Sziasztok Modik!
Kérlek Benneteket, hogy “elterito“-t engedjétek vissza a “Kérdések a Hit Gyülekezetéről” c. topikba 2021.12.14-e után ismét!
E kérésemnek több oka van.
1. Elterito többszörösen bizonyította már azt, hogy a hangvétele és az indulatai sokak számára túlzottan sértőek is lehetnek, emiatt több helyről kapott már kitiltást, én is kénytelen voltam felhívni telefonon egy számomra sértő megjegyzése miatt múlt hét pénteken.
Ha túlzottan (a hangsúly jelen esetben a “túlzottan” jelzőn van) sértő kijelentés hagyja el vmelyik nicktársunk virtuális száját, akkor azt vagy jelezzük Nektek, modiknak, vagy személyesen, pl. mélben, vagy telefonon rendezzük el, ha rendelkezünk a nicktársunk ezen elérhetőségeivel.
Én ez utóbbit választottam, és ez a téma elrendeződött Vele kettőnk között, olyannyira, hogy mivel épp a reptérre ment, emiatt felhatalmazott arra, hogy én magam igazítsam helyre a nevében a topikon belül egy számomra túl sértő kifejezésének a használatát.
Elterito is szenvedélyes ember, mindannyian azok vagyunk, de vannak olyan topikok a valfilen belül, amelyek elbírják ezt a szintű szenvedélyt, azt, amely olykor valóban túlzottan sértő lehet más nicktársak számára.
Jelenleg a Hit Gyülekezete tagjai közül egyedül én írok ide érdemben, de átolvastam a HGy-s topikokat, és azt tudom mondani, hogy ez az elmúlt kb 3 évre igaz. Én pedig elbírom “elterito” stílusát, nekem nincsen Vele gondom. Ha van, akkor pl. felhívom.
A gyülekezetemmel foglalkozó topikokba sok nem hgy-s ír, azok eleget savaznak akár személy szerint engem is és az általam látogatott közösséget. Nem szoktam Hozzátok szaladgálni moderációért kiáltva, akkor sem, ha épp Endi barátunk x+1-ik nickje kiabálja fennhangon azt mindenféle érdemi alátámasztás nélkül, hogy “a HGy a Sátán teológiáját hirdeti”.
Mivel a Hit Gyülekezetével foglalkozó fő topik a 2. leglátogatottabb topik a hsz-ok számát tekintve a valfilen, emiatt nem tartom jó ötletnek fenntartani abból “elterito” kitiltását, egy olyan személyét, akivel igenis lehet érdemben beszélgetni, ha megfelelően áll hozzá az ember.
2. Mondom ezt amiatt is, mert a legrégebbi hgy-s topikban (“A Hit Gyülekezete tévtanításai”) jelenleg bőséggel ír “elterito”, és nem érkezik hgy-sek részéről panasz a személye és az írásai miatt.
Az Ő személyét bőven elbírják a hgy-s topikok, sok odaíró HGy ellenes nicktársamnál visszafogottabb, tárgyszerűbb a stílusa.
Azt teljesen jogosnak tartom, ha “füegy teázöját”, vagy más, eleve békés hangvételű, egymást építő írások igénye miatt létrehozott topikokból kitiltjátok pl. a topikgazdával nem igazán baráti kapcsolatot ápoló “elterito”-t, vagy más, oda trollkodni betévedő, kötekedő embereket.
Ez teljesen érthető, ahogyan az is, hogy a HGy-val kapcsolatos topikokban írt írások már 26. éve nagy indulatokat képesek felmutatni itt is, de a való életben is.
Én 35,5 éve vagyok a HGy tagja, ide “vámmentes” néven 2004-ben kezdtem írni, bírtam mindig is a gyűrődést, és a gyülekezetem is bírja. Mazochisták nem vagyunk, szeretjük mi is a békességet, de realisták vagyunk atekintetben, hogy érnek, érhetnek és fognak még érni minket szidalmak Jézus neve miatt, lévén azt tanította Jézus, hogy ne lepődjünk meg azon, ha az Ő neve miatt szidalmaznak minket!
Én így fogom fel, és a HGy is, nem keressük a konfliktusokat, de ha vannak, akkor azt felvállaljuk.
Elterito bőven elfér a HGy-s topikban, ahogyan elfért a 2021.12.14-i kitiltása előtt is.
3. Amiatt is kérem ennek a bő 3 éves kitiltásnak az eltörlését, mert nem logikus amiatt sem a jelenben, mert “elterito” szabadon írhat a egy másik HGy-s topikba (“A Hit Gyülekezete tévtanításai”), és ha itt írhat, akkor nem logikus, hogy miért ne írhatna ismét a fő hgy-s topikban is?
Sokkal egyszerűbb lenne Vele együtt visszatérnünk a fő hgy-s topikba, és nem itt kempelni a “Hit Gyülekezete tévtanításai” fórumrészen. Amiatt is, mert a fő hgy-s topik rengeteg olyan előzményt tartalmaz, amit e jelenleg futott topik nem.
Ennyit szerettem volna elmondani Vietnámról! 🙂
Szép napot kívánok Nektek!
vm