Keresés

Részletes keresés

Mucuska Creative Commons License 2003.05.12 0 0 157
Szia Sajtostészta!

Most jártam errefelé, döbbenet, hogy min mehettél keresztül!
A büntetett előélet sajnos senkire nincs ráírva.

Bár már nem kell albérletben tengődnöm, arra rájöttem, hogy az pl. mindig gyanús, ha rögtön ki akarják Veled vetetni a lakást/szobát, értem ezalatt, hogy megkérdik, hoztad-e a pénzt...

Remélem, azóta rendeződtek már a dolgaid.

Előzmény: Sajtostészta (156)
Sajtostészta Creative Commons License 2002.07.14 0 0 156
A konyhán nem volt ablak, így az én szobámon keresztül szellőztették. Főtt a pörkölt, a szaga meg be a szobámba! És persze a virágokat is bejártak öntözni hozzám.

Szerencsére már nagyon rég történt ez, nem nagyon emlékszem mindenre, csak arra, hogy menekültem onnan. De azt hogy lehet kivédeni, hogy a főbérlő legalább ne büntetett előéletű legyen?

Sajtostészta Creative Commons License 2002.07.14 0 0 155
Néhány hónap múlva láttam őket kézen fogva sétálni. A Csajnak nagy volt a hasa.
Szegény gyerek! :-(((

A Pasi szerintem a Csajt is teljesen a markában tartotta. Fura életet élt. Mindent megvett magának. Nagyon drága cuccokat. Folyton a tükör előtt állt és engem kérdezgetett, hogy szerintem jóképű-e!? Órák hosszat -szó szerint!- telefonált.
Munkája nem volt. Gondolom, a sitt miatt. A Csaj tarotta el. Meg az apja.

És elsőre nagyon megnyerő és rendes ember benyomását keltette. :-(((

Sajtostészta Creative Commons License 2002.07.14 0 0 154
Persze nem mertem szólni, mert láttam, hogy minden balhét a Csajon ver el. Kezdtem félni.
Azt sem mondtam meg nekik, hogy hol dolgozom.

Egyszer eljött hozzájuk a Pasi huga, ők meg nem voltak otthon. Rendes kislány volt. Beszélgettünk.
Elmondta, hogy a Pasit nem is Pasinak hívják, hanem Maszariknak, de megváltoztatta a nevét, mert nem rég jött ki a sittről és új élethez új név kell.

Másnap jött értem egy haver. Kiadogattam neki az erkélyen a cuccaimat és leléptem egy barátnőmhöz, akinél még ágy sem volt, de legalább mertem aludni.

Sajtostészta Creative Commons License 2002.07.14 0 0 153
A kiadandó szobában egy ágy, egy kisasztal, egy szék, meg a Csaj virágai. Ajtó nincs. Szekrény a folyosón, beépített, kulcsa nincs.
Pasi ígéri, hogy mire jövök, lesz ajtó.

Megérkeztem. Ajtó helyett egy műanyag harmónikaajtó a fürdőszobáról leszedve. Zárhatatlan.

Teljes védtelenség, de eleinte nem zavart. A gondok azzal kezdődtek, hogy ezek éjszakánként jártak haza. A Pasi folyton ordított. Jókedvében üvöltve beszélt, de általában a Csajjal ordítozott. NAgyon agresszív volt. Én reggel 6-ra jártam dolgozni. Csendes lakást kerestem. (A lakás persze csendes is volt!!) :-)

Sajtostészta Creative Commons License 2002.07.14 0 0 152
Kár, hogy elsüllyedt ez a topic. :-( De talán most!!! :-)

Egy kedves kis történet:

félévkor végeztem az egyetemen. Állás nuku, a koleszból meg kiraktak, mondván, hogy megszűnt a jogviszonyom az egyetemmel. :-( 1 újság, 1 hirdetés. Nem volt időm keresgetni. A lakás másfél szobás. A nagy szobában lakik a Csaj, akié a lakás meg a Pasi, aki fiatalabb nála 5 évvel. Megismerkedésünkkor a Pasi beszél és a továbbiakban is mindig, pedig a Csaj a tulaj.

