Keresés

Részletes keresés

mami25 Creative Commons License 2005.03.11 0 0 72

Sziasztok!

 

Ezt a levelemet én is egy másik topicban is megírtam, de gondoltam minél több helyen olvassák, annál nagyobb az esélye, hogy kimerítő választ kapok. Tehát:

 

Én a már rémisztő mértékű hajhullásom miatt (kb. 2 év alatt felére csökkent a hajam mennyisége, de szerencsére bőkezűen kaptam hajhagymákat a természettől, úgyhogy így sem vagyok kopasz, de azért összeszorul a szívem régebbi képeim láttán...) fordultam egy hajgyógyászathoz, ahol műszeres vizsgálattal felmérték szerveim toxinterheltségét és elég elkeserítő eredményeim lettek. Igaz nem is csodálkoztam, amikor mondták, hogy bizonyos szerveimben candidaterhelés (pl. gyomor, máj, epe...), másutt pedig vírusterhelés volt kimutatható.

 

Lényeg: candida diétára kell fognom magam és amellett, hogy sajnos édesszájú és nassolós típus vagyok, a legfőbb problémát az okozza, hogy ellentmondó diétaleírásokkal találkozom. Példák: az egyik leírás szerint fogyasztható a tejföl, a másik szerint viszont egyértelműen tiltott; az egyik helyen azt olvastam, hogy a savanyú gyümölcsök kivételével minden gyümölcs tiltott a bennük lévő természetes cukortartalom miatt, a másik helyen pedig azt, hogy néhány édes gyümölcs is megengedett (alma, cseresznye, málna...). Akkor most mi az igazság?

 

Ezért szeretném kérni, hogy ha tudtok nekem egy "Candida diéta Szentírást" ajánlani, akkor írjátok meg, mert így nagyon nehéz elkezdeni, hogy nem tudom, melyik leírásnak kell hinnem. Annak is örülnék, ha ajánlanátok egy olyan diéta tervet, amiben napra és étkezésekre le van bontva, hogy mit együnk (mint a fogyókúrás diétáknál), mert az első időkben ez is sokat segítene (nehéz az átlagos konyháról átállítani az ember fantáziáját egy ilyen diétás életmódra, legalábbis nekem...).

 

Segítségeteket előre is nagyon köszönöm és nagyon várom a válaszokat!

 

Üdv és kellemes hosszú hétvégét Mindenkinek!

 

Mami

mr_betus Creative Commons License 2005.02.23 0 0 71
Sziasztok, az alábbi szöveget már beírtam több topicba is, de mivel tudom, hogy a Candida mekkora szenvedést tud jelenteni, engedjétek meg, hogy ide is bemásoljam.

--8<--8<--8<--8<--8<--8<--8<--8<--8<--8<--8<--

Nem akarok reklámot csinálni, de úgy tűnik, az oxytarm csodát tud tenni. Ez egy béltisztitó tabletta, valami spécin megkötött oxigénnel, ami csak a bélben hat vagy vmi ilyesmi.

A lényeg az, hogy családon belül tapasztaltam a különböző (pl. candida jellegű) gombás fertőzések rohamos és egyelőre véglegesnek tűnő visszavonulását, már kb. másfél hónap után.

A szer qtya drága és ráadásul nagyon szór az ára, de azt hiszem, érdemes kipróbálnia annak, akinek eddig nem használt semmi. (A kúra alatt vannak érdekes hatásai, pl. reggel futás a wc-re meg ilyesmi, de ez sztem megszokható.)

--8<--8<--8<--8<--8<--8<--8<--8<--8<--8<--8<--

mr. betus
sportolo lany Creative Commons License 2004.09.30 0 0 70

Van még érdeklődés ezzel a témával kapcsolatban? Nekem is van problémám, megoszthatnám valakivel?

