Régen történt velem ontopic de tegnap igen.
Helyszín Kispest, lakótelep Üllői.u.Ady E.u.spicc aki ismeri tudja.
ott valami iszonyat a közlekedés egyirányu utca hegyek,fekvőrendőr eldorádó,betonakadályok tömkelege, stb.
Na beparkolok a bio "nagyker" mellé vásárolni.
Megtörténik, ok.
Visszafelé a Penny Marketbe mentem volna még venni ezt azt, de az onnan 2 km-es kerülős tekergés az idióta forgalmi rend miatt,pedig különben 300m csak.
Sebaj rövídítsünk,gondoltam.A parkoló végén pont ez ügyben kiütött
vaskorlát nem álta utamat.
Nosza hisz csak 50m földút gondoltam én hisz láttam rajta keréknyomokat,bár a szürkület miatt az "út" állagát nem figyelhettem meg.
No elsüllyedünk e, kérdeztem páromtól és merészen nekivágtam.
Hát el,kb 5m után(ez jól jött később hogy csak 5m) mint a sicc.De annyira hogy a Trabi(pedig elsőkerekes) se ki, se be.
Na akkor tologassuk, hisz ketten vagyunk.
Nyakig sárosak lettünk, eredmény seMMi.
Najó kérjük meg szépen a járókelőket segítségre a kitoláshoz.Nem nagyon voltak,de még a szemben levő "Sting pub" dolgozója sem állt kötélnek,érthető módon nem akarta tökig összesározni magát.Jó tanácsot adott,miszerint alá kell tenni ezt azt,fadarabot a kerék alá.
(persze, fadarabot a lakótelep közepén:)
Mondta ezt nekeMM a szakavatott mocsári hajósnak aki nem egyszer kijött már a vízparti házunk előtti "lápból" ami szokik tavasszal/ősszel/télen lenni a szar út miatt.(Szeretünk dunavarsányi önkormányzat)
Szóval ez itt nem segít, vontatókötél meg nincs.
Úgyhogy ott áltunk a lakótelep közepén elsüllyedve a sárban.Na most akkor mi legyen,a tavaszt/nyarat megvárni nem célszerű hisz addig a trabit atomjaira bontják a környékbeli fiatalok,kb 1 éjszaka alatt.Autómentőre meg nem tellik a szegény trabantosnak.(min 10K a kiszállás a járulékos költégről nem is szólva) Ott lett volna az a "Borpatika" nevü korcsma ahol a jójómúltkor a szolg.kívüli rendőr lövöldözött,pár alkesz néhány fröccsért biztos besározta volna magát,hogy segítsen,és ha szépen kérjük,tán még ki se fosztanak.
De az zárva,a törzsközönségnek se híre se hamva.
Akkor jönnek a barátok ismerősök lehetőleg a közelben.
Régi kispesti révén nincs is sok(legalábbis a mobilomban,kutyagolni meg mégse akartam kmeket) de az egyik épp a barátnőjével enyelgett a hetedik a határban, a másik meg nem is volt elérhető.
És megtörtént a csoda,a régi lakásomban lakó ember elérhető volt,othon is volt,de vontatókötele nem volt.
Az igaz hogy most alsónadrágban vacsizik,de kis rábeszélésre segítene,kitolni nyilván neMM,hisz neMmszereti a sarat.
És jött az ötlet,itt az OBI egy köpésre,vegyek vontatókötelet,addigra megpapizik és segít is tán.
Jó.Nekivágtam a sármezőnek,járdának,tüzoltóság kerül, aztán jött a shell kút(mióta 1X átbasztak a tankolásnál oda be sem teszem a lábam) azt hagytam a végére.
az OBI ban csak 3 nagynehezen előtalálható dolgozót kelett megínterjúvolnom,de végre a kezemben volt a pipecz narancsárga vonókötél.
Vissza a Trabihoz,de hova akasszam? Előlről OK lenne de hátulról már nem anyira,a lökhárító nyilván leszakadna,az alja méginkább,marad a laprugóköteg a hátsó tengyelyen.Meg az ima.Hogy az ne szakadjon ki a kíhúzásnál.
A beakasztásnál letteMM igazán nyakig sáros,mert biz bele kellet feküdnöm a pocsolyába ahhoz hogy biztosan tudjam rögzíteni a cérnát.Röf röf,szerencsére a rupótlan télikabátomat viseltem(véletlenül) és a thermó nadrágom is bírta a gyürődést.(egy darabig) A cipőmből persze sárcipő lett,kilós koloncokkal.
Közben békaperspektívában hallom ám, hogy pár pógár aki jól felöntött a garatra erre közeleg.
Jót vidulhattak hogy ök a kapatosak, és én fexem a sárban.
Aztán megjött a felmentő sereg,és a Trabi bemozdult kimozdult,de nem jött ki.
Najó beül, segít, hátramenetben túráztat és lám kint voltunk a dagonyából.
És még ki sem szakadt a laprugó hiába no éljen a jó öreg technika!
Innentől már bagatell volt, sárosan átázva átfagyva félórán keresztül sötétben,szembe a hósesésben hazavezetni.(ahol persze nem süllyedtem el pedig földút ugyi)
Aztán irány a forró fürdő,eddig ugytünik megúsztam(szó szerint) megfázás nélkül.
Viszont leszürtem 2 tanulságot,úgymint:
1.Járt utat a járatlanért el ne hagyj
2.De ha mégis elsüllyeni csak OBI környékén érdemes.
Bocs ha hosszúvoltam,de igyekeztem hűen visszaadni annak a másfél órának,idegfeszültségnek,dagonyának a történéseit.
És a "szponzorok" nélkülük nem jött volna létre a cikk,és a ciki.
1. a dagonya Kipsest lakótelep szívében éljen az önkormányzat
2.Andirs aki kihúzott,
3.Nissan ami kihúzott,
4.István aki jött segíteni
5.Faterom aki online müszaki segítséget nyújtott
6.Párom (Kati Cica) aki kitartott és segített,
7. meg a saját hülye fejem hogy azt hittem hogy a Trabi Land Cruiser.
8. és a legfontosabb tán a Trabimn,hogy kiállta a "csontörést"h azahozott,és még ma is megy Kop-Kop.
9.+ vontatókábel,mert nem szakadt el benne a cérna,bennem seMM csak hazaérve a gyógykonyak hatására tudtam már vicesre venni a figurát.
Bár már akkor tudatában voltam hogy megcsináltik mikor kijött a trabi a dagonyából,de az igazi " vigaszt" mégiscsak a görögből hozott hétcsillagos metaxa nyújtotta.
Hiába no nincs párja a görög konyaknak!