A kolozsvári Szt.Mihály templom _nem_ bazilika.
És nem is katedrális - igaz, hogy a román nyelvű képeslapokon "catedrala" a neve, de a kolozsvári magyarok szóhasználata szerint templom.
A lényeg az, hogy ha egy zsidó származású magyar valami nagyot ért el, pl. Nobel-díj, vagy olimpia, akkor ne híresztelje, hogy ő zsidó, mert igenis magyar, ha viszont valami rosszat tett, pl. Rákosi, akkor igeni zsidó, és semmi köze a magyarokhoz.
Nem kell bizonygatni semmit. Tojni kell a fejükre, hadd hőbörögjenek. Nyugi.
Attól hiszik magukat fontosnak, hogy mindig akad, aki ugrik a hülyeségeikre, és emiatt mindig róluk van szó.
Egy rakás nagy magyar ember volt aki nem magyar (uram bocsá zsidó) származású. És szvsz nem csak zsidó származású gazemberek voltak a magyar történelemben.
Ertelek. Es ugyanez igaz a muzulmanokra, vagy a krisnahivokre is? Ok sem lehetnek igazi magyarok, mert nem tudnak azonosulni a keresztenyi Magyarorszaggal?
nem, egyesek szerint zsido nem lehet magyar.
es a cigany se. Menjen ciganyorszagba.
tenyleg egyeseknek az kene, hogy bekopogjon az ajtajukon egy harommeteres svabogar egy sugarvetovel, es a szomszedjanak a laba kilogjon a ragoszervei kozul, hogy raebredjen:
"talan en ember vagyok???"
A nemzeti ontudatod ott kezdodik, hogy gyerekkent a masik osztalyba jarokkal haboruzol, mert azok szerbek, romanok, stb... Csak azert.... Ateltem, utaltam, es ma sem ertem. Okolbe szoritott kez... jujjj...
Azt hiszed az a masik gyerek akivel pufolitek egymast az iskola sotet folyosojan, az jobban erti mi a baja veled? Hat nem fogod fel, hogy addig lesz ez, amig okolbe szoritgatjuk a kezeinket???
Ertem, tehat a valaszod nem. Azert remelem nem zavar, ha en ennek ellenere tovabbra is magyarnak tartom magam. Meg persze _embernek_, de ez nyilvan neked nem olyan fontos.
Kereszténység a magyar nemzet szerves része! Ezért van problémájuk a zsidóknak magyarnak lenni. De ennél is alapvetőbb, hogy a HT-i magyarokat is IGAZI magyaroknak tekinted és harcolsz az egyesitésért.
"A nemzeti tudatod akkor kezdődik el létezni amikor Kolozsvár Szent Mihály katedrálisában letérdelsz imádkozni Erdély visszacsatolásáért!"
Azért csak nem mondod, hogy egy kisalföldi ember addig nem magyar, amíg azt meg nem teszi, hogy imára járul Kolozsvár katedrálisában?
Magyarnak lenni csak Erdélyben lehet?
Térj már észhez!
Tehat, aki nem kereszteny hivo, es meg az igazsagtalansag ellenere se akar ismet incidenseket a szomszedos orszagokkal, az nem lehet a nemzet tagja?
Velemenyed szerint elkepzelhetetlen az, hogy neha az szolgalja a nemzetet, ha az igazsagtalansag ellenere nem a multal foglalkozol, hanem a jovovel? Szerintes elkepzelhetetlen az, hogy valaki ugy gondolja, hogy nem tenne jelenleg jot a nemzetnek egy regi igazsagtalansag helyrepofozasa?
A nemzeti tudatod akkor kezdődik el létezni amikor Kolozsvár Szent Mihály katedrálisában letérdelsz imádkozni Erdély visszacsatolásáért! Amikor Mátyás Király szobra előtt okolbe szorul kezed! Itt a bazilika és Mátyás szobra:
Nincs igazad kedves Kvant kartárcs, igenis, megfelelő nézőpontból olvasva humorosak Hitetlen Tamáska esszéi. S Tipli is humoros. Nekünk nincs humorunk, ebbe most már bele köll nyugodnunk, na.
Teljesen igazat adok neked Tamaskam, mint mindig, vagy legalabbis altalaban. Toled kellene humor teren nehany lecket venniuk, mert neked aztan annyi van, mint a jobbletre szenderult Vitriol resztvevoinek egyuttveve.
Őszintén szólva én nemzeti érezelműnek sem nevezném magam, csurkát meg szvsz jobban utálom mint Te, de attól inkább az 1 500 000-ba sorolom magamat mint a vörösök közé.
Trianont kihagyhattad volna ebből a felsorolásból. Csak azért, mert a határ szerencsésebbik felére kerültél, még nem kell jobbos hőbörgésnek nevezni azt, ha vki a mai napig fájlalja ezt az igazságtalan, rosszindulatú, szar szemét döntést.
Nem, nincs harag.
Csak a tokom tele an azzal, hogy a fennmarado nyolc es felmillionak kell egypar idiotanak folyton bizonygatnia, hogy milyen nemzetisegu... Tudod, nem mondanam, hogy nincs humorerzekem, de ebben a kerdesben valahogy nincs kedvem humorkodni...
Valoban sok topic foglalkozik mar ezzel a kerdessel. Sot, ahogy nezem az indexet, lassan minden topic ezzel a kerdessel fog foglalkozni. Mert ez a tema: Aki csurkista, az magyar, a tobbi meg ausz!
Kedves Tipli
Fogadj el tőlem egy tanácsot. Háborgásban nem tudsz velük versenyre kelni, ahhoz ők jobban értenek.
Humoruk viszont nincs, az a haláluk. Próbálkozz tehát az utobbival, bár a topic nyitó után az az érzésem,hogy abból neked se mértek túl sokat.
Remélem, nincs harag. :-)))
csak ebben a temakorben ez mar a sokadik az eppen futok kozt, szoval, nem 0 topik foglalkozik vele.
szvsz kar ezen sirankozni, maguk sem tudjak, hogyan definialjak a magyarokat, hagyd a fenebe.