edina74 Creative Commons License 2002.08.10 0 0 68
Csak annyit szeretnek hozzatenni, hogy en 2 evig szenvedtem mindettol,maig el nem kezdtem a dietat, az hatott is, de elg volt egy poahr bor este, es masnap viszketes, nehez pisisles. Oda vissza tudtam egy konyvet: Mindent amit egy nonek tudnia kell: KOronikus nogyogyaszati megbetegedese es szexualis uton terjedo betegsegek. Lehet hogy a cim nem pontos. Aztan megre raszantam magam a bad0ratommak es elmentunk a bor es nemibeteg gondozoba. A doktorno el volt ajulva , hogy mi mindent tortent mar velem ebben az ugyben, hogy hogy felrekezeltek eddig, es hogy en milyen hulyesegeket csinaltam (Illoolajos obletes, jo tomenyen, ugy biztos jobban hat!) Azt mondta, hogy ugy nezek mar ki, mint egy vegyiuzem.Egyszerre levett egycsomo kenetet, es vert a baratomtol. Ket het alatt jott meg az eredmeny. Hala istennek semmi nemi betegsegunk nincs, "csak" candida.
Aztan borregenelokremeket kaptam, Difcant, amit kuraszeruen kell szednem, az elejen a baratomnak is kellett, eleinte hetente egy, aztan egyre ritkabban, tovabbra is kerulnom kell az elesztot, cukrot.Kaptam egy szurisorozatot, hogy visszaallitsak a huvelyem normalis florajat. Vervetelre kuldott, kiderult , hogy verszegeny is vagyok, ami miatt az immunrendszerem sem munokik tokeletesen,ugyhogy vasat is szedek. Es egy urovaxom nevu gyogyszert, ami immunerosito, coli bakteriumot tartalamz, ami sok nogyogyaszati gyulladast okoz es hugyholyaggyulladast, ami ugy eleg gyakori noknel,si=okszor egyutt jar a gombaval, azaktiv szexualis elettel.
Ja abbahagytam a fogamzasgatlot.Sajnos.
Es most jol vagyok. Nem hasznalhatok semmi szappant, de meg laktacid, Colpocleaner stb . sem .Mindettol el vagyok tiltva. A huvely elvegzi a maga dolgat, ha visszazokkentik De visszazokkenteni hozzaerto orvosnak kell es nem nekunk. En mar ezerszer megbantam az onallo oblogetseimet es onallo kezeleseimet, bar az elejen batortalan voltam , de a vegen egyre jobban belejottem, es ott volt a candida topik, ahol a lanyok candidakenocsot kotyvasztottak, ern meg az elejen mindent bevettem.
Amugy nem szedek termeszetgyogyaszati szereket, semmi 500 forintos csepp stb.
Na mostmar biztosab mindenki unja,ugyhgy befejezem, bar meg tudnek irni.
leglaci Creative Commons License 2002.08.05 0 0 67
Üdvözlök Mindenkit!

Egy 21 éves lány vagyok. Egy ujságban láttam egy tesztet és megcsináltam. Eszerint
nekem egy "candidia" nevű betegségem van. Az ott felsorolt tünetek közül majdnem mind
megvan nekem. Segítséget szeretnék kérni bárkitől, mert fogalmam sincs, hogy egyáltalán
mi ez és hogy most mit kéne tennem. Egy éve állandó barátom van, és nemrég volt egy gombás
hüvelyi betegségem amit antibiotikummal kezeltem (nőgyógyász rendelte) 10 napig.
Kérlek titeket ha bármi hasznosat tudtok mondani, tegyétek meg mert egy kicsit megilyedtem.
Irhattok ide is, de itt a barátom E-mail címe: leglaci@netquick.hu
Köszönök mindent. Zsuzsa.

galvinus Creative Commons License 2002.01.08 0 0 66
Sziasztok !

Most latom hogy szinte mindent szedtetek mar , de
semmi eredmeny nincs .

Nehany javaslatot megengedtek ?

1. Laszlo dr.-no konyve /kaphato nalam
2. Vega teszt /bejelentelek
3. Grapefruit mag kivonat /kaphato nalam
4. Kandcell / lasd fent
5. A Laszlo dr-nohoz is be tudlak jelenteni

Ha megbiztok bennem , akkor a tunetek alapjan
teszt nelkul is / orvosi szinten/ kezelni lehet ,
olcsobb lesz jo par ezressel .
Pl egy baratomnak egyertelmu tunetei volt vagy
hat-het , megsporoltuk a Vega tesztet , egybol
kezdhette a Candida - kurat .

Ne huzzatok a dolgot , a Candidaval 1-2 honap
alatt le lehet szamolni . Meg persze el lehet
rajta vitatkozni , hogy lenyegeben mi is .

Telefonalj , hogy leellenorizz engem .