Mucuska Creative Commons License 2001.08.17 0 0 151
Ha meg akar kérni fénymásolni, mondd azt, hogy most már kártyás rendszer van, és mindenkinek egy bizonyos példányszámot lehet csak másolni.

Csak az a kérdés, felfogja-e.

Előzmény: heady (147)
Belepofázok én is Creative Commons License 2001.08.14 0 0 150
Vigyázz mert a pofátlanságuk lehet, hogy nem ismer határt !
Előzmény: heady (149)
heady Creative Commons License 2001.08.14 0 0 149
Elküldöm őket a fenébe, de nagyon gyorsan :(((
Előzmény: Mucuska (148)
Mucuska Creative Commons License 2001.08.14 0 0 148
És mit csinálsz, ha tényleg megkeresnek fénymásolás+egyéb segítség miatt????

Előzmény: heady (147)
heady Creative Commons License 2001.08.14 0 0 147
2-án rákérdeztem: mi lesz a pénzzel. Tök nyugodtan, még neki állt feljebb közölte, hogy majd 15. körül, különben is, szól, ha lesz pénze. Bedurrant az agyam, elhatároztm, én oda többet nem megyek. Hétfőn írtam neki levelet, hogy legkésőbb 5-ig adja postára a pénzt, mert különben enyje-bejnye. Nem fenyegetőztem, csak jogászként tudtam élni egy-két "ijesztőbb" fordulattal /késedelmi kamat stb./:) Tegnap jött az sms, hogy mondta, hogy szerdán lesz pénze /megint ő volt megsértődve/, de fizet, és mikor viszem a kulcsot. Írtam neki, hogy majd hónap végén. Erre megköszönte, pedig azt hittem, nem áll szóba velem. Még a végén igaza lesz a barátnőmnek, tesómnak: jóban akarnak velem maradni, mert segítettem a lányának fénymásolással, füzettel, stb., és kezdődik az egyetem ősszel, pénzük meg semmi. De hozzám hiába jönnek...

Egy a lényeg: megszabadultam, és a pénzem is magkapom!

Mucuska Creative Commons License 2001.08.14 0 0 146
A zár dologban csk az nem tetszik, hogy eg "laikus" hogy a francban értsen egy zsanércseréhez???? Persze lehet, hogy nem egy bonyolult dolgo, de mi van, ha már maga a bútor annyira öreg, vagy meg van vetemedve, hogy a zsanér kiszedésekor, teszem azt, megreped a fa???

Akkor mit csinál a főbérlő? kiköveteli, hogy vegyél 1 új szekrényt neki????

Az én szobámbn is lejárt minden szekrényajtó, mert a csavarok el voltak görbülve, gondolom, a kölykök kiskorukban az ajtón hintáztak. Próbáltam meghúzni a csavarokat, ideig-óráig jó is volt.

Anno a redőny fogta magát, és leszakadt egy éjjel, olyan robajjal, hogy a szívbaj jött rám.

Még szerencse, hogy az apukám meg tudta csinálni, de azért kíváncsi lettem volna, hogyha szerelőt hívat hozzá, mennyit kértek volna...
Csak vissza kellett akasztani vmi sínt, ennyi volt a baj, de a nő mondogatt, hogy ez nagyon drága dolog.

Apu meg 5 perc alatt helyrerakta. Ez van.

