Keresés

Részletes keresés

Árpi Creative Commons License 2001.06.01 0 0 13
Na, mija? :o)) Már nem is olyan jó szidni a Matávot?
harm2 Creative Commons License 2001.06.01 0 0 12

Ha ennyire szidjátok a Matávot, kíváncsi vagyok mennyire szidnátok a vivendit??!? (vivendi telecom hungary)

nyman Creative Commons License 2001.06.01 0 0 11
"az egesz vilagon nalunk a legdragabb a vonalas telefon dija"
Ez lehet, de ez Mo-n nem a Matav a legdragabb

A masik, inkabb a mostani, mint a min 3 Ft/perc kesobb

Előzmény: net-boy (-)
Árpi Creative Commons License 2001.06.01 0 0 10
A helyzet sokkal rosszabb, attól tartok, mint itt látszik.
Ugyanis ha bejön a PSINet óhaja, hogy 3 Ft-ot kapjanak percenként, akkor ha ehhez "csak" másik 3 Ft/perc telefondíj is hozzájön, akkor az "ingyenes" net elérés 6 Ft/perc-be kerül majd. Potom 360 Ft/óra. Jelenleg havi 30x13 óra éjszaka (ugyan valóban bagolyként, de) megúszható 8500 Ft-ból a Matávnál. (Amely cégről egyébként az a véleményem, hogy nagy rabló, és sokszor rosszul szolgáltat, de még mindig kisebb rabló, mint a többek, és még mindig jobb színvonalon kínál dolgokat.) Ez ugyebár 30x13x360=64800 Ft/hó lenne!!! Aki örül az új propagandalufinak, az ennek is örüljön!!!
Baromi jól hangzik az "ingyenes" internet, de annak, aki nem csak napi fél órát tölt a neten a saját zsebéből (mert a munkahelyén nem tud netezni) már a 3 Ft/perc is túl sokra jöhet ki.
Gondolkodjunk és számoljunk már! Ha a kábelen tokkal-vonóval kijöhet (az egyszerűség kedvéért) havi 12000-ből a net, az napi 12000/30=400, ez mindössze 400/24/60=0.28 Ft/perc, aminek több, mint 10-szeresét akarja megkapni a PSINet. Aki már Elenderként is úgy szolgáltatott, hogy még ingyen (értsd: a cég korlátlanját használhattam éjszakánként) sem kellett egy idő után...
A piaci viszonyok alapján (vagyis abból indulva ki, hogy egyre több helyen van kábeltévés net) az egész napos korlátlan elérés csak kevesebb lehetne (minthogy lassabb), mint havi 10000, méghozzá telefonnal együtt! Ez szerintem szépen érett is az év elején már, és ebbe nyúlt bele az állam a nagyokos szabályozgatásával. És engem piszkosul nem érdekel, hogy a Matáv hogy teszi lehetetlenné az erőfölényével visszaélve a többi szolgáltatót, ha nekem ettől olcsóbb és jobb (értsd: no bagoly mód) lesz a netezésem. Ha az ingyenes szolgáltatók (Freestart és Kiwwi) 0 Ft/percből (csak a reklámokból ezek szerint) ki tudják hozni a netelérést, akkor mit akarnak a netszolgáltatók?
Szerintem egész másat, mint amit mondanak. Pénzt az adónkból! Ugyanis ha az állam mondja meg az árakat, akkor majd sírnak, mint a fürdős alkalmazottak, hogy "ennyiért nem éri meg", és kizsarolják az államilag dotált netet, ami alig lesz drágább, mint a jelenlegi, de legalább párszáz milliárdot le lehet nyúlni érte nekik is az államkasszából. (Íme, így kell drágítani állami beavatkozással a piacon elért árakon.)

Ugyanis a jelenlegi kínálatban pl. ilyenek vannak:
3 000 Ft + Áfa
Korlátlan, forgalmi díj mentes Internet hozzáférés hétköznap 16-tól reggel 6 óráig, hétvégén 15 órától reggel 6 óráig, plusz a fenti idoszakon kívül 20 óra.

Ez még a csúcsidei 20 órára vetítve is csak 3000/60/20=2.50 Ft.
És a korlátlan elérés még olcsóbb fajlagosan:
10 000 Ft+Áfa
Korlátlan, forgalmidíj mentes hozzáférés

Ez pedig 10000/30/24/60=0.23 Ft/perc!

Itt bújik ki a szög a zsákból! Piacon ennyi, ha az álam belenyúl, 20%-kal több kell nekik, és mégcsak nem is kell cserébe reklámból este ingyen szolgáltatni! (Elég "meggyőzni" a kormányt, meg a tanácsadóit, hogy jobb nekik, ha nem 0.23, hanem 3 Ft/perc lesz a net...)

Abcug Matáv, éljen a PSINet!
(Ide valami csúnyát kéne írni, de hadd ne írjam ide, amit magamban mondtam, hogy kinek, mit és hova!)

Lator Creative Commons License 2001.06.01 0 0 9
Ne légy csalódott, csak azt hiszem már sokan belefáradtak a MATÁV-val szembeni "szélmalomharcba" és inkább tűrnek tovább.

Részemről az észrevételeimet feltettem, a ma az Index-nél vendégeskedő, Straub díjnyertesszupermanaggervezérigazgató úrnak, bár attól tartok, hogy ezekre, a kérdésekre, nem, vagy csak kitérő vállaszokat fogunk kapni.

