Keresés

Részletes keresés

SLPF Creative Commons License 2018.08.06 0 0 223

És közben nagy gimnazisták lettünk, leérettségiztünk, valamint felvételt nyertünk a Semmelweis egyetem gyógyszerész karára...

Szerintem nagyon szép életnaplózás ez. Nekem teccik :) Krupp sehol....

:))

 

szomi_szomi Creative Commons License 2011.02.22 0 0 222

Olvasgatva idetévedtem. :) 2 éve megint voltunk a Lászlóban, de nem kruppal, hanem hányoshasmenős vírus miatti kiszáradással. A gyerek fertőző osztályon voltunk, ami szépen föl volt újítva, így sokkal barátságosabb volt, mint a tüdőosztály. Jó lenne, ha a tüdőosztály épületét is rendberaknák. (Már rég jártam, arra, így nem tudom történt-e valami.)

 

Előzmény: szomi_szomi (208)
brekkancs Creative Commons License 2011.02.10 0 0 221

A svábhegyi gyermekgyógyintézet megszűnt. A fiamat ott ellátó doktor asszisztensestül a Heim Pálban rendel tovább.

Itt találsz információt a svábhegyi klinika további sorsáról:

http://www.svabhegy.eu/page2.php?id=1

Előzmény: Vasorrú bAnya (220)
Vasorrú bAnya Creative Commons License 2011.01.24 0 0 220

Sziasztok!

 

Látom,  hogy alig-alig van mozgás ezen a topicon. Ennek örülök:-)))

Annak sajna nem örülök, hogy nálunk a kicsi - egy éves - lett kruppos. Fiú a szentem... Decemberben volt két rohamunk (derült égből villámcsapás) és szerencsére kórház nem játszott, csak teraszos ücsörgés és Rectodelt.

Mindenesetre - örök hála nektek - megjegyeztem egy életre: László kizárva.

Viszont mi Isaszegen lakunk, Pécel és Gödöllő között. Szerintetek mi lenne közelebb: Svábhegy vagy az egyes gyermek?

 

Jó egészséget

Banya

Törölt nick Creative Commons License 2010.09.02 0 0 219
....és közben gimnazisták lettünk....
(kicsi persze...)

:))
annamira Creative Commons License 2008.04.29 0 0 218

Sziasztok!

7 hónapos kislányomnak szombaton volt egy krupp-rohama. Mivel azt se tudtam, mi az a krupp, felkaptam a gyereket, és mindketten pizsamába, rohantunk a Heim Pálba, mivel az van legközelebb. Iszonyú jó tapasztalatom volt az orvosokkal kapcsolatban. A babát ki se vették a kezemből, úgy kapott minden kúpot, injekciót, maszkot, hogy közben engem ölelt át, pl. a kúpot velem adatták be, merthogy az kevésbé megrázó a gyereknek, és tényleg. Éjszakára benntartottak, kaptunk egy külön kórtermet, ahova fél óránként jöttek ránknézni, majd leültetett az ügyeletes dokinéni és elmondta nekem, mi is az a krupp, mit csináljak legközelebb, hogyan kell ezzel együtt élni. Valamilyen Beatrix volt az ügyeletes, egy fiatal dokilány, akinek míg élek hálás leszek.

LRJudit Creative Commons License 2008.01.23 0 0 217

Kedves Anikó-Deville!

Egészen véletlenül kukkantottam be ide. Ez a kérdés minket, a gyerekek kora okán már nem érint. A krupposaink aránya, 3 : 2 a javukra. A két nagyobb a Lászlóba került, a kisebbet Törökbálintra vittük. Törökbálintról 4 éves tapasztalatot tudok mondani. Sok jó és gyerekszerető orvos és nővér volt ott. Saját gépet nem hiszem, hogy engednének használni, ott is van, ha szükségét látják. Ágyat akkor tudtak adni, ha a nagyobbacskák szobájában volt szabad. Ha még szopik, nyilván megoldják. Egy szobában akkor még nem lehetett aludni a kicsivel. Hangsúlyozom, hogy ez 4 éve volt, de ha jó a főorvos, nem szoktak az ilyen állapotok romlani. Amúgy szépen rendben és tisztán tartották. Minden jót kívánok nektek. Judit

