Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

glbtech Creative Commons License 2001.10.13 0 0 8
Nyugodtan vehetsz bele kis mertekben eltero kapacitasut, nagyobbat es kisebbet is. Az auto elektromos rendszereben az akksi voltakeppen csak pufferkent mukodik, besegit a generatornak ha az a kis fordulatszam vagy a hirtelen megnovo terheles miatt nem tudna kielegiteni az aramigenyt. Ha sok plusz fogyasztot szerelnel fel akkor mar nem lenne mind1 a dolog, de igy teljesen mind1. Sem a feszultseg szabalyozo sem a generator nem fog karosodni, ha jobban belegondolsz a mukodesbe akkor ez konnyen belathato. Ilyen szempontbol egyebkent en nagyobbat vennek bele, foleg most gondolva a teli uzemre, de ha nem fer be akkor a dolog ugyis eldolt. :-)
Előzmény: Caris (7)
Caris Creative Commons License 2001.10.12 0 0 7
centire az 55-ös a jó

Caris

Előzmény: QuadCam (6)
QuadCam Creative Commons License 2001.10.12 0 0 6
Azt csekkold, ha a nagyobbat veszed, hogy centire elfér-e?
Előzmény: Caris (4)
cs_geza Creative Commons License 2001.10.12 0 0 5
Valszeg semmi baja nem lesz, a generatort, fesszabalyzot nyuvaszt(hat)ja ki, ha _nagyon_ elter a toltendo aksi es a generatorhoz tervezett aksi karakterisztikaja. +- nehany Ah nem gond.
Előzmény: Caris (4)
Caris Creative Commons License 2001.10.12 0 0 4
Emberek!

Segítsetek! A helyzet a következô: az autóban lévô akksi már megérett a cserére, ezért éppen kapóra jön (jött volna), hogy a Corában most akcióban van a BOSCH akksi. Nosza, elô a kézikönyvet, ami szerint 60 Ah akksi kell a gépbe. A bibi az, hogy a Corában csak 55-ös és 64-es van. A kérdés az, hogy ha nem pont 60-as van benne, akkor az árthat-e a gépnek, vagy nem. Ja, ami most benne van, az is 60-as.

remélem érthetô voltam:

Caris

QuadCam Creative Commons License 2001.06.12 0 0 3
"Helyesen 2 u-val írjuk az akkumulátort"

Akuumlátor? Akkor te miért nem így írtad? :))))

Előzmény: schlumberger (0)
Riff-Raff Creative Commons License 2001.06.12 0 0 2
Akkor talán nem ártana megmérni, hogy mekkora áramerősséggel tölt. Valakinek a környezetedben csak akad egy multimétere.
Előzmény: O.Z.P. (1)
O.Z.P. Creative Commons License 2001.06.07 0 0 1
Elfeljtettem irni a töltő vmi közel 10 éves orosz gyartmanyu különösebben nem tudok rajta töltést állitani de látam már által feltöltött aksit amugy aszem 55 A es az aksi
köszi a hozzászolást.
schlumberger Creative Commons License 2001.06.07 0 0 0
Nem baj, ha reggelig.
Az akkumulátor névleges kapacitása amperórában rá van írva, pl. 44 Ah. Tölteni a névleges amperóra tizedrészével szokás, tíz-tizenegykét óra hosszan. Példánknál maradva 4-5 amperes árammal töltsd.
A kupakokat kitekerni a gázfejlődés miatt kell, ne felejtsd majd el visszatekerni őket!
Helyesen 2 u-val írjuk az akkumulátort. Latinul akkumulál= összegyűjt. Az akku összegyűjti a töltést, amit aztán majd szolgáltat pl a lámpáknak áram formájában.

Én is szórakozott professzor vagyok: már legalább ötször kellett kocsit tolni a lámpa miatt...

Desztillált vízzel öntsd föl a kitekert kupakokon át a cellákat, ne látsszanak ki a lemezek a léből.
Sok sikert!

Előzmény: O.Z.P. (-)
O.Z.P. Creative Commons License 2001.06.07 0 0 topiknyitó
Szoval a probléma: rajta hagytam a kocsin a világitást és az aksit koppig leszivta.Betolva inditottuk be az autot metnem vele néhány km et
de éjszakára kivettem az aksit és felraktam a töltönkre Itt jönnének a kérdések:
meddig lehet rajta ? Nem baj ha reggelig?
Kupakokat teljesen kitekertemde nem vettemle ?
Vegyemle ?
Hozzá tartozik az aksi se uj de a kocsi egy öreg Ascona 1,6d ugyhogy ajánlott a jolfeltöltött aksi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!