heady Creative Commons License 2001.08.14 0 0 145
Hónap közepétől már nem aludtam ott, de a cuccomért még visszajártam. Észrevettem, hogy átrendezte a szobát, a kinn lógó ruháimat beszórta a szekrénybe, tologatta az íróasztalt stb. Ha fizettem arra a hónapra, márpedig fizettem, mi jogon pofátlankodik be oda, ha akarok, hónap végéig kuplerájt csinálok benne. Egyből került az ablakra függöny, és apró terítőcskék a /poros/ szekrényre. Nekem nem kellett, minek :) Bár az is igaz, fel kellett valamivel dobnia a szobát, a könyveim és dolgaim nélkül nem valami szép látvány :) Az utolsó adagot direkt júl 31-én hoztam el, kíváncsi voltam, szól-e a pénzről. Egy büdös szót sem. Helyette kitalálta, hogy a szedett-vedett szekrényének a letört zárja, ami már olyan volt, nálam romlott el, csináltassam meg. Megmondtam neki, hívjon szerelőt, a számlát küldje. Egyből nem lett sürgős, hanem én vásároljak zárat, csináljam meg, mert nem drága, nem érdemes szakembert hívni.
heady Creative Commons License 2001.08.14 0 0 144
Hát akkor szép sorjában, van mit mesélnem :( De azért hepiend lesz :)
Szóval sikerült találnom egy szuper lakást, jó helyen, jó áron, full felszerelve. A szerződésnek megfelelően még jún végén bejelentettem, hogy akkor augtól már nem vagyok. Az utolsó fél évben már nem voltunk puszipajtások, de a végén már nem is fogadta a köszönésemet. Nem baj :) Júl. második hetében már szép lassan kezdtem elcuccolni, de még ott aludtam kb. 15-ig. Kezdett előjönni a mindenféle sz.rságával: koszos a szőnyeg, tisztíttassam ki, 10e pénzért. Nem vagyok hülye, egyrészt egy ócska, szakadt rongyszőnyeg, amit gépben is lehet mosni, másrészt nem fogom fizetni, hogy az elmúlt 20 év mocskát szedjék ki belőle. Hazavittem, kimostam kádban, ne tudjátok meg, milyen volt :)
/a hozzászólásomaz szét kell szedni, mert csak így megy át, bocsi/
Mucuska Creative Commons License 2001.07.05 0 0 143
Sziasztok!

Számomra happy end-del végetért a főbérlős rémálom, ma végre hiánytalanul megkaptam a kauciómat. :o)))

Igaz, nekem kellett SMS-t küldeni, mikor mehetek végre a pénzemért, de ennyit megért.
Már be is költözött az új lakó a helyemre (így ismeretlenül is legszívesebben őszinte részvétemet nyilvánítanám neki) és abból lett végül is a pénz, hogy ő fizetett.
Azért nem vagyok biztos abban, hogy holnapra is marad-e a pénzből, mert vszínűleg megint értelmetlen dolgokat fog vásárolni a (most már tényleg ex) főbérlőm, de ez már tényleg nem az én gondom.

Végezetül minden kedves albérletben sínylődő sorstársnak kitartást és sok szerencsét kívánok!!!
:o))

Mucus

Mucuska Creative Commons License 2001.06.29 0 0 142
Légy üdvözölve kis társaságunkban!

A költözés kapcsán nekem is vannak aggodalmaim, mert terítő, amit a nő adott, ki van szakadva.
Nem én szakítottam el, már úgy kaptam, de kíváncsi leszek, tesz-e vmi megjegyzést....

Előzmény: LeDerMedve (141)
LeDerMedve Creative Commons License 2001.06.29 0 0 141
Hmmm!

Nekünk az volt a szerencsénk, hogy lakást béreltünk, mert ha azzal a főbérlővel össze kellett volna költözni...:O

Először is, aránytalanul magas bérleti díjat kért, és ezt még mindenféle megkérdezés nélkül meg is emelte. Egyszerűen csak annyit mondott, hogy ettől a hónaptól ötezerrel több.

A mostani lakásunkat, ami ugyanakkora, sokkal jobb helyen van, húsz évvel fiatalabb épületben, 10 ezer forinttal olcsóbban vettük ki, másfél évvel később!

Egyszer be akartak törni hozzánk, persze, mert csak két öreg zár volt az ajtón. Kértük, hogy tegyen fel hevederzárat, mert az ajtó így nem maradhat. Erre azt találta ki, hogy de a felét mi fizessük. Csak nem tudom, hogy mire fel, mikor az övé az ajtó, meg a zár is az övé maradt.
Aztán az volt a következő ötlete, hogy majd a lakásban található tárgyakra biztosítást köttet, az Ő nevére! Persze a mi hifinkre, meg tévénkre, számítógépre, mikrosütőnkre, stb. Na, itt kezdtünk el résen lenni, hogy ugyan, miért akar Ő a mi cuccainkra a saját nevére biztosítást kötni.