Előzmény: Deville (216)
Deville Creative Commons License 2008.01.22 0 0 216
Sziasztok. holnap a törökbálinti kórházba kell kisfiamnak (8 hónapos) befeküdni. Sajnos semmit nem tudok az ottani kórházról. Tudnátok segíteni? pl. ott lehetek vele éjszaka? Párásításra, egyebekre van szüksége, ezeket a gépeket vinném magammal, van hely, ahova tudom tenni? Előre is köszönöm a segítségeteket! Anikó
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.03 0 0 215

....és közben iskolások lettünk....

:))

szomi_szomi Creative Commons License 2006.01.16 0 0 214
Ezzel a kiegészítéssel megnyugtattál. Azért a fulladásnál a lászló is jobb. :( De szerencsére van alternatíva.
Előzmény: Törölt nick (212)
MentátNé Creative Commons License 2006.01.15 0 0 213
Válaszoltam az ikres topikon. Ha ma reggelre volt akkor inkább ne menjen bölcsibe még!!! Nagyon sok gyógypuszi neki!!!
Előzmény: Törölt nick (212)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.15 0 0 212
tudom, emlékszem, amikor olvastam a sztoridat bőgtem, és valszeg az agyam hátsó felében miattatok is az maradt meg, hoyg oda NEM. úgyhogy hálás vagyok mindenkinek aki itt leírta a sztorit. félreértés ne essék, ha olyan stádiumban lenne a betegség, hogy kórház, akkor vinném, akárhogyan is, megoldanám, ez nem kérdés. de jelen állapotban csak ártott volna egy durva kórházi élmény. (mára nem volt semmi, kopp.kopp)
Előzmény: enkis (211)
enkis Creative Commons License 2006.01.15 0 0 211

Arról nem is beszélve, hogy mit csináltál volna a másik lurkóval a kórházban!

(asszem talán be se lehet vinni, már nem emléxem)

Azért az röhej, hogy egy fuldokló gyerek anyjának azt mondja az ügyeletes, hogy nem tudja mikor ér oda a doki!!!!!! :((((((

 

(nekünk volt szerencsénk a lászlóhoz, soha többet!!)

Előzmény: Törölt nick (210)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.14 0 0 210

tegnap éjjel lányom rohamozott, soha ilyen előtte nem volt, krupp + asztma egyszerre!! nem is értettem, az ügyeletes dokinő mondta. azt a hangot az ellenségemnek se kívánom... mindkét irányban sipolt, és ugatott, tényleg szabályosan. iszonyat. mondjuk annyira jellegzetes, hogy egyből tudtam, ez az. a rettegett krupp.

persze erkélyre rohanás, minden, de nem javult. az ügyeletnek úgy kellett könyörögni, hogy kijöjjön, mert nem akartam a lászlóba vinni őt (valahol emlékeztem, hogy horror) és persze nem is tudtam volna, mert egyedül voltam 2 gyerekkel. de aztán jöttek és injekció, inhaler, stb. most van itthon fújóka, kúp, párásítok és várom az éjszakát.

 

az ügyelet egyszerűen zsigerből, alapból hárított és küldött volna a lászlóba. mert sok a hívás, stb. tudom én. aszongya, hogy ha egyedül vagyok, akkor úgyse tudom kiváltani a gyógyszereket, amit az ügyeletes doki felír, menjünk kórházba. normális az ilyen??? mondom hát egy gyerekügyeletes orvos csak hoz magával injekciót, nem? aszongya nem (ez effektíve hazugság), és az a gyerek mindjárt megfullad. (képzelhetitek, mit éreztem) hát jó, akkor küldi, de időt nem tud mondani. (ehhez képest a doki 15 percen belül ott volt, és minden volt nála, szóval a benti aszisztens csak kapásból hárít, nem a valós helyzetet mondja. rohadt egy dolog ez a magyar eü rendszer...

 

de örülök, elolvasván a topikot, hogy jól döntöttem. ha az ügyeletes doki azt mondta volna, hoyg kórház, akkor is gyerekklinika, vagy most már ezt is tudom: svábhegy. köszönöm mindenkinek!