Ide : 06 - 30 - 210 - 1657

kóka Creative Commons License 2001.07.18 0 0 65

Mégse gyógyultam meg:( FRODO vagy valaki más. Meg tudok dobni egy jó orvos címével?
kóka Creative Commons License 2001.06.20 0 0 64
Köszönöm a hasznos és segítőkész hozzászólást:P
Előzmény: Mr Spock (62)
kóka Creative Commons License 2001.06.17 0 0 63
Köszön a hozzászólást, de sajna nem ilyen egyszerű:( A betegség kijövése után (szeptember) kb egy hónappal nem volt meg az exbarátom, akitől visszakaphattam volna. S utána sokáig más sem. A mostani barátommal a szex biz. részeit mellőzzük, nem szedtem fogamzásgátlót, előtte nem kezeltek antibiotikumokkal, stb. Több nőgyógyásznál is voltam, egyik sem mutatott ki semmit sem tenyészettel, sem citológiai vizsgálattal, csak látták, hogy beteg vagyok. (Kiv a mostani orvosom, ő is másodszorra) De pl. Enciánának sem tudták kimutatni a gombáit. A szobatársamat az ő orvosa meg mind gombaölőszerekkel, mind Doxicyklinnek kezeli, de nem múltak el a tünetei, a lapján kérdőjelesen van a Chlamydia. De ezt is csak pár hónapja vették észre, addig célirányissan, csak gombaölőszereket kapott. (Nem élek vele nemi életet:o))
Akkor most hogyis van ez a betegségek kimutatásával?
Előzmény: Mr Spock (62)
Mr Spock Creative Commons License 2001.06.17 0 0 62
Kedves kóka,

A mostani diagnózisom: Chlamydida (Clamidia), amit úgyan úgy, ahogy a Candidát is, nehéz diagnosztizálni.

Miert lenne nehez diagnosztizalni. Chlamydiat egyszeru tenyeszet bizonyitja, Candidat meg a PAP keneten ki lehet mutatni, vagy egyszeru mikroszkopos vizsgalattal.

Több, mint fél évig kezeltek gombás fertőzés ellen úgy, hogy a tüneteim nagyon hamar visszajöttek.

Gyakran a problema az, hogy a szex partner nincs kezelve, es attol visszakapja a paciens allandoan.

Gabor (aki nogyogyasz)

Előzmény: kóka (-)
kóka Creative Commons License 2001.06.17 0 0 61
Lehet, hogy Te benne vagy a 8%-ba? Vagy akkor pusztultak a gombák? Vagy Neked a kettő kombinációja használt? Vagy ...? Nem tudom Enci. A barátnőmet tényleg diétával kezelte, de ő rezisztens volt a Diflucanra. Meggyógyult, ámbár más jellegű, s számomra logikusabb diétával, mint amit Lívia hiredet.
De szerintem ez a vita felesleges, hisz mi sem tudjuk pontosan, hogy mit miért, hogyan, miként hat stb. Az a lényeg, hogy Te megtaláltad a gyógyuláshoz vezető utat, s mindenkinek ezt kell tennie. Esetleg a mi segítségünkkel.

Homeopátiás szereket még szedsz? S miért diétázol még tovább? Mennyit fogytál? Pedig ha fél évig tünetmentes leszel, tiéd a beígért torta:) De ha ennyire szigorú vagy magadhoz, eltolhatjuk márciusig.

Előzmény: enciána (60)
enciána Creative Commons License 2001.06.16 0 0 60
Kóka:

Éppen tegnap járt le a 90 napom. :))
Jövő év márciusig csinálom tovább, annyi különbséggel, hogy fogok gyümölcsöket is enni.

Szedtem a Mycosistet kb fél évig. Már egy hónapja viszont nem szedem. Amikor diéta nélkül szedtem az első hónapokban, NAGYON ROSSZUL voltam, pedig hetente vagy 3 naponta szedtem. Amikor a szigorúbb siétát elkezdtem 2 (!) nap múlva már elkezdődött a rohamos gyógyulás, és nagyon hamar eltünt az összes tünetem is. Ennyit a diéta szükségtelenségéről...

lynn:
Ajánlom neked a Candida Albicans- a gonosz élesztő gomba című topikban a hozzászólásaimat!

enciána

kóka Creative Commons License 2001.06.16 0 0 59
De:) 100 emberből 8 rezisztens rá, ami elég jó arány.Tudtommal Te is szeded a Mycosist(hatóanyaga ugyan az) nem is akár milyen mennyiségben.
Előzmény: enciána (57)
kóka Creative Commons License 2001.06.16 0 0 58
Szio! Mennyi centid van még?:)
Előzmény: enciána (57)
enciána Creative Commons License 2001.06.15 0 0 57
> Az orvosom szerint a Diflucant 10 hónapon keresztül kell szedni, hogy a gombák kipusztuljanak. Így nincs szükség a diétára.