Aztán, egy este arra mentünk haza, hogy a szoba plafonjáról egy négyzetméternyi darab lezuhant. Szerencsére nem voltunk otthon, így mindkettőnk feje megmenekült.
Az a lyuk vagy négy hónapig ott tátongott, mire végre kőművest küldött, de még 8 hónap után sem volt bemeszelve. Persze mikor eljöttünk, rögtön meg lett csinálva, addig úgy volt vele, hogy jó az nekünk.

Kapott valahonnan egy ronda kinyithatós ágyat, akkor azt odahozta, csak éppen cseppet sem illett bele a helyiségbe, ronda lett tőle az egész.

Elkezdte keresni, hogy hova lett a konyhából a függöny, azt már nem vette észre, hogy függönytartója is csak az van ott, amit mi vittünk oda.

Aznap, amikor kiköltöztünk, este még vissza mentünk a szomszéd nénihez, és láttuk, hogy az egyik szék ki van dobva. Persze addig nekünk, az is jó volt.

Szóval, örülök, hogy elmentünk onnan, mert ezek az apróbb dolgok szépen, lassan az agyunkra mentek.

Mucuska Creative Commons License 2001.06.29 0 0 140
Halihó!

Hát igen, sajna süllyedőfélben van, ha már el nem süllyedt.
Nem nagyon volt időm írni, na meg nem is nagyon történik semmi.

Én ma költözöm el, még a takarítás van hátra.
Kíváncsi leszek, mit fog mondani a nő.
A hangulat elég fagyos, már a köszönésemet sem fogadja, de hát ez nem az én problémám.

Tegnap jöttem megnézni a szobát, akkor hallottam, hogy a nő beszélgetés közbn mondta, a pénz nem minden....No comment.

Mindenesetre kíváncsi leszek, mond-e ma vmit a kaucióról. Én lennék a legjobban meglepve, ha ki is tudná még ma fizetni.....

Mucus

Előzmény: tig_ris (139)
tig_ris Creative Commons License 2001.06.29 0 0 139
Elolvastam a topicot, de elég döglöttnek látszik...
Mucuska! Nálad sem történt semmi???
Mucuska Creative Commons License 2001.06.20 0 0 138
Emberek!

Fennforgás van kaució ügyben.

Mivel a nőci nem nagyon erőlteti magát, hogy összeszedje a pénzt, és még nem is említi, hogy fogom a jövő héten megkapni, úgy döntöttem, ma rákérdezek, hogyan is lesz tovább?

Beszéltem egy ügyvéddel, aki nem sok jóval biztatott, viszont azt mondta, nyugodtan mondhatom, hogy késedelmi kamatot számítok fel minden egyes nap után, ha később fizet.

Kíváncsi leszek, mit fog lépni erre a nő.

A fejleményekről majd írok.
Mindenesetre drukkoljatok!!!
M.

Belepofázok én is Creative Commons License 2001.06.15 0 0 137
Kedves Mucuska !

Köszönöm a bókot ! :))) Irigylem a pasidat :)))

u.i
Én is gáláns vagyok egyébként :)))

Előzmény: Mucuska (135)
Mucuska Creative Commons License 2001.06.15 0 0 136
Persze, az én barátom is gáláns, de Ő annyira nagystílű, hogy ilyen beszólásokra nem is reagál.... :o))
Szerinte felesleges az időt ilyenekre pocsékolni...
ez volt az offtopic .o)

Tegnap jöttek megnézni a szobát.
Szerintem nem fogja kivenni a lány.
A nő annyira próbálta rábeszélni, hogy szerintem már éppen emiatt nem tetszett neki vmi.....

Kellemes szép napot mindenkinek!!

