Szia.Olvastam a seat problémádat ugyan ezek a tünetek nálunk is!Sikerült-e megtalálni a hiba forrását?Nagyon kíváncsi lennék rá!(06304775964)Kérlek jelezz vissza.
Egy olyan problémával fordulok hozzátok, hogy van egy 2001-es seat cordoba sportlineom és ahogy bemelegszik egyből csak meleget nyom a fűtés. Infocentert cseréltem, de bármelyik van fent hiába állítom a hőfokot csak meleg jön. Ellőre is köszönöm a segítséget.
Van egy 2005-ös 1.9 pd 131le,(ASZ motorkód)Cordobám,eddig nem melegedett fel a víz,nem volt fűtés,kicseréltem a termosztátot,és a vízhőfok jeladót,most szépen 88-90 fokra áll be a víz,de fűtésem hol van hol nincs...
Valahol légtelenítenem kellene vagy rossz lehet a fűtőmotor?
Lényeg van egy seat cordoba sportline 2001 1.6 benzines kis kocsim, nagyon szeretem, de van egy idegesítő panasz ami már pár napja meg keseríti az életem :( szóval reggelente indulnék dolgozni, be üllők a kocsiba adok neki gyújtást be indul de az alapjárat nem marad meg és le áll egyszerűen, de ha adok neki egy minimális gázt kb 1100 ig úgy 2 percig akkor alapjárat meg marad de csak 500 ig és csak szenved, és mikor főúton vagyok megyek vele van olyan h mintha vissza fogná valami, de ha 2000 fölé lövőm neki akkor meg indul, de ha folyamatosan 90 nel megyek mindig van egy vissza vissza fogná valami, jo vissza térve alapjárathoz mikor már elértem azt a várost ahol dolgozok és egy jelző lámpa meg állít nah akkor a kocsi egyszerüen meg áll le áll mikor a gázrol le veszem a lábam, de ha le is áll ujra lehet inditani csak feszt játszani kel a gázzal h ne álljon le :( ma elmentem a szerelökhöz, többhöz egyik alapjárati motrt mondta, másik a hőfok szabályzó, valakinél fordult elő ilyen? Ha igen irja már meg h mitt cseréltek a kocsin köszönöm sziasztok
Alapjárati probléma seat cordoba sport line 1.6 55kw 2001-es.
Tehát előb kitakaritottam a pillangó szelepet,elenőriztem a gumicsöveket ami rajta van,nem e lukas,,,nem jöt be mertaz alapjáratom ugyan úgy ingadozott,meg magas volt es feketén füstölt.Rá raktam egy masik alapjarati motort ugyan ugy meg marat a hiba,utolag megtudtam az nem is let volna elég ha csak rá rakom hozza kell állitani a computer hez..Labdaszondát szet huztam a kábelt ugyan ugy megmarat a hiba.
A vízhőfok mérőm belül jól jelzett 90fokot,igen ám,de a mérő küldi a jelet a compueternek is oda pedig -20fokosjelet küldött,így mindig ment a szivató bedúsitott es megbolonditotta az alapjárati motort,össze visza ingadozott az alapjárat,kicseréltem a vízhőfok bombát és megoldódott. minden újra 800as az alapjáratom.Remélem tudtam segiteni....email cimem nagy.krisztin@freemail.hu
Nekem évek óta seat cordobám van és nagyon megvagyok vele elégedve.
Kezdeném az 1997 es cordobam 1,4 volt 4 évig használtam kb 150000km mentem vele,kuplungoztam 30000ft egy szett bele ujj,a többi alkatrész amit cseréltem pár tiz ezer forint nevetséges a mai autok hoz képest,50,100 ezerből megcsinálod és használod évekig.Kaszni erős,és kinézetre se rossz.Városban,és főuton tökéletes nem egy verseny autó de normál használatra tökéletes.Elégé leharcoltam a kocsit,mivel épitkeztem,Németországot bejártam vele párszol és négy év alatt 2 müszaki vizsgával együtt költöttem rá 150ezret.
