38:53 (84)

"Nekem az az is elég lenne, ha bárki, bármilyen konzisztens világképet meg tudna fogalmazni."

Előzmény: Törölt nick (87)
Gall Zsolti Creative Commons License 2003.03.30 0 0 86

Nem csak nekem lenne igényem rá, hanem másoknak is.
Előzmény: Törölt nick (85)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.25 0 0 85
Ehhez az egész projekthez először is, egy konzisztens Iván Gáborra lenne szükség... :)
Előzmény: Gall Zsolti (83)
scriba Creative Commons License 2003.02.25 0 0 84
Nekem az az is elég lenne, ha bárki, bármilyen konzisztens világképet meg tudna fogalmazni.
Gall Zsolti Creative Commons License 2003.02.23 0 0 83
"Nos, LamaXX meg akar fogalmazni egy konzisztens vallásos világképet, amelyen belül nincs logikai ellentmondás."

Hát továbbra is várom kíváncsian.

kanka Creative Commons License 2001.07.06 0 0 82
Azt hiszem értem.
Tehát Sátán bátyó választott valamit, amiről később derült ki, hogy rossz.
Előzmény: ÁrPi (81)
ÁrPi Creative Commons License 2001.07.06 0 0 81
"Sátán volt az első aki a rossz -at választotta"
"-tehát ebben volt -e valami rossz?"

Nade miben?

Én így eszeltem a lejjebbi szólásomban(75):
Így a választás szabad és önálló akarattal még nem a "Jó" s a "Rossz" közötti választás volt. Ez a két utóbbi jelző még hosszas differenciálódás után alakulhatott ki.

-miért választotta?

Nem tudom, tán mert választhatta?

-miért ? választotta?

Ez az "ő" ez ki? Ha úgy fordítjuk "ellenség" esetleg tán "ellenfél", akkor viszonyszót látunk.

LamaXX, te is mondjál valami konzisztenset! :-)

Előzmény: kanka (80)
kanka Creative Commons License 2001.07.06 0 0 80
"Sátán volt az első aki a rossz -at választotta"

-tehát ebben volt -e valami rossz?
-miért választotta?
-miért ő választotta?

Előzmény: ÁrPi (78)
ÁrPi Creative Commons License 2001.07.05 0 0 79
Talán tisztázok az alábbival vmit...
Itten az előbb kicsit "összeszavakat a kevertem" :

"Így a szabad és önálló akarat választása még nem a "Jó" s a "Rossz" közötti választás volt."

Most világosabban a részlet:
"Így a választás szabad és önálló akarattal még nem a "Jó" s a "Rossz" közötti választás volt."

Előzmény: ÁrPi (75)
ÁrPi Creative Commons License 2001.07.05 0 0 78
Nem jutottam ilyen következtetésre. :-)

Az én eddigi hozzáfűzéseim a topikhoz
nem sugallhatták azt, hogy én a Káin-Ábel
esetről elmélkednék így. LamaXX (13)-as szólása
azt tartalmazza értelmezésem szerint, hogy
a Sátán volt az első aki a rossz -at választotta,

és feltételezem (a zsidó-keresztény kulturkör
Szent Könyvének leírásaira alapozva), hogy
csak ezután volt "almaevés" s csak azután
Káin-Ábel.

Előzmény: kanka (76)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.07.05 0 0 77
"Nos, LamaXX meg akar fogalmazni egy konzisztens vallásos világképet, amelyen belül nincs logikai ellentmondás."

Hát várom kíváncsian.

kanka Creative Commons License 2001.07.05 0 0 76
aham.
Tehát időben a kezdeteknél megölni egy embert még nem volt (olyan) rossz, mint később?
ÁrPi Creative Commons License 2001.07.05 0 0 75
Nos, LamaXX meg akar fogalmazni egy konzisztens vallásos világképet, amelyen belül nincs logikai ellentmondás.

A (13)-as szólásban írja hogy a rossz fogalma létezett, csak méég senki nem választotta.

Szerintem a Jó és a Rossz, de az értelmezésem fejtegetéséhez sokkal inkább úgy fogalmaznék hogy előbb a Yin-Yang kettősség--

-a választás fogalmával lényegileg együtt egyidőben keletkezett.