Előzmény: Mucuska (135)
Mucuska Creative Commons License 2001.06.15 0 0 135
Kedves belepofázok én is!

sajnálom, hogy nem Te vagy a pasim.
Bizony a gyenge nőnek (még ha egyesek szerint irigy, pletykás falusi baromfi is) elkelne az ilyen gáláns férfi, aki megvédi a becsületét...

Köszönöm, köszönöm!!!!

Előzmény: Belepofázok én is (134)
Belepofázok én is Creative Commons License 2001.06.15 0 0 134
Miért vagy ennyire frusztrált ?

Nincs rendben a sexuális életed ? Kérlek szépen máshol verjed a nyálad ! Eddig ez a topic nem az anyázásról szólt. De jöttél te a "müvelt" kioktató személyiségeddel...... vedd már ki a kapát a szádból mielött társaságba mennél, mert tudod hosszú a kapanyél és igy biz távolságot kell tartanod a többi embertől.

Sajnálom kedves éedesanyádat..... de hát mindenki büszke a saját kölkére.

Előzmény: gonosz főbérlő (128)
Belepofázok én is Creative Commons License 2001.06.15 0 0 133
Éljen !

Ujabb "müvelt" ember jelentkezett be a forumban.

Kedveském ! Ugye hallottál már arról, hogy ha valahova újként belépsz, benézel vagy beirsz elöször talán köszöni illik. De hát mit várjon a veterán forum látogató az ilyen kis pimasz billentyuzet verötöl.

Honnan tudod, hogy a falusi nyanyák irigykednek ? Talán csak nem onnan, hogy te onnan származol..... meg van még a babos kendöd ?

u.i
Sajnálak, hogy ennyire hülye vagy

Mucuska Creative Commons License 2001.06.15 0 0 132
gonosz főbérlő,

Még 1 utolsó megjegyzés.
Az értelmi színvonaladra jellemző, hogy ez eddig az egyetlen hozzászólásod a fórumon, gondolom, eddig más néven követted figyelemmel a hozzászólásokat.....

Na mind1, ez sem engem minősít :o))

Előzmény: Mucuska (131)
Mucuska Creative Commons License 2001.06.15 0 0 131
"Buta pletykás falusi lúd vagy. Úgy beszélsz, úgy irigykedsz, ahogy a faludban a nyanyáktól tanultad. "

Egyébként meg úgy veszem észre, a leírás talán Rád is illik, ezért kezdtél el így ócsárolni ......

De azt hiszem, a topic nem arról szól, hogy a szent, tősgyökeres Bp-i lakosok anyázzák azokat a SZERENCSÉS embereket, akik hála a jó Istennek nem Bp-en születtek.... .o)

A témáról ennyit.

Ha vmi hozzáfűznivalód van, kérlek, emailben tedd meg, nem kell a személyeskedéseddel növelni a hozzászólások számát....

Kösz.

Mucuska Creative Commons License 2001.06.15 0 0 130
Ugyan mire lennék irigy?????

Én csak sajnálni tudom az ilyet.....

Na meg Téged is......

A hely szelleme Creative Commons License 2001.06.14 0 0 129
Úgy 58.4 %-ban egyetértek, csatlakozom.
Mucuska Creative Commons License 2001.06.14 0 0 127
Szunyó!

Persze, hogy nem kerestem magam halálra ....:o(((
De a főbérlő zsebéhez képest természetesen sokat keresek. Igaz, neki az Isten pénze nem lenne elég....

Egyébként most küldött nekem SMS-t, hogy mikorra érek haza, mert jönnek megnézni a szobát, és jó lenne, ha rendet raknék...Hát, nem tudom, ha félig át vagyok már költözve, és naponta pakolok, akkor hogy a francba rakjak rendet?!
És különben sem azt kell nézni, milyen ruhák, könyvek stb van a szobában, hanem a bútort és a főbérlőt, nem???

Na meg anno ő sem válaszolt az én SMS-re, amikor érdeklődtem, van-e már áram a lakásban.De ez már nem engem minősít.

Előzmény: Szunyó (126)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!