Kóka:
Ugye ezt nem gondolod komolyan?

Előzmény: kóka (41)
kóka Creative Commons License 2001.06.15 0 0 56
Nem kaptam más antibiotikumot. Miért baj? Viszont Kliont kellett 7 napig szednem.
Előzmény: whisper (55)
whisper Creative Commons License 2001.06.15 -1 0 55
No, kicsit belenéztem az anyagcserébe:
a glükóz C6H12O6, a tejsav meg CH3CHOH-COOH
A glükóz ciklius molekulaszerkezetű, mig a tejsav lánc. Egyébként az emberi szervezet képes a tejsavat is felhasználni, de nem hiszem, hogy glükózzá alakitaná, mert az túl energiaigényes.
Amit még találtam és érdekes lehet:
A Chlamydia igen alattomos kis baci, képes felszálló fertőzést kialakitani (méhgyulladás, petevezető- és petefészekgyulladás), ezért nagyon kell vele vigyázni. Sokszor húgycső és hólyaggyulladást is okoz. Fertőzési forrásként sokszor a férfiakat jelölik meg, akik a húgycsövük alsó szakaszán hordozhatják ezt a bacit. A baci szaporodásáról tudni kell, hogy csak sejten belül szaporodik, amikor kifejlődik, a sejt elpusztul, kiáramlik a sok baci és a szomszédos sejtekbe jutnak be, majd a folyamat ismétlődik.
Amit kaptál rá (ofloxacin) az jó, 14 napig kell szedni legalább, illetve kellett, hogy kapjál még mellé egy másik antibiotikumot is. Ha nem kaptál, akkor az baj.
A Candidához pár érdekesség: azt irja a hivatalos tankönyv*, hogy a vaginális Candidózis nem szexuálisan terjedő betegség, a fertőzés forrása a végbél. Hajlamosit a szűk ruházat illetve a nylon alsónemű.

*(Szülészet és nőgyógyászat tankönyve, 1999.)

Előzmény: whisper (53)
lynn Creative Commons License 2001.06.15 0 0 54
Hát bizony elég fáradékony vagyok néha, de nem biztos hogy csak ettől. Én kb 3-4 éve szedtem össze először egy gombát, és a kezelés után néhány hónappal már mindig éreztem hogy van ott valami. De aztán sokszor tünetmentes vagyok.

A diéta persze nem árthat, de egyszerűen képtelen vagyok 100%-ig száműzni a cukrot és a lisztet.

Előzmény: kóka (49)
whisper Creative Commons License 2001.06.11 0 0 53
Glükózzá biztosan nem, mert eltér a molekulaszerkezet. Gondolom ez is CO2re és vizre bomlik. De már nem emléxem jól a biokémiai lépésekre. 8-)
A Candidás könyvnek még nem értem a végére, de olvasom folyamatosan.
Előzmény: kóka (52)
kóka Creative Commons License 2001.06.11 0 0 52
Tarivid. + kaptam Kliont is. A hatóanyagát már leírtam. Én is olvastam valahol, hogy ezt nem rég dobták piacra.
Pont fordítva. A gomba savasít, a baci lúgosít.S a gombák eszik a laktózt, vagy nem? Hisz az is szénhidrát. Lebomlik glükózzá?
Előzmény: whisper (51)
whisper Creative Commons License 2001.06.11 0 0 51
Milyen antibiotikumot szedsz?
A savas kémhatás meggátol egy csomó bacit a megtelepedésben (már amelyek csak úgy odatévednek), ugyanis a hüvelyben igencsak jók a környezeti feltételek (állandó meleg, nedvesség, tápanyag), csak ugye az a fránya savasság. A Candida valszeg lugosit, de ezt nem tudom pontosan.
Előzmény: kóka (50)
kóka Creative Commons License 2001.06.10 0 0 50
De a Lactobacillus is bacillus?? A gombák meg nem pusztulnak el attól a kis savas kémhatástól... Akkor meg miért fontos, hogy beállítsa a savas kémhatást?
A tejsavat még mik szeretik?
Most azon morfondírozok, hogy mit tegyek, hogy gombák ne okozzanak nekem gondot, mivel antibiotikumot szedek.
Előzmény: whisper (43)
kóka Creative Commons License 2001.06.10 0 0 49
Igen, ez így van. Sokat gondolkodtam már ezen. Asszem ez a hajlam dolog sem igazán igaz, vagyis nem így. Ha valaki elkapta, nagyon kevés dolog szükséges ahhoz, hogy visszajöjjenek a tünetek. Meg amúgy is. Azzal, hogy az élő gombákat elpusztítják a felszínről (helyi kezelés), még a mélyebb szinten ott vannak a spóráik, amik idővel kifejlődnek. Milyen gyakran jönnek vissza a tüneteid? Fáradékonyabb , gyengébb vagy azóta?