'1 Éve eladtam vásároltam egy 2001 es 1.6 sportline cordobát 55kw.
Amit tudni kell róla fogyasztás városba 8l,főuton ki hogy nyomja neki szerintem 90 temponál 6,5 is kijön.de ha kicsit nyomod 7l. kasznija erős,mutatós.motor szerintem 1.6 elég neki.ha nyomod szedi a lábát,alkatrész olcsó hozzá.légzsák,szervókormyány,központi zár,elektromos ablak,extrának elég is.Az ülés kényelmes viszont elégé kotyogós ha elöre hajtod,lehetne stabilabb is.4 személy kényelmesen elfér,csomagtartó nagy.
Én azért szeretem a cordobát,évjáratba nekem nem öreg,2001 es ,bármikor valami gond van vele megtudom csináltatni,mert nem nagy összeg,én 400 ezerért vettem és pár év mulva ha eladásra kerül,nem bukok rajta sokatt.A váltó olajat érdemes lecserélni 2000ft literje,,,2,5l kell bele,kuplung bofden az után gyártott szar ára 3000ft,érdemes bontott vagy gyárit venni.Termosz ujjonann 1800ft, ezek nem nagy összegek.Én nagyon megvagyok elégedve,ezzel a tipussal is,aki olcsó fentartásu,mégse öreg autót,és kinézetre se legyen csúnya,és normál használatra tökéletes és csak javasolni tudom.Nekem pár évig meg lesz még bárkinek kérdése van szivesen válaszolok nagy.krisztin@freemail.hu
Segítségre lenne szükségem. Nekem egy 1.6-os 2000. decemberi seat cordoba sportline-om van. (motorkód: ALM) Az alapjáratom nagyon ingadozik ill vagy van vagy nincs. Indítás elött fura berregő hangot ad. Elvittem szerelőhöz, ő azt mondta,hogy az alapjárati motorommal lehet a baj. Elvitte az autómat, hogy kiolvassák a hibakódot, de miután rádugták a csatlakozót,azt mondták,h a gép nem kommunikál az autómmal. Ha valaki tudna segíteni,hogy mi lehet a gond, nagyon megköszönném. Illetve ha valaki esetleg tudna nekem küldeni egy kapcsolási rajzot,hogy ne kelljen szétbontani a kábelkorbácsot, nagyon örülnék. Köszönöm szépen!!! E-mail címem: norb21@freemail.hu
Egy nagyon sürgető kérdésem lenne hozzátok! Kellene nekem egy Seat Cordoba Stella Sportline 1.6-os matchbox, lehetőleg citromsárga színben, és méltányos áron. Amennyiben valaki tud érdemleges segítséget nyújtani, nagyon hálás lennék!!! TÉNYLEG SÜRGŐS LENNE!!!
Sziasztok!Meg szeretném kérdezni, hogy tudja-e valaki, hogy a Seat Cordoba Sportline-ba be lehet-e szerelni a gázt, és ha van lővése kb. mennyibe kerülhet ez a művelet?Kössz!
Azt szeretném kérdezni, közületek nincs-e valakinek 2000-es, infocenteres Cordobába utólag berakott fejegység, mert én msot akarok beszeretetni egyet, de kcsit félek a végeredménytől,hogy nem "odavaló" lesz.
Esetleg,ha van valaki, akinek van iylen beépítése, és kéept is tudna róla küldeni, nagyon megköszönném!
Egy ismerősöm szeretne túladni a Cupráján. Piros, fekete bőr-szövet belső, fehér felnik. Ha valakit érdekel, dobjon meg egy méllel és elküldöm a telszámot.
Ifo!
Látom már döntöttél, de azért leírom a véleményemet.