Így a szabad és önálló akarat választása még nem a "Jó" s a "Rossz" közötti választás volt. Ez a két utóbbi jelző még hosszas differenciálódás után alakulhatott ki.

Nno így járt az eszem.

Előzmény: kanka (71)
bogyó Creative Commons License 2001.07.05 0 0 74
Jajó. Ígymár minden rendben :-))))
Előzmény: kanka (73)
kanka Creative Commons License 2001.07.05 0 0 73
Dehogynem válaszoltam! Azzal válaszoltam, hogy nem válaszoltam :-) Egyébként meg rájöttem, hogy hülye voltam, és már csak azért sem...
Előzmény: bogyó (72)
bogyó Creative Commons License 2001.07.05 0 0 72
Letoltál, aztán mg nem válaszolsz. Mondhatom.
Előzmény: kanka (71)
kanka Creative Commons License 2001.07.05 0 0 71
Szia ÁrPi,

"logikailag későbbi állapotai" írod. Erre a logikára kíváncsi lennék.

kanka

Előzmény: ÁrPi (70)
ÁrPi Creative Commons License 2001.07.05 0 0 70
Feltételezhetem, hogy a jó, a rossz (és a csúf :)
egy folyamat (a szabad és önálló akaratúság -nak)
logikailag későbbi állapotai. A logikai hierarhiában ezt megelőzően bizonyára nincs értelmezve ez a kettő.
Utóbbi az un. dualisztikus világ.
Előzmény: kanka (8)
bogyó Creative Commons License 2001.07.05 0 0 69
Bocs, de te alapvető fogalmakkal sem vagy tisztában. Ez nem érvelés volt, hanem impresszió, reveláció, vagy amit akarsz.

Majd akkor pofázhatsz, ha minden egyes hozzád intézettt kérdésre _érveléssel_ válaszolsz, vagy egyáltalán válaszolsz. Addig kuss.

Előzmény: Iván Gábor (68)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.07.04 0 0 68
Bogyó!

Ez aztán érvelés volt a javából.

Különösen a végén a szellemes csattanó:)))

Előzmény: bogyó (67)
bogyó Creative Commons License 2001.07.04 0 0 67

Hiszen megvan az ellentmondásmentes vallásos világkép. Megalkottam. Egy önmagának nyiltan ellentmondásos vallásnak, mint amilyen a P-DOX már nem lehet ellentmondani.

Példa:

IG: -Ellentmondásosak vagyunk
LamaXX : -Ellentmondásosak vagytok
IG: -Köszönjük az elismerést

Bazmeg, ez olyan, mint egy Uhrin Benedek-regény egy részlete. Iván Gábor = Uhrin Benedek. Csak gratuláni tudok.

Ekkora faszt...

Előzmény: Iván Gábor (66)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.06.21 0 0 66
LamaXX Vallásos, konzisztens világkép Iván Gábor részére topik a nevem reklámozására alkalmas legfeljebb.

Hiszen megvan az ellentmondásmentes vallásos világkép. Megalkottam. Egy önmagának nyiltan ellentmondásos vallásnak, mint amilyen a P-DOX már nem lehet ellentmondani.

Példa:

IG: -Ellentmondásosak vagyunk
LamaXX : -Ellentmondásosak vagytok
IG: -Köszönjük az elismerést

Üdvözlettel: Iván Gábor

bogyó Creative Commons License 2001.06.14 0 0 65
Kedves bogyo,

Valószínűleg, ha odalépnék hozzád, hogy te milyen gyerekes szinten rekedtél meg ezzel a vallásos dologgal, nem néznél rám szép szemekkel. Talán még azt is feleslegesnek tartanád, hogy hozzám szólj.
Ha te ebbe a hibába nem akarsz belekerülni, akkor a más hitére vonatkozó negatív ítéletet hagyd ki a hitrendszered felépítése során.

Ha én jól értettem magamat, akkor ez pozitív kritika... De lehet, hogy nemjól értem. Semmiféle kritikát nem nézek rossz szemmel, sőt, egyedül a butaságtól borulok ki. Mondjad, kedves kanka, mit mondtam rosszul, mindig szívesen tanulok nálam okosabb emberektől...

Előzmény: kanka (64)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!