Törölt nick Creative Commons License 2005.12.21 0 0 209

Jobbulást nektek!

(én a gyerek eü könyvében tartom a címeket, telefonszámokat, kinyomtatott térképet, amin filccel végighúzva az útvonal, stb)

Előzmény: szomi_szomi (208)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.12.16 0 0 208
Régi motoros sajnos itt megint. :-( Második kölökkel (1.5 éves) olyan váratlanul ért minket a krupp, hogy köpninyelni nem tudtunk. Ráadásul sokkal súlyosabb volt mint az első gyereknél bármikor. Hajnal egy felé mondtam ki én, hogy akkor kórház mert ez már sok. De nem mertem bonyolítani a dolgot az éjszaka közepén és a László volt a legközelebb (10 perc) illetve ott ismertem a járást. És persze a krupp ügyeletekről a feljegyzéseim a telefonszámokkal, címekkel már rég elkavarodtak. Ügyelettel, mentőkkel nem bajlódtunk, mert annyira azért nem volt súlyos a dolog. 2 napot vol bent a feleségemmel a gyerek. Háát a 2. nap már épp kezdtem gondolkodni, hogy valamit csinálni kéne mert a feleségem rövidesen lefordul a székröl, de szerencsére hazaengedtek. A kicsi szerencsére jól viselte lelkileg, hisz vele volt az anyja és gyorsan javult. Legközelebb lenne neadjisten korházbarohanás, akkor inkább kipróbáljuk a klinikát. (Bár azért a László védelmében annyit, hogy soha rosszabbat egy kórházban, mint hogy 2 nap alatt kigyógyítanak.) Majd még írok részleteket a Lászlóról. Meg elkövettünk egykét hibát amiket aztán korigálva az egy hónappal későbbi második alkalmat megúsztuk 2 darab ugató köhögéssel, meg némi ijedelemmel. Annyit fogok most tenni, hogy vasárnap elautózom a klinikára, hogy pontosan ismerjem az utat, mert éjszaka, idegeskedve, hátul egy ziháló gyerekkel rohadt rossz a betegfelvételt keresgélni.
juditmama Creative Commons License 2005.05.25 0 0 207

bettettem am, csak a topikot csak goggleval talaltam meg es nem engedett belepni maskepp csak igy :-)

amugy kiderult ami kohogesunk bar 12es 2 kozt van es rohamszeru megse krupp. csak meg azt nem tudjasenki se hogy miert  van .... napok ota... nappal semmi tunet.

 

Előzmény: Törölt nick (206)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.24 0 0 206
be kell tenni a kedvencek közé :-))
Előzmény: juditmama (205)
juditmama Creative Commons License 2005.05.21 0 0 205

csak felhozom mert maskepp nem tudom olvasni

 

Törölt nick Creative Commons License 2005.04.08 0 0 204

Jóvan !

akkor nem hiába kezdtem... :-))))

Bár boldog akkor lennék ha okafogyottá válva eltűnne a süllyesztőben.

Jó egészséget!

 

bye,

Ltd.

Előzmény: csirketojas (203)
csirketojas Creative Commons License 2005.04.07 0 0 203

Örök hálám a topic-ban hozzaszoloknak!!!!

19-en 5 honapos kisfiam hajnali 2-kor fulladni kezdett, hörgött, zihált, az ügyeletes orvos ki se jött, azt mondta, azonnal vigyük a László Kórházba. Ezt a topicot mar korabban egyzser atneztem, ezert a ferjemnek mondtam, hogy azonnal az I. Gyerekklinikara megyunk, nem a Laszloba. Meg morgott is velem, hogy mit kiserletezek a kisfiunkkal, de nem hagytam magam, mentunk a Klinikara. Az ugyeletes orvos megvizsgalta Nandit, azonnal elkezdtek a kezeleset, aztan felvettek az osztalyra es egy baba-mama boxot kaptunk.

Tenyleg, mintha nem is magyar korhaz lett volna, minden orvos nagyon rendes es segitokesz volt, a noverek szinten!