Előzmény: net-boy (6)
Vad Creative Commons License 2001.06.01 0 0 8
nemrég mondtam le a matáv-előfizetésemet, ha ez érdekel, mert tvnet-kábelen vagyok, és a mobil olcsóbb (!) és praktikusabb
Előzmény: net-boy (6)
Liquid_FX Creative Commons License 2001.06.01 0 0 7
Ne legyél csalódott, hanem topiknyitás előtt néz körül :-) Több matávos topik is van már, köztük olyanos is bőven, akik a nagy M árfolyampolitikáját és egyéb marhaságait bírálják, mitöbb, szerveződött itt a Tasztalon már tüntés is matáv apánk ellen.
Röviden hozzászólva a véleményedhez: igazad van, tényleg nem túl rózsás a jelenlegi helyzet. Meg kell várni az év végét, és megnézni, mit ád a leendő konkurencia. Ha többet/jobbat/olcsóbbat, akkor pedig kalap-kabát, ott kell hagyni matáv bácsit. Ilyen egyszerű.. :-)
Előzmény: net-boy (6)
net-boy Creative Commons License 2001.06.01 0 0 6
kisse csalodott vagyok. Azt hittem tobbeket erdekel a tema.
Lehet, hogy holnap-holnaputantol levonulok a nyugati aluljaroba es alairasgyujtesbe kezdek. Ez a tema ugyanis tobbek jovojet erintheti, befolyasolhatja.
ssneci Creative Commons License 2001.05.31 0 0 5
A mostani korlátlanra értettem.
A upc feltúrta a várost, és 10900-ért korlátlan hozzáférés/ ha bekapcsolod a gépedet, már fent is vagy a neten/ Erre a matáv is csinált korlátlant 11 vagy 12900-ért!!
és a chello azért nem lassú:)
Előzmény: net-boy (4)
net-boy Creative Commons License 2001.05.31 0 0 4
Nem az hogy keson kapcsoltak, hanem erofolenyuk biztos (?) tudataban allapitjak meg az araikat.

Igy volt ez az internetszolgaltatassal is amikor a matav belepett erre a piacra.
A sok szerencsetlen mivel hallott az elender es egyeb szolgaltatok problemairol azt hitte, hogy a 'nagy' matavnal majd kevesbe lesznek ilyenek. Azt honnan is sejthette volna, hogy eppen ott erik a legnagyobb meglepetesek s hogy eppen a matav a legdilettansabb az internetszolgaltatashoz.

Az is fura, hogy ma is vannak kisebb cegek amelyek br. 2500 Ft-ert full elerest kinalnak mig a matav ennek kozel duplajaert szolgaltat pedig az infrastruktura az o kezeben van.
A halado technologiakat is ugy kell kiverni a matavbol s az is erdekes hogy ha bevezetnek egy-egy uj szolgaltatast arrol az ugyfelszolgalat tud a legutoljara. Tobb esetben eppenhogy le nem hulyeztek amikor ezt-azt meg szerettem volna rendelni. Persze errol nem az ugyfelszolgalatosok tehetnek szegenyek hanem azok akik a hatterben a s.gguket novesztik es a dohanyt igyekeznek nem kis sikerrel eljuttatni sogornak-komanak.

A matav meg a parlamentet is zsarolni keszul mivel megjegyezte hogy amennyiben a torvenytervezet megszavazasra kerul abban az esetben 'felul fogja vizsgalni' a jelenlegi ejszakai kedvezmeny letjogosultsagat.

Ez a ceg amely a szakkiallitasokon es szakvasarokon is ugy jelenik meg mint egy lompos koldus es az ott helyszinen megteremtett internet-eleresi lehetoseget is (amely tulajdonkeppen reklam) penzert arulja.


Előzmény: ssneci (2)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.31 0 0 3
A Matáv SuXxxx, ez tény;)
ssneci Creative Commons License 2001.05.31 0 0 2
Tehet 1 szívességet a matáv.
Én már csellózom. Itt is későn kapcsoltak, és még így is 2000-el drágábbak!
Előzmény: net-boy (-)
net-boy Creative Commons License 2001.05.31 0 0 1
a bagoj az BAGOLY.

Megha egy (szurke) vereb mondja is.. :)))))
Sorry.

Előzmény: net-boy (-)
ssneci Creative Commons License 2001.05.31 0 0 0
ennyire 0 0 0
net-boy Creative Commons License 2001.05.31 0 0 topiknyitó
A matav nem elegedett a torvenytervezettel miszerint az internetelerest celzo hivasok ara a jovoben hatosagilag kerulne megallapitasra valamint nem 'helyesli' a telefontarifakbol az internetszolgaltatok szamara torteno 'ugynoki' dij fizeteset sem.

Mi a TE velemenyed minderrol?

Nekem annyi, hogy a MATAV orulhetne, hogy hosszu evekig eleget osszerabolhatott (az egesz vilagon nalunk a legdragabb a vonalas telefon dija) valamint az, hogy a matav volt az 'aki' a vilagon semmit nem tett azert hogy a honi internetes kultura gyokeret ereszthessen, kibontakozhasson es a szegenyebb retegek szamara is elerheto legyen, holott erre a lehetosege 100 %-ban meglett volna. Ehelyett jo nehanyunkbol 'ejjeli bagjokat gyartott', dilettans modon 'szolgaltatott' mint internet szolgaltato (lasd matav szerverek mondhatni mindennapos feltorese, user pass lopasok es azzal valo visszaelesek halmaza amelybol eredo karokat altalaban a userre haritotta illetve vele fizettette ki.
Cegek alig burkolt zsarolasa, a monopolhelyzettel valo maximalis visszaelese jellemezte a matavot az elmult evekben..
..es a matáv nem elégedett!

Hat en sem..
es Te?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!