Keresés

Részletes keresés

Émile Creative Commons License 2015.01.11 0 0 17

 Ezek mind új házak !

 A régi ház valamikor a harmincas években épült.

Vagy még régebben !

Előzmény: FilepZs (16)
FilepZs Creative Commons License 2015.01.11 0 0 16

Szerintetek hosszú távon melyik éri meg? Egy 80-as években épült felújított ház vagy 2007-ben épült ház??  Csak azért mert vannak akik megesküsznek h a régi a jó?? Van valakinek tapasztalata? Köszi

bazsi33 Creative Commons License 2015.01.06 0 0 15

Köszönöm szépen.

Előzmény: KömKel (14)
KömKel Creative Commons License 2015.01.06 0 0 14

Kérd el a kiviteli terveket (kötelezően kell legyen épitész, statika, gépészet, elektromos), és vigyél magaddal egy épitészt vagy statikust.

Előzmény: bazsi33 (13)
bazsi33 Creative Commons License 2015.01.06 0 0 13

Sziasztok.

Új lakoparki lakást tervezek vásárolni.Mire kellene figyelnem? Sok negatív tapasztalatot hallotam új épitésü lakásokrol.

A lakast egy kft töl vásarolnam mivel ő épitette a lakóparkot..

gss Creative Commons License 2009.03.13 0 0 12

Ha ezt elöbb olvasom nem fázok rá egy foglalóval (ingatlanos által hozott sajtcetli):

http://ingatlan.net/hirmagazin/3139

 

Ariadne12 Creative Commons License 2009.03.10 0 0 11
Jaj, kérlek, keress egy ügyvédet, aki ismerős vagy már csinált adásvételit ismerősnek, rokonnak, barátnak. De még az első neten talált is jobb lehet, mint hogy magad próbáld kitalálni, mi jó és mi nem. Itt egy szolgáltatásról van szó, amihez szakember kell. A díj nem attól függ, hányszor mész el az ügyédhez, hanem az ingatlan értékétől. Új lakás vásárlásnál viszont szinte mindig ragaszkodnak a befektetők a saját ügyvédjükhöz, ezt érdemes megpróbálni lepattintani, de valszeg nem fog menni. Ha más nem, nagyon-nagyon érdemes benyelni azt, hogy ha kell, kifizeted az ő ügyvédjüket, és fizetsz egyet magadnak, csak magadnak, aki tényleg csak a te érdekedben jár el. Sok milliónál nem mindegy.
Pont most kérdezett hasonlót valaki egy topikkal lejjebb, könyörgöm, ne írjatok alá sokmilliós szerződéseket anélkül, hogy saját ügyvédetek nem látta, veszélyes. Nagyon egyoldalú, egyenlőtlen szerződéseket tesznek az ember elé, ha új lakást akar venni, kivétel nélkül. Ez sajnos egy ilyen piac. :( Igaz ügyvédből sem mindegy, milyet választ az ember, mert hozzánemértők ugyanúgy vannak, mint minden más szakmában. Szóval ismerősöket érdemes körbekérdezni és megnézetni a szerződést legalább, mindenképp...
Előzmény: takiakos (10)
takiakos Creative Commons License 2009.03.09 0 0 10
Sziasztok!

Új lakást készülünk vásárolni. Amit nem értek, a következő: ha leadod a foglalót, akkor vagy köttetik előszerződés, vagy nem. Viszont még az utóbbi esetben is jó lenne tudni, mi lesz a szerződésben, hiszen ha végül egy neked kedvezőtlent raknak eléd, és ezért elállsz a vételtől, elveszted a foglalót, nemde?

Ez viszont azt jelenti, hogy kétszer lenne szükség ügyvédre: egyszer a foglaló átadásakor/előszerződés megkötésekor, egyszer pedig a végleges szerződés megkötésekor. Viszont kétszer ügyvédi díjat fizetni kicsit húzós.

Hogy szokás ezt csinálni?


Köszi,
Ákos
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.04 0 0 9

köszönöm,hogy kiegészítetted a válaszom.

a kevés hsz miatt nem néztem mikori a hsz.

 

A cserepotlóról nem hallottam,hiszen a mai 5 éves rendszerrel épp az volt a fő reklamációs ok,ha egy család eladja az ingatlant és másikat vesz a régi értékbeszámítós rendszer nem érvényes az adófizetés szempontjából.

Igaz az illetékre lehet ilyen szabály,elfogadható a te ismereted aktuálissága!

Előzmény: Axióma (8)
Axióma Creative Commons License 2009.02.04 0 0 8
Maganszemely lakoingatlan vasarlasa eseten van kulonbozet utan illetekelodes, ugy hivjak hogy cserepotlo kedvezmeny.
Az ado meg akkor van, ha amit elad, azt vette 1 eve, nem akkor, ha elad egy regen szerzettet, es olcsobbat vesz 1 even belul. Ha tobb mint 5 eve szerezte (most - tekintve hogy 8 eves hsz-ra valaszoltal, amikor meg mas volt az szja-szablay), akkor adofizetesi (sot: bevallasi) kotelezettsege sincs.
Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.04 0 0 7

tévinformáció!!

csere esetén van így..