Koszonom meg egyszer, hogy megirtatok, hova erdemes ilyenkor menni!: -)

 

Koszi,

Cst.

dez1 Creative Commons License 2005.03.11 0 0 202
Nemtom kruppra jó-e a sópipa, de nekünk erős köhögésre nagyon bejön.
Előzmény: Forti (201)
Forti Creative Commons License 2005.02.27 0 0 201

dez1

Köszi a segítséget, remélem nem lesz rá szükség. Mi most az I.sz. Gyerekklinikával tartjuk a kapcsolatos más okból kifolyólag, és nagyon rendesek. Ott is van krupp ügyelet. De tényleg remélem hogy nem lesz rá szükségünk! Ha nem jönne be, megyünk mi is a Heim Pálba! Az biztos hogy a Lászlóba többet önként nem megyek.

Előzmény: dez1 (200)
dez1 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 200

Erre a következőt írnám:

 

2 éve gyerek szenteste előtti nap délután jóféle kis bronhitiszes nehézlégzést kezdett produkálni, le volt gyengülve szegény, gyerekorvos mondta kórház.

Irány Heim Pál, este hétkor értünk oda, nagy sor ambulanciánál, simán előre vettek, mikor szóltam, hogy gyerek nem túl jól kap levegőt. 

 

Szóval. hétkor megvizsgálta ügyeletes, szólt hogy felveszik, megmondta hova menjünk, de előtte ugorjunk csak le röntgenezni. 7 20-kor kész volt röntgen, 7 30 kor felvettek, ott azonnal vérvétel...

 

Szóval a Heim Pálról csak jókat tudok mondani.

 

Az már csak hab a tortán, hogy elköltöztünk azóta biatorbágyra pestlőrincről, de az a fiatal orvos, aki ott kezelte, szintén átjött a törökbálinti kórházba.....

Előzmény: Forti (183)
Lizi_ Creative Commons License 2005.02.22 0 0 199

 

Btünde,

Köszi a választ. Nagyon úgy néz ki, hogy ez volt, mivel másnapra szinte elmúlt ez a fulladásos köhögés, és most már szinte teljesen jól van, picit folyik az orra. Mégcsak nem is köhög.

 

Lizi

Előzmény: btünde (198)
btünde Creative Commons License 2005.02.21 0 0 198

 

Szia !

 

 

Nekünk anno azt mondta a dokinő, hogy előfordulhat, h. csupán egyetlen egyszer van a gyereknek, mert vmi vírus kihozta belőle, és soha többé !

 

Tiszta szívemből kívánom h. nálatok így legyen ! ♥

Előzmény: Lizi_ (197)
Lizi_ Creative Commons License 2005.02.19 0 0 197

Sziasztok!

 

Most jöttünk haza az ügyeletről, 13 hónapos lányom édredéskor ugyanis nagyon csúnyán köhögött és fulladt is. Éjjel nem volt ilyen, két napja náthás. Igaz éjszaka sokszor felébredt, nem is számoltam hányszor, de csak reggel volt ez az ugatásszerű köhögés, meg délután ébredés után. Akkor mentünk az ügyeletre.

Doki azt mondta kezdődő krupp. Azt nem hogy ezt most akkor megúsztuk, vagy még kialakulhat. Szerintetek?

Calciumot és fenistil cseppeket kell szednie.

moncaberta Creative Commons License 2005.02.17 0 0 196
Köszönöm, kaptunk.
haspoki Creative Commons License 2005.02.17 0 0 195
Szia!

A Svábhegyi korházban lehet kapni, olcsóbban, mert nincs rajta áfa, úgy emlékszem, 4500-ért vettem. Van az udvarban egy gyógyszertár, ott kell kérni, felmenni a pénztárba, befizetni, visszamenni és megkapod. Szóval elég bonyolult volt megkapni, főleg, hogy a gyerek már a kocsiban ült, eltartott vagy 20 percig.
Előzmény: moncaberta (191)
rollller Creative Commons License 2005.02.17 0 0 194
nem tudom aktualis e meg de a fogarasi uti (zuglo) harsfa patikaban jelenleg is kaphato, telefonszamuk: 220-8116
Előzmény: moncaberta (191)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!