Nekem Cordoba Streetball-om van a "híres" 1.6i 8V motorral (aminek lényegében már köze nincs a II-es Golf motorjához). Szerintem ez egy igazi csajozós-bulizós kocsi. Sportos hangja van, a 75 lóerőt meg - én legalábbis - legalább 90-nek érzem. 150 körlü utazósebességet a világ végéig bírja. A átlag- és minimális fogyasztását meg le sem írom, mert úgysem hiszed el. A váltó kicsit pontatlan, de jól illik a motorhoz.
Nekem van egy két éves Seat Cordobám.
Igaz 1,4-es nem 1,6-os.
Az alakja az hibátlan.Szép is minden míg el nem indulok vele.
Kezdődött azzal, hogy tönkrement benne a motor.300.000 pénzbe került az alkatrész, szerencse, hogy szavatosság volt rá és megcsinálták ingyen.
A váltója olyan mintha egy darab fát rángatnál.A négyest úgy veszi be, hogy a váltókar félúton megakad és tovább kell húzni.
Zörög valami a műszerfalban és nem tudnak rájönni, hogy mi is az.
A sebváltó gombján van egy kis fényes műanyag gomb amin a sebességfokozatok elhelyezkedése van.Na az nekem leesett, mert a nagy melegben az alatta lévő ragasztó megolvadt.
Ha nem lenne szép kocsi és nem lenne rajta hitel rég eladtam volna sűrű köpködés közepette.
Ugy néz ki a dolog, hogy veszek 6''-os 14-es alufelnit !
Már elvileg meg is van az alufelni, szép is(10 kullos) jó is uj gumik vannak rajta de most eppen egy olyan problemam van, hogy az ET szám a megengedett 38 helyett 33!Attol megvehetem meg a felnit?Tok jol folfer es jol is nez ki az auton!
Vélemenyeket varok!
Koszi!
Az uto egyebkent egy 1999.07-i(regi tipusu) Seat cordoba!
Toledóval semmi különös, vinnem kellene 60ezres szervizre (már több mint 61000), de nagyon nincs rá időm :))). Mindenesetre elhatároztam, hogy hatvankettő előtt még elviszem.
Most vettem egy törött Bravot azt rendberakom
és utánna fogom rendezni azért nem sietek vele
mert még nem most akarom megvenni majd augusztusban lesz aktuális a csere azért kezdtem el most már kérdezösködni hogy tisztában lássak de még a végen lehet hogy egy A8-ast veszek :-)))
Mi a helyzet a Toledoval ?
Mit csináljak van aki hirtelenharagu van aki nyugodtabb ki ilyen ki olyan.
Te félreérted a dolgokat én mindig ilyen vagyok és nincs sok problémám az életben.
Maradj nyugodtan engem nem zavar.
Írjak én is jó pontot a csajomnak Fiat PuntoIIje van.
Ember ,en korrekt adatot irtam neked ,valaszkent a kerdesedre ... hogy te ezt fikazasnak es rosszindulatnak vetted az eleg gaz .
Nagyon sok problemad lehet az eletben feleslegesen , ha mindenre igy reagalsz .
Kicsit higgadtabban , vagy egyedul maradsz ezen a topicon .
bizarro
u.i.: volt mar szerencsem tavalyi kiadasu Ibizahoz ...
Kepzeld ,elso autom , majdnem egy 1.5-os Ibiza lett ..... csak az adalek kedveert / elvakultsag nelkul/
Bocsesz , a tobbes szam tenyleg nem volt indokolt !!
Velemenyemet a VW-rol nagyban befolyasolta az a Golf III,amit volt nehanyszor szerencsem hasznalni a csaladban ...
Az infocenter nekem is tetszik , mert az egyik ismeros Ibizajaban volt szerencsem megcsodalni .
Sajna a Maser tobbek kozott ilyen indokok miatt bukott meg nalam , mert a tulaj is mondta ,idezem:
.... hat nem ez az auto , amivel kimennek Becsbe ...
Nagyon ment alattam , a teletalpas kanyart nagyon vitte-- 2.8 biturbo , de a fenntartashoz meg gyenge lennek anyagilag .