 

ha egy éven bellül eladsz az adót ne felejtsd el,és az új vétel után ismét illeték..(külön ügylet)

Előzmény: Classic Girl (-)
LouiSe_BB Creative Commons License 2009.01.27 0 0 6
Készítettem a kalkulációs táblát (excel), talán segít a döntésben: http://louise.hu/poet/?p=1726

A számoló táblában lehet állítani a saját pénz értékét, a biztonsági tartalék értékét, illetve a vásárolandó ingatlan értékét is - ezzel párhuzamosan a bérleti díjat is. A kamatok számítása is dinamikus, jelenleg 2009 januári számokkal van feltöltve. A jobb oldali eredmény tábla mutatja, hogy a bal oldali beállítások szerint mely konstrukció (új ingatlan vásárlása, használt ingatlan vásárlása, ingatlan bérlése) adott körülmények között milyen értéket produkál x év múltán.
Előzmény: menetes (5)
menetes Creative Commons License 2008.09.26 0 0 5
Sziasztok!

A következőben szeretném a véleményeteket kikérni.

Jelenleg albérletben lakom (Budapest), sokan ismerős nyaggat vele hogy ahelyett, hogy albérletet fizetnék, vegyek fel hitelt, és akkor legalább a saját lakásomat törlesztem. De én zsigerből óckodom attól, hogy 20-30 évre elkötelezzem magam egy banknál. Ráadásul nem vagyok biztos benne hogy Pesten szeretném leélni az egész életem (Persze végül is azt a lakás is el lehet adni amin hitel van).
Mostanában futottam bele néhány olyan hirdetésbe ahol önkormányzati lakás bérleti jogát adnák el (3-5Mft) ezt az összeget hitel nélkül meg tudom oldani.

A kérdésem az hogy mik az előnyei és hátrányai ennek.
Szerintem előny:
- Viszonylag olcsó áron jutok lakáshoz úgy, hogy az albérleti díj töredékét fizetem (gondolom), persze +rezsi
Hátrány:
-Nehezebben tudom majd eladni a jogot
-Saját maga nem (???) végezhetek átalakítást a lakáson
-nem adhatom harmadik személynek bérbe

Előre is köszi a segítséget.

Sziasztok
{Essz} Creative Commons License 2008.07.29 0 0 4
A Ciprusházban nem ajánlom, hogy bárki lakást vegyen. Olyan emberek végzik a munkájukat, akiknek fogalmuk sincs arról, mit csinálnak egész nap (nekem sem!:))
GB EURÓPA INGATLAN rulez: SOHA NEM FOGSZ BEKÖLTÖZNI!
Az egész rémálomnak a dalmatás ugató BANK adja alá a lovat! Tehát ha egyszerre akarsz törleszteni hitelt arra a lakásra, amibe amúgy sosem költözöl be, és albérletdíjat, keresd R.István nagykorú banki "szakértőt" és B.R nagykorú ingatlanos "üzletasszonyt"! A teljes hozzánemértéssel találkozol, egyszerűen félelmetes, hogy ezt nem is titkolják!
MUZSI Creative Commons License 2001.06.14 0 0 3
annyit tudok, hogy az új lakásra nem kell illetéket fizetni
Flora Creative Commons License 2001.06.13 0 0 2
oszkaar, a különbözet összege után is úgy számolnak, mint rendesen, tehát ha a különbözet 4 MFt alatt van, 2 %-ot fizetsz, ha több, akkor 4MFt után 2 % + az afölötti után 6 %.

Egyébként bocs, ha kekeckedek, de több topic is van már ingatlan-témában.

Előzmény: oszkaar (1)
oszkaar Creative Commons License 2001.06.13 0 0 1
Sajna valaszt nem tudok adni, de engem is erösen erdekel a dolog, mivel most jött meg a csekk a földhivataltol es eleg huzos, pedig hamarosan egy nagyobb lakast akarunk venni.
Abban biztos vagyok, ha kisebb ertekü lakast veszel, visszaadni nem fognak (merget azert nem vennek ra, csak sejtem).
Engem az is erdekelne, ha nagyobb ertekü lakast veszek az elözönel, akkor a különbözet utan kell a normal tarifat alkalmazni (4M-ig 2%, afölötti resz 6%), vagy mivel a teljes ertek mar 4M fölött van, akkor a különbözetre egyböl ravagnak 6%-ot?

Osz

Előzmény: Classic Girl (-)
zakka Creative Commons License 2001.06.09 0 0 0
Te is kapsz egy nullát. :-)
Hétvége van, panganak a vélemények.
Classic Girl Creative Commons License 2001.06.09 0 0 topiknyitó
hi

ki tudja minek az alapján kell megfizetni a földhivatalnak az illetéket, ha eladok egy lakást, és egy kisebbet veszek? én úgy tudom, hogy a különbözet alapján kell, ha 1 éven belül történik meg a tranzakció. ez igaz?

köszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!