Van itt a törzsasztalon egy másik topic, ami bővebben foglalkozik a témával, igaz a végén az ember már belezavarodik, hogy mit nem lehet ennie:) Mindenesetre próbálj leszokni a cukorról, lisztes dolgokról, már attól is jobban érzi magát az ember lyánya.

Előzmény: lynn (48)
lynn Creative Commons License 2001.06.10 0 0 48
Igen, valószinüleg hajlam kérdése is. Engem leginkább az keserit el, hogy állandóan visszajön a fertőzés. Ha az ember egyszer már elkapta, nagyon nehéz végleg megszabadulni tőle. És valószinű, hogy amikor épp nincs semmi bajom, akkor is csak tünetmentes vagyok.
Előzmény: kóka (47)
kóka Creative Commons License 2001.06.08 0 0 47
Passz.De ha jól tudom, azoknak akiknek gombájuk van nagyon könnyen felszednek mindenfélét az uszodákban (pl. az egyik barátnőm nem hajlandó elmenni uszodába, s amikor nyáron a koleszában olyan helyen lakott, ahol közös volt a mosdó, wc, állandóan orvoshoz járt). Vannak, akiknek meg soha semmi bajuk nincs az ilyen helyektől.
Előzmény: lynn (44)
fönök Creative Commons License 2001.06.08 0 0 46
Persze az sem mindegy milyen az az uszoda, hiszen egy feszített víztükrös, szűrővel ellátott renszerben kevesebb az esélye a kórokozóknak, hogy megfertőzzenek valakit. Nem árt azonban az általános higiéniás szabályokat betartani (zuhanyozni vízbemenés előtt, és után), de túlzásba vinni sem szabad, mert akkor pusztulhat a bőr természetes védő rétege, ami szintán véd fertőzések ellen. Ezért is hülyeség a kisbabát minden nap fürdetni, főleg mindenféle szerekkel.
Előzmény: lynn (44)
whisper Creative Commons License 2001.06.08 0 0 45
Az uszodában nemcsak a vizben lehet elkapni dolgokat, hanem a parton, az öltözőben, a folyosón..., mivel a felületi gombák (dermatomycozis) a levált hámsejteken is ott vannak.
Előzmény: lynn (44)
lynn Creative Commons License 2001.06.08 0 0 44
Nagyon soknak hangzik a tiz hónap, de lehet, hogy igaz.

Mi a véleményetek az uszodáról? At orvosom szerint elvileg nem lehet a vizben elkapni semmit, de én inkább nem járok.

Előzmény: kóka (41)
whisper Creative Commons License 2001.06.08 0 0 43
A tejsav tényleg jó pH beállitásra, egyetlen aggályom vele szemben, hogy szerves anyag, ami ugye bizonyos organizmusoknak még táplálék is lehet.
A kórokozók tényleg bizonyos pH-nál 'vannak elemükben', de azért elég szélsőséges határok között képesek a túlélésre. Lehet, hogy ilyenkor nem szaporodnak intenziven, de azért ott vannak. A savas pH-t nem sok baci birja (bár mondjuk a tejsav pH-ja nem is annyira vészesen savas), ezért jó, ha a Lactobacillusok jelen vannak a hüvelyben.
Előzmény: kóka (42)
kóka Creative Commons License 2001.06.08 0 0 42
Közönöm a módostást:) Tehát elsődlegesen arról van szó, hogy milyen kémhatást alakítanak ki a kórokozók. De abban azért szerintem egyetértünk, hogy ezek a kórokozók ha nem a számukra ideális pH-jú környezetben vannak, elpusztulnak. (A baktériumok elég érzékenyek rá, ezt már tanultam.)
Milyen oldalon vagy Lactacyd ügyben?
Előzmény: whisper (40)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!